Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > CRIMES, SCAMS, CONSUMERS, ILLEGAL ACTIVITES > Scams & Alerts > Suspicious Business/Scheme Activities

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,559
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,198
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,665
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 21-01-2011, 12:15 AM
wanzue wanzue is offline
Super Active Member

wanzue's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,514
Poster Rank: #1550
Thanked 158 Times
Active Level
My Mood:
Default Program penipu Dr. Azizan utk tahun 2011!!

Salam Semua, saja nk kongsi emel yg aku dpt dari Richworks network (Dr. Azizan 'Mickey' Osman).. die hantar kat emel wife aku, cepat2 aku brief wife aku psl kencingan program ni.. nasib baik.. sket lg wife aku nk TERjoin..!

=======bulshiet starts here========

From: Dr. Azizan Osman <admin@richworks.com.my>
Subject: Hadiah tahun baru 2011 - Pra-Perlancaran program baru
To: [censored]@yahoo.com
Date: Friday, December 31, 2010, 6:01 PM
Salam ANDA


Apa khabar ANDA? Selamat Tahun Baru 2011 daripada saya! Semoga tahun 2011 ini akan menjadikan ANDA suatu transformasi untuk ANDA & keluarga hidup lebih bahagia, sihat, kaya, berjaya dan diberkati Tuhan.

Sempena tahun baru 2011 ini, saya bakal melancarkan satu program baru besar-besaran untuk siri "Seminar Kuasai Potensi Diri-Dimensi Baru 2011".

Sebelum program ini dilancarkan di media cetak & media elektronik dalam masa beberapa hari lagi, saya ingin mengajak ANDA untuk bukan sahaja menyertai program baru saya tetapi berkongsi dan dibayar insentif oleh pihak Richworks sebagai hadiah penghargaan daripada kami jika ANDA sudi berkongsi tentang program baru kami ini dengan orang lain.
Berminat?

Sila baca langkah-langkah seterusnya dengan teliti kerana ianya penting untuk kerjasama ANDA dan saya!

Sertai program baru saya

Sempena perlancaran program baru saya "Seminar Kuasai Potensi Diri-Dimensi Baru 2011" di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak ini, saya ingin ANDA untuk pastikan yang ANDA mengambil peluang mendapatkan tiket untuk menghadiri program baru saya "Seminar Kuasai Potensi Diri-Dimensi Baru 2011" yang bakal membantu ANDA memahami perspektif baru tentang bagaimana untuk lebih berjaya pada tahun ini serta tahun-tahun yang akan datang dengan menguasai kekuatan, bakat serta potensi kejayaan hidup, kerjaya atau perniagaan menggunakan kaedah terbaru saya.

Dibayar kerana berkongsi?

Ya! Sebagai pemegang tiket program baru saya ini, secara automatik ANDA boleh berkongsi dengan sesiapa sahaja untuk menyertai program saya. Yang bestnya ialah, setiap orang yang mendaftar melalui "link" laman web ANDA yang akan saya berikan nanti, ANDA akan dibayar RM10/orang untuk level pertama, sekiranya peserta level pertama berkongsi pula dengan orang lain pada level ke-2, maka ANDA juga akan mendapat bayaran RM5/orang dan ini berlaku sehingga level ke-3, ANDA akan dibayar lagi RM5/orang.

Contohnya,

Level 1: ANDA memperkenalkan program SKPD ini kepada 20 orang peserta, maka ANDA akan dibayar RM10x20 orang = RM200 (Insentif)

Level 2: 20 orang peserta tadi memperkenalkan kepada 5 orang rakan mereka, maka RM5/orang x 100 orang = RM500 (Insentif)

Level 3: 100 orang pada level ini berkongsi dengan 3 orang, maka 100 x 3 orang=300 orang. Maka, RM5 x 300 orang = RM1,500 (Insentif)

Jumlah bayaran insentif adalah RM2,200 kepada ANDA. Best bukan?

Apakah syarat-syarat untuk menjadi Affiliate Richworks dan langkah-langkah seterusnya?

1- Daftar untuk pembelian tiket ANDA di www.SKPD2011.com secara on-line, hanya pembayaran melalui Visa atau Mastercard diterima samada Kad Kredit atau Kad Debit seperti kad ATM Maybank yang mempunyai logo VISA atau Kad Debit Prepaid Mastercard AmBank.

2- Log-in bahagian "Sistem Affiliate Baru" di www.SKPD2011.com untuk mempelajari bagaimana ANDA akan dibayar oleh pihak Richworks.

3- Log-in bahagian "Login Affiliate" di www.SKPD2011.com untuk mendapatkan "link" laman web serta alat pemasaran melalui emel dan Facebook yang mudah yang telah disediakan untuk para Affiliate Richworks gunakan bagi berkongsi dengan rakan-rakan serta mengajak mereka untuk menyertai program baru saya.

Bagaimana ANDA akan dibayar?

Semua pembayaran insentif akan dibayar oleh pihak Paypal melalui akaun Paypal ANDA kepada ANDA selepas pendaftaran & bayaran peserta diterima oleh pihak Paypal. Pembayaran untuk pendaftaran sebelum atau pada hari terakhir setiap bulan akan dibayar pada 15hb bulan berikutnya, sementara pendaftaran sebelum atau pada 15hb akan dibayar pada 1hb bulan berikutnya.

Kenapa saya bersedia untuk membayar insentif kepada ANDA?

Untuk setiap program saya, saya perlu berbelanja banyak kos pengiklanan serta pemasaran bukan? Memandangkan ramai daripada anda merupakan bekas graduan saya, saya mengajak ANDA untuk turut serta mengiklankan program saya, sekiranyaANDA rasa ianya mempunyai nilai serta membantu sedikit sebanyak perubahan hidup ANDA, maka saya amat gembira membayar kos pengiklanan tersebut kepada ANDA. Bagus bukan?

Tetapi itu tidak bermaksud saya tidak akan mengiklankan program saya ini, malah bajet pengiklanan saya tahun ini adalah lebih besar daripada tahun-tahun lepas kerana saya ingin mengajak lebih ramai orang untuk mengorak langkah mempelajari bagaimana untuk transformasi diri ke arah lebih berjaya dalam hidup selepas ini.

Peringatan: Program Affiliate Richworks ini bukanlah sistem MLM atau yang sewaktu dengannya, ia hanyalah satu cara untuk saya memberikan kembali kepada ANDA sedikit insentif di atas keikhlasan ANDA berkongsi dengan orang lain tentang kebaikan atau manfaat mendapatkan ilmu, mentor dan sistem kejayaan melalui program baru saya ini.

Sekiranya ANDA memilih untuk hanya sertai program ini dan tidak mahu berkongsi dengan sesiapa, itu terpulang kepada ANDA. Tetapi sekiranya ANDA pilih untuk berkongsi, jangan ANDA risau, semua alat atau sistem pemasaran untuk ANDA berkongsi melalui emel atau Facebook telah saya sediakan, ANDA hanya perlu klik butang "Share" di dalam sistem Login Affiliate ANDA dan ianya akan mula bekerja untuk ANDA.

Mudah gila.....

Jumpa nanti di dalam program SKPD-Dimensi Baru 2011! Sebarang pertanyaan, ANDA juga boleh hubungi pihak Richworks di 019/013-2442244/019-2442400/03-55191260.



Dr Azizan Osman
Ketua Pegawai Eksekutif
Richworks Human Capital Development (M) Sdn Bhd.
-------------------------------------------------------------
Alamat:
No.74 & 74A, Wisma Richworks,
Jalan Badminton 13/29,
Seksyen 13, 40100 Shah Alam,
Selangor.
T:03-55191260 F:03-55191266
W: www.richworks.com.my
__________________
Sesungguhnya orang-orang mukmin itu bersaudara, karena itu damaikanlah antara kedua saudaramu (yang berselisih) dan bertakwalah kepada Allah agar kamu mendapatkan rahmat. (QS. Al-Hujuraat, 49:10)
FISABILILLAH!
Reply With Quote
The Following 43 Users Say Thank You to wanzue For This Useful Post:
Admin AM (21-08-2014), ahfat7 (18-01-2012), amir-ashraf (17-01-2013), arezam0509 (29-11-2012), astrowan (21-01-2011), azlalchedin (18-01-2012), belebatpisang (28-07-2014), braintrust (30-11-2012), Burhanuddin (21-01-2011), burn323 (27-08-2013), DAN-kelisa (29-01-2013), Don Malaya (27-09-2013), ejalmlk (17-04-2012), elmotron (22-06-2014), fatvet (06-11-2012), FAUZEY_FX (24-01-2011), fitxleaf (17-04-2012), habibyana (24-01-2011), hackerz6 (06-11-2012), heroes.sport (26-12-2011), herokicap (18-01-2012), Huula (21-04-2012), income09 (12-02-2011), mastered (22-12-2012), mazri_2008 (17-04-2012), mohamedhidayat (06-11-2012), mr achik (29-04-2012), otaida00taj (06-11-2012), oxygenO2 (30-01-2013), pajamada (29-11-2012), panglima_ayam (01-10-2013), PaRaNoRMaL (23-04-2012), powell (29-11-2012), roslanab (07-11-2012), safariatech (29-11-2012), sakosx (07-11-2012), takumie (06-11-2012), uwaismokhtar (17-04-2012), wokyoh fx (06-11-2012), zanaa (06-02-2013), zerovirus (28-01-2012), zhang (30-11-2012), zkry (19-01-2012)
Paid Advertisement
  #2  
Old 21-01-2011, 12:16 AM
wanzue wanzue is offline
Super Active Member

wanzue's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2009
Posts: 2,514
Poster Rank: #1550
Thanked 158 Times
Active Level
My Mood:
Default

sebagai bekas staff azizan sy sndr dpt mengatakan bahawa apa yg diajarkan mula menyimpang dr kebenaran semakin jauh..ketika mula2 dia menjalankan perniagaan kelihatan benar,tp bila smpiduit mula masuk dia mula menipu.kedoktoran yg dimiliki dibeli melalui internet.anda pun boleh dpt. dia mengajar tentang jodoh dan keserasian ttp dia sndr sebenarnya baru kahwin di thailand dan dlm proses menceraikan isteri pertamanya.dia menipu duit ebebrapa orang peserta yg berjumlah hampir rm100k lebih utk masuk mlm supaya dia dpt naik ke pangkat atas dan bnyk lagi.sy hanya berharap mereka yg masuk ke seminar ini berfikirlah semula...semua iklan yg keluar dibayar.malahan sykt rich&richer sudah tidak wujud lagi and sykt yg menguruskan seminar itu bukan milik azizan..tetapi atas nama isteri(rumours from his own family)yg dikahwininya di thailand"


Source: http://www.terjah.com/news.php?readmore=490

Also, his doctorate is fake - Gordon U doesnt have degree and doctorate in METAPHYSICS
__________________
Sesungguhnya orang-orang mukmin itu bersaudara, karena itu damaikanlah antara kedua saudaramu (yang berselisih) dan bertakwalah kepada Allah agar kamu mendapatkan rahmat. (QS. Al-Hujuraat, 49:10)
FISABILILLAH!
Reply With Quote
  #3  
Old 21-01-2011, 12:17 AM
VertiLo VertiLo is offline
Super Active Member

VertiLo's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2009
Location: DepaN Pc!!!!!!!!!
Posts: 3,193
Poster Rank: #1196
Thanked 31 Times
Active Level
My Mood:
Default

dah buat affiliate mengarut pulak dr mickey mouse nie
__________________
#PrayForMH370
Reply With Quote
  #4  
Old 21-01-2011, 12:18 AM
GT GT is offline
CG Top Poster Club

GT's Avatar

 
Trader Rating: (35)
Join Date: Nov 2008
Location: www.carigold.com
Posts: 38,110
Poster Rank: #22
Thanked 4,294,967,295 Times
Active Level
My Mood:
Default

Tengok muka dia pun aku tak percaya....
__________________
VAMOS RAFA
Reply With Quote
  #5  
Old 21-01-2011, 12:19 AM
renxu renxu is offline
Well-Known
Member

renxu's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2008
Posts: 6,592
Poster Rank: #533
Thanked 213 Times
Active Level
My Mood:
Default

kesian sesiapa yg percaye bende2 nih..membe aku budak mlm steady global mati2 percaye bende nih..
Reply With Quote
  #6  
Old 21-01-2011, 12:19 AM
oldskoolrocka oldskoolrocka is offline
Legendary Member

 
Trader Rating: (18)
Join Date: Apr 2008
Posts: 13,958
Poster Rank: #160
Thanked 428 Times
Active Level
My Mood:
Default

cmne la rmai bly caye kt azizan ni..tgk muke da taw muke penipu.hihi
Reply With Quote
  #7  
Old 21-01-2011, 12:20 AM
tokputih tokputih is offline
CG Top Poster Club

tokputih's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Apr 2008
Posts: 21,570
Poster Rank: #78
Blog Entries: 4
Thanked 523 Times
Active Level
My Mood:
Default

gitulah akhirnya....
__________________

.::jadikan 100usd ke 1000usd setiap bulan.. Nantikan kemunculannya MY ForexSIGNAL::.
BulkSMS Murah RM45-Free 250sms

Kasihi Isteri Dengan Jiwamu Bukan Dengan Nafsu
Reply With Quote
  #8  
Old 21-01-2011, 12:22 AM
KIOS KIOS is offline
Legendary Member

KIOS's Avatar
 
Trader Rating: (44)
Join Date: Oct 2008
Location: Port Dickson - Port Klang
Posts: 15,725
Poster Rank: #127
Thanked 91 Times
Active Level
My Mood:
Default

adeh... affiliate la pulak...
__________________
Fotografi Perkahwinan
>>> Album Gambar Pengantin<<<

Reply With Quote
  #9  
Old 21-01-2011, 12:22 AM
silverchair959 silverchair959 is online now
Legendary Member

silverchair959's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Dec 2005
Location: ilhamabadi.my
Posts: 14,358
Poster Rank: #149
Blog Entries: 3
Thanked 48 Times
Active Level
My Mood:
Default

iklan tanak kalah dia ni heheehhe
Reply With Quote
  #10  
Old 21-01-2011, 12:23 AM
zamreda zamreda is offline
CG Top Poster Club

zamreda's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2008
Posts: 31,071
Poster Rank: #36
Thanked 49 Times
Active Level
Default

buat MLM polak....

ceramah ajerlah..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:14 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE