Panas !! Pembongkaran Penipuan EPoint/E-Wallet Di sebalik Tabir
Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua. Saya disini ingin memaparkan maklumat2 berikut bukannya bertujuan mematahkan semangat korang bagi2 yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia online. Cuma saya ni terpanggil untuk membantu korang-korang semua dengan ilmu saya ada dan yang termampu.
Saya sedih, bila pulang ke kampong halaman.. saya terkejut kerana program2 epoint ni dah makin lama melampau dan kadang2 tu melampaui batas dengan mempengaruhi mereka2 ni dengan janji2 kosong yang mereka berikan dengan menyertai program2 epoint yang tumbuh bagaikan cendawan ni.
Terus-terang saya katakan memang saya tak kisah laa kalau program2 yang gunakan epoint ni didaftarkan dengan bank Negara ataupun paling tidak tunjukkan bukti2 bahawa fund yang dilaburkan ini betul2 digeneratekan untuk menghasilkan pulangan sepertu yang dijanjikan.. saya pun amat setuju dan sokong. Tapi, majority ataupun boleh dikatakan semuanya program2 yg menggunakan epoint ni berasal dari team yang sama dan yang paling sedihnya ramai2 yang yakin bahawa program2 ini memang berasal dari overseas..kononnya.
Ok, bagi sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut sila add saya di YM : aeli_yatt@yahoo.com dan kalau korang nak tahu lebih lanjut tentang apa2 program yang lain sila bagitau. Dan kalau korang nak berdebat tentang maklumat yang saya paparkan pun silakan.. saya akan bagitau macam mana saya dapat kesemua bukti2 dan maklumat ini.
Sekian. Wassalam.
1)
Domain: winlifund.com
Ok program ni paling banyak info yang saya dapat selepas korek guna tools yang saya ada.
Berikut ialah history bagi whois domain Winlifund sejak dari 2006-12-24 .
Quote:
Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator
Domain name: WINLIFUND.COM
Quote:
Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator
Ini info yang aku dapat setelah aku korek2 guna TOOL yang aku ada. And cuba korang tengok kat whois tu… ada nama company pnqsolutions.
Menarik tak? Apa kena-mengena company ni dengan Winlifund? Apsal history Winlifund tertera nama company diaorang? Dahla tertera nama company diaorang.. alamat pon sama.
Program ni ada 10 website host di dalam server yang sama. Ini ialah domain2 dalam server tersebut.
Seperti yang kita sedia maklum, domain dnfund.net sudah diprivatekan. Tapi, domain2 lain didalam server masih mempunyai data2/whois yang tidak diprivatekan. Dari kajian yang mendalam terhadap website2 tersebut majority website2 tersebut mempunyai WHOIS dari Malaysia. Berikut ialah detail whois yang saya jumpa :
Quote:
Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator
Ok, program ni memang kelakar sangat. Coz walaupun orang ramai join.. tapi program ini mempunyai 123 website di dalam server yang sama! Dan salah satu dari website tersebut mempunyai satu website yang seakan-akan program FICAL. Program ini masih belum launch!
Melalui tools yans saya ada juga membolehkan saya periksa history nameserver bagi program EAINDEX ini saya mendapati mereka menggunakan nameserver dari company www.WEBHOSTING88.NET pada tarikh : 2006-09-11 sama seperti program www.dnfund.net yang masih dalam pelancaran.
Dan melalui pencarian yang mendalam terhadap webhosting88 ni saya telah berjumpa banyak program2 hyip yang SCAM dulu2 terlibat dengan hosting ini. Dan melalui pencarian yang mendalam saya telah menjumpai alamat whois ini :
GetHosted Solutions
Danny Goh ( ) PERSONAL INFO FOR DANNY GOH HAS BEEN REMOVED AS PER INSTRUCTION BY MYCERT FROM COMPLAINANT. READ BELOW
Ok program ni dah scam dah pon. Program ini mempunyai history whois pada tarikh 2007-01-27 yang menggunakan nameserver ezydomain.com . Melalui pemeriksaan terhadap whois lama ezydomain ini ianya terdapat maklumat ini :
Quote:
Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator
Kesemua website2 tersebut termasuk www.abfund.us pernah menggunakan nameserver Hknet21.com. Nameserver ini pernah digunakan oleh program SCAM www.azcapitalclub.com .
Di dalam server program ni terdapat 3 website lain didalam satu server. Website2 tersebut ialah :
Quote:
Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator
2) Swedenmutualfund.com
3) Uctbank.com
Quote:
Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator
--------------> Bersambung ke post di bawah. Tak boleh nak post lebih dari 10000 character.
__________________ Projek baru(ESCAP)dalam prelaunch!!! :D (CLICK HERE) Siapa ingin berdiskusi tentang Forex, E-Currency, Kelas Forex Lengkap! Halalkah forex?, dan bermacam-macam lagi!-Jom ke Trade Community:) (CLICK HERE)
Program ini setelah saya periksa mempunyai whois history bertarikh : 2006-08-16
Quote:
Maklumat whois adalah hak peribadi pemilik domain dan dipadamkan untuk mematuhi undang-undang - Carigold Administrator
Itu je lah buat masa ini yang saya kupas. Walau macam mana pon, kepada sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut terhadap apa2 sahaja program yang ada kat luar tu.. ataupun nak dicuss lebih lanjut meh add saya kat yahoo anda : aeli_yatt@yahoo.com
wassalam.
Yang niat membantu.
-me-
__________________ Projek baru(ESCAP)dalam prelaunch!!! :D (CLICK HERE) Siapa ingin berdiskusi tentang Forex, E-Currency, Kelas Forex Lengkap! Halalkah forex?, dan bermacam-macam lagi!-Jom ke Trade Community:) (CLICK HERE)
Program ini setelah saya periksa mempunyai whois history bertarikh : 2006-08-16
Registrant:
WL Chai
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
Registered through: GoDaddy.com, Inc. (http://www.godaddy.com)
Domain Name: EM-PAY.COM
Created on: 23-May-06
Expires on: 24-May-07
Last Updated on: 23-May-06
Administrative Contact:
Chai, WL wlchai@wlcsolutions.com
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
60123271103
Technical Contact:
Chai, WL wlchai@wlcsolutions.com
P-3-07 Kenanga Apartment
Taman Putra Perdana
Puchong, Selangor 47100
Malaysia
60123271103
Domain servers in listed order:
NS1.FNBS.NET.MY
NS2.FNBS.NET.MY
Itu je lah buat masa ini yang saya kupas. Walau macam mana pon, kepada sesiapa yang berminat nak tahu lebih lanjut terhadap apa2 sahaja program yang ada kat luar tu.. ataupun nak dicuss lebih lanjut meh add saya kat yahoo anda : aeli_yatt@yahoo.com
wassalam.
Yang niat membantu.
-me-
aku nampak sekarang EM-PAY mcm dajjal punya plan server slalu down,upgrade la,maintenanace la, dn mcm2 lg...
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner.
CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE