Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Apple, Android, Smartphone, Tablets > TV & Multimedia (Android Box, Decoder, Smart TV, IPTV, Satellite)

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1231  
Old 22-05-2013, 02:25 PM
rizemal rizemal is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2012
Posts: 561
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by soultaker View Post
Image Enigma2 baru utk dicuba..

Image: Anigma2 for Amiko SHD-8900 Alien1
Link: http://www.mediafire.com/download/tk...en_v130502.rar
Password: amiko


Image: HDMU 11021 for Amiko SHD-8900 Alien1
Link: http://www.mediafire.com/download/sa..._gst_Flash.rar
Password: HDMU


Image: PKT Enigma2 Hyperion for Amiko Alien1
Link: http://www.mediafire.com/download/me...RION_Image.zip
Emulator Pack: http://www.mediafire.com/download/q6...ators_Pack.rar
Password: pkteam


Image: Open AR-P for for Amiko SHD-8900 Alien1
Link: http://www.mediafire.com/download/60...1-g994c8c4.zip
Youtube plugin: http://www.mediafire.com/view/mtnfv8..._4.2.6_all.ipk (Install it by ftp to /tmp then via software management plugin and install extensions from /tmp.)
Password: openAR

Thanks bro.. Nk gk try bereksperiment...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #1232  
Old 22-05-2013, 03:13 PM
melnikor melnikor is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 324
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by soultaker View Post
Image Enigma2 baru utk dicuba..

Image: Anigma2 for Amiko SHD-8900 Alien1
Link: http://www.mediafire.com/download/tk...en_v130502.rar
Password: amiko


Image: HDMU 11021 for Amiko SHD-8900 Alien1
Link: http://www.mediafire.com/download/sa..._gst_Flash.rar
Password: HDMU


Image: PKT Enigma2 Hyperion for Amiko Alien1
Link: http://www.mediafire.com/download/me...RION_Image.zip
Emulator Pack: http://www.mediafire.com/download/q6...ators_Pack.rar
Password: pkteam


Image: Open AR-P for for Amiko SHD-8900 Alien1
Link: http://www.mediafire.com/download/60...1-g994c8c4.zip
Youtube plugin: http://www.mediafire.com/view/mtnfv8..._4.2.6_all.ipk (Install it by ftp to /tmp then via software management plugin and install extensions from /tmp.)
Password: openAR

terbaik ...meme best otai2 dalam CG ni...
Reply With Quote
  #1233  
Old 22-05-2013, 03:14 PM
melnikor melnikor is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 324
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by soultaker View Post
amiko ni tak bnyk sgt masalah sgt.. tu yg senyap je.. semua dok layan tv tanpa gangguan.. timebomb pun dah boleh fix..



review ni maybe dah outdated.. lps tu kene compare jgk diaorg ni maybe pakai box original bukan clone.. performance pon ade effect jgk.. review jgk lebih kpd preferences seseorang tu.. cume boleh dijadikan panduan je.. lain org lain kemahuan.. sbb tu kalo ade masa, test sendiri image2 tu baru tau mane satu yg sesuai dgn kita.. sy dah try yg lain2 image tp bg sy HDMU paling stabil.. pkteam pon ok.. dah try neutrino tp tak compatible.. pki open-ar p tak puas ngan features dia.. HDMU yg direview tu maybe yg version lame yg gunakan build number 4 digit, tp yg version baru build number 5 digit mmg berbeza bnyk.. dulu penah pki HDMU yg lame.. tak best.. asyik sangkut je, stick ngan image pkteam.. pastu biler kuar image HDMU baru, try trus berkenan..

selain tu, nak pilih image jgk bergantung kpd provider c-garis jgk.. sblh europe maybe lain provider dia.. bnyk pki n-garis..

ini cume pandangan sy, takde semua btul.. tp ape yg sy alami.. tuan2 boleh cube sendiri..



utk image HDMU, masukkan dlm file /usr/keys/constant.cw
tQ bro ..akan dicuba...lepas masuk tak perlu buat apa2 ke
Reply With Quote
  #1234  
Old 22-05-2013, 03:57 PM
soultaker soultaker is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 445
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by melnikor View Post
tQ bro ..akan dicuba...lepas masuk tak perlu buat apa2 ke
kalo pki oscam, pastikan file constant.cw tu running dlm oscam..

cara paling mudah, edit file oscam.server pastu configure mcm ni..

Code:
[reader]
label     = myconstantcw
protocol  = constcw
device    = /usr/keys/constant.cw
group     = 2

atau add reader tersebut dgn gunakan oscam web interface.. http://box-ip:<port oscam>

cth:
Image HDMU
http://192.168.0.1:8888
user: root
pass: oscam

sori tak dpt nak tunjuk gambar.. tak dpt nak access box skarang ni..
Reply With Quote
  #1235  
Old 22-05-2013, 07:29 PM
Begadang Begadang is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 120
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

nk tanya kwn2 kat cni. klu kat spark kte bleh cucuk dan guna usb modem, kat E2 ada x mana2 image yg bolehkan kita guna usb modem? ada jumpa plugin utk setting 3g kat image open-ARP, tapi xtau nk wat camner?
Reply With Quote
  #1236  
Old 22-05-2013, 10:12 PM
melnikor melnikor is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 324
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by soultaker View Post
kalo pki oscam, pastikan file constant.cw tu running dlm oscam..

cara paling mudah, edit file oscam.server pastu configure mcm ni..

Code:
[reader]
label     = myconstantcw
protocol  = constcw
device    = /usr/keys/constant.cw
group     = 2

atau add reader tersebut dgn gunakan oscam web interface.. http://box-ip:<port oscam>

cth:
Image HDMU
http://192.168.0.1:8888
user: root
pass: oscam

sori tak dpt nak tunjuk gambar.. tak dpt nak access box skarang ni..
hehe ..tQ to all
jadi dah .... dah bole tgk
tapi ada yg ok ada yg gelap ..tapi at least nampak dah jalan biss key di softcam control ...tQ

tapi pening sket nak tgk channel ...



memang macam tu ke ???? lepas scan ...
memeang ada bole tgk ...hehe ada yg hd ..
atau memang kena edit sendiri nama channel dia

tQQQQQQQ......
Reply With Quote
  #1237  
Old 23-05-2013, 12:46 PM
satlink satlink is offline
Regular

satlink's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2012
Posts: 938
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by melnikor View Post
hehe ..tQ to all
jadi dah .... dah bole tgk
tapi ada yg ok ada yg gelap ..tapi at least nampak dah jalan biss key di softcam control ...tQ

tapi pening sket nak tgk channel ...



memang macam tu ke ???? lepas scan ...
memeang ada bole tgk ...hehe ada yg hd ..
atau memang kena edit sendiri nama channel dia

tQQQQQQQ......
kalau pakai decoder asal pun sama gak, bukan semua channel yg keluar. IPM masih lagi dalam pertingkat ujian. kalau lihat kualiti HD pun masih lagi rendah walau pun display tunjukan 1080i.
Reply With Quote
  #1238  
Old 23-05-2013, 12:56 PM
bidara bidara is offline
Super Active

bidara's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Posts: 5,276
Thanks (Received): 394
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku guna dm dan vu..pun guna ini solfwrae dm jugak..nak masuk kunci lembut constant.cw
device = /usr/keys/constant.cw
...injin idup jalan...hd pun kira bolih lah.
__________________
hooooo
Reply With Quote
  #1239  
Old 23-05-2013, 02:28 PM
melnikor melnikor is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 324
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

hehe kira ok la benda pree ...
byk gak ch hd bole tgk..
hehe malam tadi test2 satu ch ..yg mana bole tgk ..yg mana tak
rename blk mana yg jumpa nama
yang cerah



yang gelap

Reply With Quote
  #1240  
Old 23-05-2013, 07:08 PM
soultaker soultaker is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 445
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Begadang View Post
nk tanya kwn2 kat cni. klu kat spark kte bleh cucuk dan guna usb modem, kat E2 ada x mana2 image yg bolehkan kita guna usb modem? ada jumpa plugin utk setting 3g kat image open-ARP, tapi xtau nk wat camner?
cube bukak modem settings kat plugin browser..

Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump