Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Saving Investments

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



View Poll Results: Adakah ASB Loan cara paling selamat untuk mendapatkan pulangan yang tinggi.
Setuju 619 56.58%
Tidak setuju 198 18.10%
Tidak tahu 277 25.32%
Voters: 1094. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools
  #5341  
Old 11-06-2012, 10:43 AM
alphaOne alphaOne is offline
Super Active

alphaOne's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2012
Location: Mutiara Damansara
Posts: 7,514
Thanks (Received): 1988
Likes (Received): 12
Blog Entries: 24
Active Level
My Mood:
Default

saudara boleh mintak untuk bayar lumpsum insurans tersebut dan x masukkan dlm loan semasa proses permohonan lasb..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #5342  
Old 14-06-2012, 03:39 PM
tebu tebu is offline
Regular

tebu's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 883
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kenoi View Post
ws.

kelebihan LASBi

1. takde lock period (kalo hujan di tengah hari, boleh terminate tanpa di denda)
2. BLR limit 10 (sediakan payung sebelum hujan)
3. sekurangnya anda ada pilihan utk elak riba (sindri paham sudah)

utk info, org bukan islam mmg suka amik perbankan islam atas kelebihan˛ tertentu
ada lagi ke loan ASB islamic?? kan dah lama tutup.. konpius ni
Reply With Quote
  #5343  
Old 14-06-2012, 04:24 PM
999.9 999.9 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2011
Posts: 407
Thanks (Received): 23
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tebu View Post
ada lagi ke loan ASB islamic?? kan dah lama tutup.. konpius ni
dh lama buka dan dah ramai yg lulus
Reply With Quote
Thanks WnB thanked for this post
  #5344  
Old 14-06-2012, 04:29 PM
fixs5 fixs5 is offline
Active Member

fixs5's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2011
Posts: 1,013
Thanks (Received): 60
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 999.9 View Post
dh lama buka dan dah ramai yg lulus
18hb may kalau x silap dah buka balik...
Reply With Quote
  #5345  
Old 14-06-2012, 04:44 PM
nwa nwa is offline
Active Member

nwa's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,937
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

aku nak tanya la...aku amek asb loan biasa....amek 32k je...amek 20thn...dh byr 4 tahun...igt nak withdraw masukkan ke unit trust...sebulan byr rm225...4thn =48bulan...so adakah kalo nk withdraw aku akan dpt rm225x48=rm10800?atau ada penalty2 lain ke yg kena byr?
Reply With Quote
  #5346  
Old 14-06-2012, 06:26 PM
nurbij nurbij is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2011
Posts: 172
Thanks (Received): 20
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by nwa View Post
aku nak tanya la...aku amek asb loan biasa....amek 32k je...amek 20thn...dh byr 4 tahun...igt nak withdraw masukkan ke unit trust...sebulan byr rm225...4thn =48bulan...so adakah kalo nk withdraw aku akan dpt rm225x48=rm10800?atau ada penalty2 lain ke yg kena byr?
Yg dpt,nilai amortize jek tuan..instalment,x dpt blk..tp dh dpt melalui div n bonus asb..tuan amik lasb bank mn?kena tgk blk tnc dia...
Reply With Quote
  #5347  
Old 14-06-2012, 08:54 PM
senseii senseii is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by alphaOne View Post
saudara boleh mintak untuk bayar lumpsum insurans tersebut dan x masukkan dlm loan semasa proses permohonan lasb..
kalau lumpsum berapa rm nilai insurans?mhl ke?
Reply With Quote
  #5348  
Old 14-06-2012, 11:18 PM
tebu tebu is offline
Regular

tebu's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2005
Posts: 883
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by 999.9 View Post
dh lama buka dan dah ramai yg lulus

Quote:
Originally Posted by fixs5 View Post
18hb may kalau x silap dah buka balik...
laa ye ke.. ishh kena pegi apply balik nih.. dulu 50k kebawah tk perlu slip gaji.. skrg camne.. sama ke
Reply With Quote
  #5349  
Old 14-06-2012, 11:27 PM
nsr7777 nsr7777 is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (10)
Join Date: Apr 2011
Posts: 8,391
Thanks (Received): 508
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by tebu View Post
laa ye ke.. ishh kena pegi apply balik nih.. dulu 50k kebawah tk perlu slip gaji.. skrg camne.. sama ke
leh rujuk bro ragea kt umh sblh,,hehe
Reply With Quote
  #5350  
Old 15-06-2012, 08:30 AM
skut75 skut75 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2012
Posts: 76
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by senseii View Post
kalau lumpsum berapa rm nilai insurans?mhl ke?
untuk LASB-i maybank, insuran tak tak boleh bayar cash.
mesti masuk dalam loan.
untuk RM75k/20 tahun, umur saya 40tahun, insuran adalah RM3500
jadi momnthly payment ialah RM516 (total loan RM78500)
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump