Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #7381  
Old 14-06-2012, 08:35 PM
asasindino asasindino is offline
Active Plus

asasindino's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jun 2011
Posts: 4,396
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by senseii View Post
assalam dan slm sejahtera kpd otai semua2..
slma ini hny mnjd silent reader..
tq semua cz thread ni sngt3 mmberi manfaat pd sy..
berkat kesedaran, ptg td sy tlh mnmbah lg 100k LASB mnjdikannya max 200k..
terkini..maybank islamic BLR 6.6%,-1.67..(rate ni sama kn d mne2 pn)
teknik sy, tahun 1 buat 100k byr bulanan duit sndiri, thun ke2 bukak lg 100k byr duit dividen..
itu yg saya dok tgh kira tadi
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #7382  
Old 14-06-2012, 08:54 PM
ramos ramos is offline
Super Active

ramos's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,889
Thanks (Received): 144
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

maaf noob..btol ke kita ssah pada tahun 1 nk byr bulanan..lepas 1 taun kta byr nga dividen je?kalo nk terminate kna tunggu brape lame br untung?
Reply With Quote
  #7383  
Old 14-06-2012, 09:11 PM
arumbulak arumbulak is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 707
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nsr7777 View Post
tahniah wan....nanti naik 44 kasi rempit ler.....nanti leh blnje aku....hehehehe
aku bergaduh ngan bos aku..lnpt aku, dia bagi 80% je..tak merasalah aku nak naik 44 tahun depan.. off topik skit..sorii
Reply With Quote
  #7384  
Old 14-06-2012, 09:15 PM
potsmoker potsmoker is offline
CG Top Poster Club

potsmoker's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2007
Posts: 27,687
Thanks (Received): 21
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by ramos View Post
maaf noob..btol ke kita ssah pada tahun 1 nk byr bulanan..lepas 1 taun kta byr nga dividen je?kalo nk terminate kna tunggu brape lame br untung?
Bole rujuk teknik 1 & 2 bro
__________________
be good to have a good life

" Tidak HEBAT seseorang itu sekiranya dia hanya mahukan KESENANGAN "
Reply With Quote
  #7385  
Old 14-06-2012, 09:40 PM
nsr7777 nsr7777 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,391
Thanks (Received): 508
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arumbulak View Post
aku bergaduh ngan bos aku..lnpt aku, dia bagi 80% je..tak merasalah aku nak naik 44 tahun depan.. off topik skit..sorii
sbr wan..hehe..tk pe..cr tmbhn rezki kt lasb lak.....
Reply With Quote
  #7386  
Old 14-06-2012, 10:32 PM
arumbulak arumbulak is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2011
Posts: 707
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

aku baru je pegi maybank petang td..aku mintak dia tunjukkan berapa jumlah duit yang kita dpt balik lepas terminate loan tu..

utk loan rm50k

tahun / jumlah yg kita dpt balik..

1 / rm986.00
2 / rm1123.00
3 / rm1180.00
4 / rm1239.00
5 / rm1302.00
6 / rm1368.00
7 / rm1437.00
8 / rm1510.00
9 / rm1619.00
10 / rm1669.00

selebihnye korang kira sendiri ye..nie yang pegawai maybank tu print bagi kat aku..
Reply With Quote
  #7387  
Old 14-06-2012, 10:38 PM
nsr7777 nsr7777 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,391
Thanks (Received): 508
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arumbulak View Post
aku baru je pegi maybank petang td..aku mintak dia tunjukkan berapa jumlah duit yang kita dpt balik lepas terminate loan tu..

utk loan rm50k

tahun / jumlah yg kita dpt balik..

1 / rm986.00
2 / rm1123.00
3 / rm1180.00
4 / rm1239.00
5 / rm1302.00
6 / rm1368.00
7 / rm1437.00
8 / rm1510.00
9 / rm1619.00
10 / rm1669.00

selebihnye korang kira sendiri ye..nie yang pegawai maybank tu print bagi kat aku..


nko simpn amrrtzze loan ni..ni dr tn ikeda
Attached Files
File Type: xls AmortizationTable.xls (89.0 KB, 89 views)
Reply With Quote
Thanks General Juhziz, kentzige bruang, ahm2480 thanked for this post
  #7388  
Old 15-06-2012, 04:31 AM
pg01 pg01 is offline
Junior

pg01's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 71
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Salam sahabat.
Semoga semua dirahmati Allah.
Saya sedang membaca thread ini.
Terima kasih.
Reply With Quote
  #7389  
Old 15-06-2012, 08:11 AM
asasindino asasindino is offline
Active Plus

asasindino's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jun 2011
Posts: 4,396
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 5
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by arumbulak View Post
aku baru je pegi maybank petang td..aku mintak dia tunjukkan berapa jumlah duit yang kita dpt balik lepas terminate loan tu..

utk loan rm50k

tahun / jumlah yg kita dpt balik..

1 / rm986.00
2 / rm1123.00
3 / rm1180.00
4 / rm1239.00
5 / rm1302.00
6 / rm1368.00
7 / rm1437.00
8 / rm1510.00
9 / rm1619.00
10 / rm1669.00

selebihnye korang kira sendiri ye..nie yang pegawai maybank tu print bagi kat aku..
kalu ikut loan 200k..masyuk
Reply With Quote
  #7390  
Old 15-06-2012, 08:38 AM
skut75 skut75 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 76
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by senseii View Post
assalam dan slm sejahtera kpd otai semua2..
slma ini hny mnjd silent reader..
tq semua cz thread ni sngt3 mmberi manfaat pd sy..
berkat kesedaran, ptg td sy tlh mnmbah lg 100k LASB mnjdikannya max 200k..
terkini..maybank islamic BLR 6.6%,-1.67..(rate ni sama kn d mne2 pn)
teknik sy, tahun 1 buat 100k byr bulanan duit sndiri, thun ke2 bukak lg 100k byr duit dividen..
macamana boleh dpt 6.6%-1.67?
saya hanya dpt 6.6%-1.65 maybank islamic butterworth.
ada syarat2 lain lagi ke?
masa saya nak apply, officer bank kata tak perlu slip gaji sebab gaji saya masuk ikut maybank.
dia boleh check akaun saya.
saya just bawak buku ASB dan IC je.
sekarng tgh tunggu loan approval.
harap2 tak dak masalah.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply Share This Thread

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold