Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Seram, Misteri, Hantu, Ngeri, Pelik

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 23,188
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 53,791
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 41,222
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 31-05-2011, 10:42 AM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,560
Poster Rank: #117
Thanked 918 Times
Active Level
My Mood:
Default Misteri Restoran Adik Manja, Kuantan, Pahang (Gambor dah update!!)

Salam...

Dah lama aku perhatikan...sbagai maklumat, restoran ni dibina awal tahun 90-an dulu..berlokasi di tepi Jalan Gambang (sebelah kiri) menghala ke bandar Kuantan. Dulu kalau tak salah, nama restoran ni lain sbelum dimiliki oleh owwer baru...tapi setelah baru jer beroperasi, atas sbb tertentu atau misteri, restoran ni ditinggalkan begitu sahaja hingga kini.. Anehnya 'jiran' berdekatan amat rancak pembangunannya dan tidak mustahil restoran ni kurang sesuai berlokasi di situ dan yang paling misteri, sehingga kini juga masih tiada owner baru mengambilalih dan Restoran Adik Manja dibiarkan mereput dan berdiri sbgai sebuah entiti yang memiliki kemisterian tersendiri...


Pengalaman pertama...

Quote:
Originally Posted by idiaz_131 View Post
Aku pernah ada pengalaman dengan kedai ni kira2 7 tahun lps. Van company yang aku bawak rosak berhampiran dengan kedai ni...kira2 300 meter je. time tu malam dlm pkul 9.00. Kawasan tu agak gelap jadi aku boleh nampak kedai tersebut terang benderang dan meriah, nampak mcm ramai orang berhenti. Aku ingat nak pegi kt kedai tu tapi tak berani nak tinggal van company sbb barang penuh. Aku tunggu kawan aku datang bawak van lain pastu punggah barang2 dan teruskn perjalanan. Masa lalu kat kedai tu dalam pkul 12mlm mmg nampak jelas orang ramai tengah makan. Aku pelik jugak sbb setahu aku kedai ni dah lama tak bukak. Mungkin owner baru kot..aku dgn kawan aku fikir. Esoknya aku datang balik waktu pagi sbb nak ambil van yang kitorang tggal kt tepi jalan malam tadi. Aku tengok kedai tu tutup, aku tak puas hati aku pergi singgah kt kedai tu, aku tengok langsung takde kerusi meja...dengan keadaan yang berhabuk macam dah lama tak berniaga dan tak ada langsung tanda2 macam orang berniaga malam tadi...aku pandang kawan aku..pastu kawan aku pandang aku...apa lagi terus cabut la...tunggu apa lagi...tapi yang peliknya..sape yang aku nampak ramai2 makan kt kedai tu malam tadi...mmg misteri gilerrr..
Quote:
Originally Posted by apoilenjau View Post
Ramai cgrians yg komplen saiz gambar besar gedabak loading berat,lama dan makan bandwidth yg besar, so skrg aku dh resize kasi kecik skit. Sorry la sbb aku ni x pandai sgt bab edit mengedit pictures ni , alhamdulillah jadi pun resize guna microsoft office picture manager. Harap TT dapat quote gambar yg dah diedit ni untuk diletakkan kat first page.
























Quote:
Originally Posted by sureheboh.com View Post
Restoran ni kalau orang dari arah Kuantan agak susah nak pergi sebab u-turn agak jauh dan kalau dari arah Gambang orang jarang nak berhenti bcoz dah dekat sangat dengan bandar Kuantan.

Sebelum siap dual carriageway agak senang nak parking depan restoran ni dan ia tidak ditanggalkan kosong sebab pemiliknya masih menjaga persekitarannya dan menjadikan restoran ni tempat simpanan barang dan tempat memasak jika ada tempahan.


.

Last edited by Bro_Izantie; 11-06-2011 at 02:28 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 31-05-2011, 10:42 AM
untung2u untung2u is offline
Active Member

untung2u's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 521
Poster Rank: #5593
Blog Entries: 1
Thanked 2 Times
Active Level
My Mood:
Default

oh....misteri sungguh
__________________
[B]UntungJualBeli Emas,Bulanan10%-20%.Jumlah Untung 360%.
Dapat Bonus tahunan 30%.◕‿◕www.google.com ◕‿◕
Reply With Quote
  #3  
Old 31-05-2011, 10:44 AM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,560
Poster Rank: #117
Thanked 918 Times
Active Level
My Mood:
Default

Pengalaman, rumours dan testimoni CGrians...


Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
yg aku tau, ada 1 restoran kat jalan kuantan-gambang ni cam keras sikit..malam2 tertentu ada orang tengok kedai tu meriah sangat, tapi sebenarnya xde orang bniaga pun kat kedai tu..maybe kedai ni kot..org2 kuantan yg tau,xkan singgah la kalau nampak..yang datang dari jauh tu n x tau cerita, memang dpt makan mee yang best la kalau singgah kat kedai tu..hehehe
Quote:
Originally Posted by fanlee View Post
kalau btol la kedai yg aku ckp nie kedai nie ade jer org niaga tp custerme xde baru 3-4 bulan lepas aku g makan tp dah tutup pon kedai tue

owner last (nz boyz cafe kalu x silap aku)
1)makanan x sedap
2)harga mahal (bg org kg mcm mkn kat dlm pub)haha
bg aku lg sedap kedai makan kat area2 shell tue
3)suasana x best memekak dengan org kg yg gila kareoke
Quote:
Originally Posted by apoilenjau View Post
oh restoran tu aku tau... selalu la nmpk kalau g bandar kuantan,kat seberang jalan belah kanan jalan raya jalan menuju ke KL ada satu banglo buruk dulu,penuh semak samun tp sekarang sekitar tempat banglo tu dah dibersihkan dan dibuka ladang tanaman buah naga. dulu team uncle seeker pernah buat siasatan kat rumah banglo tu.
Ada kisahnya tentang banglo tu, difahamkan dulu banglo tu milik seorang peguam bangsa cina kalau x silap la, dipendekkan cerita satu hari kesemua ahli keluarga termasuk peguam tu ditemui mati ditembak, disyaki kes rompakan atau balas dendam dan kes tu x selesai lg smpi skrg, mungkin hantu @ roh penghuni banglo yg mati dibunuh tu x aman kot jd mengganggu restoran tu... andaian aku sahaja. Tentang restoran tu nnt aku tanya orang2 lama.
Quote:
Originally Posted by NEMO View Post
ceh..tertipu sume dgn cite misteri TT.
bro..rilek dulu...kaji fakta2 ni k..

- aku menetap di pahang sejak 1983..dan di felda aku sejak 1985.
- restoran ni aku rasa muncul pada 1990..masa tu aku baru dajah pat..
- bandar utama kami kalau nak shopping hanya di kuantan paling peberet.
- sbelum dinaiktaraf jalan hingga skrg ni...permulaan jalan 2 hala dari gambang ke bandar kuantan dibina betul2 di hadapan restoran ni...so, setiap kali aku naik bas ke kuantan, aku mesti ingat restoran ni.
- masa berlalu...sesekali ke bandar, aku mula perasan...kedai ni kurang laku rasanya sbb slalu tutup...
- bila smpai masa aku berhijrah ke KL sejak 2001, sesekali pulang aku perhatikan restoran ni tetap dalam keadaan yg sama..

persoalannya..

kenapa bole jadi camni?
takder ke sapa yg nak handle lg?
ada misteri ker?
sekian...

Quote:
Originally Posted by zam5245 View Post
aku baru teringat baru ni,dlm pukul 10 mlm aku balik dari maran,au lapar dan nampak restoran nie bukak,dan ada pelanggan sdg makan ,niat hati nak berhenti tapi tertiba hati jadi keberatan je,so aku terus berlalu tapi yg peliknya esok masa ku lalu kawasan tu kelihatan restoran tu dah lama ditinggalkan,pelik jugakk.
Quote:
Originally Posted by apoilenjau View Post
giler ko nk aku demam seminggu ke? yg ambik gambar disiang hari ni pun aku dah meremang bulu roma aku td, apatah lagi malam... suatu masa dulu bertahun lama dah pernah aku nmpk restoran ni buka waktu mlm dlm kul 11 lebih, masa tu aku dlm perjlnn dari bandar nk balik kg. aku... aku dh rasa pelik tgk org ramai mkn kt gerai tu padahal dah lama tutup... esoknya pagi aku g tgk semula kedai tu kosong berhabuk mcm x pernah meniaga pun mlm td... mungkinkah???
Quote:
Originally Posted by Ran View Post
biar btul..aku hari isnin lepas (30/6/2011) dlm kul 10mlm duk area restoran nih dlm pjlanan ke JB..aku tgk kdai tu bukak jer lampu pun terang bnderang..aku nk singgah mkn situ sbnrnya sbb trtarik ngn nm restoran tu 'adik manja' tp xjadi sbb tkut lewat smpai JB..mgkin skrg dh ada owner kot..cuba tt g update blik tgk restoran tu..

Last edited by Bro_Izantie; 03-06-2011 at 09:16 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 31-05-2011, 10:46 AM
black_apple black_apple is offline
Super Active Member

black_apple's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Mar 2010
Location: jay bee...
Posts: 2,655
Poster Rank: #1472
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

ade momok ke kt c2?
Reply With Quote
  #5  
Old 31-05-2011, 10:46 AM
badrush badrush is offline
Well-Known
Member

badrush's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2008
Location: shah alam
Posts: 5,367
Poster Rank: #676
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

gambiran tiada ke??
Reply With Quote
  #6  
Old 31-05-2011, 10:48 AM
khairuls khairuls is offline
Well-Known
Member

khairuls's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Sep 2010
Posts: 8,059
Poster Rank: #383
Thanked 7 Times
Active Level
My Mood:
Default

mana gambir???? takde gambir tak caya laa
Reply With Quote
  #7  
Old 31-05-2011, 10:49 AM
Bro_Izantie Bro_Izantie is offline
Legendary Member

Bro_Izantie's Avatar
 
Trader Rating: (90)
Join Date: Mar 2009
Location: Setiawangsa KL
Posts: 16,560
Poster Rank: #117
Thanked 918 Times
Active Level
My Mood:
Default

Ntah la..gambar takde..aku tak sempat ambik...sesaper org kuantan bole post kat sini..kita kongsi citer..
Reply With Quote
  #8  
Old 31-05-2011, 10:50 AM
JutaGold JutaGold is offline
Active Member

JutaGold's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Posts: 2,097
Poster Rank: #1866
Thanked 0 Times
Active Level
Default

banyak lipas kot kat restoran tu..
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 31-05-2011, 10:50 AM
azanney azanney is offline
CG Top Poster Club

azanney's Avatar
 
Trader Rating: (133)
Join Date: Oct 2008
Location: SMS/WASAP O17-372738O
Posts: 48,356
Poster Rank: #13
Thanked 341 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Bro_Izantie View Post
Salam...

Dah lama aku perhatikan...sbagai maklumat, restoran ni dibina awal tahun 90-an dulu..berlokasi di tepi Jalan Gambang (sebelah kiri) menghala ke bandar Kuantan. Dulu kalau tak salah, nama restoran ni lain sbelum dimiliki oleh owwer baru...tapi setelah baru jer beroperasi, atas sbb tertentu atau misteri, restoran ni ditinggalkan begitu sahaja hingga kini.. Anehnya 'jiran' berdekatan amat rancak pembangunannya dan tidak mustahil restoran ni kurang sesuai berlokasi di situ dan yang paling misteri, sehingga kini juga masih tiada owner baru mengambilalih dan Restoran Adik Manja dibiarkan mereput dan berdiri sbgai sebuah entiti yang memiliki kemisterian tersendiri...
gambo mana bro...x best citer xda gambo ni...
Reply With Quote
  #10  
Old 31-05-2011, 10:52 AM
geesya geesya is offline
Well-Known
Member

geesya's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2009
Posts: 7,268
Poster Rank: #453
Thanked 243 Times
Active Level
My Mood:
Default

betul tt strategi restoran memang cantik...geesya pun hairan nape repot begitu......
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:56 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE