Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Koperasi Investments > Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia

Koperasi registered under Suruhanjaya Koperasi Malaysia Discuss all investments offers by registered coop is approved by Suruhanjaya Koperasi Malaysia.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 04-12-2016
Replies: 0
Views: 630
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,792
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,039
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-06-2011, 03:04 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,448
Poster Rank: #950
Active Level
My Mood:
Default Koperasi Perumahan Rakyat Kelantan Berhad (KPRKB)

KOTA BHARU – Koperasi Perumahan Rakyat Kelantan Berhad (KPRKB) menjelaskan kekeliruan berhubung status projek rumah kos rendah yang dilaksanakan.

Pengerusinya, Nik Salman Nik Din berkata, ahli yang memiliki saham minimum RM1,000 sahaja yang layak memiliki harta hasil KPRKB.

Menurutnya, KPRKB mengalu-alukan rakyat Kelantan untuk berniaga secara bersama.

“KPRKB didaftarkan di bawah Suruhanjaya Koperasi Malaysia (SKM) terikat dengan undang-undang koperasi, projek yang kami laksanakan bukan projek Kerajaan Negeri dan bukan juga Kerajaan Pusat.

“Kita ada tiga aktiviti iaitu pembinaan bangunan dan prasarana, perladangan dan Industri Kecil dan Sederhana, kita beroperasi di seluruh Kelantan kecuali Gua Musang,” katanya ketika ditemui di pejabatnya, di sini, semalam.

Katanya, hanya ahli yang layak tahu butiran projek dilaksanakan dan rumah kos rendah itu semestinya diberi keutamaan kepada ahli membeli.

Nik Salman berkata, projek rumah kos rendah berharga RM35,000 setiap unit itu diputuskan dalam mesyuarat ahli lembaga kali ketiga.

“Projek dilaksanakan secara berperingkat dan untuk fasa pertama, sebanyak 10,000 unit bakal dibina,” katanya.

sumber: sinar harian.

Ada kawan2 ada maklumat berkenaan dgn koperasi tersebut? boleh pakai ker tak boleh pakai ni?
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-06-2011, 03:13 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,448
Poster Rank: #950
Active Level
My Mood:
Default

xde dalam list 100 koperasi terbaik pun.

http://skimcepatkayap.blogspot.com/2...i-terbaik.html
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #3  
Old 23-06-2011, 10:01 AM
haris4949 haris4949 is offline
Active Member

haris4949's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Jan 2009
Location: Jeli-Bandar Baru Bangi-Putrajaya
Posts: 1,254
Poster Rank: #3245
Active Level
My Mood:
Default

aku ada kol org koperasi ni tny pasal rumah tu..diorang ckp rumah low cost..mcm rumah mesra rakyat..nk try pegi pjbt dia kat kb tny lbih detail..
__________________
Quote:
Pembekal keychain bentuk parts kereta
-- BORONG & RUNCIT --
CALL 014-5113361

AUTOPARTS KEYCHAIN
Reply With Quote
  #4  
Old 24-06-2011, 01:35 AM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,448
Poster Rank: #950
Active Level
My Mood:
Default

projeknya ada beberapa tempat yg baru nak mula adlh dekat salor tp katanya dah sold out. yg tempat lain adalah di peringat,kok lanas dan Badang(jln PCB) tempat lain aku tak ingat. yang buat aku musykil tawaran ini terhad sehingga hujung bulan depan dan perlu sediakan wang bookg RM2.5K

bookg tp takut projek tak jalan jer...
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #5  
Old 26-06-2011, 04:49 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,448
Poster Rank: #950
Active Level
My Mood:
Default kalau boleh jangan terlibat

Quote:
Originally Posted by haris4949 View Post
aku ada kol org koperasi ni tny pasal rumah tu..diorang ckp rumah low cost..mcm rumah mesra rakyat..nk try pegi pjbt dia kat kb tny lbih detail..
harap berhati2 la bro... takut kerkena ajer.
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #6  
Old 02-07-2011, 12:20 AM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,448
Poster Rank: #950
Active Level
My Mood:
Default

kalau yg masih berminat juga cubalah tgk koperasi ini dgn lebih mendalam. harap jgn terkena tgk package yg ditawarkan agak murah RM35k luas 20'x35'. tp.......
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #7  
Old 09-09-2011, 05:41 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,448
Poster Rank: #950
Active Level
My Mood:
Default

yg tt tau rmi juga yg join beli rumah dgn koperasi ni.
tepuk dada tanya akal hati...
masing2 ada pendapat tersendiri..tt cuma minta berhati2 je.
wallahualam
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #8  
Old 12-09-2011, 12:00 PM
kawebiz kawebiz is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 3,830
Poster Rank: #1111
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by aiman27 View Post
yg tt tau rmi juga yg join beli rumah dgn koperasi ni.
tepuk dada tanya akal hati...
masing2 ada pendapat tersendiri..tt cuma minta berhati2 je.
wallahualam
betul tu tuan..
sy pun harap2 sapa2 yg ada info..tolong berkongsi maklumat
sbb takut nanti ramai yg kantoi...
Reply With Quote
  #9  
Old 12-09-2011, 02:40 PM
aiman27 aiman27 is offline
Active Plus

aiman27's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2010
Posts: 4,448
Poster Rank: #950
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kawebiz View Post
betul tu tuan..
sy pun harap2 sapa2 yg ada info..tolong berkongsi maklumat
sbb takut nanti ramai yg kantoi...
tt kesian tgk mangsa2 yg terkena scam
__________________
Sharing is Caring
Reply With Quote
  #10  
Old 12-09-2011, 02:52 PM
redza redza is offline
Regular

redza's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2007
Posts: 316
Poster Rank: #8108
Active Level
Default

hati-hati jangan sampai kena cam kopedik (koperasi dinamik malaysia berhad) dulu dulu koperasi dinamik kelantan berhad sampai sekarang turun naik court...ahli yang rugi..termasuk aku la...ada pemantau dari skm (suruhanjaya koperasi malaysia) pun tak guna..bila kena skm tarik diri...aku tengah cuba nak su orang hq skm tu..en mohd rejab...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 04:15 AM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you