Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,684
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,365
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,546
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-03-2012, 01:11 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 22,236
Poster Rank: #71
Blog Entries: 4
Thanked 523 Times
Active Level
My Mood:
Default Stevia- Pelaburan- Berbaloikah - Part IV (agak-agak kot)

Salam..

Baru-baru ni tok terbacalah iklah dari sinar antara isinya..

500 peserta diperlukan untuk sesi MAC 2012

Ayat Syok (ni perangkap ker atau tidak hanya Allah yang tahu)

Saya tidak memiliki tanah dan masa, boleh saya menyertainya?

1. Tunas baru stevia yang berusia 45 hari ianya bernilai rm2.50, manakala setiap pokok yang berusia 3 bulan bernilai rm80 - terliur dah...

2.Bayangkan sekiranya (nama terkenal ni dirahsiakan) tolong biakkan 1000 tunas Stevia ANDA di tapak-tapak baru yang akan dibuka lagii.. hmmmm modal baru rm2500.00 (cam boleh untung jer..)

3. Berapakan pendapatan anda dalam 3 bulan? Balik soalan no.1 .. waa kalau dah 3 bulan jadi 80 hengget maknya kalau 1000 batang dah berapa yer.. katakan lepas tolak itu ini.. untung 30 hengget dapat 30k.. uish lumayan giler tu

4. Ini bukan skim pelaburan tetapi skim asas usahawan Stevia kerana kami membantu sediakan tapak dan membantu penjagaan pokok Stevia anda supaya mendatangkan pulangan yang besar.. adoyai.. ni yang cam tak gemau bila mendengaunya... huhuhu...


Kesimpulan..

Sebenarnya tidak terlintas pun nak memburuk2 sesiapa.. jika tok ada rezeki rasa cam nak join jer (bila dah dengau dari kengkawan punya feedback terus cancel) .. tapi minta pandangan kengkawan.. terutama yang terlibat dalam bidang ini..

adakah ianya betul atau indah khabar dari rupa...

p/s

teringat tentang kes ikan keli, usahawan lintah, penanaman serai wangi dan banyak lagi..

pada yang rasa cam nak join jer.. ni pandangan dari kengkawan kita...

Quote:
Originally Posted by hisham71 View Post
Ko ckp kt kwn ko JANGAAAAANNNNNN!!!!!

Kalau zubir punye projek elakkan la.....skrg pun dorg dh liat nk byr...nk duit kena gegar ofc.....kalau tunggu je mmg tkde la

P/s - kwn aku staff zubir.....aku tau cite luar dlm.....kt rumah aku pun ada bnyk pokok stevia tp dh kuning mcm daun ganja hahaha
Quote:
Originally Posted by BOCEH View Post
geng rohayu
geng zubir
mooonsun biz dulu
geram kat awek terkena rm700
Quote:
Originally Posted by atlantis View Post
yg bunyi merdu ni 99% tipu.
kalau betul profit camtu, tokeh dia tak perlu modal luar dah.
Quote:
Originally Posted by atlantis View Post


tengok perbandingan harga stevia dah teh uncang diatas.
harga utk 1000 bag stevia = 39.29
harga utk 100 tea bag = 10.98 x 10 = 109.80

skang ni kat mana yg mahal sgt stevia ni sampai leh untung puluh2 ribu dgn modal 2000
Quote:
Originally Posted by kayos View Post
akhirnya ada gak org pecah lobang...

boleh search kt cg ni pasal datuk dr zubir ......

ha ha licensed scammer

dem
Quote:
Originally Posted by slvrchair View Post
huuhu bapak aku penah kene tipu psl stevia ni....sembang berapi2 ladang konon berpuluh ekar..hahaha last skali kencing!

pokok tak besar2...hasil tah kemana ape tah kemana...last aku dgr org yg kerja company stevia tuh ramai dah benti..CEO dier pn cabut...rupanye income company tuh dtg dari duit training+supply barang dan bukan nye export gula ke jepun seperti didakwa dlm portfolio diorg...

bayangkn training 3-4 hari satu kepala dier cas rm3k-4k ikut package dpt anak pkok 50-100 btg...

100 orang seminggu wat training dah 300k dier dpt dari kencing meleleh jerk..

ini luahan aku jer tp tak sme...company tuh pn dah ditutup, sme mangsa telah diselamatkn oleh seorang investor ni bpangkat Datuk dengan plan investmant yg lebih baik dan realistik...

BERHATI-HATILAH...kadang2 kita ingat nk support geng melayu wat business tp slalu sgt kne kencing dengan bangsa sendiri sedey

---------------
__________________

.::Vending Mechine TERRRRMURAH dipasaran.. Klik Disini::.
BulkSMS Murah RM45-Free 250sms

Kasihi Isteri Dengan Jiwamu Bukan Dengan Nafsu

Last edited by tokputih; 14-03-2012 at 01:08 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-03-2012, 01:13 PM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,075
Poster Rank: #36
Thanked 49 Times
Active Level
Default

takyahlah tok......baik sewa tanah usaha sendiri lagi berbaloi..
Reply With Quote
  #3  
Old 12-03-2012, 01:14 PM
pajamada pajamada is offline
Super Active Member

pajamada's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Apr 2011
Location: Ranah Minang
Posts: 2,986
Poster Rank: #1304
Blog Entries: 4
Thanked 1,317 Times
Active Level
My Mood:
Default

haa bukan kt sinar je..
rase nye banyak dah paper n majalah die kuar ni

nak tau gak
Reply With Quote
  #4  
Old 12-03-2012, 01:15 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 22,236
Poster Rank: #71
Blog Entries: 4
Thanked 523 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by zamreda View Post
takyahlah tok......baik sewa tanah usaha sendiri lagi berbaloi..
betul tapi balik persoalan tadi "Saya tidak memiliki tanah dan masa, boleh saya menyertainya?"

hehehe...
__________________

.::Vending Mechine TERRRRMURAH dipasaran.. Klik Disini::.
BulkSMS Murah RM45-Free 250sms

Kasihi Isteri Dengan Jiwamu Bukan Dengan Nafsu
Reply With Quote
  #5  
Old 12-03-2012, 01:16 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 22,236
Poster Rank: #71
Blog Entries: 4
Thanked 523 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pajamada View Post
haa bukan kt sinar je..
rase nye banyak dah paper n majalah die kuar ni

nak tau gak
maaf yer link dan no phone terpaksa dirahsiakan.. dikhuatiri orang tersalah anggap mengatakan tok buat promosi di section yang salah..
__________________

.::Vending Mechine TERRRRMURAH dipasaran.. Klik Disini::.
BulkSMS Murah RM45-Free 250sms

Kasihi Isteri Dengan Jiwamu Bukan Dengan Nafsu
Reply With Quote
  #6  
Old 12-03-2012, 01:17 PM
kayos kayos is offline
Normal Member

kayos's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2008
Posts: 385
Poster Rank: #6758
Thanked 0 Times
Active Level
Default

bukan tu dr zubir punya ke ?.....ha ha
__________________
If The Kids are United....
Reply With Quote
  #7  
Old 12-03-2012, 01:18 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 15,444
Poster Rank: #131
Thanked 38 Times
Active Level
Default

elakkan diri dari sertai SCK lagi..
rezeki x halal..
__________________
Daftar percuma kedai online anda

Call/SMS/Wassap 0162459013/0122106559
Reply With Quote
  #8  
Old 12-03-2012, 01:20 PM
kayos kayos is offline
Normal Member

kayos's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Oct 2008
Posts: 385
Poster Rank: #6758
Thanked 0 Times
Active Level
Default

dah boleh korek tread moonson apa tah.... dr zubir dah kembali
__________________
If The Kids are United....
Reply With Quote
  #9  
Old 12-03-2012, 01:20 PM
jelapang jelapang is offline
Normal Member

jelapang's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2011
Posts: 446
Poster Rank: #6197
Thanked 1 Time
Active Level
Default

bagus gak projek ni ... tanah aku kt kampung tu ada dlm 2 ekar...baik tanam stevia ni dari tanam rumput je....
Reply With Quote
  #10  
Old 12-03-2012, 01:21 PM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 22,236
Poster Rank: #71
Blog Entries: 4
Thanked 523 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by fms View Post
elakkan diri dari sertai SCK lagi..
rezeki x halal..
bukan SCK tetapi skim asas usahawan Stevia bukan tok kata yer..
__________________

.::Vending Mechine TERRRRMURAH dipasaran.. Klik Disini::.
BulkSMS Murah RM45-Free 250sms

Kasihi Isteri Dengan Jiwamu Bukan Dengan Nafsu
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:13 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE