Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Jenaka, Lawak, Kelakar

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,191
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 15,896
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,763
More...
Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 20-09-2011, 10:31 AM
ADIGENG ADIGENG is offline
Super Active

ADIGENG's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Dec 2010
Posts: 9,855
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kawan selalu mmbantu...hehehehe
__________________
NAK JUAL DATABASE CUSTOMER? WHATSAPP SAYA 0167089277
POSTER BATMAN, KAYU!!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #12  
Old 20-09-2011, 10:38 AM
miexkronic miexkronic is offline
Regular

miexkronic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 380
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

terimakaseh kt kawan..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #13  
Old 20-09-2011, 10:45 AM
advanzato advanzato is offline
Active Plus

advanzato's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,293
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Errrr.....ada lawak ekk kisah nih..? Aku rasa petikan nih lebih kepada unsur motivasi kot.... (kena paksa baru tau yg kita mampu buat)....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #14  
Old 20-09-2011, 10:46 AM
ikaf ikaf is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 412
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

sebenarnya kite mampu lakukan...cume nk kene ada daya penolak..hati kene kuat
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #15  
Old 20-09-2011, 11:03 AM
brownknight brownknight is offline
Active Member

brownknight's Avatar
 
Trader Rating: (76)
Join Date: Feb 2006
Location: Kuantan
Posts: 1,044
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Send a message via AIM to brownknight Send a message via Yahoo to brownknight Send a message via Skype™ to brownknight
Default

1) Raja x baca hadis...

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah ra bahawa telah bersabda baginda Rasulullah saw : “ Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (Hadith Hasan Riwayat Tirmidzi no 1084).

2) Mak ayah pemuda ada baca hadis...

Sabda Nabi SAW : "Ajarlah anak-anakmu berenang dan memanah; dan perintahlah mereka supaya melompat di atas punggung kuda." (Hadis Riwayat Ahmad)


3) Tiada perkara mustahil di dunia ini.

Walaupun sungai dipenuhi buaya ganas,
X bererti ia X boleyh diseberangi,
Yang kita perlukan, sedikit keberanian.

4) Motivasi penting dalam hidup.

Kadang-kadang kita tidak berani menyahut cabaran,
Tapi dengan motivasi,
Kita beranikan diri dan berjaya.
dalam kes ini, tolakan itu motivasi...

5) Manusia akan melakukan apa sahaja untuk selamatkan diri.

Sememangnya fitrah manusia survivalistik.
Maka bila dihadapkan dengan keadaan yang membahayakan nyawa,
Pemuda itu menyeberangi sungai tanpa berfikir panjang.

6) Jangan Mandi

Buaya pun xnak makan pemuda tu sebab dah lama x mandi kot


PS: Maaf, gurauan jer, jgn marah...
__________________
Metro Gold Prime
Coming Soon

LR Sold Out
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #16  
Old 20-09-2011, 11:10 AM
advanzato advanzato is offline
Active Plus

advanzato's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,293
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by brownknight View Post
1) Raja x baca hadis...

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah ra bahawa telah bersabda baginda Rasulullah saw : “ Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (Hadith Hasan Riwayat Tirmidzi no 1084).

2) Mak ayah pemuda ada baca hadis...

Sabda Nabi SAW : "Ajarlah anak-anakmu berenang dan memanah; dan perintahlah mereka supaya melompat di atas punggung kuda." (Hadis Riwayat Ahmad)


3) Tiada perkara mustahil di dunia ini.

Walaupun sungai dipenuhi buaya ganas,
X bererti ia X boleyh diseberangi,
Yang kita perlukan, sedikit keberanian.

4) Motivasi penting dalam hidup.

Kadang-kadang kita tidak berani menyahut cabaran,
Tapi dengan motivasi,
Kita beranikan diri dan berjaya.
dalam kes ini, tolakan itu motivasi...

5) Manusia akan melakukan apa sahaja untuk selamatkan diri.

Sememangnya fitrah manusia survivalistik.
Maka bila dihadapkan dengan keadaan yang membahayakan nyawa,
Pemuda itu menyeberangi sungai tanpa berfikir panjang.

6) Jangan Mandi

Buaya pun xnak makan pemuda tu sebab dah lama x mandi kot


PS: Maaf, gurauan jer, jgn marah...

So aku rasa thread nih patutnya ke section Info/Debate dan bukannya di section Lawak Jenaka sebab ianya lebih kepada perbincangan kearah motivasi.....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #17  
Old 20-09-2011, 11:53 AM
al-lavendari al-lavendari is offline
Regular

al-lavendari's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 231
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by brownknight View Post
1) Raja x baca hadis...

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah ra bahawa telah bersabda baginda Rasulullah saw : “ Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (Hadith Hasan Riwayat Tirmidzi no 1084).

2) Mak ayah pemuda ada baca hadis...

Sabda Nabi SAW : "Ajarlah anak-anakmu berenang dan memanah; dan perintahlah mereka supaya melompat di atas punggung kuda." (Hadis Riwayat Ahmad)


3) Tiada perkara mustahil di dunia ini.

Walaupun sungai dipenuhi buaya ganas,
X bererti ia X boleyh diseberangi,
Yang kita perlukan, sedikit keberanian.

4) Motivasi penting dalam hidup.

Kadang-kadang kita tidak berani menyahut cabaran,
Tapi dengan motivasi,
Kita beranikan diri dan berjaya.
dalam kes ini, tolakan itu motivasi...

5) Manusia akan melakukan apa sahaja untuk selamatkan diri.

Sememangnya fitrah manusia survivalistik.
Maka bila dihadapkan dengan keadaan yang membahayakan nyawa,
Pemuda itu menyeberangi sungai tanpa berfikir panjang.

6) Jangan Mandi

Buaya pun xnak makan pemuda tu sebab dah lama x mandi kot


PS: Maaf, gurauan jer, jgn marah...

terima kasih sdr. satu kupasan yang bernas dan melihat dari segala sudut. dalam pada itu unsur humornya juga tebal (no. 6). saya suka !
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #18  
Old 20-09-2011, 11:55 AM
al-lavendari al-lavendari is offline
Regular

al-lavendari's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 231
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

advanzato.

saya pun tak pasti seksyen mana yg sesuai. kalau saya letak di bawah info/debate, nanti akan orang akan kata sepatutnya di letak di bawah lawak jenaka. saya serahkan kpd moderator nak letak kat mana.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #19  
Old 20-09-2011, 02:18 PM
sansorrow sansorrow is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,259
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

dapat ke die kawen tuu puteri heheh
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #20  
Old 23-09-2011, 12:16 AM
gee-shock gee-shock is offline
Active Member

gee-shock's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,009
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bila dah terpaksa semua boleh jadi
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:45 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you