Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE

You're expecting smooth & fast browsing by early this morning till now as we have fixed some lagging issues that had caused unpleasant browsing since last Sunday. Thank you for your great support into this great community :))


Go Back   CariGold Forum > TRADING ZONE, CLASSIFIEDS & MARKETPLACE > Classifieds & Advertisements > Loans, Credit Cards

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: Today
Replies: 1
Views: 843
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 24,964
0 Technical Issues
Last Post: CariGold
Posted On: 18-02-2016
Replies: 1
Views: 22,184
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 29-01-2011, 03:31 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,461
Poster Rank: #206
Active Level
Default ` Jom Apply Jom !!! [THREAD CLOSED]

thread closed

Last edited by tebbaloi; 27-02-2014 at 12:52 PM..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 29-01-2011, 03:40 AM
silverchair959 silverchair959 is offline
Legendary Member

silverchair959's Avatar
 
Trader Rating: (22)
Join Date: Dec 2005
Location: ilhamabadi.my
Posts: 15,318
Poster Rank: #163
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Default

bleh buat balance transfer tak
Reply With Quote
  #3  
Old 29-01-2011, 10:56 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,461
Poster Rank: #206
Active Level
Default

thread closed

Last edited by tebbaloi; 27-02-2014 at 12:52 PM..
Reply With Quote
  #4  
Old 29-01-2011, 11:17 AM
devcore devcore is online now
Regular

 
Trader Rating: (21)
Join Date: May 2010
Location: PJ
Posts: 271
Poster Rank: #8848
Active Level
Default

aku nk apply
ape syarat2 nye..
skrg ni blom de kad credit lg.
Reply With Quote
  #5  
Old 29-01-2011, 11:21 AM
VUL VUL is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2010
Posts: 139
Poster Rank: #12706
Active Level
Default

kije swasat bole ker
__________________
Reply With Quote
  #6  
Old 29-01-2011, 11:26 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,461
Poster Rank: #206
Active Level
Default

thread closed

Last edited by tebbaloi; 27-02-2014 at 12:53 PM..
Reply With Quote
  #7  
Old 29-01-2011, 11:27 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,461
Poster Rank: #206
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by VUL View Post
kije swasat bole ker
yup bule amat di alu2kan
Reply With Quote
  #8  
Old 29-01-2011, 11:29 AM
aniey aniey is offline
Active Member

aniey's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,065
Poster Rank: #3686
Active Level
My Mood:
Default

document kena pos ke fax ke atau jumpa??
Reply With Quote
  #9  
Old 29-01-2011, 11:35 AM
tebbaloi tebbaloi is offline
Legendary Member

tebbaloi's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2009
Posts: 13,461
Poster Rank: #206
Active Level
Default

thread closed

Last edited by tebbaloi; 27-02-2014 at 12:53 PM..
Reply With Quote
  #10  
Old 29-01-2011, 11:52 AM
aizat1612 aizat1612 is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jul 2009
Posts: 5,398
Poster Rank: #774
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tebbaloi View Post
assalamualaikum dan salam 1 malaysia.

sila refer flyers utk rujukan anda. jika ada sebarang soalan bule terus ajukan kepada saya. terima kasih!


Kad Kredit i-Bank Rakyat adalah kad kredit islamik yang mengamalkan konsep Tawarruq.


Pelbagai lagi kelebihan menanti anda!!!
Dapatkannya sekarang.

Kelebihan dan Keistimewaan Kad Kredit i-Bank Rakyat

1. Tiada yuran tahunan
Kalau tak pakai selama 1 , 2 or 3 tahun selama mana pun anda tidak akan di kenakan caj!!

2. Tiada elemen berganda (Islamic card)
Bermakna,sekiranya anda mempunyai outstanding,interest hanya akan diambil berkadar pada hutang utama anda,dimana sekiranya anda tidak menjelaskan hutang termasuk interest pada bulan pertama hutang,interest kali kedua akan diambil berdasarkan hutang utama sahaja,tidak akan termasuk dengan kadar interest bulan pertama anda yang tertunggak.

3. Kadar Interest Tahunan yang makin berkurang dan berkurang
Kredit card ni start dengan 18% setahun untuk outstanding. Sama macam kredit card lain, Apa yg menarik adalah selepas 9 bulan maintain kad dalam keadaan baik (bayar outstanding dengan cantik dan sebagainya) interest akan turun jadi 16%

3 bulan selepas tu,iaitu 1 tahun lepas pakai,interest turun lagi kepada kadar 13.5%,
Dan jika anda jadi pembayar yang bagus, kurang lagi 1% jadi 12.5%

Jika anda ada pembiayaan atau apaČ akaun berkaitan dengan bank rakyat, interest tolak lagi 1% jadi 11.5% interest tahunan,itu belum kira lagi rebat yang akan anda perolehi!!

4. Perlindungan takaful keluarga percuma dan juga khairat kematian.
Perlindungan termasuk jaminan pembiayaan yang belum dijelaskan melalui penggunaan kad kredit ini.



5. Mata Umrah/Percutian
Setiap penggunaan rm10 daripada kad ini,akan diberikan 1 mata ganjaran,dan mata ganjaran ini boleh ditukarkan kepada pakej umrah atau percutian atau wang tunai.

6. Rebat keuntungan(tabung umrah/melancong)
Rebat akan diperolehi sekiranya pengguna mempunyai rekod pembayaran baik,ataupun ada menggunakan lain-lain kemudahan pembiayaan di bank rakyat.

7. Pembayaran zakat
Kad ini boleh digunakan untuk membuat pembayaran zakat.

8. Tidak boleh di caj di mana-mana kaunter tidak halal.
Kad ini mengaplikasikan konsep islamic,dengan itu caj dimana-mana kaunter tidak halal tidak akan dapat dilakukan.

9. Pengiktirafan seluruh dunia
Kad ini diperakui di seluruh dunia(worldwide recognized)



petikan dari akhbar borneo post

nota -
utk pemohon di sekitar KLIA,nilai,banting,dengkil,kota warisan,putrajaya,cyberjaya bule set appointment nak jumpa ok!!
utk pemohon luar kawasan,berikan nama, no fon, alamat pos anda kepada saya. saya akan pos (pos ekspress) borang beserta tips dan panduan kepada anda!
satu lagi option, anda bule faks borang kepada saya!! (pastikan borang di isi dan di tandatangani) mggu depan akan update no fax ok!


so apa tunggu lagi . pohonlah sekarang!!! kunjungi saya di facebook

hubungi saya ;
Ainul
019-7294501
[email protected]
ym - tebbaloi

kepada sesiapa yang berada di Ampang & kawasan sekitarnya boleh hubungi saya:

Aizat
012-6524731
[email protected]
YM - [email protected]
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT +8. The time now is 05:43 PM.


Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you