Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CONSUMERS, FRAUD, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,593
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,376
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 22,015
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-03-2012, 01:11 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,591
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 32
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to tokputih
Default Stevia- Pelaburan- Berbaloikah - Part IV (agak-agak kot)

Salam..

Baru-baru ni tok terbacalah iklah dari sinar antara isinya..

500 peserta diperlukan untuk sesi MAC 2012

Ayat Syok (ni perangkap ker atau tidak hanya Allah yang tahu)

Saya tidak memiliki tanah dan masa, boleh saya menyertainya?

1. Tunas baru stevia yang berusia 45 hari ianya bernilai rm2.50, manakala setiap pokok yang berusia 3 bulan bernilai rm80 - terliur dah...

2.Bayangkan sekiranya (nama terkenal ni dirahsiakan) tolong biakkan 1000 tunas Stevia ANDA di tapak-tapak baru yang akan dibuka lagii.. hmmmm modal baru rm2500.00 (cam boleh untung jer..)

3. Berapakan pendapatan anda dalam 3 bulan? Balik soalan no.1 .. waa kalau dah 3 bulan jadi 80 hengget maknya kalau 1000 batang dah berapa yer.. katakan lepas tolak itu ini.. untung 30 hengget dapat 30k.. uish lumayan giler tu

4. Ini bukan skim pelaburan tetapi skim asas usahawan Stevia kerana kami membantu sediakan tapak dan membantu penjagaan pokok Stevia anda supaya mendatangkan pulangan yang besar.. adoyai.. ni yang cam tak gemau bila mendengaunya... huhuhu...


Kesimpulan..

Sebenarnya tidak terlintas pun nak memburuk2 sesiapa.. jika tok ada rezeki rasa cam nak join jer (bila dah dengau dari kengkawan punya feedback terus cancel) .. tapi minta pandangan kengkawan.. terutama yang terlibat dalam bidang ini..

adakah ianya betul atau indah khabar dari rupa...

p/s

teringat tentang kes ikan keli, usahawan lintah, penanaman serai wangi dan banyak lagi..

pada yang rasa cam nak join jer.. ni pandangan dari kengkawan kita...

Quote:
Originally Posted by hisham71 View Post
Ko ckp kt kwn ko JANGAAAAANNNNNN!!!!!

Kalau zubir punye projek elakkan la.....skrg pun dorg dh liat nk byr...nk duit kena gegar ofc.....kalau tunggu je mmg tkde la

P/s - kwn aku staff zubir.....aku tau cite luar dlm.....kt rumah aku pun ada bnyk pokok stevia tp dh kuning mcm daun ganja hahaha
Quote:
Originally Posted by BOCEH View Post
geng rohayu
geng zubir
mooonsun biz dulu
geram kat awek terkena rm700
Quote:
Originally Posted by atlantis View Post
yg bunyi merdu ni 99% tipu.
kalau betul profit camtu, tokeh dia tak perlu modal luar dah.
Quote:
Originally Posted by atlantis View Post


tengok perbandingan harga stevia dah teh uncang diatas.
harga utk 1000 bag stevia = 39.29
harga utk 100 tea bag = 10.98 x 10 = 109.80

skang ni kat mana yg mahal sgt stevia ni sampai leh untung puluh2 ribu dgn modal 2000
Quote:
Originally Posted by kayos View Post
akhirnya ada gak org pecah lobang...

boleh search kt cg ni pasal datuk dr zubir ......

ha ha licensed scammer

dem
Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
huuhu bapak aku penah kene tipu psl stevia ni....sembang berapi2 ladang konon berpuluh ekar..hahaha last skali kencing!

pokok tak besar2...hasil tah kemana ape tah kemana...last aku dgr org yg kerja company stevia tuh ramai dah benti..CEO dier pn cabut...rupanye income company tuh dtg dari duit training+supply barang dan bukan nye export gula ke jepun seperti didakwa dlm portfolio diorg...

bayangkn training 3-4 hari satu kepala dier cas rm3k-4k ikut package dpt anak pkok 50-100 btg...

100 orang seminggu wat training dah 300k dier dpt dari kencing meleleh jerk..

ini luahan aku jer tp tak sme...company tuh pn dah ditutup, sme mangsa telah diselamatkn oleh seorang investor ni bpangkat Datuk dengan plan investmant yg lebih baik dan realistik...

BERHATI-HATILAH...kadang2 kita ingat nk support geng melayu wat business tp slalu sgt kne kencing dengan bangsa sendiri sedey

---------------
__________________

Last edited by tokputih; 14-03-2012 at 01:08 PM..
Reply With Quote
Thanks 0 Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-03-2012, 01:13 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,398
Thanks (Received): 47
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

takyahlah tok......baik sewa tanah usaha sendiri lagi berbaloi..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 12-03-2012, 01:14 PM
pajamada pajamada is offline
Active Plus

pajamada's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Location: Ranah Minang
Posts: 2,980
Thanks (Received): 1326
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Default

haa bukan kt sinar je..
rase nye banyak dah paper n majalah die kuar ni

nak tau gak
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 12-03-2012, 01:15 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,591
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 32
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to tokputih
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
takyahlah tok......baik sewa tanah usaha sendiri lagi berbaloi..
betul tapi balik persoalan tadi "Saya tidak memiliki tanah dan masa, boleh saya menyertainya?"

hehehe...
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 12-03-2012, 01:16 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,591
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 32
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to tokputih
Default

Quote:
Originally Posted by pajamada View Post
haa bukan kt sinar je..
rase nye banyak dah paper n majalah die kuar ni

nak tau gak
maaf yer link dan no phone terpaksa dirahsiakan.. dikhuatiri orang tersalah anggap mengatakan tok buat promosi di section yang salah..
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 12-03-2012, 01:17 PM
kayos kayos is offline
Regular

kayos's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2008
Posts: 383
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to kayos
Default

bukan tu dr zubir punya ke ?.....ha ha
__________________
If The Kids are United....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 12-03-2012, 01:18 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 17,833
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 23
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

elakkan diri dari sertai SCK lagi..
rezeki x halal..
__________________
Unlimited call hanya RM58 - http://carigold.com/portal/forums/sh...php?p=23976882
Pelbagai jenama kenderaan untuk dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
Pewangi Kereta & Bilik - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=656098
kad sim Power Tahan Lama - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 12-03-2012, 01:20 PM
kayos kayos is offline
Regular

kayos's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2008
Posts: 383
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Send a message via Yahoo to kayos
Default

dah boleh korek tread moonson apa tah.... dr zubir dah kembali
__________________
If The Kids are United....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 12-03-2012, 01:20 PM
jelapang jelapang is offline
Regular

jelapang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2011
Posts: 507
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

bagus gak projek ni ... tanah aku kt kampung tu ada dlm 2 ekar...baik tanam stevia ni dari tanam rumput je....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 12-03-2012, 01:21 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 25,591
Thanks (Received): 520
Likes (Received): 32
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 4
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to tokputih
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
elakkan diri dari sertai SCK lagi..
rezeki x halal..
bukan SCK tetapi skim asas usahawan Stevia bukan tok kata yer..
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:41 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you