Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Investor Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Yesterday
Replies: 1
Views: 975
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 25,079
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,287
More...
Likes Likes:  0
Dislikes Dislikes:  0
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-08-2013, 05:37 PM
jkk_masjid jkk_masjid is offline
Regular

jkk_masjid's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2012
Posts: 245
Poster Rank: #9391
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default DINAR IRAQ Satu Penipuan

DINAR IRAQ – Atas dasar tanggungjawab
Antara kekeliruan rakyat Malaysia atau rela diper*****kan atau semestinya azali mahu menjadi mangsa orang yg licik hanya kerana “aku mahu kaya”

Duit anda adalah hak anda dan jikalau anda hendak terjun kedalam lobang yang busuk teruskan sebab ia adalah diri anda.Tiada kena mengena dgn diri orang lain.

Semua manusia impikan kejayaan dan kekayaan.begitu jugak dengan saya yg mengharapkan kerja bersungguh-sungguh untuk kesenangan di masa hadapan.Pilihan dengan jalan mudah tipu daya atau jalan yg benar pastinya berliku-liku dan onak berduri.Lumrah dunia setiap kejayaan memerlukan pengorbanan dimana yg bulat tak kan datang menggolek dan yg pipih tak kan datang melayang.

Begitu ramai rakyat Malaysia yg menghabihkan duit beratus bahkan berpuluh ribu hanya untuk membeli DINAR IRAQ yg dikhabarkan akan naik setaraf Dollar Amerika suatu hari nanti.Sekarang 1 USD= 1300 Dinar Iraq.Bayangkan kalau membeli RM 3000 = Dinar 1.3 juta dan apabila diapungkan duit dinar Iraq akan setara dgn USD iaitu RM 1.3 juta. Itu sudah pasti kaya dengan RM 1.3 juta wang yang ada.Keyakinan ini di sokong oleh faktor2 dibawah:-
1) Iraq telah menukar mata wang baru sejak 2006 dgn membuang gambar saddam hussain
2) Pengeluaran minyak Iraq akan maksimum 12 juta tong sehari penghujung 2017
3)Kestabilan politik
4) keadaan di Kuwait suatu masa dulu dimana ramai yg telah jadi jutawan selepas bebas dari Iraq setelah 6 bulan ditawan.

Saya dan kawan2 sudah 4 tahun berulang alik kerja di Negara Iraq dalam carigali minyak.banyak dipelajari disini dan tempat ini umpama rumah kedua kami.Keadaan penghidupan rakyat kami fahami disamping jugak ekonomi, cara hidup,politik dan agama menjadi perhatian.Kami jugak mempunyai perasaan ingin kaya seperti rakyat Malaysia yg mengharapkan Dinar Iraq akan naik dan menjadi kaya raya.Kami boleh terus beli Dinar di dalam Negara Iraq tanpa perlu beli di tempat lain.Hakikatnya semua harapan hanya tinggal khayalan dimana ini semua adalah mainan sindiket yg bijak menggunakan ke*****an orang lain.

Sindiket ini mencetak Dinar Iraq sebanyak mungkin dan menyebarkan teori Dinar akan naik keseluruh pelusok dunia.Perniagaan yg bijak yg menjual kertas kosong untuk kaya.Mereka sudah kaya raya dengan menjual kertas kosong ini.Rakyat Negara china dalam 300 juta sudah membeli Dinar Iraq ini, India 100 juta orang, Indonesia 30 juta orang, Malaysia dan asia dalam 10 juta yg membeli.boleh dilihat hanya negara2 miskin yg teruja untuk kaya.Saya katakan ini semua hanya sandiwara untuk kaya dgn penjelasan dibawah:-
1) Rakyat dan kerajaan Iraq menggunakan USD dalam urusniaga
2) Semua contract minyak dalam USD
3)Kerajaan Iraq telah menyatakan Dinar Iraq tak laku di mana2 negara hanya di dalam Negara Iraq
4) Hutang Negara Iraq ke amerika 10 tahun lagi tak habih bayaq
5)Kalau anda bawak 20 ribu dinar masuk Iraq akan ditangkap dan 20 tahun dok dlm jail
6)dimanakah anda hendak menukar duit yg banyak itu dan siapakah yg akan menerimanya
7)Pastinya Iraq akan memperkenalkan matawang baru jika mahu diapungkan kerana duit yg berada diluar Negara akan menghancurkan nilainya
8)Dinar Iraq yg dibeli di Malaysia akan menjadi duit daun pisang.
9) Kerajaan mana2 negara tidak boleh ambik tindakan ke atas sindiket jual duit Iraq ini kerana Dinar Iraq sudah diperakui tak laku mana2 negara di dunia ini selain Iraq.

Percayalah tiada orang di dalam dunia ini yg akan menolong orang lain untuk kaya sama.cer try Tanya orang yg jual Dinar Iraq itu.Orang lain sanggup kaya raya seorang daripada mahu menolong orang lain kaya dgn cara yg senang.Pastinya jikalau betul saya dan rakan2 yg setiap bulan berulang alik Negara Iraq ini akan menjual segala harta di Malaysia dan membeli sendiri Dinar Iraq di Bank2 dalam Iraq.Untuk kaya raya jadi Billion Air.Pastinya billion air di dunia akan merasa cemburu diatas kekayaan senang saya.

“Walaupun Sedikit Tetapi Masih Banyak Yang Ada”
Seperti dulu kini selamanya tak pernah berubah
Adik Din Paka @ Negara Baghdad Iraq 30 July 2013

KOPI&PASTA
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-08-2013, 05:42 PM
DanielAriffin DanielAriffin is offline
Super Active


 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jan 2007
Location: Penang and penisular mesia
Posts: 7,002
Poster Rank: #561
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Salam...
statment yg buat aku gelak kaw2.. duit dikeluarkan oleh world bank order la.. kena sent reserve. Mana buleh chop sendiri.. Thomas De laru.. yg buatkan..

From my opinion yg tidak berpelajaran ini..
__________________
Become Consultant without leave your current job? now we hire 1000 consultant.. already agent also can apply no problems.. legal contract will provided..
Working with banking? want become onwner consultant? also can.. whatsapp me...
012.403.7378
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 01-08-2013, 07:24 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 69,094
Poster Rank: #10
Post Thanks / Like
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DanielAriffin View Post
Salam...
statment yg buat aku gelak kaw2.. duit dikeluarkan oleh world bank order la.. kena sent reserve. Mana buleh chop sendiri.. Thomas De laru.. yg buatkan..

From my opinion yg tidak berpelajaran ini..
wslm....betul betul betul!!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 01-08-2013, 07:26 PM
BOCEH BOCEH is offline
CG Top Poster Club

BOCEH's Avatar
 
Trader Rating: (39)
Join Date: May 2009
Location: whatsaap : 014 253 6885
Posts: 27,248
Poster Rank: #57
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

60k untuk beli dinar... terbaikk
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 01-08-2013, 07:28 PM
joee joee is offline
CG Top Poster Club

joee's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Oct 2010
Location: Kulim - JB -SB
Posts: 37,597
Poster Rank: #30
Post Thanks / Like
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Sumber mana ni tt...sat g kena semboq...konfom...
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 01-08-2013, 07:34 PM
bebird_daddy bebird_daddy is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2013
Posts: 1,381
Poster Rank: #2997
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

orang kita memang cepat teruja.. tokek la.. dinar iraq la.. disebalik sindiket ini misti krontraktor yang pernah kena deploy di iraq. Siapa yang still simpan tu samada ada anda tipu orang lain pula atau buang je duit tu, sebab memang tiada nilai matawang tersebut
__________________
[CENTER][COLOR="DarkOrchid"][B][SIZE="3"]DADDY COOLLL![/SIZE][/B][/COLOR] [/CENTER][CENTER][COLOR="red"][B][SIZE="2"]i'm your worst nightmare![/SIZE][/B][/COLOR] [/CENTER]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 01-08-2013, 08:11 PM
1305 1305 is offline
Super Active

1305's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Posts: 9,386
Poster Rank: #380
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DanielAriffin View Post
Salam...
statment yg buat aku gelak kaw2.. duit dikeluarkan oleh world bank order la.. kena sent reserve. Mana buleh chop sendiri.. Thomas De laru.. yg buatkan..

From my opinion yg tidak berpelajaran ini..
Oo... ya ke,
Duit malaysia pn bukan thomas de la rue yg buat skg ni.

Duit us pn main cop je..

Bukan macam dlu, kena sandarkan dgn emas.





Ni pendapat yg aku dpt dr org main emas la.
Aku main nyorok2 je.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 01-08-2013, 08:39 PM
tomcat_apachee tomcat_apachee is offline
Active Plus

tomcat_apachee's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,472
Poster Rank: #1242
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Pulok doh..adoiya..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 01-08-2013, 11:46 PM
Don Malaya Don Malaya is offline
CG Top Poster Club

Don Malaya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: May 2011
Location: Saudagar Minyak Mentah 20sen
Posts: 23,845
Poster Rank: #80
Post Thanks / Like
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

mari bincang ramai2 teori dinar iraq nie..

sape pakar dalam ekonomi boleh beri pendapat..

x perlu emosi..

den pon nak tahu jugak...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 01-08-2013, 11:55 PM
AuraSuccess_88 AuraSuccess_88 is offline
CG Hardcore

AuraSuccess_88's Avatar
 
Trader Rating: (159)
Join Date: Apr 2010
Posts: 69,772
Poster Rank: #9
Post Thanks / Like
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 7
Active Level
My Mood:
Default

banyak rakan2 yg beli..mereka yakin benar...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 08:55 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you