Bonus terbesar 250% di Forex! Dapatkan welcome bonus daripada broker forex yang terkemuka!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Kuala Lumpur Stock Exchange (KLSE) > Stock Counters

CG Sponsors



Recommended Brokers

Forex Contest

CG Updates
0 Removal of User Title Status & Subforum
Last Post: Dann
Posted On: 02-02-2015
Replies: 0
Views: 7,603
0 ISIS - Topik Yang Tidak Dibenarkan
Last Post: haQ
Posted On: 28-11-2014
Replies: 0
Views: 9,830
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 34,128
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 25-02-2014, 03:42 PM
TT TT is offline
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 67,873
Poster Rank: #8
Thanked 186 Times
Active Level
My Mood:
Default IRIS Corp Dapat Kontrak RM793.21 Juta Daripada Republik Guinea

CONAKRY, Republik Guinea, 25 Feb (Bernama) -- IRIS Corp Bhd, pembangun ePassport pertama di dunia dan kad pintar pelbagai aplikasi, menandatangani kontrak bernilai RM793.21 juta dengan Kerajaan Republik Guinea.

Menerusi perjanjian 15 tahun itu, IRIS akan membekalkan dan melaksanakan penyelesaian teknologi cip terjamin di Republik Guinea, yang merangkumi pasport elektronik, visa, kad pengenalan penduduk tetap dan semua perisian dan perkakasan yang berkaitan.

Ketua Pegawai Eksekutif Bahagian Pengenalan IRIS Datuk Hamdan Mohd Hassan berkata Presiden Alpha Conde memulakan pelbagai dasar untuk melakukan pembaharuan dan mencergaskan semula pertumbuhan ekonomi Guinea.

"IRIS ialah penyedia penyelesaian identiti dipercayai pilihan di 26 negara merentasi pelbagai benua, dan berdasarkan pengalaman menyeluruh dalam ePassport, ia mengambil masa tiga bulan untuk melaksanakannya di Conakry, Republik Guinea," kata Hamdan kepada pemberita pada majlis pelancaran ePassport oleh Perdana Menteri Guinea Mohamed Said Fofana pada Isnin.

Perdana Menteri itu berkata ePassport, yang mematuhi Pertubuhan Penerbangan Awam Antarabangsa, mempunyai ciri-ciri keselamatan yang menghalang penipuan dan pelaksanaannya merupakan satu langkah positif dalam menambah baik kehidupan rakyat.

Sementara itu, Menteri Keselamatan dan Perlindungan Awam Elhadj Madifing Diane berkata IRIS Corp Bhd telah menyediakan tugasan yang baik dan berharap syarikat itu terus berkongsi kepakaran mereka dalam sektor lain untuk manfaat negara ini.

"IRIS sudah memasuki tender untuk membekalkan kad pengenalan untuk negara ini dan berdasarkan kesungguhan yang ditunjukkan sepanjang pelaksanaan ePassport, syarikat itu dilihat mempunyai kelebihan berbanding pembida lain," katanya.

IRIS mempunyai pengalaman lebih 19 tahun pengalaman dalam pembangunan ePassport dan kad pengenalan elektronik pelbagai aplikasi dan merupakan perintis dalam ePassport pertama dunia untuk kerajaan Malaysia.

Ia adalah pembekal penyelesaian global dengan kepakaran teras dalam identiti yang dipercayai, pembayaran selamat, perkhidmatan kewangan, pengangkutan, pengurusan sisa, tenaga boleh baharu, penyelesaian bangunan, jaminan makanan, pertanian dan pembangunan mampan.

-- BERNAMA


Quote:
lama dah mencanak iris ni hehe
Reply With Quote
The Following 2 Users Say Thank You to TT For This Useful Post:
aiman27 (25-02-2014), eday84 (26-02-2014)
Paid Advertisement
  #2  
Old 25-02-2014, 03:56 PM
TT TT is offline
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 67,873
Poster Rank: #8
Thanked 186 Times
Active Level
My Mood:
Default

2jan-24feb
Reply With Quote
  #3  
Old 25-02-2014, 04:37 PM
playermmc playermmc is online now
Active Member

playermmc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 2,317
Poster Rank: #1802
Thanked 3 Times
Active Level
Default

mcm harem dapt tender trus naik saham
Reply With Quote
  #4  
Old 25-02-2014, 06:09 PM
ipins ipins is offline
Active Member

ipins's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,117
Poster Rank: #3400
Thanked 7 Times
Active Level
Default

dah ada org/comp/bank yg dah awal2 beli pukal saham iris sblm dia naik nih. dah dapat insider info.diorng start accumulate saham ni dr 6/2/2014 lagi. tp yg lagi advance, ade yg accumulate start dr May/13, Aug/13 & sept/13 lagi. skrg dh >100% untung!
Reply With Quote
  #5  
Old 25-02-2014, 06:17 PM
TT TT is offline
CG Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 67,873
Poster Rank: #8
Thanked 186 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ipins View Post
dah ada org/comp/bank yg dah awal2 beli pukal saham iris sblm dia naik nih. dah dapat insider info.diorng start accumulate saham ni dr 6/2/2014 lagi. tp yg lagi advance, ade yg accumulate start dr May/13, Aug/13 & sept/13 lagi. skrg dh >100% untung!
klo xde insider pun lama dah forum2 saham bincang iris ni dr dec lg

sume komen dh buang awal kt 40sen+
Reply With Quote
  #6  
Old 25-02-2014, 06:18 PM
asasindino asasindino is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,715
Poster Rank: #1079
Thanked 27 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by baru nak belajar View Post
klo xde insider pun lama dah forum2 saham bincang iris ni dr dec lg

sume komen dh buang awal kt 40sen+
huat ah huat ah ini kaunter
Reply With Quote
  #7  
Old 25-02-2014, 06:23 PM
ipins ipins is offline
Active Member

ipins's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2009
Posts: 1,117
Poster Rank: #3400
Thanked 7 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by baru nak belajar View Post
klo xde insider pun lama dah forum2 saham bincang iris ni dr dec lg

sume komen dh buang awal kt 40sen+
mmg. tp masih ade ramai yg beli lps down smpi 0.37 & skrg naik. mungkin yg beli tu late buyer. tp slalunye time skrg ni bile2 masa iris akan jatuh menjunam balik
carik nahas kalo beli skrg. dh terlambat sgt2...
Reply With Quote
  #8  
Old 25-02-2014, 06:27 PM
asasindino asasindino is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jun 2011
Posts: 3,715
Poster Rank: #1079
Thanked 27 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ipins View Post
mmg. tp masih ade ramai yg beli lps down smpi 0.37 & skrg naik. mungkin yg beli tu late buyer. tp slalunye time skrg ni bile2 masa iris akan jatuh menjunam balik
carik nahas kalo beli skrg. dh terlambat sgt2...
xpe slow2 nanti kalu ada petanda nak naik lagi kita rembat habis
Reply With Quote
  #9  
Old 25-02-2014, 08:24 PM
3gunHell 3gunHell is offline
Active Member

3gunHell's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 1,705
Poster Rank: #2378
Thanked 4 Times
Active Level
My Mood:
Default

kaunter ni dah dapat untung besar dah..
__________________
sedangkan lidah lagi tergigit dengan gigi. apatah lagi dalam perhubungan.
Reply With Quote
  #10  
Old 25-02-2014, 08:33 PM
AuraSuccess_88 AuraSuccess_88 is offline
CG Hardcore

AuraSuccess_88's Avatar

 
Trader Rating: (159)
Join Date: Apr 2010
Posts: 68,795
Poster Rank: #7
Blog Entries: 7
Thanked 178 Times
Active Level
My Mood:
Default

nk beli la kena berani tanggung risiko sket..takut turun dulu sblom naik..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:44 PM.


Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE