Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > General Stuffs & Products

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,403
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,400
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,761
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-09-2012, 12:11 AM
fairsha fairsha is offline
Normal Member

fairsha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 108
Poster Rank: #13188
Thanked 0 Times
Active Level
Default Nak Cantik? Awet Muda? Gebu? Sihat? Langsing? - Guna IBU KOLAGEN ASLI (Sgt2 Berkesan)

KOLAGEN ASLI @ KOLAGEN MENTAH @ IBU COLLAGEN (100% ASLI)


RM35/pack (100gm) FREE POSTAGE
* Kualiti Export

013 399 6792 (call/sms)


IBU COLLAGEN ini adalah 100% pure & tiada terdapat sebarang campuran bahan kimia. IBU COLLAGEN adalah tumbuhan marin (laut) yang telah dikeringkan. Ianya bebas bebas daripada bahan kimia@racun@pewarna@pengawet@steroid@perisa.



Nilai2 Nutrisi Kolagen :

- 10x ganda lebih tinggi dari sirip ikan yu (satu mangkuk kecil RM 300)
- Khasiatnya sama dengan sarang burung layang2 (RM 400 hingga ribuan ringgit)
- 24% kolagen ni bersamaan 2 keping sarang burung layang2
- Kalsium 37 yang lebih tinggi daripada hati ikan
- PH bernilai 7.6

Kebaikan Mengambil Kolagen Asli sebagai supplement :

-Melaraskan berat badan dan menstabilkan hormon
-Meningkatkan sistem imun dan metabolisme badan
-Memejalkan payudara, otot dan punggung
-Menyihatkan rambut dan kuku
-Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kalenjar tiroid
-Mengurangi penuaan pramatang seperti kedutan dan kulit kendur
-Mengurangi selulit
-Memberi tenaga
-Melancarkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
-Menguatkan tulang dan sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
-Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
-Merawat penyakit gout
-Mencegah kanser/tumor
-Menurunkan tekanan darah tinggi
-Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan, merawat gastrik
-Anti bakteria/kulat
-Merawat anemia
-Menurunkan tahap kolesterol dalam tubuh
-Menyerap lebihan garam dalam tubuh (lumpuh)
-Melicin, menegang, dan menghaluskan kulit
-Mempercepatkan pengecutan jerawat dan menghapuskan parut
-Merangsang penghasilan sel2 baru kulit, menyembuhkan luka
-Menstabilkan kandungan gula dalam darah (kencing manis)
-Membersihkan tubuh dari reaksi radikal bebas
-Menberikan rasa kekenyangan (diet)
-Memelihara usus kecil (mengelakkan sembelit/buasir)





Cara Penyediaan :
1. Basuh kolagen mentah
2. Rendam kolagen mentah yang telah dibasuh semalaman
3. Buang air rendaman tadi dan basuh lagi then toskan
4. Campur dengan 2.5 liter air kosong ke dalam periuk untuk direbus
5. Selepas mendidih biarkan ia sejuk sebelum diletakkan ke dalam bekas dan disimpan dalam peti ais (stok untuk 4 minggu) simpan segumpal kolagen mentah yang telah direbus tadi (seperti agar2) dalam bekas bertutup ke dalam peti ais untuk dijadikan masker atau boleh makan (macam gambar di atas tu)

* tujuan kita rendam basuh rendam basuh tu supaya hilang rasa masin air laut..


Cara Pengambilan :

1. Waktu terbaik ambil semasa perut kosong (selepas bangun tidur sebelum sarapan dan sebelum masuk tidur)
2. Ambil air rebusan kolagen dari peti ais (akan jadi seperti jelly), ambil 3 sudu besar dan masukkan ke dalam gelas - boleh juga dicampurkan dengan sunquick/air buah.



Cara Membuat Masker :

1. Cuci muka
2. pastu sapu rata gumpalan kolagen di muka (sangat bagus dibuat setiap hari)
3. Biarkan lebih kurang 15 minit atau boleh juga dibiarkan semalaman sebelum dicuci

PERHATIAN Jika boleh elakkan minum kopi, nescafe; minuman yang tinggi kandungan kafein sebab semua tu boleh menyerap dan buang vitamin C, kolagen dan gluthathione (agen pencerah) dalam badan kita..

* Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum dan lebih cepat! banyakkan minum air kosong.. air kosong tu paling wajib tak kira korang amik apa2 suppliment pon... tak amik suppliment pon kene minum air kosong juge

SIAPA YG BOLEH MAKAN COLLAGEN NI ?

Sesuai utk sesiapa sahaja...Bagi kes-kes tertentu spt di bawah tetap boleh menggunakannya;
* Ibu mengandung (kandungan mestilah lebih drp 5 bln)
- Kulit bayi jadi sangat cantik, putih & gebu
- Ibu lebih bertenaga dan tak mudah letih
* Ibu Menyusu (ambil 1 sudu shj)
- Kolagen sangat tinggi kandungan mineral...hampir menyamai susu ibu
* Sewaktu Period
* Warga tua
* Resdung & kulit sensitif
- Tiada kesan sampingan kerana ia diperbuat dari rumpai laut...bukan hidupan laut (seafood)

TESTIMONI







RM35/pack (100gm) FREE POSTAGE
* Kualiti Export

013 399 6792 (call/sms)

__________________
Qeesya Boutique
PEMBEKAL SUTERA SECARA DROPSHIP
Batik Sutera Digital | Batik Sutera Canting | Batik Sedondon | Batik Uniform | Batik Kemeja | Batik Kaftan dll
Untuk Pertanyaan/Tempahan Hubungi : 013 399 6792
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 27-09-2012, 12:09 PM
fairsha fairsha is offline
Normal Member

fairsha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 108
Poster Rank: #13188
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Semua org nak cantik kan...JOM BELI KOLAGEN
__________________
Qeesya Boutique
PEMBEKAL SUTERA SECARA DROPSHIP
Batik Sutera Digital | Batik Sutera Canting | Batik Sedondon | Batik Uniform | Batik Kemeja | Batik Kaftan dll
Untuk Pertanyaan/Tempahan Hubungi : 013 399 6792
Reply With Quote
  #3  
Old 28-09-2012, 01:11 PM
fairsha fairsha is offline
Normal Member

fairsha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 108
Poster Rank: #13188
Thanked 0 Times
Active Level
Default

alhamdulillah..atas permintaan yg memberangsangkan..ibu collagen ( rumpai laut) ni kehabisan stock..utang ngan cust lagi haa....sapa yg nak order boleh order sekarang..stock sampai sy akan pos terus..stock yg sampai mggu dpn pun dh nak fully book..1st pay1st get...

**syoknye...geragat dah mula kurang... jom bermasker...kulit jadi gebu2 gitu
__________________
Qeesya Boutique
PEMBEKAL SUTERA SECARA DROPSHIP
Batik Sutera Digital | Batik Sutera Canting | Batik Sedondon | Batik Uniform | Batik Kemeja | Batik Kaftan dll
Untuk Pertanyaan/Tempahan Hubungi : 013 399 6792
Reply With Quote
  #4  
Old 28-09-2012, 01:31 PM
manja manja is offline
Active Member

manja's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2007
Posts: 1,266
Poster Rank: #2805
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

Penggunaan kolagen ni blh tahan brp lama tt? Ada dlm sebulan x?
Reply With Quote
  #5  
Old 28-09-2012, 01:57 PM
fairsha fairsha is offline
Normal Member

fairsha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 108
Poster Rank: #13188
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by manja View Post
Penggunaan kolagen ni blh tahan brp lama tt? Ada dlm sebulan x?
Dalam 4-5 minggu penggunaan utk 1 pck 100g ni
__________________
Qeesya Boutique
PEMBEKAL SUTERA SECARA DROPSHIP
Batik Sutera Digital | Batik Sutera Canting | Batik Sedondon | Batik Uniform | Batik Kemeja | Batik Kaftan dll
Untuk Pertanyaan/Tempahan Hubungi : 013 399 6792
Reply With Quote
  #6  
Old 28-09-2012, 02:01 PM
cik embun cik embun is offline
Newbies

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 13
Poster Rank: #30166
Thanked 0 Times
Active Level
Default

utk 1 peket tahan brape lama ni kegunaan nya..cmne nk order?
Reply With Quote
  #7  
Old 28-09-2012, 02:18 PM
fairsha fairsha is offline
Normal Member

fairsha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 108
Poster Rank: #13188
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by cik embun View Post
utk 1 peket tahan brape lama ni kegunaan nya..cmne nk order?
Tahan 4- 5 minggu dear...
utk order boleh sms ke 0133996792
ataupun nti tt pm yea
__________________
Qeesya Boutique
PEMBEKAL SUTERA SECARA DROPSHIP
Batik Sutera Digital | Batik Sutera Canting | Batik Sedondon | Batik Uniform | Batik Kemeja | Batik Kaftan dll
Untuk Pertanyaan/Tempahan Hubungi : 013 399 6792
Reply With Quote
  #8  
Old 28-09-2012, 02:29 PM
albabkebab albabkebab is offline
Active Member

albabkebab's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2012
Posts: 717
Poster Rank: #4322
Thanked 65 Times
Active Level
My Mood:
Default

salam tt.aku nak tanya skit..ade kawan aku ni kulit die ni berjerawat dalam 4-5 biji..die pun dengan yakinnye gune lah ibu kolagen asli ni.. yg diseal elok..after 2 times die gune muke die makin banyak lak jerawat + muka die mengelupas gtu.. then die start gatal kat muke.. bile g spital, spital kate kandungan asid banyak sangat..cemane tu tt.. adakah produk tt gune pon sama kesannye..
Reply With Quote
  #9  
Old 28-09-2012, 10:19 PM
fairsha fairsha is offline
Normal Member

fairsha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 108
Poster Rank: #13188
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by albabkebab View Post
salam tt.aku nak tanya skit..ade kawan aku ni kulit die ni berjerawat dalam 4-5 biji..die pun dengan yakinnye gune lah ibu kolagen asli ni.. yg diseal elok..after 2 times die gune muke die makin banyak lak jerawat + muka die mengelupas gtu.. then die start gatal kat muke.. bile g spital, spital kate kandungan asid banyak sangat..cemane tu tt.. adakah produk tt gune pon sama kesannye..
Setakat yg sy jual xde customer yg complain apa...even ibu mengandung pun ok je, lg yg ada resdung n kulit sensitif pun alhamdulillah xde masalah...

sebenarnya kolagen ni ada gred2 dia... yg sy jual ni gred terbaik kualiti export. Ada yg rasa agak masin...yg tu kualiti sedikit rendah... cuba tanya dia beli gred apa ...then check cara penyediaan...kdg2 cara penyediaan x betul pun mungkin juga. kena basuh bersih2 beberapa kali...then baru rebus
__________________
Qeesya Boutique
PEMBEKAL SUTERA SECARA DROPSHIP
Batik Sutera Digital | Batik Sutera Canting | Batik Sedondon | Batik Uniform | Batik Kemeja | Batik Kaftan dll
Untuk Pertanyaan/Tempahan Hubungi : 013 399 6792
Reply With Quote
  #10  
Old 29-09-2012, 11:14 AM
fairsha fairsha is offline
Normal Member

fairsha's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 108
Poster Rank: #13188
Thanked 0 Times
Active Level
Default

Bermasker di mlm hari...pagi ni kulit ku segar dan halus sekali
__________________
Qeesya Boutique
PEMBEKAL SUTERA SECARA DROPSHIP
Batik Sutera Digital | Batik Sutera Canting | Batik Sedondon | Batik Uniform | Batik Kemeja | Batik Kaftan dll
Untuk Pertanyaan/Tempahan Hubungi : 013 399 6792
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:34 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE