Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 3,449
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 13,310
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 20,772
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-04-2011, 05:00 PM
chaphoo chaphoo is offline
Active Plus

chaphoo's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2007
Posts: 4,360
Thanks (Received): 1013
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default UPDATE!! Hadiah Hari Guru 16/5/2011,,Gaji Pekerja kerajaan naik 1 GRED!!!

KOMEN CGRIANS DI BAWAH SEKALI!





Rumours dari Facebuk:

Pengumuman untuk kakitangan kerajaan: kepada gred N17 akan dinaikkan kpd 22,gred 27 dinaikkan kpd
41,32 dinaikkan kpd 44,41 kpd 44dan seterusnya...PM akan umumkan berita gembira ini ujung tahun
ini..jadi marilah kita kuat berusha demi negara..insyaalah..jd jgnlah mkn gj buta...


komen 1

Cnfirm ka?
Saturday at 5:48pm • LikeUnlike
*
Jawab 1: Cnfirmla org dh p meeting dh..Jpa dh lulus dh..tgl nk announce or PC Jer..insyaalah bulan ni..tgu jer..
Saturday at 6:02pm • LikeUnlike • 1 personLoading...

*
Komen 2: Ooo tuk suma jawatan ke ada certain2 jawatan je yg naik???
Saturday at 6:03pm • LikeUnlike
*
Jawab 2: Taraf ekonomi dh naik..yg mne N1 or N11 dh xde..sume dh mansuh..xdak gred pn xpala,,jnji ckup byr maintenance sdh.kih..kih..kih
Saturday at 6:06pm • LikeUnlike
*
Jawaba: Eh clap bkn bln,,ujung thn ni...
Saturday at 6:09pm • LikeUnlike
*
Komen 3: Ooo x sabanya menunggu. Hahaha
Saturday at 6:10pm • LikeUnlike
*
Jawab komen 3: Tp spa yg dok rjn amik m.c xdpt kot...hehhehe
Saturday at 6:18pm • LikeUnlike
*
Jawab: ntuk yg berstatus tetap..kontrak,sementra xdptla..yg mne N22 trus nek
N27..syokla dpe
Saturday at 6:21pm • LikeUnlike
*
Komen 4: betul ka niii..cam tak pecaya jA
Saturday at 8:48pm • LikeUnlike
*
Komen 5: hya utk N sje... yg S gigit jari ja nooo.....
Saturday at 10:21pm • LikeUnlike
*
komen 6: betui kak ros....tau xpa
Yesterday at 12:18am • LikeUnlike
*
Jawab: hanya untuk berjawatan tetap jer...yg kontrak, yg sementara yg sandaran...tgk jela
Yesterday at 8:37am • LikeUnlike
*
Jawab: dayah:betul la...mula2 aku dgq rumours jer..pastu ayah aku dh meeting nganJPA..dia kata confirm....sebelum NAJIB umum,,aku umum dulu
Yesterday at 8:39am • LikeUnlike
*
Komen 7: wah...beshnya...thanx far a4 the info.....
Yesterday at 8:58am • LikeUnlike
*
Jawab: motif PM die nak naik taraf kakitangan kerajaan..yela,pasni xde dah org kata
keje ngan kerajaan gj ciput
...
Yesterday at 9:00am • LikeUnlike • 2 peopleLoading...
*
Komen : dasyat la hang.....dpt maklumat lebih dr menteri....tahniah2 kpd yg keja
gov... pada yang keja swasta cam aku nie.....garu kepala je la...




so apa pendapat kawan2?...aku kopi paste je,,,amik dari facebook kawan bini aku....kalau betul rumours ni...maka gaji pekerja kerajaan akan naik dekat 1k...wau,,haha


KOMEN CGRIANS MENGUKUHKAN RUMOURS:


KLIK untuk UPDATE TERBARU!!!

9/5/11 =
Quote:
Originally Posted by Niyang View Post
Ntah yer idak... Td pgi lepak minum jumpa member aku yg keje kementerian kewangan, ade lagi perjumpaan Jibul dgn Cuepacs tidak lama lagi, Kenaikan gaji akan dilakukan pada 1/7/11, Cola dihapuskan, bagaimanapun kenaikan gaji dilakukan selaras penghapusan Cola, dlm erti kata Cola dimasukkan dlm gaji... hhuhuuh.. wallahuallam... harap2 betul la...
Quote:
Originally Posted by mayor_jr View Post
pengumuman 7hb ni..
gred 1-16 dijumudkan..
pencen penuh untuk perkhidmatan melebihi 30thn..

Quote:
Originally Posted by potsmoker View Post
salam suma,

tadi petang presiden cuepacs wat ucaptama kat tmpt keja aku.

perkara yang ada dalam post 1 oleh TT memang ada dia sebut. mungkin kena tunggu lagi perhimpunan hari pekerja sabtu ni..memang akan ada pengumuman baik nanti


Quote:
Originally Posted by dragger View Post
member aku drebar DS Ahmad Husni(TM Kewangan), mmg dia kata kenaikan gaji sedang menunggu keputusan kabinet.
Quote:
Originally Posted by seganu View Post
Salam sumer, kemarin aku ada p meeting...aku ni kerja kat IPTA...sambil2 meeting tu, aku selit / seloroh dengan Tuan Pendaftar pasal rumors ni...dia hanya senyum and ckp tunggu 1 Mei ni...memang ada berita baik...Tuan Pendaftar kebetulan baru balik meeting dari KPT kot...then dia ada ckp kat aku yang gred 1-16 maybe dimansuh..pemberian insentif kenaikan gaji pokok hanya tertakluk untuk gred 44 kebawah sajer...44 hingga gred 1 la...and naik gaji pokok antara 10-15%...and pada bulan jun pulak, pengumuman tangga gaji baru...masih diperingkat penelitian...apapun, harap2...sama2 kita doakan yang baik..kalau takder juger..ada lah tu rezeki kat mana2....
Quote:
Originally Posted by spellbinder View Post
biasanya 1 mei PM xkan umum apa2 utk penjawat awam..sbb 1 mei adalah hari pekerja utk semua sektor (swasta & awam)

selalunya 14 Mei @ pertengahan bulan Mei ada perhimpunan hari pekerja khas utk sektor awam. hari ni la PM akan umumkan kalau ada sesuatu yg special utk penjawat awam.

rumors kenaikan gaji ni mmg dh bertiup kencang..td member aku dari treasury pun kata ada kenaikan gaji dalam tahun ni, tp katanya 10%...tak tahu la kan betul ke tak..kita doa je la...
Quote:
Originally Posted by ApoKalypse View Post
pegawai aku td bgtau member dia yg keje MOF baru je ckp kat dia yg diorg sedang buat skim gaji baru dan myb akan start skim baru pd bulan 7...
Quote:
Originally Posted by chaphoo View Post
update: seorang cikgu, yang sedang berkursus, telah bagitahu, pegawai penceramah ada bagitau, skim untuk lepasan spm, akan dihapuskan (dalam gred N),,,,ada kaitan dengan kenaikan gaji/gred gaji
Quote:
Originally Posted by jazzroll View Post
kebiasaaannya, pelarasan gaji setiap +-5 tahun,
semakan gaji setiap +-10 tahun.

last semakan gaji tahun 2007, sekarang dah 2011...mkna nya dah 4 tahun...
x mustahil kenaikan disebabkan pelarasan gaji ni akan terjadi.....


Quote:
Originally Posted by arulgit View Post
aku mlm td mimpi najib sain jadual semakan gaji baru..
ok tuan tanah, boleh letak statement aku ni kat page dpn utk menguatkan lg dakwaan..(betul ke ni??,haha)

Quote:
Originally Posted by azmijamaludin View Post
aku dgr gaji naik...tapi elaun cola kena tarik balik.....macam lagi ciput jer....pastu harga barang pulak naik....mcm lagi tak berbaloi jer.....pusing2 mcm tak naik gaji jer....


Quote:
Originally Posted by puteribobo View Post
terkini : mengikut kater cuepacs dlm bh ari ni, nak hapus gred 1 - 16 kpd 17, abis we all nak duk kat maner, kat gred 29 ke. auw .... perasan aku

*dan sy dpt info dr pej akauntan negara, mmg dah siap jadual gaji baru cuma nak dptkan kelulusan dari kabinet dan tunggu najib umumkan.


Quote:
Originally Posted by ikmal3425 View Post
my wife br jer blk dr kursus kt kl baru2 nie...so ader sorg fasilitator ni dr Ag ader bg tau ttg semakan gaji nie...mmg diaorg tgh wat...tggl pengesahan dr KSU jer lg...

Quote:
Originally Posted by kerunai View Post
yg aku dengar depa nak flat rate ..pastu gaji yg 10 tahun keje kena beza dengan yg baru keje ..biasalah ..benda ni kt mana2 jabatan pun ada... yg dok lantang mintak gaji naik ni, takkanlah dok harap gaji aje...pandai2 la guna kreativiti nak tambah pendapatan ...dok harap kerajaan, berapalah sangat yg gomen leh support..dah la mesia ni antara negara yg banyak employ pekerja awam ...pandai2 la top up sendiri..

Quote:
Originally Posted by arapaima View Post
aritu ade pegawai dari jabatan perangkaan dtg umah amik detail isi rumah smp kelulusan tertinggi....n dia pun ade ckp psl perkara...tp masa tu masih dlm kertas kerja lagi....harap2 kompem la...x releven gaji skang ni ngan situasi ekonomi skang ni...klu org kate keje gov kuat ngular...xde keje...ade btl ..n ade yg x...x sume jabatan camtu...sume hal ade pro n kontra...

Quote:
Originally Posted by rionesta View Post
menarik betol kat sini..tp baru je dgr berita ni smlm..InsyaAllah akan ada berita baik dlm tahun ni jugak..sume dh diputuskan dalam mesyuarat bsama PM..

Quote:
Originally Posted by zinedine View Post
Ini berita yg betul2 confirm bro.

Kawan nenek aku yg keje kat JPA kata, benda ni masih dlm peringkat kajian atau pertimbangan lagi, bukannya betul2 akan dilaksana dlm masa terdekat. Mungkin awal tahun depan,bukan tahun ni.
Quote:
Originally Posted by e.k. View Post
sy kat putrajaya tak dengar pulak naik gaji utk N.

kalo naik semua gred naik

bulan 6 ni ada skim gaji baru yg menggantikan PTK so nantikan je le

Quote:
Originally Posted by qba437 View Post
yang nih dah lama aku dengar..sejak bulan 10 tahun lepas..dengar kata 1 julai tahun nih akan bermula..

Quote:
Originally Posted by ejalmlk View Post
ada kebenaran nie ... dari apa yang edjal dapat kat putrajaya .... hurmm tahniah semua

Quote:
Originally Posted by LtNasrul View Post
Aku dgr ad yg ckp bulan 6 ni gaji da naik..
Quote:
Originally Posted by connect View Post
aku dh dengo benda nie 1-2 minggu lepas... thread nih menguatkn lagi utk mengatakan yea...yea yeahhhhh (mintak2 laa)

Quote:
Originally Posted by yushar View Post
dulu aku dgr PM nak umum kakitangan gomen naik gaji bulan 5 ni. sempena hari pekerja.

agak mustahil. tp, kalu pikir sbb nak PRU, mgkn x mustahil...
Quote:
Originally Posted by blueskuini View Post
aku dah tahu dah berita ni dari boss(guru besar) aku & presiden NUTP sendiri yang cakap dengan staff kat sek wife aku iaitu kenaikan 20% untuk lepasan ijazah & 25% lepasan diploma...so, besar drp Pak Lah
bg lagilah 15% & 20%
Quote:
Originally Posted by gengjawa View Post
wak ada dgr juga nie
cuma naik berapa byk jer yg xtahu lagi
tp tang naik gaji tu mmg betOl la tur

Last edited by chaphoo; 16-05-2011 at 04:03 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-04-2011, 05:02 PM
GamezStar GamezStar is offline
CG Top Poster Club

GamezStar's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2008
Posts: 24,053
Thanks (Received): 196
Likes (Received): 19
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

kompom beberape hary lagi minyak ron95 naik!
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 11-04-2011, 05:03 PM
lelakiselamanya lelakiselamanya is offline
Active Member

lelakiselamanya's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2008
Posts: 2,442
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to lelakiselamanya
Default

agak mustahil
__________________
bitdefender anti virus = RM 20.00 (setahun)
bitdefender internet security = RM 25.00 (setahun)
Bitdefender Total Security = RM 30.00 (setahun)
nak av lain pm....kena intai2 stok dulu
no gst dunt worry!!!....ambil byk harga boleh runding.sms/whatspp/telegram 013 669 1225
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 11-04-2011, 05:04 PM
dejavu dejavu is offline
Active Member

dejavu's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2009
Posts: 1,868
Thanks (Received): 87
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

alhamdulillah kalo betoi...kalu xbetoi nauzubillah
__________________
Siapa lah aku tanpa diriMu....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 11-04-2011, 05:06 PM
qba437 qba437 is offline
CG Top Poster Club

qba437's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: stateless..no country..no identity
Posts: 32,539
Thanks (Received): 92
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

ada betul ker cite nih..sebab banyak versi aku baca+dengar
__________________
SAYA YANG MENURUT PERINTAH...

OctaFX - daftarlah di sini

http://i1080.photobucket.com/albums/..._animasi-1.gif
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 11-04-2011, 05:06 PM
rebellion rebellion is offline
Legendary Member

rebellion's Avatar
 
Trader Rating: (42)
Join Date: May 2010
Location: Steam/DoTa2
Posts: 15,920
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 4
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

rumuors akan kekal rumours
__________________
Quote:

Fesyen Permotoran Kegemaran Anda!
Hubungi facebook.com/SuperFlyCloth @ 012-343 2177

Thread DotA 2 Kiev Major 2017 | Beriklan di siggy ambe?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 11-04-2011, 05:06 PM
PendingDiraja PendingDiraja is offline
Active Member

PendingDiraja's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jun 2008
Posts: 1,641
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

air yang tenang..buaya pun tak sangka dia ada dalam tu..kalau naik sikit2 itu oklah sy percaya...kalau spt di atas...mmg tak percaya pon...
__________________
"There's a challenge. Where there is money, there is greed.Where there is greed,there are lies's."
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 11-04-2011, 05:07 PM
azanney azanney is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (135)
Join Date: Oct 2008
Location: WASAP O19-6OO8O8O
Posts: 49,676
Thanks (Received): 339
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to azanney Send a message via Skype™ to azanney
Default

mustahil..mustahil...........










































































kalau betul ok jugak...naik 1k..wakakakakkakkakaak
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 11-04-2011, 05:07 PM
Dorra Dorra is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2008
Posts: 222
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

TAHNIAH K'TNGAN k'JAAN...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 11-04-2011, 05:07 PM
shane shane is offline
Legendary Member

shane's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Nov 2007
Location: Kedah, Pg, S'ngor
Posts: 13,735
Thanks (Received): 112
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kalau betul pun, membuktikan janji2 PR dalam buku jingga tidak akan buat negara bangkrap seperti di dakwa BN....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 08:07 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you