Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Trading Zone > Computers, Mobiles, Gadgets, Consoles

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 16,259
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 46,443
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 34,221
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 18-07-2012, 07:48 AM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Well-Known
Member

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,715
Poster Rank: #510
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default GPS Germany Oodo 7' HD Papago X8.5&Garmin, bluetooth/av in. Mmg best! Confirm terbaik

offer julai 2013

poslaju sahaja:

7inch oodo gps rm 320 sahaja


call 0176503036 / pm sahaja





NEW GPS FOR SALE!! VERY HIGH SPEC. OODO GERMANY M710 (NE MODEL & LATEST VERSION!!!!)

NEW GPS VERY HIGH SPEC. ORIGINAL OODO M710 with Papago X8.5 dan Garmin!!





gps oodo germany ni ada 5 software dlm tu

ada papago

garmin

igo

mapking

galactio




map yg ada dlm gps ni

MALAYSIA

SINGAPORE

BRUNEI

THAILAND

AUSTRALIA

NEW ZEALAND

UK

LAOS

VIETNAM

MYNMAR

dan ada beberapa negara lg,,,



DETECT AES!!
















RM335 BEST PRICE!!!

Free gift Screen Protector!!

Free gift 8gig micro sd card!!






POSLAJU FREE KE SELURUH MALAYSIA!!!

CALL/SMS/PM 0176503036- SHAH








OODO MERUPAKAN BRAND DR GERMANY TAPI DI ASSEMBLE DI CHINA
EVEN BRAND APPLE PUN DIASSEMBLE DI CHINA JUGAK



KENAPA RM335???..KENAPA BKN RM300, BKN RM310 BKN RM320 BKN RM330 ??


JAWAPAN NYA:

1) GPS OODO NI BRAND DR GERMANY, PART DALAMAN DIA DIBUAT DGN PART YG BERKUALITI TINGGI

2) CASING GPS OODO NI DR JENIS YG HIGH QUALITY..BLH NAMPAK BEZA KEKEMASAN BUATAN CASING NI BERBANDING GPS YG LAIN.

3) OODO GPS ADA SERVICE CENTRE, KALAU ADA APA APA PROBLEM , TK PERLU HANTAR KE KILANG, SEMUA SPARE PART ADA DIJUAL..MASA UNTUK REPAIR TAK SAMPAI SEMINGGU


4) PROVIDE SERVICE AFTER SALES DAN TECHNICAL SUPPORT SELEPAS JUALAN

5) SETIAP AKSESORI DIJUAL DGN BERASINGAN KALAU NAK BELI EXTRA..CONTOH ADA 2 KERETA DAN
NK BELI GPS HOLDER, OR CAR CHARGER LEBIH KE..


6) ANTENNA YG SENSITIF UNTUK TERIMA SIGNAL SATELITE

7) BANYAK LAGI, KALAU BELI SENDIRI BLH TAHU KELEBIHAN GPS OODO NI








DAH TERJUAL LEBIH 900 SET KT SELURUH MALAYSIA DALAM MASA TAK SMAPAI SETAHUN..

HARGA YG DIBELI BERBALOI DGN KUALITI GPS NI! saya tak menjanjikan apa apa free gift kat sini (kecuali free gift screen protector), yg penting gps ni dr jenis yg sgt sgt berkualiti tinggi!!

bila bercakap soal kualiti, bkn pada harga je, tapi pada bentuk gps ni, kualiti pembuatan dia, design gps ni dan part part dalaman gps ni mmg dgt sgt berkualiti


kalau pegang body gps ni dah blh tahu kualiti pembuatan gps ni..


sepanjang experince saya jual gps ni..blh dikatakan hampir 60%-70% customer akan rekemen kt kawan kawan diaorg pas diaorg pakai gps ni..kalau tk bgs, buat apa customer rekemen kt kawan kawan diaorg gps ni..


sepanjang jual gps ni , tk pernah lg ada customer complaint rosak lg..kalau ada pun cuma minor problem je,,tapi semuanya lbh settle


kalau ada problem dr segi technical part, software, kita ada org yg khusus dlm bidang ni untuk settlekan masalah ni

kerja yg sgt cepat,,kadang kadang tk sampai sehari,,semunya blh settle (kalau ada penukaran part part tertentu)

cuba dulu,,bayar harga yg tinggi tapi dpt product yg berkualiti,,fikirkanlah

apa yg saya tulis ni bkn untuk dptkan sales, tapi based dr pengalaman saya..terpulang kepada org untuk menilaikan.

satu je blh bgttau.. CONFIRM PUAS HATI 100%


GPS OODO ni paling cepat terima signal..tak sampai bebrapa saat je,,terus dpt signal..dlm hujan lebat pun blh terus dpt signal!!


LATEST VERSION!

PRODUCT PALING BERKUALITI DAN TERKINI!
(COMPANY BETWEEN CHINA DAN GERMANY,BRAND CREATES VALUE 1968)


PRODUCT PALING BERKUALITI DAN TERKINI!
(COMPANY BETWEEN CHINA DAN GERMANY,BRAND CREATES VALUE 1968)

LCD: 7 inch

Specification:
● 7.0”LCD touch screen, 64k colour with touch panel
● Resolution: 800X480
● CPU: MT3351 ARMV41/ARM11 CPU Clock Speed 500MHz
● Operating System: Microsoft Win CE.NET 5.0 Core Version
● Aspect Ratio: 16:9
● GPS Receiver: MTK
● GPS receiver channels: 32
● Built in 128MB DDR2 RAM + 128MB NAND Flash
● Voice Guidance (Different language/dialect available)
● Built-in FM transmitter
● Built-in Bluetooth function
● Built-in AV-IN
● Multi-languages Selection
● Support TF card (Max 8GB)
● Internal Lithium battery (3.7V~1500mAh)
● Precision of Localization: 90% / 10 meter
● Sensitivity: 0.1 m/s
● Cold Start: ≤42s; Hot Start: ≤3s (in open area); Warm Start: ≤36s.
● Localization time: 0.1 s
● Weight: 500 g
● Dimension (mm): 198x118x15(including antenna)





Pakej in Box:

1) OODO M710 GPS Navigator 2) Stylus Pen 3) Car Charger 4) Home Charger 5) Car
Mount 6) Car Holder 7) User Manual 8) USB Cable 9)Earphone 10) Kotak


HARGA PALING TERENDAH DI PASARAN UNTUK PRODUCT BERKUALITI!


Warranty 6 Bulan! Walaupun warranty cuma 6 bulan dari pengilang tetapi
sepanjang penjualan GPS ini lebih dari setahun, tidak ada complain dr pengguna!
kalau ada problem pun cuma dalam nisbah 100 unit utk 1 problem.tu normal untuk barangan elektronik.even jenama terkenal macam samsung, toshiba pun still ada problem juga.

GPS OOdo ni antara GPS yang sangat kualiti dan konsistent terima signal.kebarangkalian gps ni untuk "hang" sangat susah sekali.
Tambah duit sikit untuk barang yg berkualiti.Buat pilihan yg bijak
keluar duit lebih dua tiga puluh ringgit tapi dapat gps yang berkualiti.

DAH TERJUAL beratus-ratus set (boleh tengok buku resit kalau tk percaya). Semua customer puas hati!try dulu baru tahu performance gps ni! sangat sanga laju dan smooth!! tk pernah ada customer komplain selama jual.

CALL/SMS 017-6503036 (SHAH)

SERVIS SAYA: Penghantaran percuma sekitar Putrajaya dan Lembah Klang (depend on location) dan SIAP AJAR CARA GUNA NAVIGATION SAMPAI PANDAI!

Penghantaran luar melalui poslaju




__________________________________________________ _______________

SEBAHAGIAN TRADER RATING (COD DAN POSLAJU)

__________________________________________________ ______________

aman_pd
Normal Member



Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2010
Posts: 177
Poster Rank: #8289
Thanked 8 Times
Active Level

My Mood:

dah beli 1 dengan tt..

GPS ni mmg ok.. dah try dari sungai buloh ke kelantan melalui cameron highland lebih kurang 8 @ 9 jam..x de hang @ overheat pun.satelite signal pun xde lost walaupun lalu tengah2 hutan..

yg best pakai gps.. jalan yg kita x pernah lalu..kita ada hint.contoh mcm jalan cameron highland ke gua musang..aku lalu pukul 12 malam.dah boleh tau pasni jalan lurus ke, selekoh tajam ke, selekoh tumpul ke..amat membantu bila drive malam.




__________________________________________________ _______________

gunnersourus
Newbies


Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 23
Poster Rank: #20895
Thanked 1 Time
Active Level

My Mood:

Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
salam,,barang dah smapai kan? nanti kalau tk tahu nk guna,,call saya ok

tq bro atas pembelian gps ni

Sis.. Barang dah smpi dgn keadaan molek, gune pon dah, mmg terbaik..

Dah try guna Papago mmg smooth..ade lagi 4 kot lagi software navigator tapi
gune papago jek dah cukup n senang..yg lain xgune pon lagi..eheh

Barang Friendly Use = 9/10
TouchScreen Sensitivity = 7/10 (ni sbb jari aku ni xmahir kot )
Trader Assistantce - 9/10 ( ingat nk bagi 10/10 tapi xkol lagi pasal pe pe ptanyaan , brg ni pd aku senang nak gune, manual pon ade..)
Looks = 8/10 (nak lawa beli la yg riban2.. )
Expectation = 10/10 (kene ngan wit n function asal aku nak bli)


Memang rekomen kat sape2 nak bli gps..xla susah pon..lagi2 ade kol assistance..ade prob kol jek dia...

Thanks T.T...

__________________________________________________ _______________






Originally Posted by kazibul View Post
TT tulis byk jual sana sini..serdang la..melawati,pj la..tkde ke testimonial dari customer? takkan dari beratus ratus customer TT sorang pun tknak bagi testimonial ...klu ada buh la kat first page...berminat gak ni..tkut indah khabar dari rupa je pas beli ni...

Lupa lak nk tanya ..yg TT jual ni map papago x8 versi berapa haribulan paling latest?
klu beli nk upgrade map nnti TT buatkan yerk? boleh cod area s.alam kan TT? tq

salam bro kazibul,,

nie jawApan iklhas dari aku...

mmg saya dah jual dkt 600 set dan saya mmg cod kt semua tmpt yg saya update tu mmg saya pergi...bkn reka reka sendiri..


kalau bro tanay testimonail pulak..jawpan saya mcm ni..

saya ni..jenis tk reti nk paksa customer tulis testimonial or suruh bagi rating pas beli brg dgn saya..saya ada banyak beli brg kt cg ni dan sellaunya lepas beli..kebanyakkan (tk semua) seller akan PM saya dan suruh saya bg testimonial dan rating kt theread diaorg..saya tkde maslah dr segi tu..

cuma pada saya..tk semua customer akan bg rating even brg tu sgt baik atau baik bila pas diaorg guna..terus trang saya bgtau..kebanyakkan customer saya (yg lepas beli tak bg rating dan komen) akan rekemen kt kawan kawan diaorg lepas diaorg beli gps ni dr saya.kalau gps ni tk elok,,buat apa diaorg rekemen kawan kawan,sedara mara beli lg gps ni dr saya..

jenis saya pulak..saya tk suka nk pm or paksa customer bg rating kt saya..saya phm bkn semua org ada masa nk bg rating atau nk bg komen lepas beli even brg tu elok..

mcm saya sendiri..lepas beli brg..selalunya saya sendiri malas nk komen kt thread org tu ..bkn sebab brg tu tk bgs..

brand oodo ni ni,..terus trang saya bgtau..mmg sgt berkualiti ..banyak chinese yg beli dr saya (dr website lain) dan diaorg sgt berpuas hati dgn gps ni..


saya pernah jual kepada beberapa org yg sgt sgt sgt sgt cerewet ..

dia compare gps oodo dgn beberapa gps lain yg dijual kt MUDAH dan CG ni sendiri..maksud compare tu, bkn setakat call je..tapi siap pergi jumpa org jual tu..dah siap pegang dan test gps tu..saya tknk sebut brand gps tu kat sini sebab tk elok mcm tu..

pas diaorg tgk dan diaorg call saya dan kata nk jumpa saya..nk jumpa saya bkn untuk beli gps..tapi untuk test dulu..

dan alhamdullilah..semua customer yg cerewet ni,,.lepas diaorg tgk brand gps oodo dan test semua..diaorg beli gps ni ON THE SPOT..

banyak lg expreince saya jual dgn customer yg cerewet..ni cuna sebahagian je..

ok,,tentang map pulak,,dah update 8/2/2012 dan guna papago x8.5

panjang lg nk tulis,,tp saya dah nk keluar jap lg..

tu jawapan saya setakat ni..terpulang kt masing masing nk menilai..

pada saya, business kena jjur dan jgn sesekali menipu customer..tu cara saya

__________________________________________________ _______________


Quote:
Originally Posted by ckama33
TT, ape2 kelebihan dia ni?

Speed trap N?????


salam,,,

dah banyak yg bertanya tg kelebihan gps ni dan semuanya saya dah explain dgn panjang lebar kt sini..

ok,,no problem,,sya blh explain lg..

first sekali Brand OODO ni antrara brand yg terkenal dan antara yang paling berkualiti dlm pembuatan gps

company banbo ni dgn kerjasama dr banbo germany telah ada kt market more than 60 thn..dan diaorg dah buat gps ni sejak 10 thn lepas

semua pembuatan gps ni dilakukan oleh company ni sendiri tanpa ada sub dari company lain..maksudnya proces pembuatan dr a-z semua kt compsny yg sama..

tak seperti gps lain yg mana setengah part disubkan kepada company yg lain


company banbo ni telah dpt pengiktirafan ISO dan beberapa award yg diiktiraf

kelebihan gps ni

1) kelebihan dr ssgi teknikal servis selepas jualan ..yg mana SETIAP masalah akan dpt diselesaikan .if katakan gps di ada mengalami kerosakan atau apa apa,semuanya insyallahg dpt diseetlekan dgn secepat mungkin,,

paling cepat settle 1 hari,,paling lama 5 hari bekerrja


2) kualiti pembuatan gps ni sgt teliti ..design dia antara yg tercantik dan paling teliti.hanya customer yg membeli gps ni akan dpt menilai kualiti pembuatan gps ni

tak seperti gps lain yg mana kita blh lihat banyak kecacatan dr segi pembuatan .


3) signal. gps ni antara gops yg senang dpt signal.even dlm hujan lebat pun,,signal akan terus ada

pernah ada customer buat perbandingan dgn gps brand garmin yg dibeli dgn harga rm900

bila bukak sama sama dgn gps oodo ni, gps oodo yang dpt signal dulu ..

perbandingan bukkan sahaja dibuat dgn gps brand garmin tetapi dgn beberapa brand gps..tk perrlu saya sebutkan kat sini brand itu..kita berbisness secara sihat kt sini



speed trap mmg blh detect dgn gps ni..selalunya akan detect dlm jarak 500meter dr tmpt speedtrap tu

apa yg salah blh bgtau kat sini,,saya dah jual lebih dr 600 unit dan dlm 600 unit tu,,saya blh kira dgn jari berapa set sahaja yg ada problem (kalau ada problem pun , confirm blh settle)
even brand terkenal dlm dunia pun ttp akan ada problem gak,,cuma kita kena tgk nisbah problem tu banyak mana je

saya adalah LONG TERM BUSINESS dan saya pun tknk jual kalau benda tu selalu ada msalah..pening nk menjawab call call semua,,huhu


banyak customer tanya saya..kenapa harga rm320,,tk seperti org lain jual rm220, rm240, rm250, rm260 ,270, rm280.

jawapan saya senang je..kita bayar untk suatu benda yg berkualiti..part part internal gps ni bkn dr jenis murah murah..sebab tu harga gps ni tinggi sedikit..

customer yg membayar akan tahu nilai brg yg dia dpt..

satu je saya blh bgtau kat sini,,selama saya jual kt sini,,lebih dr 60 - 70% customer akan rekemen balik gps ni kat kawan klawan diaorg lepas membeli gps ni

ada company kat bangi tu smapai dah beli lebih dr 10 bijik selepas salah sorang kawan dia beli gps ni dr saya dan alahamdullilah sampai sekarang tkde problem apa pun lg dgn gps tu semua

pada saya satu je,,kalau benda tk elok,,buat apa diaorg nk rekemen gps ni kt org lain,,ujung ujung nanti diri sendiri yg kena kutuk dgn kawan kawan


stok kt tgn saya sentiasa banyak dan tk pernah putus...

__________________________________________________ _______________



izjat

Super Active Member

Trader Rating: (17)
Join Date: Dec 2009
Posts: 3,475
Poster Rank: #715
Thanked 11 Times
Active Level

My Mood:


Testimoni ikhlas.. dari saya

Memang puas hati dengan GPS nie, signal ok, tak hang, dan memang berjalan lancar untuk ke destinasi (dengan sound dan petunjuk yang diberikan).

Saya ada member beli gps wayway (papago punye produk gak) dan compare dengan oodo nie saya rasa oodo lagi best. dari saiz screen yang besar dari wayway dan harga lagi murah.

Boleh kata tip top harga dan produk yang diberikan.. serta servis cod serta ajar secara percuma.. good


[WTS] Lens Canon 10-22mm Usm™ | Motor Rare untuk Dijual™

★★★★★


__________________________________________________ _______________


mosat_network
Super Active Member


Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2011
Posts: 3,173
Poster Rank: #834
Thanked 318 Times
Active Level

My Mood:


mmg smarttttt...

__________________________________________________ _______________



kaleck
Active Member

Trader Rating: (4)
Join Date: Dec 2005
Posts: 758
Poster Rank: #3105
Thanked 37 Times
Active Level

My Mood:

BUMP tuk TT.

Puas ati beli.. murah dan berkualiti..


__________________________________________________ _______________


unnamed
Normal Member

Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Posts: 127
Poster Rank: #9463
Thanked 0 Times
Active Level

My Mood:


beli dari tt sebelum raya..

mmg terbaeek

...And Justice For All


__________________________________________________ _______________


addy
Active Member

Trader Rating: (15)
Join Date: Jul 2008
Posts: 1,563
Poster Rank: #1737
Thanked 2 Times
Active Level

barang baik dari TT terlaju.... cepat tangkap signal

cuma aku x puas papago8.5 ( bukan GPS TT ya ) xde jln alternatif balik raya ari tu huhu...
harap papago dpt update utk semua jln2 alternatif di msia

utk jln2 lain terutama dibandar cantikkkk.....

Last edited by addy; 26-08-2012 at 11:03 PM.

__________________________________________________ _______________



Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
salam,,

update sales:-

td cod 1 unit dgn member CG kt mc d equine park,,

tQ bro Mohd


TT sampai tepat pada waktu yg dijanjikan,syabas recommended n good seller barg pon baik .....fast receiver heheheheh

__________________________________________________ _______________


NeCaRaS
Active Member

Trader Rating: (3)
Join Date: Jun 2011
Posts: 1,108
Poster Rank: #2347
Thanked 0 Times
Active Level

My Mood:


barang dh sampai, terbaik service TT..
psl gps, belum try lagi..mlm nie baru nak godek2 kot.hehe..

kalo papehal, saya roger TT ek..

free bump for TT..

__________________________________________________ _______________



kiddd2
Super Active Member

Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,695
Poster Rank: #696
Thanked 34 Times
Active Level

My Mood:


aku dah beli 2 dari TT..

memang terbaik..

clocking laju...


__________________________________________________ _______________



unnamed
Normal Member

Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Posts: 127
Poster Rank: #9463
Thanked 0 Times
Active Level

My Mood:


Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
salam,,thanks for the payment tadi

Poslaju tracking EM027005899MY.


insyallah, esok sampai

sudah sampai..mmg terbaik


__________________________________________________ _______________


Quote:
Originally Posted by mr.rajoli

salam bro..bateri berapa lama tahan klu kira dari full bar? bukan apa gps yg sy guna skrg ni terbaik gak dari segi response dan satellite lock.. tp tang bateri tu yg kurang sikit...klu dari full bar battery, lebih kurang sejam guna keluar signal battery dah lemah dan minta charge..terpaksa la cucuk charger kat tmpat rokok tu..serabut tgok wayar berselirat..klu yg TT jual ni tahan lebih dari 3 jam ( start dari batteri full bar..) nk jugak beralih arah..huhuhuh...tq

salam,,,ok,,melalui experince saya sendiri yg dah guna gps ni more than 2 thn lebih ni,,ni feedback saya

1) masa baru beli mmg bateri akan thn dlm 3jam ataupun maybe lebih lepas kita caj penuh..bateri gps tk blh tahan lama (lbh dr 3 jam setengah) sebab gps ni dia tarik signal dr setelite..dan setiap kali guna, gps ni akan bercakap non stop kan,,so bateri mmg blh thn setakat 3 jam je,,kalau 3 jam lebih tu kira nasib baik la..hihi

2) lepas guna gps ni lebih dr 1 thn,,ketahanan bateri akan berkurang ke 1 jam mcm tu..tapi tkpe, kita ada bekalkan car charger.so tk perlu risau

3) dan SEKIRANYA bateri dah makin lemah, saya ada jual bateri original oodo ni,,so tk perlu risau kalau bateri dah abis or dah rosak ke,,,semua aksesori saya ada jual ..

itu kelebihan gps oodo ni,,techikal suport after jualan sgt kuat..

ada kawan saya ,,guna gps satu jenis brand (brand tk perlu bgtau), bila satu hari bateri dia dah tk blh guna langsung (maksudnya kena caj baru on,,kalau tk caj,mmg tk blh on), then bila dia refer kt seller tu balik nk beli bateri lain, seller tu kata dia tk tahu nk dptkan bateri berasingan dan kalau nk gak bateri asing, kena beli gps baru..)

mmg banyak gps yg dijual murah, tapi kita kena pikir long term kalau nk beli sesuatu brg tu,,kena pikir technikal support after sales..banyak org kita nk beli murah tanpa pikir benda benda remeh ni,,,

saya sendiri dah banyak tlg org lain yg beli gps dr brand lain dan bila ada problem samaada software atau pun aksesori,insyallah saya dah tlg settlekan


__________________________________________________ _______________


Drsoftware
Active Member


Trader Rating: (5)
Join Date: Nov 2008
Posts: 619
Poster Rank: #3824
Thanked 22 Times
Active Level


My Mood:

baru ptg td cod dengan TT, tt tepat masa... aku jek lambat.. huhuh.. apa2 pun puas ati la setakat nih ... tq tt...


__________________________________________________ _______________


gitarplastik
Normal Member


Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Location: bukn planet marikh
Posts: 143
Poster Rank: #9285
Thanked 1 Time
Active Level


gps mcm biasa la mantap. harga pun terbaik.. tq bro sgup dtg sblm mhrajalawak

__________________________________________________ _______________



Originally Posted by ocean gurl80
bro cikgu angeh...tq cod td kt jaya 1 pj,,

senang sgt nk explain dgn cikgu,,cikgu senang paham

kalau terbaca , komen kt sini ye

tq

senyap skit anak2 dok kat blkg.ada tv kecik katanya. features yg dicari ada terhimpun dlm 1 alat.

jangkahayat bateri spt yg dimaklumkan (stkt 2-3 hari pakai). prioriti skrg ni lbh kpd jadik media player. main video,tolak audio keluar ke radio kete melalui fm transmitter.

stkt ni blm pernah guna charger kereta. Bila bateri low, terus sambung dgn power bank. sb power bank memang selalu charge.

__________________________________________________ _______________



Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
ok bro,,saya akan jumpa bro esok


Salam semua.. Alhamdulillah aku baru COD kat umah TT di Putrajaya minggu lepas (aku dari Pulau Pinang)...

Sepanjang aku guna memang GPS ni tepat dan takder delay.

Hari ni aku baru je update map Papago Latest yang ada AES Camera. tak sampai 10 minit peta baru dah update.

Up untuk TT... servis terbaik, barang mantap.

__________________________________________________ _______________


Originally Posted by avatar
TT ada lg ke gps ni, harga?
COD area Puchong bleh ker? Tq
Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
salam,,,tq cod tadi kt puchong...

senang deal dgn bro td


Welcome bro... btw thnks jg COD td bro...
Ada masa blhla lpk2 ngeteh...

__________________________________________________ _______________


kaleck
Active Member


Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,628
Poster Rank: #1761
Thanked 119 Times
Active Level

My Mood:


baru promote gps tuan kat FB jap tai. dia ckp, kalau nk beli, dia roger saya. Nanti kalau ada apa2, saya bgtau kat tuan yer..
__________________________________________________ _______________



butterland
Well-Known
Member
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2008
Location: yeke IPO...
Posts: 9,959
Poster Rank: #204
Thanked 191 Times
Active Level

My Mood:

mantap GPS TT ni..
kejap je connect..

__________________________________________________ _______________


alongN9
Normal Member

Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2009
Posts: 215
Poster Rank: #7339
Thanked 0 Times
Active Level

My Mood:



Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
selamat pagi semuaaa..

tq bro zaini dr CG..nick name aman_pd

cod kt depan balai bomba putrajaya malam td

hahaha, salah nick name tu bro....
xpe la, btw thanx tt sebab bg penerangan mlm td...
walaupun kejap tp dah paham nk gune,. arini masih lagi test gps ni....
__________________________________________________ _______________


aman_pd
Normal Member

Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2010
Posts: 171
Poster Rank: #8375
Thanked 7 Times
Active Level


My Mood:

Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
update sales:

esok poslaju 1 unit gps ..member cg gak,,lupa tanya nama masa jumpa semalam kt erl putrajaya...mulanya nk model 5008 tp last last tukar model 7inch oodo..

kalau bro terbaca ni..jgn lupa sms alamat yee..payment dah bg semalam

bro..barang dah selamat smpai pg tadi. tp x test2 lagi..

thx 4 ur nice service

__________________________________________________ _______________


ezzabeena
Newbies

Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 14
Poster Rank: #24629
Thanked 0 Times
Active Level


Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
bump malam isnin,,

cod 1 unit dgn member cg kt masjid puchong perdana td...

tk sempat tanya id bro kt sini td..kalau bro ada tertgk thread ni, bro bagi komen ok,,

tq bro
Assalam.

dh test gps tu..performance mantop. tq utk penerangan yg lengkap.

__________________________________________________ _______________


kaleck
Active Member

Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,628
Poster Rank: #1761
Thanked 119 Times
Active Level


My Mood:

Quote:
Originally Posted by ezzabeena
Assalam.

dh test gps tu..performance mantop. tq utk penerangan yg lengkap.

Yup.. Product mantap. BUMP sekali untuk produk yang mantap ni..

__________________________________________________ _______________





CG Updates

Important Notice
Last Post: CariGold
Posted On: 08-10-2012
Replies: 0
Views: 15,686
Important Notice
Last Post: CariGold
Posted On: 31-07-2012
Replies: 0
Views: 23,356
Forum promosi jualan bukan tempat untuk perbahasan mahupun sembang
Last Post: CariGold
Posted On: 30-07-2012
Replies: 0
Views: 14,141
More...


Page 96 of 117 « First
<
46
86
94
95
96 97
98
106
>
Last »



Thread Tools
Search this Thread

#951 Report this post
02-10-2012, 08:09 PM

ocean gurl80
Super Active Member


Trader Rating: (28)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,477
Poster Rank: #791
Thanked 0 Times
Active Level




My Mood:



________________________________________
selamat malam semuaa

cod 1 unit gps td ptg pas keje kt desa mentari sunway

tq kak kiah (recommeded dr kawan dia yg dah beli 2 bijik gps 5008 dgn saya 1 thn lepas)
__________________
WTS: GPS 5INCH OODO 5008 ORIGINAL, PAPAGO X8.5, HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!


http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468


Paid Advertisement

#952 Report this post
03-10-2012, 10:00 AM

ocean gurl80
Super Active Member


Trader Rating: (28)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,477
Poster Rank: #791
Thanked 0 Times
Active Level




My Mood:



________________________________________
bump jap pagi ni
__________________
WTS: GPS 5INCH OODO 5008 ORIGINAL, PAPAGO X8.5, HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!


http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468


#953 Report this post
03-10-2012, 01:09 PM

eddieceng
Newbies

Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2012
Posts: 43
Poster Rank: #16401
Thanked 0 Times
Active Level




My Mood:




________________________________________
thank.. barang dah selamat sampai ke terengganu... mudah berurusan... KUALITI BARANG SANGAT CUN...






#943 Report this post
01-10-2012, 11:05 PM

ikan_kelimelaka
Normal Member

Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Posts: 306
Poster Rank: #5985
Thanked 0 Times
Active Level







________________________________________
salam.. mggu lepas COD ngan TT.. memang terbaik GPS nie.. trima kasih atas layanan yg mesra.. semoga kita akan berurusan lagi.. IS Barang baik nie....





bayanster
Normal Member


Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Posts: 135
Poster Rank: #9631
Thanked 0 Times
Active Level




My Mood:



________________________________________
Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
Update jualan mlm ni , cod 1 unit kt petronas p9 td dgn member cg.tq bro fendi (bayenster)
Salam,

No hal la. Terima kasih atas transaksi malam tadi. Sorry sebab macam tergesa2. Nak ke kajang plak lepas tu.

Apapun, dapat barang malam tadi terus test. Setakat ni performance dia memang tiptop. Satelit cepat je tangkap macam TT bagitau. Lain-lain function saya tak test lagi.

Cuma, mungkin sebab dah biasa dengan screen smartphone, macam tak best je tekan kat screen GPS nih.



#948 Report this post
02-10-2012, 02:05 PM

bayanster
Normal Member


Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2011
Posts: 135
Poster Rank: #9631
Thanked 0 Times
Active Level




My Mood:



________________________________________
Quote:
Originally Posted by ocean gurl80
hihi,,screen kt smartphone to capasitive touchscreen..yg gps ni dan kebanyakkan gps yg ada kat market bukan capasitive

tq broo

Iye la. Tu la pasal. Kalau screen capacitive plak dah tentu harga pon naik.

Apapun, memang terbaik dalam range harga ini





ocean gurl80
Super Active Member


Trader Rating: (28)
Join Date: Jan 2010
Posts: 3,477
Poster Rank: #791
Thanked 0 Times
Active Level




My Mood:



________________________________________
Quote:
Originally Posted by sanisidek81
salam tt brape harga GPS ni bleh pm x nk pki sabtu ni.


saya dah pos gps tu tadi.

tracking number poslaju EM027003650MY


esok dah sampai gps tu:-

1) first caj 5 jam (guna home charger)

2) on atau off gps tu tekan button selama 5 saat


kalau ada apa apa tk phm,,blh call saya nanti ye

tq tuan

tq tuan
__________________




sohibul
Normal Member

Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2011
Posts: 116
Poster Rank: #10471
Thanked 6 Times
Active Level







________________________________________
Quote:
Originally Posted by ocean gurl80

Tq bro.senAng deal dgn bro td

Assalam.. Semalam dah COD dgn TT .. Servis terbaik,explen dari A smpi Z smpi paham.. Very recommended seller.. Semoga success selalu..




forexworld
Super Active Member




Trader Rating: (4)
Join Date: May 2007
Location: Bruked(Brunei+Kedah)
Posts: 2,946
Poster Rank: #975
Thanked 86 Times
Active Level




My Mood:



________________________________________
saya beli dari TT tahun lepas...mmg sgt berpuas hati guna ni .

Nak tanya sikit ade ke update map baru utk papago atau yg lain dan macamana nak update tu.Terima kasih





kiddd2
Super Active Member



Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2011
Posts: 4,094
Poster Rank: #654
Thanked 37 Times
Active Level

My Mood:

testimoni kedua dari aku lepas terima GPS dari TT yang keempat..

aku ske ngan sistem dier yang mana akan on secara automatik bila kiter on kereta kita dan off secara automatik biler kita off enjin kereta kita..

nak tau, bley tak kita set shutdown timer tu dari 10second ke masa yang kita pikir sesuai.. dan kengkadang lepas 10saat, gps masih tidak shutdown..

satu lagi, harap TT bley masukkan sekali cara update maps dalam pakej(hard copy)..

sebabnye aku takde masa nak melayan customer yang mintak aku updatekan.. heheehe..
Attached Images
File Type: jpg M703 1.jpg (97.2 KB, 249 views)
File Type: jpg IMG_9956.JPG (171.1 KB, 119 views)
File Type: jpg IMG_9955.JPG (170.0 KB, 106 views)
File Type: jpg IMG_9949.JPG (191.5 KB, 101 views)
File Type: jpg IMG_9946.JPG (159.4 KB, 95 views)
File Type: jpg IMG_9945.JPG (154.6 KB, 84 views)
File Type: jpg IMG_9943.JPG (205.6 KB, 81 views)
File Type: jpg IMG_9941.JPG (243.7 KB, 94 views)
File Type: jpg IMG_9940.JPG (210.7 KB, 84 views)
File Type: jpg IMG_9939.JPG (207.3 KB, 80 views)
File Type: jpg BANBO GPS M710.JPG (258.2 KB, 66 views)
File Type: jpg M710-back.JPG (187.3 KB, 52 views)
File Type: jpg M710 3.jpg (55.5 KB, 56 views)
File Type: jpg M710 1.jpg (82.3 KB, 55 views)
File Type: jpg M710 2.jpg (58.1 KB, 49 views)
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M527 ORIGINAL, GERMANY BRAND PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468

Last edited by ocean gurl80; 02-07-2013 at 10:49 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 18-07-2012, 07:58 AM
mandrake mandrake is offline
Normal Member

mandrake's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Jan 2007
Posts: 253
Poster Rank: #8438
Thanked 2 Times
Active Level
Default

Garmin ada tak?
Reply With Quote
  #3  
Old 18-07-2012, 08:14 AM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Well-Known
Member

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,715
Poster Rank: #510
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mandrake View Post
Garmin ada tak?
ada bro,,

ada 5 software dlm gps ni,,ada papago x8.5, garmin, igo, mapking dan galactio..

kalau nk guna garmin tkde masalah sebab gps ni guna MTK processor..

kalau berminat, pm saya

mmg confirm puas hati..tu jaminan saya..

selama ni saya jual model 5008, tapi model 5008 tu lebih sesuai kepada papago software

sesetengah customer lebih prefer garmin software, sebab tu saya iklankan model ni kt CG

model ni saya dah jual lebih dr 100 unit, cuma saya tk iklankan je sebab saya tk simpan ex-stock..saya cuma based on pre order je.

kalau customer tanya baru saya akan order..
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M527 ORIGINAL, GERMANY BRAND PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
  #4  
Old 18-07-2012, 01:35 PM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Well-Known
Member

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,715
Poster Rank: #510
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

up kejap untuk arini..
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M527 ORIGINAL, GERMANY BRAND PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
  #5  
Old 18-07-2012, 09:32 PM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Well-Known
Member

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,715
Poster Rank: #510
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bump mlm nii
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M527 ORIGINAL, GERMANY BRAND PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
  #6  
Old 19-07-2012, 03:31 PM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Well-Known
Member

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,715
Poster Rank: #510
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bump japppppp
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M527 ORIGINAL, GERMANY BRAND PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
  #7  
Old 19-07-2012, 09:45 PM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Well-Known
Member

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,715
Poster Rank: #510
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bump mlm jumaat..
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M527 ORIGINAL, GERMANY BRAND PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
  #8  
Old 21-07-2012, 10:26 PM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Well-Known
Member

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,715
Poster Rank: #510
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

bump mlm ni
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M527 ORIGINAL, GERMANY BRAND PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
  #9  
Old 21-07-2012, 10:26 PM
arul57 arul57 is offline
Super Active Member

arul57's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jul 2008
Posts: 4,743
Poster Rank: #770
Thanked 10 Times
Active Level
Default

TT tepek sikit gambar2 dr pelbagai sudut..baru bernafsu nak beli nanti...
kalau guna windows CE..boleh tgk le pdf file kan?
boleh tgk movie, mp3...best jugak...
Reply With Quote
  #10  
Old 21-07-2012, 10:31 PM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Well-Known
Member

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (38)
Join Date: Jan 2010
Posts: 6,715
Poster Rank: #510
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arul57 View Post
TT tepek sikit gambar2 dr pelbagai sudut..baru bernafsu nak beli nanti...
kalau guna windows CE..boleh tgk le pdf file kan?
boleh tgk movie, mp3...best jugak...
pic tu je yg ada..actually 7 inch ni sama je dgn model m515 dlm thread aku lg satu kt sini,,sama je design..

guna window ce dan blh tgk movie, mp3, picture dan mcm mcm lagi,,

setakat ni dah terjual lebih dr 15 bijik,,kalau yg 5 inch tu aku dah jualk dkt 700 set kt sini..
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M527 ORIGINAL, GERMANY BRAND PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 11:29 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE