Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > News, Current Issues, Rumours

News, Current Issues, Rumours Share & get daily updated news, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,167
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 57,782
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 44,744
More...
  #26741  
Old 08-03-2013, 05:52 PM
TT TT is online now
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 53,866
Poster Rank: #12
Thanked 165 Times
Active Level
My Mood:
Default


SETAN SULU TERBUNUH CUMA 10 -jurucakap KIRAM

MANILA – A spokesperson for self-proclaimed Sulu Sultan Jamalul Kiram III on Friday belied reports that the clashes in Sabah had left 52 of the sultan's followers dead.

Abraham Idjirani, Kiram III's spokesman, citing information from crown prince Raja Muda Agbimuddin Kiram, said 10 royal army soldiers have so far died since armed clashes began last week.

Idjirani said the 10 soldiers died during a firefight last Friday in Lahad Datu. He said the Friday clash was the only instance where the sultan's followers exchanged fire with Malaysian security forces.

"Isang beses lang nagkaroon ng bakbakan ang royal security forces at Malaysian police commando kung saan nangyari ho yun ng March 1st, at tinagurian nating 'March 1 Massacre,'" Idjirani told dzMM. apa dowh xpaham

Idjirani said according to Raja Muda Kiram, the 235 royal army soldiers have all been accounted for, with 10 fatalities, 10 arrested and 4 injured.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #26742  
Old 08-03-2013, 05:53 PM
samsung samsung is offline
Active Member

 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2007
Posts: 577
Poster Rank: #5296
Thanked 8 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by edmun1388 View Post
Pandangan malaysian : "It is not payment for rent, but as cession," --- Betul !!

pandangan Indo,philipine,singa etc :: oh , sabah ada oil , sikitnya wang cession . -- Betul juga !!



Jadi macammana nak selesaikan ??? saya tak tahu

***note : saya try , kalaulah saya orang 3rd parti , apa pandangan 3rd parti ????

pendamaian hanya boleh diselesaikan dengan sama sama fikir solutionnya dan bukan nak bunuh dan tanam musuh sesama sekali , lagi pun semua yang berjuang orang muslim .


dari chinese malaysia yang sayangkan Malaysian .
Bayaran cession mungkin nampak murah pasal mengikut perjanjian lama..sama nilaian dengan sekarang..serupa juga cession dari Johor keatas Singapura..kalo nak ikutkan nilaian semasa mmg xberbaloi pon..tapi nilai tersebut dah tertulis dalam perjanjian..ada hitam putih
Reply With Quote
  #26743  
Old 08-03-2013, 05:53 PM
edmun1388 edmun1388 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 445
Poster Rank: #6236
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by edmun1388 View Post
Pandangan malaysian : "It is not payment for rent, but as cession," --- Betul !!

pandangan Indo,philipine,singa etc :: oh , sabah ada oil , sikitnya wang cession . -- Betul juga !!



Jadi macammana nak selesaikan ??? saya tak tahu

***note : saya try , kalaulah saya orang 3rd parti , apa pandangan 3rd parti ????

pendamaian hanya boleh diselesaikan dengan sama sama fikir solutionnya dan bukan nak bunuh dan tanam musuh sesama sekali , lagi pun semua yang berjuang orang muslim .


dari chinese malaysia yang sayangkan Malaysian .
strategy :

1. berhenti semua dan semua duduk bincang naikkan wang cession , bukan kalah , hanya bincang untuk damai ,--- bina pertahanan sabah yang kukuh lepas tu .

2. semua pihak mestilah agree sabah BELONG to Malaysia !!!
Reply With Quote
  #26744  
Old 08-03-2013, 05:54 PM
theblur theblur is offline
Active Member

theblur's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Posts: 1,034
Poster Rank: #3483
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by awiena View Post
kalaupun terniaya...apa hak mereka menjahanamkan mayat saudara semuslim mereka? dah la pakai tangkal...sah sah syirik pakai khadam ..tak yah lah kita nak deny yang mereka itu salah dan sesat
setuju yang ni, apa yang penting kita dah pun bagi mereka tempoh paling lama (tak pernah dibuat negara lain) iaitu 2 minggu lebih utk mereka keluar dan berunding, tapi mereka enggan dan sanggup mati. pastu mengibarkan bendera putih tapi ternyata cumalah taktik kotor, dan paling kejam pembunuhan di semporna, skrg fokus nak hapuskan semua lanun tu (sebab tak nampak mereka akan menyerah diri) , dan juga hapuskan talibarut..
Reply With Quote
  #26745  
Old 08-03-2013, 05:56 PM
Viere Viere is online now
Legendary Member
EXNESS Official
Introducing Broker

Viere's Avatar
 
Trader Rating: (52)
Join Date: Aug 2008
Posts: 21,529
Poster Rank: #82
Thanked 181 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samsung View Post
Bayaran cession mungkin nampak murah pasal mengikut perjanjian lama..sama nilaian dengan sekarang..serupa juga cession dari Johor keatas Singapura..kalo nak ikutkan nilaian semasa mmg xberbaloi pon..tapi nilai tersebut dah tertulis dalam perjanjian..ada hitam putih
Perjanjian sulu ni ke yg bayaran sehingga selagi ada bulan dan bintang tu
Reply With Quote
  #26746  
Old 08-03-2013, 05:58 PM
usop usop is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 156
Poster Rank: #11318
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ally9970 View Post
HK33 ni berat nak mampos..
Dulu penah guna senapang ni..silap2 cekah bdarah tgn..lg satu time tunggu sultan atau raja tiba..hormat diraja...gegar tgn beb..
Reply With Quote
  #26747  
Old 08-03-2013, 05:58 PM
azryn81 azryn81 is offline
Super Active Member

azryn81's Avatar
 
Trader Rating: (13)
Join Date: Nov 2009
Posts: 3,512
Poster Rank: #1093
Thanked 9 Times
Active Level
My Mood:
Default

Ni cerita dr Insp hasnal...dia kata perut dia kena tembak tp kena sipi tembus terus kena tn *****....lepas tu dtg sulu tetak kepala dia berkali2 tp sbb dia tahan ngan tangan so jari2 dia hampir putus....2 2 belah tangan hampir putus di jahit balik....dia kata yg mati cukup sifat cuma supt. ******....yg lain disembelih...dia selamat sbb kaki dia x ditembak so lari masuk rumah org...20 jam tunggu bantuan sampai darah kering dan dhurung semut.....cuma dia minum air hujan yg ditahan dr atap rumah yg mmg ada dlm rumah tu...tn ****** x dipotong kepala sbb 1 anggota tarik masuk rumah org kg walaupun dah mati...yg lain mmg di potong kepala utk pastikan mati

*share dr FB di page PDRM, wallahualam..(yg aku star tu nama polis, so x perlulah aku tulis, korg baca la kat FB tu sendiri kalau terbaca)
Reply With Quote
  #26748  
Old 08-03-2013, 05:59 PM
edmun1388 edmun1388 is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 445
Poster Rank: #6236
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by samsung View Post
Bayaran cession mungkin nampak murah pasal mengikut perjanjian lama..sama nilaian dengan sekarang..serupa juga cession dari Johor keatas Singapura..kalo nak ikutkan nilaian semasa mmg xberbaloi pon..tapi nilai tersebut dah tertulis dalam perjanjian..ada hitam putih
hahahha , cuba berfikir .

selalunya kaum miskin mesti cakap mereka miskin kerana kaum lain rampas kekayaan mereka , inilah sama berlaku antara suluk dan sabah . miskin mengamuk .


maaf saya tak mahu terus terang , nanti dipukul orang . cuba fikir golongan malaysia , u fikirlah sendiri , saya tak nak cakap .
Reply With Quote
  #26749  
Old 08-03-2013, 05:59 PM
hj_maikel hj_maikel is offline
Legendary Member

hj_maikel's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2010
Location: semenanjung emas
Posts: 12,033
Poster Rank: #202
Thanked 373 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by currahee View Post
Itulah dia beza kita dgn puak (lanun)Sulu Setan Kiram.. kita perlu bukak

file/liase dgn lawyer bagai.. X boleh terburu-buru.. lagipun masa

diorang masuk x der pulak tembak civilians.. banyak lagilah..
mcm ini lah.. saya pun tk nk sembang2 jadi pnjang.. sangka2 jd salah sangka.. ckp2 ckp senanglah..

marilah sama2 kita berdoa semoga yg "berbau2 ikan" ni akan kluar ikannya..

cuma saya berharap kalau ada mana2 pencoroboh dari luar dah bawak klengkapan siap bagai tok sah ler runding lebih2..

anggap jerlah mereka itu mcm perompak bank yg bersenjata yg tak mengancam nyawa org2 dlm bank..

dpt laporan.. polis dtg.. bg warning (rundingan utk serah diri) melawan kita tembak.. mcm biasa..

tp jgn pulak ada "org tahan ckp" mereka itu bkn dtg utk merompak tap just nk amik duit jer..
__________________
seorang mukmin hatinya keras spt batu bahkan lagi keras dari itu jika imannya tercabar dan menjadi lembut spt sutera bahkan lebih dari itu jika kasih dan ihsannya teruji tetapi menjadi anjal spt getah mungkin lebih dari itu jika keadilannya dikehendaki
JOM SOKONG HUDUD - klik
Reply With Quote
  #26750  
Old 08-03-2013, 06:00 PM
ijaljb ijaljb is offline
Super Active Member

ijaljb's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Location: Somewhere Between Heaven & Earth
Posts: 4,638
Poster Rank: #827
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by baru nak belajar View Post

SETAN SULU TERBUNUH CUMA 10 -jurucakap KIRAM

MANILA A spokesperson for self-proclaimed Sulu Sultan Jamalul Kiram III on Friday belied reports that the clashes in Sabah had left 52 of the sultan's followers dead.

Abraham Idjirani, Kiram III's spokesman, citing information from crown prince Raja Muda Agbimuddin Kiram, said 10 royal army soldiers have so far died since armed clashes began last week.

Idjirani said the 10 soldiers died during a firefight last Friday in Lahad Datu. He said the Friday clash was the only instance where the sultan's followers exchanged fire with Malaysian security forces.

"Isang beses lang nagkaroon ng bakbakan ang royal security forces at Malaysian police commando kung saan nangyari ho yun ng March 1st, at tinagurian nating 'March 1 Massacre,'" Idjirani told dzMM. apa dowh xpaham

Idjirani said according to Raja Muda Kiram, the 235 royal army soldiers have all been accounted for, with 10 fatalities, 10 arrested and 4 injured.
sah mundu ni xreti kira ni...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
kiram, lahad datu, sabah, sulu

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:53 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE