Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, TECHNOLOGY, INTERNET & COMMUNICATIONS > Computers > PC Softwares, Applications

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 25,426
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 56,148
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 43,315
More...
Reply
 
Thread Tools
  #161  
Old 18-11-2011, 07:40 PM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,244
Poster Rank: #87
Thanked 487 Times
Active Level
Default

ini cuma network scanner yang asas...


Computer Name tu, kalau si hacker tu off NetBios services, tak akan nampak.

pasal "cut" tu, aku was was, dia cut orang dari akses ke router atau "cut" dia dari akses kepada servis netbios di PC korang?



satu-satunya benda berfaedah dari software ini adalah korang senang nampak MAC address diorang.

tapi itu pun tak guna.

kalau pun korang guna MAC address tu untuk block di router, diorang masih boleh spoof MAC address yang tidak di blacklist atau yang berada dalam white list.

paling tidak dia spoof kau punya MAC address.

waktu korang offline diorang masuk dalam network pakai MAC address korang lepas tu diorang masuk router dan dapatkan lagi MAC address lain.






paling mudah adalah dengan guna WPA2 dengan kombinasi password huruf, nombor dan simbol....

jangan cuma pakai nombor je.

Aku rasa aku dah crack dekat 10 akaun unifi walaupun pakai WPA/WPA2 sebab password diorang yang ba.ngang.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #162  
Old 18-11-2011, 08:05 PM
UMNGOK UMNGOK is offline
Active Member

UMNGOK's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Sep 2011
Posts: 700
Poster Rank: #4622
Blog Entries: 1
Thanked 35 Times
Active Level
My Mood:
Default

best ni.

Thanks a lot TT.
__________________
Kita semua MANUSIA.
Kita semua bukan LEMBU.
http://58.27.29.90/
Reply With Quote
  #163  
Old 18-11-2011, 08:22 PM
BeritaGempak BeritaGempak is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (76)
Join Date: May 2011
Location: I'm Quit CG - Officially
Posts: 17,062
Poster Rank: #115
Thanked 341 Times
Active Level
My Mood:
Default

buat masa skrg takde org hack lg wifi aku

Thanks TT
__________________
[CENTER]
[SIZE="5"][COLOR="Green"][B]SAYA HANYA MANUSIA BIASA DAN TAK CUKUP SEMPURNA[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE="5"]♥ [COLOR="Red"]SRY GUYS I'M QUIT FROM CARIGOLD [/COLOR]♥ | [COLOR="Purple"]♡ DAN SAYA MINTA MAAF BANYAK2 KPD SEMUA MEMBER CG ♡ [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE="5"][B][COLOR="Green"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=320148"][COLOR="Blue"]Kelebihan Membaca Ayat Al-Kursi[/COLOR][/URL][/COLOR][/B][/SIZE]
[/CENTER]
Reply With Quote
  #164  
Old 18-11-2011, 09:19 PM
miecs miecs is offline
Well-Known
Member

miecs's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,373
Poster Rank: #681
Blog Entries: 1
Thanked 337 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Prisoner View Post
netcut untuk windows 7 ada?
ada...cuba selak pages yg lepas2 ...kalu xde pm mamat yg guna software netcut utk window 7
Reply With Quote
  #165  
Old 18-11-2011, 09:50 PM
BeritaGempak BeritaGempak is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (76)
Join Date: May 2011
Location: I'm Quit CG - Officially
Posts: 17,062
Poster Rank: #115
Thanked 341 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Megat Sri Rama View Post
ini cuma network scanner yang asas...


Computer Name tu, kalau si hacker tu off NetBios services, tak akan nampak.

pasal "cut" tu, aku was was, dia cut orang dari akses ke router atau "cut" dia dari akses kepada servis netbios di PC korang?



satu-satunya benda berfaedah dari software ini adalah korang senang nampak MAC address diorang.

tapi itu pun tak guna.

kalau pun korang guna MAC address tu untuk block di router, diorang masih boleh spoof MAC address yang tidak di blacklist atau yang berada dalam white list.

paling tidak dia spoof kau punya MAC address.

waktu korang offline diorang masuk dalam network pakai MAC address korang lepas tu diorang masuk router dan dapatkan lagi MAC address lain.






paling mudah adalah dengan guna WPA2 dengan kombinasi password huruf, nombor dan simbol....

jangan cuma pakai nombor je.

Aku rasa aku dah crack dekat 10 akaun unifi walaupun pakai WPA/WPA2 sebab password diorang yang ba.ngang.

bro leh jaar aku crack pass unify?
__________________
[CENTER]
[SIZE="5"][COLOR="Green"][B]SAYA HANYA MANUSIA BIASA DAN TAK CUKUP SEMPURNA[/B][/COLOR][/SIZE]
[B][SIZE="5"]♥ [COLOR="Red"]SRY GUYS I'M QUIT FROM CARIGOLD [/COLOR]♥ | [COLOR="Purple"]♡ DAN SAYA MINTA MAAF BANYAK2 KPD SEMUA MEMBER CG ♡ [/COLOR][/SIZE][/B]
[SIZE="5"][B][COLOR="Green"][URL="http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=320148"][COLOR="Blue"]Kelebihan Membaca Ayat Al-Kursi[/COLOR][/URL][/COLOR][/B][/SIZE]
[/CENTER]
Reply With Quote
  #166  
Old 19-11-2011, 07:46 AM
miecs miecs is offline
Well-Known
Member

miecs's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Nov 2009
Posts: 5,373
Poster Rank: #681
Blog Entries: 1
Thanked 337 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by BeritaGempak View Post
bro leh jaar aku crack pass unify?
ni dah kelaut jadinya
Reply With Quote
  #167  
Old 19-11-2011, 08:15 AM
Megat Sri Rama Megat Sri Rama is offline
CG Top Poster Club

Megat Sri Rama's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Aug 2007
Posts: 20,244
Poster Rank: #87
Thanked 487 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by BeritaGempak View Post
bro leh jaar aku crack pass unify?
semua installation unifi mengikut SOP yang sama.

semua password unifi mengikut satu pattern.

kenalpasti pattern tersebut. pergi la lawat mana-mana member yang ada unifi.

semua 10 network unifi yang aku cuba, semua tak tukar password wifi.

hanya satu yang tukar password router.

it'll take less than 18hrs for each unifi account yang kau nak hack kalau dah sedar benda ni.



aku takkan tulis kat sini sebab "kebahagiaan" aku bergantung kepada kerahsiaan benda ni.

aku masih ada 3 Terabyte yang perlu didownload.

lol....



p/s : sebelum semua orang marah, aku tak hack wifi persendirian, hanya username@unifibiz sahaja (internet pejabat-pejabat). aku balun line diorang pun lepas office hours, itu pun aku scan dulu berapa banyak PC yang sedang aktif online.
__________________
Saya benci Mahathir Bin Mohamad Kutty

Last edited by Megat Sri Rama; 19-11-2011 at 08:19 AM..
Reply With Quote
  #168  
Old 19-11-2011, 11:02 AM
Hitman™ Hitman™ is offline
Legendary Member

Hitman™'s Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2010
Posts: 11,012
Poster Rank: #242
Blog Entries: 7
Thanked 153 Times
Active Level
Default

aku pkai netcut neh bile tpong line org..mesti wifi aku down.
padahal aku xsntuh pown akunyer.
__________________
>>> Services Membeli Original Games Dari Steam <<<

"Those who believe, no explanation is necessary - Those who do not, no explanation is possible"
Reply With Quote
  #169  
Old 19-11-2011, 11:24 AM
ahrasis ahrasis is offline
Active Member

ahrasis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2005
Location: Johor Bahru
Posts: 720
Poster Rank: #4516
Thanked 45 Times
Active Level
My Mood:
Default

Heran den nengok kaedah korang ni. Pelik tapi mungkin berkesan bagi korang kot...

Caro yang paling berkesan yang den tahu ialah dengan mengawal wifi kita sendiri. Mula2 akses setting wifi kita melalui 192.168.1.1 atau 192.168.0.1 dll (kena check manual wifi anda). Lepas tu check jer saper2 yang akses (connected) dengan wifi anda daripada dalam tu. Pastikan anda cam PC anda dan labelkan sebagai pengakses yang dibenarkan (allowed). Lepas tu mana2 mac address komputer lain tu anda block. Cara ni lebih efektif. Nak laie mudah, jangan allow sebarang PC akses melainkan dia ada dalam senarai allowed pc. Den tak buleh nak describe semua wifi sebab lain wifi lain menu dio. Tapi leh try akses dan explore sehingga faham dan pueh hati.

Last edited by ahrasis; 19-11-2011 at 11:26 AM..
Reply With Quote
  #170  
Old 19-11-2011, 11:27 AM
jay_starz jay_starz is offline
Normal Member

jay_starz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2011
Posts: 100
Poster Rank: #14236
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

best info. thx TT
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 03:40 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE