Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,678
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,362
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,542
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-02-2013, 09:59 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,422
Poster Rank: #53
Blog Entries: 6
Thanked 3,236 Times
Active Level
My Mood:
Cool <ISU LAHAD DATU> ASET RAHSIA TENTERA DARAT KE Sabah.......



ASET RAHSIA TENTERA DARAT KE SABAH


Ini bukanlah versi sebenar FUCH COMMJAM milik tentera kita (sekadar gambaran)



NOTA PENULIS : HIKAYAT INI MENGANDUNGI SERBA SEDIKIT CERITA FANTASI, ANDA DILARANG MEMPERCAYAINYA

1. Macam biasa, banyak cerita panas dari blog ni

2. Macam biasa, selalunya terkeluar dari otak pemikiran rakyat Malaysia dan Indonesia kerana kebanyakkan benda-benda baru dan orang tidak tahu.

3. Macam selalu, ada yang akan mengutuk bahawa apa yang saya ceritakan tidak benar dan mulalah mencari kesalahan ejaan, satu dua fakta saya yang tersilap…untuk menunjukkan mereka lebih tahu dan saya yang sudah masuk ke medan perang ini, tidak tahu macam mereka tahu.

4. Kalau cerita piramid orang tidak percaya, saya faham.

5. Bila saya buat umumkan pasal Palekbang, ada puak mendabik dada bahawa saya tertipu kerana sebenarnya tidak ada terowong atau bunker, lubang masuk sebenarnya perigi air (petikan dari interview dengan seorang tua oleh Sinar Harian).


6. Fikir lojiklah…tak akan orang buat perigi tepi sungai?

7. Dan orang tidak tahu, pegawai tentera berjumpa saya supaya saya tidak mendedahkan operasi tentera yang sedang berjalan.

8. Sebagai sebahagian dari strategi perang, saya bergantung dengan Kelab Pecinta Sejarah Kelantan untuk membuka rahsia penemuann Palekbang dan anda bolehlah pergi ke laman web persatuan tersebut.

9. Dahulu bila saya buat cerita Vera E, ada orang tidak percaya tetapi akhirnya benar.

10.Bila saya buat cerita MIG 29 akan dipencenkan, orang kutuk saya tetapi akhirnya panglima tentera udara dan Menteri Pertahanan sendiri mengakui kebenaran penarikkan itu.

11.Bila saya beritahu saya jumpa Menteri Petroleum Taliban di Afghanistan, orang pertikaikan saya, apa…mereka ingat Taliban sengkek dan ***** sangat kot…adakah mereka tahu, Sabah pun ada Menteri sendiri dan timbalan menteri sendiri.

12.Bila saya comfirmkan EC725 akan menjadi pilihan Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM), orang tidak percaya tetapi akhirnya ia terbukti menang tender.

13.Bila saya tulis pasal Operasi Sabah Selamanya, orang kata ianya adalah cerita fantasi dan akhirnya terbukti…tuntutan Filiphina terhadap Sabah adalah “REAL” dan artikel itu sepatutnya ada sambungan.

14.Bukankah saya sudah tulis dalam artikel itu bahawa akan ada lebih banyak pendedahan yang akan keluar?

15.Pendedahan itu termasuklah sokongan MNLF terhadap tuntutan Sabah dan wujudnya ancaman dari sayap militari Kesultanan Sulu serta jangkaan tempoh masa serangan.

16.Malangnya, semasa saya bersantai-santai di Bagan Lalang, tiba-tiba kumpulan sayap militari Kesultanan Sulu ini menceroboh Sabah dan tidak sempatlah saya “mengupdate” blog saya untuk mendedahkan ancaman mereka.

17.Tapi mungkin ada hikmahnya, kalau saya tulis perkara itu, saya sukar nak buktikan dan keberangkalian untuk saya dikutuk oleh “jeneral kerusi malas” yang bergantung dengan bahan bacaan dalam internet ini tinggi serta satu atau dua maklumat yang mereka baca dalam majalah pertahanan berbahasa Melayu.

18.Apa pun biasanya saya sengeh jeeeee…hehehe. Macam biasa, tak percaya tak pe, percaya pun takpe.

19.Apa pun ada juga perkara yang salah dalam blog saya, pasal itu saya tidak kisah orang tidak percaya. Yang saya mahukan, adalah supaya anda berfikir….bukan menolak mentah-mentah, bab percaya tu nombor 3 atau 10.

LAGI TIDAK LOJIK DAN COMFIRM GOOGLE TAK JUMPA (AYAT FAVOURITE SAYA)

20.Kali ini saya nak beritahu lagi benda yang tidak lojik dan sudah pasti orang akan kata saya mereka-reka.

21.Maklumlah orang kampung, blog pun tahap kampung dan tidak profesional banyak blog-blog lain.


contoh sahaja : kalau bergerak atas jalan, beginilah keadaannya

22.Kisahnya…ada peralatan perang kita yang tidak pernah dihebah dan anda tonton selama anda akil baligh sehingga dewasa iaitu kereta perisai Peperangan Elektronik dalam ketegori COMMJAM atau Jammer dari jenis pacuan 6×6 FUCH buatan Jerman yang kita beli dalam dua-tiga tahun lepas.

23.Kenderaan yang buruk tahap buaya air masin ini telah dihantar ke Sabah untuk memberikan bantuan sokongan terhadap operasi menangani pencerobohan askar-askar diraja kesultanan Sulu.

24.Kita tidak boleh memandang “cikai” terhadap mereka ini kerana manalah tahu ada negara luar yang berdiri di belakang mereka.

25.Seperkara lagi, tentera diraja Sulu ini diperhatikan sentiasa menghantar maklumat ke Manila, Filiphina dengan menggunakan telefon satelit.

25.Kereta perisai EW COMMJAM atau “Jammer” pacuan 6×6 FUCH ini merupakan sistem Peperangan Elektronik sangat canggih dan tidak dimiliki oleh negara lain seperti Singapura, Indonesia dan Filiphina.

26.Kebanyakkan aset peperangan elektronik negara-negara yang saya maksudkan bersifat portable (tenaga insani), statik dan sudah ketinggalan zaman.

27.Sistem-sistem Peperangan Elektronik yang mereka pasang dalam kenderaan ini tidak perlulah tanya saya, sulit hendak diceritakan tetapi dari negara Eropah dan Amerika Syarikat.

28.Softwarenya pula dalam bahasa Jawi, bahasa lain dilarang pakai.

29.Unit-unit FUCH 6×6 ini biasanya bergerak pada waktu di antara 12 hingga 4 pagi untuk membuat operasi ELINT dan SIGINT ke atas negara-negara yang bermasalah dan dalam setiap operasi biasanya disokong oleh dua kenderaan yang serupa.

30.Malam-malam buta bila orang sudah tidur, SOFTWARE BAHASA JAWI ini dihantar untuk mengelirukan pelbagai peralatan elektronik milik negara bermasalah termasuk menganggu sistem perisian mereka, radar, komunikasi dan sebagainya.

30.Jumlah berapa banyak kita ada pun, tidak perlulah tanya pada saya…Use Your Imagination, Okeiii?

31.Kalau anda terdengar bunyi ini “Goblok, mengapa ini seh, radarnya pusing”, “Waduhh..apa ini, ada bogeyyy” “Mana ada pak, bukankah kita sahaja yang ada di udara” atau “Fuck..fuckk…tett…tettt” atau “No alert…system failed, we are now at stage 2″….ketahuilah, SOFTWARE BAHASA JAWI sedang mengodam anda.

32.Kenderaan milik kita ini mempunyai keupayaan untuk merosakkan komunikasi pada frekunsi “ALL BAND ALL MODE”.

33.Sekarang apabila negara kita ada krisis macam di Lahad Datu ini, dua kenderaan Peperangan Elektronik 6×6 FUCH ini dihantar ke Sabah dengan pesawat Charlie.

34.Tujuannya….hehehe…cuba check talian handphone anda kalau anda ke Lahad Datu.

35.Sebenarnya pihak polis pun ada pakai peralatan-peralatan peperangan elektronik ini tetapi ia bersifat “portable” malahan kalau tidak silap saya, Jabatan Perdana Menteri juga memiliki aset dan keupayaan yang serupa tetapi pada tahap yang lebih rendah dari Angkatan Tentera Malaysia.

36.Kalau tidak silap saya, Suruhanjaya Koridor Multimedia Malaysia (SKMM) juga mempunyai kenderaan yang canggih dalam kenderaan Mercedes Benz berwarna putih.

37.SKMM mempunyai lebih kurang empat buah dan setiap satu harganya mencecah RM7 juta.

38.Baiklah setakat ini sahajalah hikayat teknologi ajaib milik ATM digarap oleh saya, moga-moga anda tertidur membacanya.


SUMBER MOM

__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
The Following 10 Users Say Thank You to jamtulenmurah For This Useful Post:
akumat (21-02-2013), ali_setan3 (10-03-2013), e_ismadi (28-02-2013), fadzilul (05-03-2013), KZ5 (28-02-2013), mmnjojo (27-02-2013), OrgMinyak (22-02-2013), satriahitam (21-02-2013), shahkydal (26-02-2013), syahrizal2703 (21-02-2013)
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-02-2013, 09:59 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,422
Poster Rank: #53
Blog Entries: 6
Thanked 3,236 Times
Active Level
My Mood:
Default

So semua jgn risau kemampuan ATM menanggani masalah lanun sulu.
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]
Reply With Quote
  #3  
Old 20-02-2013, 10:01 PM
jamtulenmurah jamtulenmurah is offline
Permanently Banned - Multiple ID

 
Trader Rating: (94)
Join Date: Mar 2009
Location: But here I stand lost and all alone
Posts: 25,422
Poster Rank: #53
Blog Entries: 6
Thanked 3,236 Times
Active Level
My Mood:
Default

28.Softwarenya pula dalam bahasa Jawi, bahasa lain dilarang pakai.


30.Malam-malam buta bila orang sudah tidur, SOFTWARE BAHASA JAWI ini dihantar untuk mengelirukan pelbagai peralatan elektronik milik negara bermasalah termasuk menganggu sistem perisian mereka, radar, komunikasi dan sebagainya


sapa boleh verified ni? mushkil sikit.......
__________________
[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=372882"][SIZE="3"][B][COLOR="BLUE"][CENTER]ΩΩΩ <GEMPAR> MADU HERBA PENAWAR Batuk Kahak, Asma, Kesihatan Dalaman! Testi Page 1!!!Meh sini Beli MADU HERBA HIMALAYA Kualiti TINGGI!!! ΩΩΩ[URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=369990"][COLOR="Red"]JAM TULEN HARGA MURAH!!![/COLOR][/URL][/CENTER][/COLOR][/B][/SIZE][/URL]

Last edited by jamtulenmurah; 20-02-2013 at 10:04 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 20-02-2013, 10:04 PM
perokoktegar perokoktegar is offline
Super Active Member

perokoktegar's Avatar
 
Trader Rating: (64)
Join Date: Nov 2012
Posts: 3,051
Poster Rank: #1267
Thanked 12 Times
Active Level
Default

Panas panas
__________________
rokok elektronik dan aksesori &
eLiquid rokok elektronik 1 botol X 25ml=rm15
ORIGINAL TASTY VAPOR E LIQUID
Reply With Quote
  #5  
Old 20-02-2013, 10:07 PM
Duffayoi14 Duffayoi14 is offline
Legendary Member

Duffayoi14's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Jul 2010
Location: Di Alam Fana Cintamu
Posts: 10,176
Poster Rank: #280
Thanked 126 Times
Active Level
My Mood:
Default

Aku yakin tentera kita mmg bagus...

Tp yg atas tentera tu yg parasit
__________________
YESTERDAY IS HISTORY, TOMORROW IS PROSPECT and TODAY IS A GIFT
Baju Murah RM 20 Promo !! <--- === ---> ...
Reply With Quote
  #6  
Old 20-02-2013, 10:15 PM
Al-Hafiz Al-Hafiz is offline
Active Member

Al-Hafiz's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jan 2010
Location: Bumi ALLAH
Posts: 1,727
Poster Rank: #2243
Thanked 34 Times
Active Level
My Mood:
Default

den raso kes lahad datu ni tak ubah macacm satu propaganda umno jugak

pasai apo ini macam game yang sebelum2 ni madey biaso main dekat2 pilihanrayo

dia nak struct fear dalam jiwa rakyat jelato

ontah2 yang di kato lanun sulu tu pun upahan yo untuk belakun drama tu pasa ea rundingan tak habih2 pasa memang geng dio

ni imaginasi den yo la mungkin salah

apo pun den harap keselamatan rakyat malaysia di sabah dan di seluruh negara tetap terpelihara, tak lain kita hanya boleh doa yo la pasal negara kita ni dah kurap tak buleh nak harap sapo dah
__________________
Support bisnes bini den : Shaklee. Set Bersalin Shaklee. Pengedar Shaklee CREDIT CARD ACCEPTED - Poslaju Shaklee setiap hari. call den 0133101221 untuk den COD dalam KL , Bangi, Ampang, Shah Alam, KLCC
Reply With Quote
  #7  
Old 20-02-2013, 10:18 PM
ayed_arebone ayed_arebone is offline
Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2008
Posts: 913
Poster Rank: #3796
Thanked 2 Times
Active Level
Default

bukan dah lama ke ada kt sabah benda ni..
simpan dekat JRCC 7 melayu..
nampaknya shah paskal di kelepet lagi oleh informer dia..
psl masa OPS .... thn lepas kt sabah pun mcm2 jammer ATM keluar..
Reply With Quote
  #8  
Old 20-02-2013, 10:27 PM
world world is offline
Super Active Member

world's Avatar
 
Trader Rating: (30)
Join Date: Dec 2006
Posts: 4,931
Poster Rank: #743
Thanked 226 Times
Active Level
My Mood:
Default

Kita ada ini >>> Kereta perisai EW COMMJAM atau “Jammer” pacuan 6×6 FUCH..

Singapork ada ini >>> “Jammer” yg pasang pada pesawat tanpa pemandu.. maklumat dari risik , menatan.g ni pernah beberapa kali melepasi garis sempadan negara dan sampai ke pantai timus sebelum dikesan radar y berada di bukit ibam pahang ..

Wallahualam ..
__________________
Sahabat >>>> Jangan penat mengajak kearah kebaikan ,kerana syaitan tidak pernah penat mengajak kearah kejahatan dan malaikat pula tidak pernah jemu untuk mencatat kebaikan dan kejahatan yang kita lakukan..
Reply With Quote
  #9  
Old 20-02-2013, 10:35 PM
ulam ulam is offline
CG Top Poster Club

ulam's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2008
Location: Say..I...say....p...say..O..say...h = IpOh
Posts: 22,037
Poster Rank: #77
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Andatara drama dan realiti...
Wallahualam...
Reply With Quote
  #10  
Old 20-02-2013, 10:41 PM
zeal_tech zeal_tech is offline
Well-Known
Member

zeal_tech's Avatar
 
Trader Rating: (37)
Join Date: Aug 2008
Location: Dengan Hikmah Kita Meneroka
Posts: 7,766
Poster Rank: #412
Thanked 11 Times
Active Level
My Mood:
Default

ntah le, x nafi kan ATM bagus, tp yg heran camne dorg boleh terlpas masuk ke sabah.....
__________________
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:29 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE