Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Ask To Buy Items, Services

Ask To Buy Items, Services Post here if you needed/would like to get/purchase any products, stuffs & items, or even any services

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 5,238
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 29,221
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 21,568
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 07-02-2011, 08:45 AM
Sham_AKAGlobal Sham_AKAGlobal is offline
Junior Member

Sham_AKAGlobal's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 87
Poster Rank: #14651
Thanked 0 Times
Active Level
Default Sedia Membeli Tokek Merah & Tokek Batu Dengan Harga Pasaran

Salam buat semua

..terutamanya pemilik Cicak Jutawan Tokek dan juga broker yang budiman.

Saya telah dilantik wakil sah dari Eropah, Jepun dan juga beberapa individu di negara ini untuk mencari Tokek di Asia Tenggara termasuk Indonesia, Kemboja dll.

Harga yang ditawarkan adalah yang paling tinggi di Malaysia. Kami sedia membeli tokek gecko dan juga tokek batu.

Urusan 100 peratus bebas dari penipuan. Ini harga-harga yang ditawarkan (mungkin ini rezeki yang tak disangka-sangka)


HARGA CICAK GECKO BINTIK MERAH



Size 400 g hingga 499 g : Harga Permulaan RM 2 Juta hingga RM 7 juta

Size 500 g hingga 599 g : Harga Permulaan RM 7 Juta hingga RM 13 juta

Size 600 g hingga 699 g : Harga Permulaan RM 13 Juta hingga RM 18 juta

Size 700 g hingga 799 g : Harga Permulaan RM 18 Juta hingga RM 23 juta

Size 800 g hingga 899 g : Harga Permulaan RM 23 Juta hingga RM 29 juta

Size 900 g hingga 999 g : Harga Permulaan RM 29 Juta hingga RM 35 juta


* Untuk yang berat 400 gram ke bawah, kami ambil di bawah RM 100 Ribu. (Di Kedah, kami dapat 23 ekor berat 250 hingga 380 gram dengan harga RM 100 ribu sahaja). Apapun ia bergantung pada berat dan tempat tokek itu disimpan.

1 kilo dan ke atas??? Harganya berJUTA-JUTA (boleh kalah Tony Fernandez kalau ada 100 ekor).

* Harga adalah dikira berdasarkan harga semasa dan boleh dirunding. Bergantung kepada harga pasaran dunia


HARGA CICAK TOKEK BATU

Kami turut membeli cicak Tokek Batu. Ini harga yang kami tawarkan :


Tokek batu lidah bulat - Harga RM 20 ribu per kilo

* Harga adalah dikira berdasarkan harga semasa dan boleh dirunding. Bergantung kepada harga pasaran dunia

Untuk dapatkan harga yang terkini dan sesuai untuk semua. Hubungi 012 -246 4447(En Hisham) untuk keterangan lanjut

Setiap jual beli akan disertakan surat agreement berserta lawyer. Juga surat pembelian daripada Bank Negara Malaysia


TAWARAN MENARIK BUAT PEMILIK TOKEK

Satu lagi tawaran buat pemilik tokek dan keluarga, anda akan diberi penginapan percuma di hotel 5 bintang selama 3 hari 3 malam di mana-mana tempat yang ada mahu. Free of charge. Anda pilih hotel, kami bayar untuk anda.


PROSES PEMBELIAN
Dan ini pula proses pembelian:

1. Kalau anda memiliki tokek, ambil gambardi atas penimbang digital. Dan tulis tarikh, nama Hisham, dan berat di kertas, letak berdekatan tokek, bagi nampak tarikh nama dan berat.

Jika susah untuk dapatkan timbang di atas penimbang, sila ambil gambar di sebelah botol mineral 1.5L (tokek yang duduk bersebelahan botol mineral 1.5 liter (botol mineral tu baringkan di sebelah tokek )atau letak di sebelah kotak rokok DUNHILL 20 dan nyatakan panjang tokek.

2. hantar gambar tokek itu dlm bentuk mms atau email ke jutawancicaktokek@gmail.com. Dalam gambar tunjukkan gambar tokek atas timbang digital dan dibelakang letakkan mukadepan surat khabar hari tersebut.

3. Dah confirm adanya tokek tu, insyaAllah kami akan terus pergi ke tempat anda untuk deal dan buat urursan jual beli.

4. Pemilik tokek dan keluarga akan diberikan tiket penginapan di hotel 5 bintang selama 3 hari secara percuma. Siap dapat duit poket lagi

5. Pembeli akan datang dan tengok.

6. Hari kedua, doktor akan check dan timbang secara klinikal. Tokek wajib dipegang oleh pemiliknya sebelum proses jual beli selesai.

7. Bila pembeli dah bersetuju, akan sign agreement dan proses jual beli berlangsung secara cash on delivery (C.O.D). Boleh pilih nak cash atau bankdraf.

8. Lepas duit dapat, pemilik akan serah tokek pada pembeli. Urusan jual beli selesai. Kami akan ajar juga cara-cara jawab dengan Bank Negara Malaysia jika ditanya di mana penjual tokek dapat duit berjuta-juta.

(Proses dari 4 hingga proses 8 bergantung pada owner tokek. Jika owner tokek ingin berurusan di rumah mereka, kami tidak akan paksa owner untuk menginap di hotel. Kami akan ke rumah owner secepat yang mungkin)

Apa tunggu lagi. Juallah tokek anda sekarang sebelum kerajaan wartakannya sebagai haiwan terlindung seperti buaya tembaga dll. Peluang jutawan nampak di hadapan mata anda, cuma usaha sahaja diperlukan.

Usah risau tentang kami. Kami bukannya scammer, tapi terus direct dengan pembeli (pembeli bagi lesen kami mencari tokek).

*** Kami tidak akan berkompromi dengan permintaan deposit sebelum kami melihat tokek itu. Kami juga tidak akan melayan segala permintaan harga yang melampau dan tidak munasabah.

Hubungi saya 012-246 4447 (En Hisham) untuk keterangan lanjut..

Boleh email gambar tokek ke jutawancicaktokek@gmail.com


AGEN @ BROKER


Buat broker atau agen, anda amat dialu-alukan untuk sama-sama kita menuai hasil menokek ini. Tapi janganlah melampau dan bersifat tamak, kerana hanya peniaga jujur dan munasabah sahaja yang akan dilayan. Dan harga hendaklah mengikut harga yang telah saya letakkan seperti di atas.

Duit komisen ada. Tak payah mark up banyak-banyak. Cuma rekemen saja. Nak tahu komisen berapa PM/CALL/SMS 012 - 246 4447.

Kami janji, urusan perniagaan kami akan memuaskan hati anda semua.

Last edited by Sham_AKAGlobal; 10-02-2011 at 07:20 AM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 07-02-2011, 08:46 AM
Sham_AKAGlobal Sham_AKAGlobal is offline
Junior Member

Sham_AKAGlobal's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 87
Poster Rank: #14651
Thanked 0 Times
Active Level
Default Kesahihan Jual Beli Tokek



Cicak gergasi Sabah RM1 juta sekilo

NUNUKAN, Kalimantan – Seorang pemuda Malaysia di Kalabakan, Sabah mendakwa dia telah menemui seekor cicak gergasi seberat 64 kilogram di kawasan hutan sempadan dengan Kalimantan, Indonesia lapor akhbar Tribunkaltim.com semalam.


Penemuan itu diceritakan oleh seorang lelaki yang cuma mahu dikenali sebagai Arbin dan tinggal di Kalabakan sempat merakamkan gambar cicak raksasa tersebut.

Menceritakan mengenai penemuan luar biasa itu, Arbin memberitahu, pemuda itu menemui reptilia unik tersebut semasa keluar mencari cicak di hutan berkenaan.

“Kegiatan mencari cicak sememangnya popular di sini (Tawau). Saya juga ikut ke hutan dengan tujuan sama,” kata Arbin yang ditemui di Tawau pada Isnin lepas.

Semasa keluar memburu itulah pemuda itu secara tidak sengaja menemui cicak bersaiz raksasa itu.

“Pada awalnya pemuda itu terkejut dan agak takut kerana saiz cicak itu seperti buaya. Setelah mendekatinya, ternyata ia cuma seekor cicak dan ia tidak dapat bergerak kerana terlalu besar.

“Dia kemudian membawa cicak itu pulang,” tambah remaja berkenaan.

Menurut akhbar itu, pemuda itu memelihara cicak gergasi tersebut di rumahnya dengan memberi reptilia itu makan daging terutama hati ayam supaya ia tidak mati.

Last edited by Sham_AKAGlobal; 07-02-2011 at 08:50 AM..
Reply With Quote
  #3  
Old 07-02-2011, 08:46 AM
Sham_AKAGlobal Sham_AKAGlobal is offline
Junior Member

Sham_AKAGlobal's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 87
Poster Rank: #14651
Thanked 0 Times
Active Level
Default Awas Tokek Palsu

Tokek yang dicocouk dengan silikon atau botox, akan kami reject. Ciri-ciri tokek yang disuntik :

1) Badan besar luar biasa

2) Badan besar, tapi kepala kecil

3) Tokek tak bermaya. Pergerakan slow dan senang sangat diangkat

Last edited by Sham_AKAGlobal; 07-02-2011 at 08:54 AM..
Reply With Quote
  #4  
Old 07-02-2011, 08:47 AM
Sham_AKAGlobal Sham_AKAGlobal is offline
Junior Member

Sham_AKAGlobal's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 87
Poster Rank: #14651
Thanked 0 Times
Active Level
Default Untuk Makluman Bersama

Perhatian: Kepada penjual tokek, pembelian tokek ada turun naik kerana haiwan ini dibeli untuk dilakukan kajian dan penyelidikan oleh doktor pakar di beberapa buah negara bagi mengubati penyakit asma,kulit, HIV AIDS & beberapa penyakit merbahaya lain. Mengikut laporan, World Health Organisation (WHO) atau Pertubuhan Kesihatan Sedunia sedang agresif mencari tokek untuk mencukupkan kuota 30 peratus simpanan mereka. Setakat ini hanya 30 peratus sahaja dalam simpanan mereka.

Oleh itu, cepatlah rebut peluang ini. Jangan dibiarkan terlalu lama menyimpan tokek kerana berkemungkinan ianya tidak bernilai lagi dimasa hadapan kelak. Juga dibimbangi pihak kerajaan akan wartakan ia sebagai haiwan terlarang, dan jika sesiapa yang memiliki tokek ini tanpa lesen yang sah, dikhuatiri akan ditangkap. Jadi rebutlah peluang keemasan ini. Buat para broker pula, janganlah bersifat tamak dan menzalimi pemilik tokek ini. Berniagalah dengan jujur dan win-win situation.

Hubungi 012 -246 4447 untuk jadi jutawan melalui bisnes jual beli tokek ini.

Rebutlah peluang ini. Kami membeli dengan harga pasaran yang tinggi

Last edited by Sham_AKAGlobal; 07-02-2011 at 08:55 AM..
Reply With Quote
  #5  
Old 07-02-2011, 01:14 PM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,873 Times
Active Level
My Mood:
Default

aku makin pelik dengar harga yg dioffer nie
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #6  
Old 07-02-2011, 01:15 PM
eboss eboss is offline
CG Hardcore

eboss's Avatar

 
Trader Rating: (23)
Join Date: Nov 2007
Location: FRANCHISE QMATHS ENRICH CENTRE AKAN DIBUKA PM SAYA
Posts: 85,696
Poster Rank: #4
Thanked 1,873 Times
Active Level
My Mood:
Default

lagi pelik bila tread sebelah dok nak jual tapi tak ada buyer
__________________
USAHAWAN WWW.QMATHSMALAYSIA.COM BERMINAT? PM SAYA
Pelaburan LAGI HEBAT dari emas
Reply With Quote
  #7  
Old 10-02-2011, 10:07 AM
cj7 cj7 is offline
Active Member

cj7's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2010
Posts: 771
Poster Rank: #4093
Thanked 6 Times
Active Level
My Mood:
Default

jengg..jeng..jeng..
adakah
Reply With Quote
  #8  
Old 10-02-2011, 10:24 AM
nonama nonama is offline
Active Member

nonama's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,686
Poster Rank: #2168
Thanked 1 Time
Active Level
My Mood:
Default

aku pun pelik gak~ sbb x penah tgk transaksi yg berjaya "testi" pun setakat ni...
Reply With Quote
  #9  
Old 10-02-2011, 10:43 AM
mydotnet mydotnet is offline
Active Member

mydotnet's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2006
Location: Kuala Lumpur
Posts: 1,115
Poster Rank: #3087
Thanked 5 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nonama View Post
aku pun pelik gak~ sbb x penah tgk transaksi yg berjaya "testi" pun setakat ni...
yg berjayaa dok diammmmm jerr!! dok mencari tokek lain plakk kot...bising2 x guna gak, duitt dahh bertimbumm hasil jual tokek...
Reply With Quote
  #10  
Old 12-02-2011, 03:07 PM
silvermaddness silvermaddness is offline
Legendary Member

silvermaddness's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Oct 2007
Location: Alor Star
Posts: 10,981
Poster Rank: #224
Thanked 18 Times
Active Level
My Mood:
Default

wah..bookmark dlu thread nie..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Tags
jutawan, tokek

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:40 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE