Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 17,085
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 47,304
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 35,070
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-01-2011, 03:31 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,447
Poster Rank: #170
Thanked 448 Times
Active Level
Default ` Jom Apply Jom !!! [THREAD CLOSED]

thread closed

Last edited by tebbaloi; 27-02-2014 at 12:52 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-01-2011, 03:40 AM
silverchair959 silverchair959 is online now
Legendary Member

silverchair959's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Dec 2005
Location: ilhamabadi.my
Posts: 14,324
Poster Rank: #147
Blog Entries: 3
Thanked 48 Times
Active Level
My Mood:
Default

bleh buat balance transfer tak
Reply With Quote
  #3  
Old 29-01-2011, 10:56 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,447
Poster Rank: #170
Thanked 448 Times
Active Level
Default

thread closed

Last edited by tebbaloi; 27-02-2014 at 12:52 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 29-01-2011, 11:17 AM
devcore devcore is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (20)
Join Date: May 2010
Location: PJ
Posts: 250
Poster Rank: #8515
Thanked 6 Times
Active Level
Default

aku nk apply
ape syarat2 nye..
skrg ni blom de kad credit lg.
Reply With Quote
  #5  
Old 29-01-2011, 11:21 AM
VUL VUL is offline
Normal Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 139
Poster Rank: #11842
Thanked 2 Times
Active Level
Default

kije swasat bole ker
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 29-01-2011, 11:26 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,447
Poster Rank: #170
Thanked 448 Times
Active Level
Default

thread closed

Last edited by tebbaloi; 27-02-2014 at 12:53 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 29-01-2011, 11:27 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,447
Poster Rank: #170
Thanked 448 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by VUL View Post
kije swasat bole ker
yup bule amat di alu2kan
Reply With Quote
  #8  
Old 29-01-2011, 11:29 AM
aniey aniey is offline
Active Member

aniey's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,065
Poster Rank: #3318
Thanked 188 Times
Active Level
My Mood:
Default

document kena pos ke fax ke atau jumpa??
Reply With Quote
  #9  
Old 29-01-2011, 11:35 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,447
Poster Rank: #170
Thanked 448 Times
Active Level
Default

thread closed

Last edited by tebbaloi; 27-02-2014 at 12:53 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 29-01-2011, 11:52 AM
aizat1612 aizat1612 is offline
Super Active Member

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Posts: 4,436
Poster Rank: #830
Thanked 6 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tebbaloi View Post
assalamualaikum dan salam 1 malaysia.

sila refer flyers utk rujukan anda. jika ada sebarang soalan bule terus ajukan kepada saya. terima kasih!


Kad Kredit i-Bank Rakyat adalah kad kredit islamik yang mengamalkan konsep Tawarruq.


Pelbagai lagi kelebihan menanti anda!!!
Dapatkannya sekarang.

Kelebihan dan Keistimewaan Kad Kredit i-Bank Rakyat

1. Tiada yuran tahunan
Kalau tak pakai selama 1 , 2 or 3 tahun selama mana pun anda tidak akan di kenakan caj!!

2. Tiada elemen berganda (Islamic card)
Bermakna,sekiranya anda mempunyai outstanding,interest hanya akan diambil berkadar pada hutang utama anda,dimana sekiranya anda tidak menjelaskan hutang termasuk interest pada bulan pertama hutang,interest kali kedua akan diambil berdasarkan hutang utama sahaja,tidak akan termasuk dengan kadar interest bulan pertama anda yang tertunggak.

3. Kadar Interest Tahunan yang makin berkurang dan berkurang
Kredit card ni start dengan 18% setahun untuk outstanding. Sama macam kredit card lain, Apa yg menarik adalah selepas 9 bulan maintain kad dalam keadaan baik (bayar outstanding dengan cantik dan sebagainya) interest akan turun jadi 16%

3 bulan selepas tu,iaitu 1 tahun lepas pakai,interest turun lagi kepada kadar 13.5%,
Dan jika anda jadi pembayar yang bagus, kurang lagi 1% jadi 12.5%

Jika anda ada pembiayaan atau apaČ akaun berkaitan dengan bank rakyat, interest tolak lagi 1% jadi 11.5% interest tahunan,itu belum kira lagi rebat yang akan anda perolehi!!

4. Perlindungan takaful keluarga percuma dan juga khairat kematian.
Perlindungan termasuk jaminan pembiayaan yang belum dijelaskan melalui penggunaan kad kredit ini.



5. Mata Umrah/Percutian
Setiap penggunaan rm10 daripada kad ini,akan diberikan 1 mata ganjaran,dan mata ganjaran ini boleh ditukarkan kepada pakej umrah atau percutian atau wang tunai.

6. Rebat keuntungan(tabung umrah/melancong)
Rebat akan diperolehi sekiranya pengguna mempunyai rekod pembayaran baik,ataupun ada menggunakan lain-lain kemudahan pembiayaan di bank rakyat.

7. Pembayaran zakat
Kad ini boleh digunakan untuk membuat pembayaran zakat.

8. Tidak boleh di caj di mana-mana kaunter tidak halal.
Kad ini mengaplikasikan konsep islamic,dengan itu caj dimana-mana kaunter tidak halal tidak akan dapat dilakukan.

9. Pengiktirafan seluruh dunia
Kad ini diperakui di seluruh dunia(worldwide recognized)



petikan dari akhbar borneo post

nota -
utk pemohon di sekitar KLIA,nilai,banting,dengkil,kota warisan,putrajaya,cyberjaya bule set appointment nak jumpa ok!!
utk pemohon luar kawasan,berikan nama, no fon, alamat pos anda kepada saya. saya akan pos (pos ekspress) borang beserta tips dan panduan kepada anda!
satu lagi option, anda bule faks borang kepada saya!! (pastikan borang di isi dan di tandatangani) mggu depan akan update no fax ok!


so apa tunggu lagi . pohonlah sekarang!!! kunjungi saya di facebook

hubungi saya ;
Ainul
019-7294501
tebbaloi@yahoo.com
ym - tebbaloi

kepada sesiapa yang berada di Ampang & kawasan sekitarnya boleh hubungi saya:

Aizat
012-6524731
pengurusankewangan@ymail.com
YM - pengurusankewangan@ymail.com
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 02:15 PM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE