Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE

You will sometimes experiencing some lag of browsing. We will working on the issue tonight during low peak hours. Apologize for inconvenience.


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET & COMMUNICATIONS > Computers > PC Softwares, Applications

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Yesterday
Replies: 0
Views: 263
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,507
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 21,758
More...
  #161  
Old 18-11-2011, 07:40 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,241
Poster Rank: #104
Active Level
Default

ini cuma network scanner yang asas...


Computer Name tu, kalau si hacker tu off NetBios services, tak akan nampak.

pasal "cut" tu, aku was was, dia cut orang dari akses ke router atau "cut" dia dari akses kepada servis netbios di PC korang?



satu-satunya benda berfaedah dari software ini adalah korang senang nampak MAC address diorang.

tapi itu pun tak guna.

kalau pun korang guna MAC address tu untuk block di router, diorang masih boleh spoof MAC address yang tidak di blacklist atau yang berada dalam white list.

paling tidak dia spoof kau punya MAC address.

waktu korang offline diorang masuk dalam network pakai MAC address korang lepas tu diorang masuk router dan dapatkan lagi MAC address lain.






paling mudah adalah dengan guna WPA2 dengan kombinasi password huruf, nombor dan simbol....

jangan cuma pakai nombor je.

Aku rasa aku dah crack dekat 10 akaun unifi walaupun pakai WPA/WPA2 sebab password diorang yang ba.ngang.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #162  
Old 18-11-2011, 08:05 PM
UMNGOK UMNGOK is offline
Regular

UMNGOK's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2011
Posts: 706
Poster Rank: #4930
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

best ni.

Thanks a lot TT.
__________________
Kita semua MANUSIA.
Kita semua bukan LEMBU.
http://58.27.29.90/
Reply With Quote
  #163  
Old 18-11-2011, 08:22 PM
BeritaGempak BeritaGempak is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (76)
Join Date: May 2011
Location: I'm Quit CG - Officially
Posts: 17,892
Poster Rank: #129
Active Level
My Mood:
Default

buat masa skrg takde org hack lg wifi aku

Thanks TT
__________________
[CENTER]
[SIZE="5"][COLOR="Green"][B]SAYA HANYA MANUSIA BIASA DAN TAK CUKUP SEMPURNA[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE="5"]♥ [COLOR="Red"]SRY GUYS I'M QUIT FROM CARIGOLD [/COLOR]♥ | [COLOR="Purple"]♡ DAN SAYA MINTA MAAF BANYAK2 KPD SEMUA MEMBER CG ♡ [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE="5"][B][COLOR="Green"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=320148"][COLOR="Blue"]Kelebihan Membaca Ayat Al-Kursi[/COLOR][/URL][/COLOR][/B][/SIZE]
[/CENTER]
Reply With Quote
  #164  
Old 18-11-2011, 09:19 PM
miecs miecs is offline
Super Active

miecs's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,717
Poster Rank: #725
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Prisoner View Post
netcut untuk windows 7 ada?
ada...cuba selak pages yg lepas2 ...kalu xde pm mamat yg guna software netcut utk window 7
Reply With Quote
  #165  
Old 18-11-2011, 09:50 PM
BeritaGempak BeritaGempak is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (76)
Join Date: May 2011
Location: I'm Quit CG - Officially
Posts: 17,892
Poster Rank: #129
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
ini cuma network scanner yang asas...


Computer Name tu, kalau si hacker tu off NetBios services, tak akan nampak.

pasal "cut" tu, aku was was, dia cut orang dari akses ke router atau "cut" dia dari akses kepada servis netbios di PC korang?



satu-satunya benda berfaedah dari software ini adalah korang senang nampak MAC address diorang.

tapi itu pun tak guna.

kalau pun korang guna MAC address tu untuk block di router, diorang masih boleh spoof MAC address yang tidak di blacklist atau yang berada dalam white list.

paling tidak dia spoof kau punya MAC address.

waktu korang offline diorang masuk dalam network pakai MAC address korang lepas tu diorang masuk router dan dapatkan lagi MAC address lain.






paling mudah adalah dengan guna WPA2 dengan kombinasi password huruf, nombor dan simbol....

jangan cuma pakai nombor je.

Aku rasa aku dah crack dekat 10 akaun unifi walaupun pakai WPA/WPA2 sebab password diorang yang ba.ngang.

bro leh jaar aku crack pass unify?
__________________
[CENTER]
[SIZE="5"][COLOR="Green"][B]SAYA HANYA MANUSIA BIASA DAN TAK CUKUP SEMPURNA[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE="5"]♥ [COLOR="Red"]SRY GUYS I'M QUIT FROM CARIGOLD [/COLOR]♥ | [COLOR="Purple"]♡ DAN SAYA MINTA MAAF BANYAK2 KPD SEMUA MEMBER CG ♡ [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE="5"][B][COLOR="Green"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=320148"][COLOR="Blue"]Kelebihan Membaca Ayat Al-Kursi[/COLOR][/URL][/COLOR][/B][/SIZE]
[/CENTER]
Reply With Quote
  #166  
Old 19-11-2011, 07:46 AM
miecs miecs is offline
Super Active

miecs's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,717
Poster Rank: #725
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BeritaGempak View Post
bro leh jaar aku crack pass unify?
ni dah kelaut jadinya
Reply With Quote
  #167  
Old 19-11-2011, 08:15 AM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,241
Poster Rank: #104
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by BeritaGempak View Post
bro leh jaar aku crack pass unify?
semua installation unifi mengikut SOP yang sama.

semua password unifi mengikut satu pattern.

kenalpasti pattern tersebut. pergi la lawat mana-mana member yang ada unifi.

semua 10 network unifi yang aku cuba, semua tak tukar password wifi.

hanya satu yang tukar password router.

it'll take less than 18hrs for each unifi account yang kau nak hack kalau dah sedar benda ni.



aku takkan tulis kat sini sebab "kebahagiaan" aku bergantung kepada kerahsiaan benda ni.

aku masih ada 3 Terabyte yang perlu didownload.

lol....



p/s : sebelum semua orang marah, aku tak hack wifi persendirian, hanya [email protected] sahaja (internet pejabat-pejabat). aku balun line diorang pun lepas office hours, itu pun aku scan dulu berapa banyak PC yang sedang aktif online.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty

Last edited by Megat Sri Rama; 19-11-2011 at 08:19 AM..
Reply With Quote
  #168  
Old 19-11-2011, 11:02 AM
Hitman™ Hitman™ is offline
Legendary Member

Hitman™'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2010
Posts: 12,293
Poster Rank: #235
Blog Entries: 11
Active Level
Default

aku pkai netcut neh bile tpong line org..mesti wifi aku down.
padahal aku xsntuh pown akunyer.
__________________
>>> Services Membeli Original Games Dari Steam <<<

"Those who believe, no explanation is necessary - Those who do not, no explanation is possible"
Reply With Quote
  #169  
Old 19-11-2011, 11:24 AM
ahrasis ahrasis is offline
Regular

ahrasis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2005
Location: Johor Bahru
Posts: 720
Poster Rank: #4856
Active Level
My Mood:
Default

Heran den nengok kaedah korang ni. Pelik tapi mungkin berkesan bagi korang kot...

Caro yang paling berkesan yang den tahu ialah dengan mengawal wifi kita sendiri. Mula2 akses setting wifi kita melalui 192.168.1.1 atau 192.168.0.1 dll (kena check manual wifi anda). Lepas tu check jer saper2 yang akses (connected) dengan wifi anda daripada dalam tu. Pastikan anda cam PC anda dan labelkan sebagai pengakses yang dibenarkan (allowed). Lepas tu mana2 mac address komputer lain tu anda block. Cara ni lebih efektif. Nak laie mudah, jangan allow sebarang PC akses melainkan dia ada dalam senarai allowed pc. Den tak buleh nak describe semua wifi sebab lain wifi lain menu dio. Tapi leh try akses dan explore sehingga faham dan pueh hati.

Last edited by ahrasis; 19-11-2011 at 11:26 AM..
Reply With Quote
  #170  
Old 19-11-2011, 11:27 AM
jay_starz jay_starz is offline
Regular

jay_starz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 100
Poster Rank: #15059
Active Level
My Mood:
Default

best info. thx TT
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 12:28 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you