Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 1,692
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 27,745
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 58,296
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-11-2012, 01:00 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,126
Poster Rank: #140
Blog Entries: 2
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default Closed...!!!!!!!

<<<<<out of services...!!!!!>>>>>
Attached Files
File Type: pdf 3.65_20yrs%20(Instl%20Table).pdf (51.4 KB, 827 views)
File Type: xls CIMB AWAM-i~Senarai Majikan Yang Layak.xls (258.0 KB, 179 views)

Last edited by mzak; 18-12-2014 at 10:04 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-11-2012, 01:00 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,126
Poster Rank: #140
Blog Entries: 2
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default Senarai majikan Yang DiBenarkan:

Update:Senarai majikan Yang DiBenarkan:



- Majlis Keselamatan Negara ~ 20 tahun ~ 60%.
- UTMSpace ~ 20 Tahun ~ 50%.
- MAMPU ~ 20Tahun ~ 60%.
- UniKL ~ 20 Tahun ~ 50%.
- SIDC ~ 20 Tahun ~ 50%.
- TNB ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Tabung Haji ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Pos Malaysia ~ 20 Tahun ~ 50%.
- PLUS ~ 20 Tahun ~ 50%.
- PROPEL ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Semua Syarikat Air Negeri ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Syarikat Perumahan Negara BHD ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Poly Tech Mara ~ 20 Tahun ~ 50%.
- BERNAS ~ 20 Tahun ~ 50%.
- FELCRA ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Perbadanan Putrajaya ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Amanah Ikhtiar Malaysia ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Pemodalan Nasional Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Malaysia Aiport Niaga Sdn Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Malaysia Aiport (Sepang) Sdn Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%.
- UDA Holding ~ 20 Tahun ~ 50%.
- SME Corporation ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Suruhanjaya Sekuriti ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Perjabat Mufti (AG Payslip) ~ 20 Tahun ~ 60%.
- Sirim QAS International Sdn Bhd ~ 20 tahun ~ 50%.
- TH Travel ~ 20 Tahun ~ 50%.
- Kementerian Pelajaran ~ 20 Tahun ~ 60%.
- Institut Tanah Dan Ukur Negara - AG Payslip ~20 Tahun ~ 60%
- Perbadanan Nasional Berhad 20 yrs 50%
- Kolej Antarabangsa Teknologi Lanjutan Sarawak ~ 20 Tahun ~5 0%
- Kolej Islam Darul Ridzuan ~ 20 Tahun ~ 50%
- Jabatan Keselamatan Jalan Raya ~ 20 Tahun ~ 60%
- Kolej Institut Jantung Negara ~ 20 Tahun ~ 50%
- Agensi Nukler Malaysia ~ 20 Tahun ~ 60%
- Al Hijrah Media Corp ~ 20 Tahun ~ 50%
- SPADPro Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%
- Permodalan Kelantan Bhd ~ 20 Tahun ~ 50%


*Update 10/06/2013.


Last edited by mzak; 10-06-2013 at 04:05 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 25-11-2012, 01:01 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,126
Poster Rank: #140
Blog Entries: 2
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default

Save Page..
Reply With Quote
  #4  
Old 25-11-2012, 02:08 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,126
Poster Rank: #140
Blog Entries: 2
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default

Usah bimbang usah ragu,

Da mohon baru tahu....
Reply With Quote
  #5  
Old 25-11-2012, 10:17 PM
abuyah abuyah is offline
Super Active Member

abuyah's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2009
Posts: 2,651
Poster Rank: #1505
Thanked 204 Times
Active Level
My Mood:
Default

yo..beri laluan..beri laluan..
__________________
- Mulakan Dengan Apa Yang Ada Di Tangan -
"Kemudian setelah selesai sembahyang, maka bertebaranlah kamu dimuka bumi (untuk menjalankan urusan masing-masing) dan carilah apa yang kamu hajati dari limpah kurnia Allah, serta ingatlah akan Allah banyak-banyak (dalam segala keadaan), supaya kamu berjaya (didunia dan diakhirat)"## Surah al-Jumu'ah:10##
Reply With Quote
  #6  
Old 25-11-2012, 11:41 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,126
Poster Rank: #140
Blog Entries: 2
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by abuyah View Post
yo..beri laluan..beri laluan..
Hehe..
Reply With Quote
  #7  
Old 27-11-2012, 01:53 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,126
Poster Rank: #140
Blog Entries: 2
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default

BUMP today.....
Reply With Quote
  #8  
Old 28-11-2012, 11:13 AM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,126
Poster Rank: #140
Blog Entries: 2
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default

Permohonan terus ke tempat anda (KL,Selango & Putrajaya),

kelulusan sepantas 2 hari sajeee....

jom mohon...
Reply With Quote
  #9  
Old 28-11-2012, 11:55 AM
Springer Springer is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 177
Poster Rank: #10623
Thanked 0 Times
Active Level
Default

maaflah tt ya. aku nak citer pengalaman aku apply cimb awam i ni. mula2 semua ok. sekali ada pegawai call then dia kata aku x boleh nak proceed jumlah yang aku inginkan. Alasan dia sebab aku ada loan bank rakyat. Loan bank rakyat ni dulu aku apply masa aku keja swasta guna pgm. since aku dah tukar kerja ke badan berkanun, aku still bayar loan bank rakyat tu, tapi secara bank transfer/bank in la.

Pegawai tu ckp sebab ada loan bank rakyat dia takut nanti angkasa bayar kat situ tapi dorang x dapat bayaran. padahal aku dah call officer bank rakyat dorang sendiri cakap selagi customer x buat permintaan untuk potong gaji melalui angkasa, dorang x akan pandai2 potong sendiri.

kesimpulannya, aku ingat bila dah masuk gov atau badan berkanun ni senang la dapat loan. rupa-rupanya tertipu dengan hidden rules.
Reply With Quote
  #10  
Old 28-11-2012, 12:09 PM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,126
Poster Rank: #140
Blog Entries: 2
Thanked 153 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Springer View Post
maaflah tt ya. aku nak citer pengalaman aku apply cimb awam i ni. mula2 semua ok. sekali ada pegawai call then dia kata aku x boleh nak proceed jumlah yang aku inginkan. Alasan dia sebab aku ada loan bank rakyat. Loan bank rakyat ni dulu aku apply masa aku keja swasta guna pgm. since aku dah tukar kerja ke badan berkanun, aku still bayar loan bank rakyat tu, tapi secara bank transfer/bank in la.

Pegawai tu ckp sebab ada loan bank rakyat dia takut nanti angkasa bayar kat situ tapi dorang x dapat bayaran. padahal aku dah call officer bank rakyat dorang sendiri cakap selagi customer x buat permintaan untuk potong gaji melalui angkasa, dorang x akan pandai2 potong sendiri.

kesimpulannya, aku ingat bila dah masuk gov atau badan berkanun ni senang la dapat loan. rupa-rupanya tertipu dengan hidden rules.
Kebiasaan kes2 mcm nie bergantung pada officer bank tu mcm mana utk "fight" sesuatu kes contoh nya kes sedare..

dan kebiasaanya jika berkaitan dengan angkasa dia berkaitan dengan panel koperasi yang CIMB lantik..

Dan mungkin sedare boleh dapatkan surat dari bank rakyat..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:01 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE