Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Jenaka, Lawak, Kelakar

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 20-09-2011, 10:31 AM
ADIGENG ADIGENG is offline
Super Active

ADIGENG's Avatar
 
Trader Rating: (40)
Join Date: Dec 2010
Posts: 9,855
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kawan selalu mmbantu...hehehehe
__________________
NAK JUAL DATABASE CUSTOMER? WHATSAPP SAYA 0167089277
POSTER BATMAN, KAYU!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 20-09-2011, 10:38 AM
miexkronic miexkronic is offline
Regular

miexkronic's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2011
Posts: 380
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

terimakaseh kt kawan..
Reply With Quote
  #13  
Old 20-09-2011, 10:45 AM
advanzato advanzato is offline
Active Plus

advanzato's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,293
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Errrr.....ada lawak ekk kisah nih..? Aku rasa petikan nih lebih kepada unsur motivasi kot.... (kena paksa baru tau yg kita mampu buat)....
Reply With Quote
  #14  
Old 20-09-2011, 10:46 AM
ikaf ikaf is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 412
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

sebenarnya kite mampu lakukan...cume nk kene ada daya penolak..hati kene kuat
Reply With Quote
  #15  
Old 20-09-2011, 11:03 AM
brownknight brownknight is offline
Active Member

brownknight's Avatar
 
Trader Rating: (76)
Join Date: Feb 2006
Location: Kuantan
Posts: 1,044
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

1) Raja x baca hadis...

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah ra bahawa telah bersabda baginda Rasulullah saw : “ Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (Hadith Hasan Riwayat Tirmidzi no 1084).

2) Mak ayah pemuda ada baca hadis...

Sabda Nabi SAW : "Ajarlah anak-anakmu berenang dan memanah; dan perintahlah mereka supaya melompat di atas punggung kuda." (Hadis Riwayat Ahmad)


3) Tiada perkara mustahil di dunia ini.

Walaupun sungai dipenuhi buaya ganas,
X bererti ia X boleyh diseberangi,
Yang kita perlukan, sedikit keberanian.

4) Motivasi penting dalam hidup.

Kadang-kadang kita tidak berani menyahut cabaran,
Tapi dengan motivasi,
Kita beranikan diri dan berjaya.
dalam kes ini, tolakan itu motivasi...

5) Manusia akan melakukan apa sahaja untuk selamatkan diri.

Sememangnya fitrah manusia survivalistik.
Maka bila dihadapkan dengan keadaan yang membahayakan nyawa,
Pemuda itu menyeberangi sungai tanpa berfikir panjang.

6) Jangan Mandi

Buaya pun xnak makan pemuda tu sebab dah lama x mandi kot


PS: Maaf, gurauan jer, jgn marah...
__________________
Metro Gold Prime
Coming Soon

LR Sold Out
Reply With Quote
  #16  
Old 20-09-2011, 11:10 AM
advanzato advanzato is offline
Active Plus

advanzato's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2008
Posts: 3,293
Thanks (Received): 13
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by brownknight View Post
1) Raja x baca hadis...

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah ra bahawa telah bersabda baginda Rasulullah saw : “ Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (Hadith Hasan Riwayat Tirmidzi no 1084).

2) Mak ayah pemuda ada baca hadis...

Sabda Nabi SAW : "Ajarlah anak-anakmu berenang dan memanah; dan perintahlah mereka supaya melompat di atas punggung kuda." (Hadis Riwayat Ahmad)


3) Tiada perkara mustahil di dunia ini.

Walaupun sungai dipenuhi buaya ganas,
X bererti ia X boleyh diseberangi,
Yang kita perlukan, sedikit keberanian.

4) Motivasi penting dalam hidup.

Kadang-kadang kita tidak berani menyahut cabaran,
Tapi dengan motivasi,
Kita beranikan diri dan berjaya.
dalam kes ini, tolakan itu motivasi...

5) Manusia akan melakukan apa sahaja untuk selamatkan diri.

Sememangnya fitrah manusia survivalistik.
Maka bila dihadapkan dengan keadaan yang membahayakan nyawa,
Pemuda itu menyeberangi sungai tanpa berfikir panjang.

6) Jangan Mandi

Buaya pun xnak makan pemuda tu sebab dah lama x mandi kot


PS: Maaf, gurauan jer, jgn marah...

So aku rasa thread nih patutnya ke section Info/Debate dan bukannya di section Lawak Jenaka sebab ianya lebih kepada perbincangan kearah motivasi.....
Reply With Quote
  #17  
Old 20-09-2011, 11:53 AM
al-lavendari al-lavendari is offline
Regular

al-lavendari's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 231
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by brownknight View Post
1) Raja x baca hadis...

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah ra bahawa telah bersabda baginda Rasulullah saw : “ Jika datang kepada kamu seorang lelaki yang engkau redhai agamanya dan akhlaknya untuk meminang perempuan kamu maka nikahkanlah dia jika tidak kamu lakukan demikian maka akan timbullah fitnah dan kerosakan” (Hadith Hasan Riwayat Tirmidzi no 1084).

2) Mak ayah pemuda ada baca hadis...

Sabda Nabi SAW : "Ajarlah anak-anakmu berenang dan memanah; dan perintahlah mereka supaya melompat di atas punggung kuda." (Hadis Riwayat Ahmad)


3) Tiada perkara mustahil di dunia ini.

Walaupun sungai dipenuhi buaya ganas,
X bererti ia X boleyh diseberangi,
Yang kita perlukan, sedikit keberanian.

4) Motivasi penting dalam hidup.

Kadang-kadang kita tidak berani menyahut cabaran,
Tapi dengan motivasi,
Kita beranikan diri dan berjaya.
dalam kes ini, tolakan itu motivasi...

5) Manusia akan melakukan apa sahaja untuk selamatkan diri.

Sememangnya fitrah manusia survivalistik.
Maka bila dihadapkan dengan keadaan yang membahayakan nyawa,
Pemuda itu menyeberangi sungai tanpa berfikir panjang.

6) Jangan Mandi

Buaya pun xnak makan pemuda tu sebab dah lama x mandi kot


PS: Maaf, gurauan jer, jgn marah...

terima kasih sdr. satu kupasan yang bernas dan melihat dari segala sudut. dalam pada itu unsur humornya juga tebal (no. 6). saya suka !
Reply With Quote
  #18  
Old 20-09-2011, 11:55 AM
al-lavendari al-lavendari is offline
Regular

al-lavendari's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 231
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 0
Active Level
Default

advanzato.

saya pun tak pasti seksyen mana yg sesuai. kalau saya letak di bawah info/debate, nanti akan orang akan kata sepatutnya di letak di bawah lawak jenaka. saya serahkan kpd moderator nak letak kat mana.
Reply With Quote
  #19  
Old 20-09-2011, 02:18 PM
sansorrow sansorrow is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,325
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 29
Active Level
My Mood:
Default

dapat ke die kawen tuu puteri heheh
Reply With Quote
  #20  
Old 23-09-2011, 12:16 AM
gee-shock gee-shock is offline
Active Member

gee-shock's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2010
Posts: 1,020
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Bila dah terpaksa semua boleh jadi
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump