Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Koperasi Investments > Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia

Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia Discuss all investments offers by registered coop is approved by Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,067
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,665
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,104
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-06-2011, 03:04 PM
aiman27 aiman27 is offline
Super Active Member

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,383
Poster Rank: #858
Thanked 671 Times
Active Level
My Mood:
Default Koperasi Perumahan Rakyat Kelantan Berhad (KPRKB)

KOTA BHARU – Koperasi Perumahan Rakyat Kelantan Berhad (KPRKB) menjelaskan kekeliruan berhubung status projek rumah kos rendah yang dilaksanakan.

Pengerusinya, Nik Salman Nik Din berkata, ahli yang memiliki saham minimum RM1,000 sahaja yang layak memiliki harta hasil KPRKB.

Menurutnya, KPRKB mengalu-alukan rakyat Kelantan untuk berniaga secara bersama.

“KPRKB didaftarkan di bawah Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) terikat dengan undang-undang koperasi, projek yang kami laksanakan bukan projek Kerajaan Negeri dan bukan juga Kerajaan Pusat.

“Kita ada tiga aktiviti iaitu pembinaan bangunan dan prasarana, perladangan dan Industri Kecil dan Sederhana, kita beroperasi di seluruh Kelantan kecuali Gua Musang,” katanya ketika ditemui di pejabatnya, di sini, semalam.

Katanya, hanya ahli yang layak tahu butiran projek dilaksanakan dan rumah kos rendah itu semestinya diberi keutamaan kepada ahli membeli.

Nik Salman berkata, projek rumah kos rendah berharga RM35,000 setiap unit itu diputuskan dalam mesyuarat ahli lembaga kali ketiga.

“Projek dilaksanakan secara berperingkat dan untuk fasa pertama, sebanyak 10,000 unit bakal dibina,” katanya.

sumber: sinar harian.

Ada kawan2 ada maklumat berkenaan dgn koperasi tersebut? boleh pakai ker tak boleh pakai ni?
__________________
ilmu dan amal tangga kejayaan
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-06-2011, 03:13 PM
aiman27 aiman27 is offline
Super Active Member

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,383
Poster Rank: #858
Thanked 671 Times
Active Level
My Mood:
Default

xde dalam list 100 koperasi terbaik pun.

http://skimcepatkayap.blogspot.com/2...i-terbaik.html
__________________
ilmu dan amal tangga kejayaan
Reply With Quote
  #3  
Old 23-06-2011, 10:01 AM
haris4949 haris4949 is offline
Active Member

haris4949's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2009
Location: Jeli-Bandar Baru Bangi-Putrajaya
Posts: 1,254
Poster Rank: #2953
Thanked 8 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku ada kol org koperasi ni tny pasal rumah tu..diorang ckp rumah low cost..mcm rumah mesra rakyat..nk try pegi pjbt dia kat kb tny lbih detail..
__________________
Quote:
Pembekal keychain bentuk parts kereta
-- BORONG & RUNCIT --
CALL 014-5113361

AUTOPARTS KEYCHAIN
Reply With Quote
  #4  
Old 24-06-2011, 01:35 AM
aiman27 aiman27 is offline
Super Active Member

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,383
Poster Rank: #858
Thanked 671 Times
Active Level
My Mood:
Default

projeknya ada beberapa tempat yg baru nak mula adlh dekat salor tp katanya dah sold out. yg tempat lain adalah di peringat,kok lanas dan Badang(jln PCB) tempat lain aku tak ingat. yang buat aku musykil tawaran ini terhad sehingga hujung bulan depan dan perlu sediakan wang bookg RM2.5K

bookg tp takut projek tak jalan jer...
__________________
ilmu dan amal tangga kejayaan
Reply With Quote
  #5  
Old 26-06-2011, 04:49 PM
aiman27 aiman27 is offline
Super Active Member

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,383
Poster Rank: #858
Thanked 671 Times
Active Level
My Mood:
Default kalau boleh jangan terlibat

Quote:
Originally Posted by haris4949 View Post
aku ada kol org koperasi ni tny pasal rumah tu..diorang ckp rumah low cost..mcm rumah mesra rakyat..nk try pegi pjbt dia kat kb tny lbih detail..
harap berhati2 la bro... takut kerkena ajer.
__________________
ilmu dan amal tangga kejayaan
Reply With Quote
  #6  
Old 02-07-2011, 12:20 AM
aiman27 aiman27 is offline
Super Active Member

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,383
Poster Rank: #858
Thanked 671 Times
Active Level
My Mood:
Default

kalau yg masih berminat juga cubalah tgk koperasi ini dgn lebih mendalam. harap jgn terkena tgk package yg ditawarkan agak murah RM35k luas 20'x35'. tp.......
__________________
ilmu dan amal tangga kejayaan
Reply With Quote
  #7  
Old 09-09-2011, 05:41 PM
aiman27 aiman27 is offline
Super Active Member

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,383
Poster Rank: #858
Thanked 671 Times
Active Level
My Mood:
Default

yg tt tau rmi juga yg join beli rumah dgn koperasi ni.
tepuk dada tanya akal hati...
masing2 ada pendapat tersendiri..tt cuma minta berhati2 je.
wallahualam
__________________
ilmu dan amal tangga kejayaan
Reply With Quote
  #8  
Old 12-09-2011, 12:00 PM
kawebiz kawebiz is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 2,961
Poster Rank: #1310
Thanked 5 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aiman27 View Post
yg tt tau rmi juga yg join beli rumah dgn koperasi ni.
tepuk dada tanya akal hati...
masing2 ada pendapat tersendiri..tt cuma minta berhati2 je.
wallahualam
betul tu tuan..
sy pun harap2 sapa2 yg ada info..tolong berkongsi maklumat
sbb takut nanti ramai yg kantoi...
Reply With Quote
  #9  
Old 12-09-2011, 02:40 PM
aiman27 aiman27 is offline
Super Active Member

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,383
Poster Rank: #858
Thanked 671 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kawebiz View Post
betul tu tuan..
sy pun harap2 sapa2 yg ada info..tolong berkongsi maklumat
sbb takut nanti ramai yg kantoi...
tt kesian tgk mangsa2 yg terkena scam
__________________
ilmu dan amal tangga kejayaan
Reply With Quote
  #10  
Old 12-09-2011, 02:52 PM
redza redza is offline
Normal Member

redza's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 316
Poster Rank: #7541
Thanked 12 Times
Active Level
Default

hati-hati jangan sampai kena cam kopedik (koperasi dinamik malaysia berhad) dulu dulu koperasi dinamik kelantan berhad sampai sekarang turun naik court...ahli yang rugi..termasuk aku la...ada pemantau dari skm (suruhanjaya koperasi malaysia) pun tak guna..bila kena skm tarik diri...aku tengah cuba nak su orang hq skm tu..en mohd rejab...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 01:39 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE