Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Health, Beauty, Wellness Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,384
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,109
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,266
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 10-10-2012, 11:38 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,585
Poster Rank: #118
Thanked 919 Times
Active Level
My Mood:
Default Sapa nak beli BEDAK ASKAR? - bedak seribu guna - (Update Status)

Nota (06 jan 12 jam 00.36):

Update: 7 Jan 13 jam 1152.

Tuan/puan, saya sedang menunggu stok baru sampai dijangka pada petang esok (selasa) 8 jan 13. Sukacitanya saya akan menjual kepada semua buyer dengan jumlah yang dibayar dan dimohon. Pada pagi rabu baru saya berkesempatan utk poslaju. Mohon makluman semua. Maafkan saya atas kekhilafan sebegini. Terima kasih.



Salam tuan/puan.

Dukacita dimaklumkan bahawa bedak askar yang sempat saya beli stok sebanyak 14 botol saja hari ini. Ini disebabkan kehabisan stok dari kilang secara mendadak. Oleh yg demikian, bagi mengadilkan semua pihak, saya hanya dapat menjual seorang satu botol sahaja. Justeru, dengan ini saya merayu agar tuan/puan membalas semula PM ini dengan menyertakan no akaun tuan/puan (CIMB atau Maybank sahaja) untuk saya refund semula wang untuk mereka yang telah membayar dan order lebih dari sebotol. InsyaAllah sy akan mula mengepos tempahan mulai isnin ini.

Bagi yg order barang2 lain, tiada masaalah. Minta tolong reply dgn kadar yg segera k…tqvm!












Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera.

Tuan/Puan, bersempena dengan kepulangan aku ke kampung pada 04 Jan 13 (Jumaat) ini, maka dengan secara rasminya aku ingin mengambil order untuk mereka yang masih mencari2 barang rare ini. Tempahan akan dibuka mulai saat ini hingga hari Sabtu 05 Jan 13 jam 0900 sahaja. Sila bank in dalam akaun berikut:


CIMB atas nama TUAHTIGA ENTERPRISE
No Akaun: 1429 0000 8931 08


Harga RM10.00 sebotol.
Caj PosLaju RM6.00


Nota: Jika tuan/puan beli 3 botol, caj PosLaju tetap RM6.00.


Selepas bank in, harap SMS nama dan alamat penuh tuan/puan ke talian berikut:

013-6068441

Terima kasih atas sokongan tuan/puan. Untuk melihat prestasi masa lalu berkenaan urusniaga ini, mohon selak page-page belakang yer..


Oh ya...jika nak order barang2 lain pun ada juga, sila klik di page ini utk membuat pilihan, terima kasih.

http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=380991

Senarai:

1. capucinno87 - 2 unit. - Dah buat pembayaran RM26...tqvm!

2. addy - 2 unit - Dah buat pembayaran RM26...tqvm!

3. fizie1988 - 2 unit - Dah buat pembayaran RM26...tqvm!

4. emasmoden - 2 unit - Dah buat pembayaran RM26...tqvm!

5. bro kelicap, wa masih hutang sama lu 3 botol tau..wa tak lupa..begitu juga puan ruth 2 botol..

6. satriahitam - 2 unit -

7. Brader dari Puchong 0108322022 - 2 unit nak COD -

8. glyphic - baju paintball saiz M sehelai, bino 1 dan pisau 1. Dah buat pembayaran RM270...tqvm!

9. proot - 2 unit bedak dan 1 unit teropong - Dah buat pembayaran RM100...tqvm!

10. tomcat_apachee - 2 botol nak cod.

11. liverpool - 2 botol - Dah buat pembayaran RM30...tqvm!

12. afiq_4ty - 1 botol

14. nsr7777 - 1 botol air - Dah buat pembayaran RM30...tqvm!

15. hagha - 2 botol bedak - Dah buat pembayaran RM26...tqvm!

16. Kak Nurul Azazi - 2 botol bedak - Dah buat pembayaran RM26...tqvm!

17. RidzuanT - 2 botol - Dah buat pembayaran RM30 (-RM4)...tqvm!






Quote:
Originally Posted by StanNero View Post
saya dah pakai masa g hiking baru2.. bukan nak kata la sejak badan saya dah berisi sket..selalu melecet if training sampai puncak gunung nuang.. lepas pakai bedak ni, sapu kat celah2 bedah tu.. dah x rasa dah hehe..

Kat ketiak pun saya sapu haha...

MMG best..insyalllah akan repeat order..

Last edited by Bro_Izantie; 08-01-2013 at 08:15 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 10-10-2012, 11:41 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,585
Poster Rank: #118
Thanked 919 Times
Active Level
My Mood:
Default

Ni satu lagi....AMARAN KHAS...Benda alah ni aku tak amik dari mana2 sumber inbentori ATM yer..aku bukan jenis nak sara hidup anak bini dgn benda2 haram....harap sesapa yg was2 dgn aku tu paham...


Nota (22 Nov 12 jam 1000):

Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera.

Saya amat malu kpd semua sbb terpaksa batalkan pesanan ni. Ni disebabkan pihak supplier tidak dapat hadir ke KL pada pagi ini atas masaalah yang tidak dapat dielakkan. Justeru, mohon reply PM ini dgn seberapa segera untuk saya refund semula wang tuan/puan tanpa gagal.

Maafkan saya, saya tak berani nak simpan duit org..InsyaAllah next time sy akan buka semula pre order ni..mungkin 2/3 minggu dari sekarang. Minta jasa baik pihak tuan/puan semua..tqvm



Salam semua..

Maafkan aku rushing sangat benda ni...citernya mcm ni...supplier kebetulan akan datang KL pada hari Khamis, 22 Nov 12 (pagi) atas urusan bisnes, di kesempatan tu aku ingin mengambil kesempatan untuk membuat pesanan dan memberi peluang lagi kepada sesiapa yg berminat utk memiliki BEDAK ASKAR ni..term n condition mcm biasa..masukan nama sapa yg berminat dan bank in dalam akaun aku yang akan diberi melalui PM. untuk siri 1st batch yang lepas, korang boleh belek2 kat page 3 thread ini....Ok...kita mulakan sekarang..sapa nak order, dipersilakan dengan hormatnya...terima kasih:


[COLOR="Black"]








shahril_hyundai

azrulazman

FlatBlack

samurai

zulfoto

Rangers123 - Paid rm16.00 - TQVM!... [- REFUND SUKSES PADA 22 NOV 12/COLOR]

syada385 Paid rm32.00 - REFUND PADA 23 NOV 12..TQVM!...

peija06

sayid83

danx

sasuke88

fine net - Paid rm16.00 - TQVM!... - REFUND SUKSES PADA 22 NOV 12

zed_zium

educator

Duffayoi14

krezyboy

addy Paid rm16.00 - TQVM!... - REFUND SUKSES PADA 22 NOV 12














PM telah dihantar kpd tuan/puan. mohon perhatian. terima kasih byk2...

Last edited by Bro_Izantie; 26-12-2012 at 10:22 PM..
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2012, 11:45 PM
danx danx is offline
Super Active Member

danx's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,874
Poster Rank: #757
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

Terbaikk tuan
Klau pakai ni boleh memikat wanita ke
Cod mana bos??
Jgn kate nok kena g kuantang pulok
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2012, 11:46 PM
rustam rustam is offline
Well-Known
Member

rustam's Avatar
 
Trader Rating: (69)
Join Date: Dec 2010
Posts: 9,366
Poster Rank: #314
Blog Entries: 1
Thanked 51 Times
Active Level
My Mood:
Default

Lama tak pakai bedak ni
Reply With Quote
  #5  
Old 10-10-2012, 11:47 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,585
Poster Rank: #118
Thanked 919 Times
Active Level
My Mood:
Default Kenangan 1st batch

Kenangan 1st batch



UPDATE INFO (19 Nov 12):

1. Semua telah dipos..Alhamdulillah. Terima kasih.

2. Utk buyer COD, buleh datang dan call aku bila2 masa dari skrg..jumpa kat jusco Setiawangsa yer..tqvm!. Terima kasih.

3. Kat aku ada lagi stok 10 botol..sapa nak cekup cepat yer..term mcm biasa..buleh refer kat bawah...tq






yeah...barang orang dah siap dibeli..


Assalamualaikum W.B.T dan salam sejahtera kengkawan sumer..

Geng,
Dah 4 kali pengalaman aku buat pre order (Beg Parachute) dalam CG ni...Alhamdulillah sambutan amatlah menggalakan.

Ok, kali ni aku nak memperkenalkan produk baru. Walaupun sudah berzaman dalam pasaran TETAPI produk ni khas utk ATM sahaja yg menggunakannya. Kali ni aku nak beri peluang utk orang awam yg sedang mencari tetapi amat susah nak jumpa produk ni kecuali sedara mara atau geng2 ATM aku sahaja yg memiliki benda alah ni....MEMPERKENALKAN......Bedak Askar (Bedak Hijau).





Ni la dipanggil bedak askar. Amat popular sejak zaman pemburuan komunis dulu tu...botolnya tetap sama sejak dulu. Kegunaannya adalah untuk menyembuhkan penyakit kulit seperti berikut:

- Kurap Air.
- Peha Melecet yg gatal-gatal tu.
- Kulat Kaki.
- Ruam-ruam di bahagian kulit.
- Penyakit berkaitan kulit.


- Sapa kaki travel dan geng masuk hutan, ni la ubat mujarab utk korang...kalau tak, takkan barang vintage ni masih bertahan sejak tahun 1960-an dulu beb...huhu

Saja aku nak test market dulu sebab aku tau ramai yang sedang mencari bedak ni, tapi tak berpeluang. So, sebagai seorang peniaga peralatan/aksesori ketenteraan, aku membuka peluang ni kat korang yg berminat. Harga?.....Aku letak RM16(Semenanjung) RM19 (Sarawak) dan RM20 (Sabah) SEBOTOL siap dgn kurier ke kediaman korang. COD? RM10 je la...Tapi, aku nak buat pre order dulu...nak kumpulkan sebanyak mungkin buyer...cara tempahan adalah mcm biasa boleh bank in dalam akaun aku.

- produk ni, InsyaAllah aku yakin keberkesanannya. Sapa yg pernah guna tu tau la.... Ok, jom kita mulakan survey...tq


UPDATE INFO AT 04 NOV 12


Ok...setelah ditokok tambah, ni adalah listing buyer yg berminat nak order...insyaAllah aku akan PM semua cara pembayaran, COD dan kurier...Aku akan ambil barang pada hari sabtu bersamaan 10 Nov 12..Mohon bank in kat aku sebelum tarikh tu utk pengesahan tempat...

1. danx - 1 botol.

2. skafever69 - 1 botol.

3. brozul - 1 botol.

4. StanNero - 1 botol.- Paid RM10...tqvm!

5. haudli - 1 botol. - Tracking PosLaju EM 332200050 MY

6. misszya88 - 1 botol. - Tracking PosLaju EM 332200032 MY

7. 1d4yu - 2 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200117 MY

8. ohiklan - 1 botol.

9. jamtulenmurah - 1 botol. - Tracking PosLaju EM 332200046 MY

10. waktong.UMOFX - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200151 MY

11. budak_tpg - 1 botol. - Tracking PosLaju EM 332000324 MY

12. putra8 - 1 botol.

13. Hairan - 2 botol. - Tracking PosLaju EM 332200267 MY

14. kaklong - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200094 MY

15. -RIZUAN- - 1 botol.

16. gladiator - 1 botol.

17. Abdul wahob - 1 botol.

18. faizextreme - 1 botol.

19. popet89 - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200085 MY

20. muhdfaiz - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200267 MY

21. vortex - 2 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200148 MY

22. agen14 - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200015 MY

23. zamreda - 1 botol.

24. wawantow - 5 botol. - Tracking PosLaju EM 332200029 MY

25. jiwangkarat - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200134 MY

26. scorpions - 1 botol.

27. bananaphone - 1 botol.- Tracking PosLaju EM 332200284 MY

28. kelicap - 3 botol. - - Paid RM30...tqvm!

29. tryje - 1 botol.

30. boblynn02 - 1 botol. - Tracking PosLaju EM 332200196 MY

31. evit - 2 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200103 MY

32. GASTER123 - 1 botol. - Tracking PosLaju EM 288709716 MY

33. JamDinding - 2 botol.- - Tracking PosLaju EM 332200077 MY

34. atie - 2 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200165 MY

35. avan83 - 2 botol. - Tracking PosLaju EM 332200205 MY

36. schumi - 2 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200219 MY

37. xxxOoOxxx - 1 botol.

38. building - 2 botol. - Tracking PosLaju EM 332200253 MY

39. najibzkl - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200236 MY

40. mrafif - 1 botol.- - Tracking PosLaju EM 332200298 MY

41. RuthlessFairy - 2 botol.- - Paid RM20...tqvm!

42. kizuro - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200182MY

43. pokyo - 1 botol. - Tracking PosLaju EM 332200222 MY

44. Padeyl - 1 botol. - - Paid RM10...tqvm!

45. samsung - 2 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200307MY

46. ajim2002 - 2 botol.- - Tracking PosLaju EM 332200063 MY

47. badai_chiko - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200125 MY

48. puyuk - 1 botol. - Tracking PosLaju EM 332200240 MY

49. boboyy - 2 botol. - - Paid RM26...tqvm!

50. liverpool - 1 botol.

51. ezeynet - 1 botol.

52. fred5181 - 1 botol.

53. okanetime - 1 botol. - tunggu next batch

54. bclsahar - 1 botol. - - Tracking PosLaju EM 332200315 MY

55. tawkeyestate - 2 botol + 2 towel hijau ATM - - - Paid RM65...tqvm!

56. Missy^Dreamy - 2 botol. - Tracking PosLaju EM 332200275 MY

57. mrafif - 1 botol - - Paid RM16...tqvm!

Pos Laju Tracking Number boleh check di sini yer kengkawan...

TOTAL ORDER ; 72 botol



Untuk bukan member CG (guest), buleh call/sms aku:

013-6068441

Last edited by Bro_Izantie; 19-11-2012 at 11:52 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 10-10-2012, 11:48 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,585
Poster Rank: #118
Thanked 919 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rustam View Post
Lama tak pakai bedak ni
ha...tu la kan...
dulu lepas je buka kasut, lepak2 tabur kat kaki..........hilang bau cekam..
Reply With Quote
  #7  
Old 10-10-2012, 11:49 PM
rustam rustam is offline
Well-Known
Member

rustam's Avatar
 
Trader Rating: (69)
Join Date: Dec 2010
Posts: 9,366
Poster Rank: #314
Blog Entries: 1
Thanked 51 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
ha...tu la kan...
dulu lepas je buka kasut, lepak2 tabur kat kaki..........hilang bau cekam..
Songkla celah peha pun hilang
Reply With Quote
  #8  
Old 10-10-2012, 11:50 PM
akiyamasan akiyamasan is offline
Active Member

akiyamasan's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2011
Posts: 720
Poster Rank: #4520
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Haha..bedak ni memang terbaik untuk sapa2 yang jenis pakai kasut dalam tempoh yang lama..

Taruk kat celah2 kaki, comfirm x busuk kaki dan stokin anda..

Setakat aku jumpa dipasaran, x ada bedak yang boleh challenge bedak askar ni..terbaik.
Reply With Quote
  #9  
Old 10-10-2012, 11:51 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,585
Poster Rank: #118
Thanked 919 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by rustam View Post
Songkla celah peha pun hilang
awek pranita aku dulu penah citer yg ruam2 gelap celah gunung pun bole hilang bila sapu benda ni....
Reply With Quote
  #10  
Old 10-10-2012, 11:53 PM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,585
Poster Rank: #118
Thanked 919 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by akiyamasan View Post
Haha..bedak ni memang terbaik untuk sapa2 yang jenis pakai kasut dalam tempoh yang lama..

Taruk kat celah2 kaki, comfirm x busuk kaki dan stokin anda..

Setakat aku jumpa dipasaran, x ada bedak yang boleh challenge bedak askar ni..terbaik.
ha..ada pun testimoni...bagus ni..thanks bro.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:29 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE