Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,358
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,545
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,337
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-11-2012, 01:00 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 14,877
Poster Rank: #135
Blog Entries: 2
Thanked 152 Times
Active Level
My Mood:
Default RAYAKANN...3.65% Dgn CIMB AWAM-i~ SAH 10Tahun..!!!~24 Jam Lulus.!*3 Bln keje layak~

<<<<<OUT OF SERVICES...!!!!!>>>>>


~~Pembiayaan Peribadi Sektor Awam - i CIMB Islamic Bank Untuk Kakitangan Kerajaan, Badan Berkanun & GLC Terpilih*~~

  • Kadar keuntungan EKSKLUSIF serendah 3.65%(gaji 3K ke atas) setahun & 3.88% setahun (gaji 1.5K-3K) untuk pembiayaan sehingga RM200,000.00 dengan tempoh maksima 10 tahun.*
  • Berkonsepkan Islam (Bai' Al inah) sehingga RM 200,000
  • Tempoh bayaran semula pinjaman yang fleksibel sepanjang 20 tahun
  • Kelulusan yang pantas 24 jam (Kelulusan) + 24 jam (Pembayaran)**
  • Pinjaman Bertindih (Refinancing/Overlapping)
  • Perlindungan insurans Takaful selama 20 tahun

Mudah:
  • Tanpa bayaran pendahuluan
  • Tanpa deposit sekuriti
  • Tanpa penjamin
  • Cepat & Ringkas
  • Kelulusan yang pantas
  • Proses yang ringkas

Kelayakan:
  • Kakitangan Kerajaan dan badan berkanun
  • Berumur 18 - 58 tahun*
  • Berjawatan tetap serta telah berkhidmat melebihi 3 bulan
  • Potongan gaji (termasuk pembiayaan baru) tidak melebihi 60% daripada jumlah pendapatan
  • Tempoh bayaran balik selama 6 - 120 bulan
  • *Salinan Lampiran A yang telah disahkan oleh ketua majikan perlu disertakan

Dokumentasi:
  • 2 salinan kad pengenalan baru yang disahkan oleh ketua majikan
  • Penyata gaji asal untuk bulan terkini dan 2 salinan penyata gaji untuk 3 bulan terkini yang disahkan oleh ketua majikan
  • 1 salinan surat beranak / surat pengesahan kelahairan yang disahkan oleh ketua majikan (untuk permohonan yang dibuat oleh polis sahaja)


Untuk Memohon:

Sila SMS/E-mail Maklumat Berikut:
  • Nama Penuh & IC.
  • Nama Majikan & Lokasi.
  • Gaji Kasar Termasuk Elaun Tetap Serta Jumlah Potongan.
  • Untuk "Overlap" Sila Nyatakan Bayaran Bulanan & Baki Semasa.

017-916 3139 (M.Zakwan), 011-1294 4971 (Cik Izzatul)
Personal Loan Advisor,
MSF Centre CIMB Bank Taman Tun Dr Ismail (TTDI), KL.

E-mail: zakwan.amirudin@cimb.com/ izzatul.saidon@cimb.com / mzakzue@gmail.com


~~~~Door To Door Services, Urusan Di Tempat Anda*~~~~
<<<Pemohonan Seluruh Malaysia~Permohon dari Pahang sangat dialu-alukan>>>
~~~Bagi pelanggan yang ingin dapatkan penyata penyelesaian dari MBSB & Bank Rakyat,kami pihak CIMB Bank akan cuba dapatkan. Terima kasih~~~

*Tertakluk pada terma dan syarat


Sila Klik Link Di Bawah Untuk Semakan Jadual bayaran Balik(3.88%):

Attached Files
File Type: pdf 3.65_20yrs%20(Instl%20Table).pdf (51.4 KB, 824 views)
File Type: xls CIMB AWAM-i~Senarai Majikan Yang Layak.xls (258.0 KB, 179 views)

Last edited by mzak; 04-09-2013 at 11:13 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-11-2012, 01:00 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 14,877
Poster Rank: #135
Blog Entries: 2
Thanked 152 Times
Active Level
My Mood:
Default Senarai majikan Yang DiBenarkan:

Update:Senarai majikan Yang DiBenarkan:



- Majlis Keselamatan Negara ~ 20 tahun ~ 60%.
- UTMSpace ~ 20 Tahun ~ 50%.
- MAMPU ~ 20Tahun ~ 60%.
- UniKL ~ 20 Tahun ~ 50%.
- SIDC ~ 20 Tahun ~ 50%.
- TNB ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Tabung Haji ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Pos Malaysia ~ 20 Tahun ~ 50%.
- PLUS ~ 20 Tahun ~ 50%.
- PROPEL ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Semua Syarikat Air Negeri ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Syarikat Perumahan Negara BHD ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Poly Tech Mara ~ 20 Tahun ~ 50%.
- BERNAS ~ 20 Tahun ~ 50%.
- FELCRA ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Perbadanan Putrajaya ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Amanah Ikhtiar Malaysia ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Pemodalan Nasional Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Malaysia Aiport Niaga Sdn Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Malaysia Aiport (Sepang) Sdn Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%.
- UDA Holding ~ 20 Tahun ~ 50%.
- SME Corporation ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Suruhanjaya Sekuriti ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Perjabat Mufti (AG Payslip) ~ 20 Tahun ~ 60%.
- Sirim QAS International Sdn Bhd ~ 20 tahun ~ 50%.
- TH Travel ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Kementerian Pelajaran ~ 20 Tahun ~ 60%.
- Institut Tanah Dan Ukur Negara - AG Payslip ~20 Tahun ~ 60%
- Perbadanan Nasional Berhad 20 yrs 50%
- Kolej Antarabangsa Teknologi Lanjutan Sarawak ~ 20 Tahun ~5 0%
- Kolej Islam Darul Ridzuan ~ 20 Tahun ~ 50%
- Jabatan Keselamatan Jalan Raya ~ 20 Tahun ~ 60%
- Kolej Institut Jantung Negara ~ 20 Tahun ~ 50%
- Agensi Nukler Malaysia ~ 20 Tahun ~ 60%
- Al Hijrah Media Corp ~ 20 Tahun ~ 50%
- SPADPro Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%
- Permodalan Kelantan Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%


*Update 10/06/2013.


Last edited by mzak; 10-06-2013 at 04:05 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 25-11-2012, 01:01 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 14,877
Poster Rank: #135
Blog Entries: 2
Thanked 152 Times
Active Level
My Mood:
Default

Save Page..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-11-2012, 02:08 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 14,877
Poster Rank: #135
Blog Entries: 2
Thanked 152 Times
Active Level
My Mood:
Default

Usah bimbang usah ragu,

Da mohon baru tahu....
Reply With Quote
  #5  
Old 25-11-2012, 10:17 PM
abuyah abuyah is offline
Super Active Member

abuyah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,550
Poster Rank: #1510
Thanked 204 Times
Active Level
My Mood:
Default

yo..beri laluan..beri laluan..
__________________
- Mulakan Dengan Apa Yang Ada Di Tangan -
"Kemudian setelah selesai sembahyang, maka bertebaranlah kamu dimuka bumi (untuk menjalankan urusan masing-masing) dan carilah apa yang kamu hajati dari limpah kurnia Allah, serta ingatlah akan Allah banyak-banyak (dalam segala keadaan), supaya kamu berjaya (didunia dan diakhirat)"## Surah al-Jumu'ah:10##
Reply With Quote
  #6  
Old 25-11-2012, 11:41 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 14,877
Poster Rank: #135
Blog Entries: 2
Thanked 152 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abuyah View Post
yo..beri laluan..beri laluan..
Hehe..
Reply With Quote
  #7  
Old 27-11-2012, 01:53 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 14,877
Poster Rank: #135
Blog Entries: 2
Thanked 152 Times
Active Level
My Mood:
Default

BUMP today.....
Reply With Quote
  #8  
Old 28-11-2012, 11:13 AM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 14,877
Poster Rank: #135
Blog Entries: 2
Thanked 152 Times
Active Level
My Mood:
Default

Permohonan terus ke tempat anda (KL,Selango & Putrajaya),

kelulusan sepantas 2 hari sajeee....

jom mohon...
Reply With Quote
  #9  
Old 28-11-2012, 11:55 AM
Springer Springer is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 168
Poster Rank: #10649
Thanked 0 Times
Active Level
Default

maaflah tt ya. aku nak citer pengalaman aku apply cimb awam i ni. mula2 semua ok. sekali ada pegawai call then dia kata aku x boleh nak proceed jumlah yang aku inginkan. Alasan dia sebab aku ada loan bank rakyat. Loan bank rakyat ni dulu aku apply masa aku keja swasta guna pgm. since aku dah tukar kerja ke badan berkanun, aku still bayar loan bank rakyat tu, tapi secara bank transfer/bank in la.

Pegawai tu ckp sebab ada loan bank rakyat dia takut nanti angkasa bayar kat situ tapi dorang x dapat bayaran. padahal aku dah call officer bank rakyat dorang sendiri cakap selagi customer x buat permintaan untuk potong gaji melalui angkasa, dorang x akan pandai2 potong sendiri.

kesimpulannya, aku ingat bila dah masuk gov atau badan berkanun ni senang la dapat loan. rupa-rupanya tertipu dengan hidden rules.
Reply With Quote
  #10  
Old 28-11-2012, 12:09 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 14,877
Poster Rank: #135
Blog Entries: 2
Thanked 152 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Springer View Post
maaflah tt ya. aku nak citer pengalaman aku apply cimb awam i ni. mula2 semua ok. sekali ada pegawai call then dia kata aku x boleh nak proceed jumlah yang aku inginkan. Alasan dia sebab aku ada loan bank rakyat. Loan bank rakyat ni dulu aku apply masa aku keja swasta guna pgm. since aku dah tukar kerja ke badan berkanun, aku still bayar loan bank rakyat tu, tapi secara bank transfer/bank in la.

Pegawai tu ckp sebab ada loan bank rakyat dia takut nanti angkasa bayar kat situ tapi dorang x dapat bayaran. padahal aku dah call officer bank rakyat dorang sendiri cakap selagi customer x buat permintaan untuk potong gaji melalui angkasa, dorang x akan pandai2 potong sendiri.

kesimpulannya, aku ingat bila dah masuk gov atau badan berkanun ni senang la dapat loan. rupa-rupanya tertipu dengan hidden rules.
Kebiasaan kes2 mcm nie bergantung pada officer bank tu mcm mana utk "fight" sesuatu kes contoh nya kes sedare..

dan kebiasaanya jika berkaitan dengan angkasa dia berkaitan dengan panel koperasi yang CIMB lantik..

Dan mungkin sedare boleh dapatkan surat dari bank rakyat..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:52 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE