Sensasi dalam dunia Forex! Cepat dapatkan tawaran terbaru daripada InstaForex - bonus 45% untuk setiap deposit! Bonus 45% untuk keuntungan yang maksimum!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Gossip, Celebrities

Gossip, Celebrities Right place for paparazzi :) . Share your info with our celebrities and gossip fans.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Forum rules improvised
Last Post: CariGold
Posted On: 05-02-2014
Replies: 0
Views: 21,777
0 Social Group is now based on request
Last Post: CariGold
Posted On: 11-12-2012
Replies: 0
Views: 52,400
0 Unscheduled maintenance
Last Post: CariGold
Posted On: 26-11-2012
Replies: 0
Views: 39,884
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 08-01-2010, 05:13 PM
lampor_2003 lampor_2003 is online now
Well-Known
Member

lampor_2003's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2009
Posts: 9,132
Poster Rank: #321
Thanked 77 Times
Active Level
My Mood:
Default patahnya sayap malam Massa Scarecrow-tribute to Zul

Tengah dok godek2 utube td terklik lak kat klip lagu nih..teringat lak citer2 orang2 kat area kg aku dan sekitarnya pasal arwah Zul ,vokalis kumpulan nih.beliau mati dibunuh pada tahun 1996.walau apa pon cerita mengenai arwah,kita berdoa semoga roh arwah ditempatkan di golongan2 yg beriman..amin..





ni masa Juara Lagu 1991
p/s-tang chorus tu ader fail sket!!

__________________
KEDAI PATI MINYAK WANGI DARI FRANCE!!

ID SHAKLEE:890760
Vitamin Shaklee!!
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 08-01-2010, 05:18 PM
lampor_2003 lampor_2003 is online now
Well-Known
Member

lampor_2003's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2009
Posts: 9,132
Poster Rank: #321
Thanked 77 Times
Active Level
My Mood:
Default

Vokalis Massa mati dipukul

TURUT mendapat liputan meluas ialah berita kematian penyanyi utama Massa, Zulkifli Mat Amin, 32, pada 16 Julai 1996 selepas koma hampir dua minggu di Hospital Tuanku Ampuan Afzan, Kuantan, selepas dibelasah sekumpulan lelaki tidak dikenali di tempat letak kereta sebuah hotel di Balok.

Allahyarham dan kumpulannya yang popular dengan lagu Patahnya Sayap Malah, mengalami kecederaan teruk di bahagian muka dan usus akibat insiden itu, malah terpaksa bergantung kepada alat bantuan pernafasan sepanjang menjalani rawatan rapi di hospital berkenaan.

Difahamkan, berlaku pertengkaran di antara Zulkifli dan kumpulan lelaki berkenaan sebelum beliau dibelasah tanpa belas kasihan, namun punca sebenar kejadian masih tidak dapat dipastikan.

Berikutan itu, polis menahan lapan lelaki yang disyaki terbabit dalam kejadian berkenaan bagi membantu siasatan yang diklasifikasikan sebagai kes bunuh.

sumber: Berita Harian
__________________
KEDAI PATI MINYAK WANGI DARI FRANCE!!

ID SHAKLEE:890760
Vitamin Shaklee!!
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2010, 05:26 PM
azanney azanney is online now
CG Top Poster Club

azanney's Avatar
 
Trader Rating: (133)
Join Date: Oct 2008
Location: SMS/WASAP O17-372738O
Posts: 48,269
Poster Rank: #14
Thanked 341 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lampor_2003 View Post
Vokalis Massa mati dipukul

TURUT mendapat liputan meluas ialah berita kematian penyanyi utama Massa, Zulkifli Mat Amin, 32, pada 16 Julai 1996 selepas koma hampir dua minggu di Hospital Tuanku Ampuan Afzan, Kuantan, selepas dibelasah sekumpulan lelaki tidak dikenali di tempat letak kereta sebuah hotel di Balok.

Allahyarham dan kumpulannya yang popular dengan lagu Patahnya Sayap Malah, mengalami kecederaan teruk di bahagian muka dan usus akibat insiden itu, malah terpaksa bergantung kepada alat bantuan pernafasan sepanjang menjalani rawatan rapi di hospital berkenaan.

Difahamkan, berlaku pertengkaran di antara Zulkifli dan kumpulan lelaki berkenaan sebelum beliau dibelasah tanpa belas kasihan, namun punca sebenar kejadian masih tidak dapat dipastikan.

Berikutan itu, polis menahan lapan lelaki yang disyaki terbabit dalam kejadian berkenaan bagi membantu siasatan yang diklasifikasikan sebagai kes bunuh.

sumber: Berita Harian
tergantung ni...nak cerita sampai abis
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2010, 05:39 PM
lampor_2003 lampor_2003 is online now
Well-Known
Member

lampor_2003's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2009
Posts: 9,132
Poster Rank: #321
Thanked 77 Times
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azanne1407 View Post
tergantung ni...nak cerita sampai abis
itu jer yg dapat aku google..
__________________
KEDAI PATI MINYAK WANGI DARI FRANCE!!

ID SHAKLEE:890760
Vitamin Shaklee!!
Reply With Quote
  #5  
Old 08-01-2010, 08:10 PM
gastacopz gastacopz is offline
Legendary Member

gastacopz's Avatar
 
Trader Rating: (86)
Join Date: Sep 2008
Location: Depan ko
Posts: 11,075
Poster Rank: #233
Blog Entries: 5
Thanked 20 Times
Active Level
My Mood:
Default

mitak sepai leman cari info....

al fatihah tuk roh arwah..
__________________
WTS >> Original Xiaomi Pbank 10k & 5k
010 5 2222 18 & 81 KEMBAR l 010 5 2222 67 l 016 3456 770
Nak Beli >>> Myvi Original Head Unit, 2008-2010 model, USB + Bluetooth
WTS 01 9232 9232 l 019 602 5 206
Reply With Quote
  #6  
Old 08-01-2010, 08:14 PM
shila70 shila70 is offline
Active Member

shila70's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,650
Poster Rank: #2302
Thanked 0 Times
Active Level
My Mood:
Default

suka lagu ni...semoga roh nya dicucuri rahmat & bersama org2 beriman
__________________
ada masa sila singgah sini
http://jualjual2u.blogspot.com
Reply With Quote
  #7  
Old 08-01-2010, 08:27 PM
Anonymous89 Anonymous89 is offline
Super Active Member

Anonymous89's Avatar
 
Trader Rating: (26)
Join Date: Apr 2009
Location: Sedang Meluncur Ombakk -_^
Posts: 4,970
Poster Rank: #728
Thanked 14 Times
Active Level
My Mood:
Default

bez lagu nie .. layann .. syahduu jep ..
__________________
Catch me if u can ...
I Know U Want Me

Now U See Me ... Now U Dont ...
Reply With Quote
  #8  
Old 08-01-2010, 08:30 PM
alisha_qistina alisha_qistina is offline
Well-Known
Member

alisha_qistina's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2008
Location: SoMewHeRe In TiMe da...
Posts: 6,318
Poster Rank: #569
Thanked 245 Times
Active Level
My Mood:
Default

terkenang kisah lalu...
Reply With Quote
  #9  
Old 08-01-2010, 11:26 PM
mustopa_a mustopa_a is offline
Legendary Member

mustopa_a's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Apr 2008
Posts: 12,097
Poster Rank: #196
Thanked 73 Times
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by shila70 View Post
suka lagu ni...semoga roh nya dicucuri rahmat & bersama org2 beriman
sama la .. terkenang masa kat usm dulu.. huh .. layanzz
Reply With Quote
  #10  
Old 08-01-2010, 11:30 PM
alia_angel alia_angel is offline
Well-Known
Member

alia_angel's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Oct 2008
Location: here
Posts: 5,203
Poster Rank: #696
Thanked 31 Times
Active Level
Default

crita lama nie....
tp xpenah dgr pun dulu2....
apa2 pun al fatihah utk arwah....
__________________
I wish I had a potion that could erase the mistakes I made in my life, but then again I wonder where or what I would be if I didn't make those mistakes....
easier to dream than face the reality ~ easier to lie than tell the truth ~ too bad that the easy way isn't the right way....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 09:48 AM.


Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Disclaimer : All posts made by either members or mods even admins on CariGold.com are just only individual opinions, not necessarily or specifically those of CariGold.com or it's owner. CariGold does neither support, endorse nor vouch any programs and/or opportunities discussed here. We also does not give/offer investment advice and we does not research the opportunities discussed here. We simply provide a place for discussion. YOU'RE ON YOUR OWN RESPONSIBILITY IF YOU LOSE SUM OF MONEY IN ANY PROGRAMS DISCUSSED HERE