Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 09-12-2011, 10:15 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Post Golden system

Bismillah....

ana just nak sharing related:
  • spiritual
  • economic
  • relationship

mudah-mudahan ana dan saudara sekalian berterusan belajar sehingga ke liang lahad. amin.

have fun
__________________
.

Spiritual Marketing

.

Last edited by SifuSupersonic; 09-12-2011 at 10:51 AM..
Reply With Quote
Thanks smtteknik, N/A, xsweat, BIGFISH80, apambalik84 thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 09-12-2011, 10:39 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kita start dengan...


namun tujuan adalah satu iaitu 'saat berjumpa' dengan rabbula'lamin.
berakhir seluruh apa yang kita lewati, dari kehidupan dunia, kepada TUJUAN TUNGGALNYA iaitu berjumpa dengan allah.
JANGAN TAHAN lidahmu menyebut nama allah...........
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2011, 10:41 AM
m0rFez m0rFez is offline
Active Member

m0rFez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Location: Di Bumi Allah SWT
Posts: 1,706
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

video xley tgk la..streaming kna block.. hmm
Reply With Quote
  #4  
Old 09-12-2011, 10:46 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0rFez View Post
video xley tgk la..streaming kna block.. hmm
tengok dekat cc ... insaf oooooo
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-12-2011, 10:51 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ini pula bagi mereka yang begitu cintakan agama.. pasti menangis... just anta perlu faham pengertianya...

http://www.youtube.com/watch?v=t0qfY...eature=related
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-12-2011, 10:52 AM
m0rFez m0rFez is offline
Active Member

m0rFez's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Location: Di Bumi Allah SWT
Posts: 1,706
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kna tgk ni..tgu blk umah..hehe
Reply With Quote
  #7  
Old 09-12-2011, 11:00 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by m0rFez View Post
kna tgk ni..tgu blk umah..hehe
dalam video tu dia cakap....

Quote:
hadirin hadirat ingatlah...
akan datang satu saat bibir kita 'tidak bisa lagi bergetar' menyebut nama allah...
disaat itu kita durunkan kedalam kubur kita... dan wajah kita dibuka... dan wajah kita.....
hilang semua angan-angan negative
angan-angan positive still go on
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-12-2011, 11:59 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

http://www.youtube.com/watch?v=kbOMJ...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=-UcXs...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=1x9EpgOvxt0
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-12-2011, 03:52 PM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
oh ya, saya dengar tuan ada amalkan beberapa surah secara istiqomah setiap hari.
lantas, sebab tu lah bro dpt keluarkan idea2 xxxxxx.

1. al-Waqiah
2. al-Mulk
3. ar-Rahman

harap bro boleh jelaskan apa khasiat dan drp pengalaman bro sendiri apa hasil yang bro dpt both dr segi spiritual dan yg selainnya..
dan harap tuan boleh bagi tips bagaimana nak istiqomah utk amalkan amalan ini. mungkin ada tambahan amalan yg lain yg bro nak kongsikan, pun harap2 sgt lah.
xxx? supersonic power? betul ke? u rasa macam mana?

Its look like u tanya what is khasiat al-quran?

Macam mana nak baca al-quran hari2?

Abang nak tahu something, bila abang solat 5 waktu = abang baca al-quran.

al-quran perlu hafal ke?

yup perlu...

kajian saintis barat menyatakan fizikal manusia memerlukan makanan halal dan tayyiban...

Halal = halal
Tayyiban = Nutrition

Pernah dengar 'You Are What You Eat' kan?

Dalam kajian tu dia cakap terdapat 114 jenis Nutrition.

Ini bertepatan dengan surah al-quran = 114 surah...

Kenapa kena baca al-quran hari2?

Sebab al-quran akan transform menjadi Pemuda Yang kacak dalam liang lahad (kubur)... dia akan teman u dalam tu..

dia juga akan beri syafaat kepada kamu di matrix akhirat..

1 0rang hafiz al-quran boleh tarik 7 orang ahli neraka yg islam..

Al-quran bila masuk dalam kulit api neraka tidak mampu membakarnya..

See is believing???????????

U ambil surat khabar then u bakar ape jadi?

U ambil 1 kertas, u tulis bismillah sampai habis then u bakar then u lihat ape jadi? ke 2 2 kertas itu memang akan terbakar tetapi bila u lihat betul-betul dia jadi........... (try la)

al-quran ini, kalau u nak dapat 'natijah/kesan' u kena baca secara istiqamah...

Q: waktu terbaik baca al-quran bile?
A: dalam solat 5 waktu.

manusia bertanya sesuatu yag manusia telah amal...
masalahnya kenapa tiada natijah/ kesan?

Nak tahu sebab apa????
1. bila u buang air kecil u ada 'berdehem' tak?

2. bila u ambil air sembahyang u guna air pili masa u basuh muka u biarkan air pili itu mengalir...

u tahu tak benda itu membazir?

bila wudu' pun dah membazir??? cmneeeeeeeeee natijah nak dapat?

U TELL ME...

3.........

next sambung......


p/s: ceh!! macam power lak aku ni..
__________________
.

Spiritual Marketing

.

Last edited by SifuSupersonic; 10-12-2011 at 03:16 AM..
Reply With Quote
  #10  
Old 10-12-2011, 12:53 AM
SifuSupersonic SifuSupersonic is offline
Active Member

SifuSupersonic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,563
Thanks (Received): 17
Likes (Received): 12
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Kata Ibnu Qayyim, yang seharusnya dilakukan oleh seorang muslim untuk menyembuhkan hatinya melalui Al-Quran,

“Caranya ada dua macam:

Pertama, engkau harus mengalihkan hatimu dari dunia, lalu engkau harus menempatkannya di akhirat.

Kedua, sesudah itu engkau harus menghadapkan semua hatimu kepada pengertian-pengertian Al-Qur’an, memikirkan dan memahami apa yang dimaksud dan mengapa ia diturunkan. Engkau harus mengamati semua ayat-ayat-Nya. Jika suatu ayat diturunkan untuk mengobati hati, maka dengan izin Allah hati itu pun akan sembuh.”
Bila hati antum sembuh apa akan terjadi?

Keluar sifat mazmumah.... Natijahnya hati cederung kearah kebaikkan...

Macam mana nak tahu yang dalam life antum akan 'clear'... lihatlah kepada RESULT...
- adakah fikiran tenteram
- antum mampu tersenyum ketika hendak tidur
- adakah hati lunak bila mendengar suara budak membaca al-quran

apa tanda-tanda kearah benda-benda ini?

pada ketika mulanya niat untuk istiqamah membaca al-quran, phase 1 tiada apa yang terjadi, phase 2 antum akan diuji...

bila dh kena uji just bertahan seketika.... (aku (swt) 'bersama' dengan orang yang sabar...)

how long it takes???????????????????????????
phase 1 = 4 month (plus minus) - memang u xkan rasa apa-apa
phase 2 = lain org lain ujianya - x tahu berapa lama
phase 3 = secret... (ini u dengan tuhan sahaja yang tahu)
__________________
.

Spiritual Marketing

.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold