Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Religious Talk

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #101  
Old 16-03-2018, 12:40 PM
a b c d e f a b c d e f is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2010
Posts: 6,285
Thanks (Received): 183
Likes (Received): 124
Active Level
Default

korang ni mungkin beranggapan keterlaluan bab haji ni...
haji suatu kewajiban, sama seperti solat, puasa, zakat, syahadah...
berapa ramai yang tunaikan rukun 4 tu selalu tapi masih ada kelemahan.
apa lagi haji yang cuma sekali.


nafsu tidak tiba2 mati bila kita pegi haji dan kita tidak mungkin berubah 180 darjah bila pulang. Kelebihannya, kat akhirat kewajiban haji ni takkan disoal lagi.

saya pun pergi haji dalam umur lewat 20an dan bujang....bila pulang berat juga ujian, mungkin yang dah ke haji ujiannya diupgrade. Yang penting cara kita respon.... untuk yang tak siap responnya mungkin dilihat sebagai kelakuan kurang patut. Namun itulah perjalanan kehidupan. Tu pasal kita diminta selalu istighfar dan taubat, kerana naluri kita kadang2 menyimpang. Silapnya kalau haji tu buat kita angkuh, tak ingatlah nak beristighfar dan hanyut dari situ.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #102  
Old 03-04-2018, 06:34 AM
oldtbone oldtbone is offline
Super Active

oldtbone's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Location: Lubuk Belida
Posts: 9,844
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1352
Active Level
My Mood:
Default

balik umrah dengan haji mmg byk yg lebih kuat membelit, menipu, bongkak, menghasut dll...
mungkin cuma kn kat saya dan saya kurang bernasib baik. mungkin satu kebetulan..

pnh ada sorg manusia ... sebelum pg berjanji akan berubah.. tgh pergi... berlatarbelakang kan kaabah hantar wassap...call saya
berjanji bersumpah menyesal segala perbuatan khianat dia kat saya dan akan bayar hutang dan tebus segala silap dia dgn saya..
bila balik... dgn terisak2 menangis mcm drama swasta kata dh dpt hidayah dah.. xkan buat lagi... menyesal. kalah rosyam nor berlakon..

5bln kat malaysia... janji tinggal janji.. balik menipu, pembelit, membohong sampai boleh x mengaku yg dia pnh berhutang.
sampai blh pusing pukul canang bgtau saya naya dia... sy khianat dia dan dia innocent.dgn title dan muka haji/umrah lg sng org percaya dia dr org mcm saya..
aikk? ini ke dpt hidayah atau dpt hidayah setan arab?

x abis kat situ.. bini pn sama. sblm pg ..blh kata oklah. tp time balik. makin bongkak makin kuat menghasut makin kuat berwayang.


skrg sy lebih berhati2 dgn org yg ada title haji atau pnh pegi umrah..
yg pasti bila dah pg title tu yg buat dia jadi bongkak. dan segala perlakuan drg x menunjukkan yg drg lebih beruntung dr org yg blm pnh diberikan kesempatan mengerjakan haji atau umrah..



pg cuci dosa kata sesetengah org ... balik lenjan balik buat dosa..dh clean kononnya. takziah.
Reply With Quote
Likes Jedi liked this post
  #103  
Old 03-04-2018, 07:48 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 39,837
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 798
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by oldtbone View Post
balik umrah dengan haji mmg byk yg lebih kuat membelit, menipu, bongkak, menghasut dll...
mungkin cuma kn kat saya dan saya kurang bernasib baik. mungkin satu kebetulan..

pnh ada sorg manusia ... sebelum pg berjanji akan berubah.. tgh pergi... berlatarbelakang kan kaabah hantar wassap...call saya
berjanji bersumpah menyesal segala perbuatan khianat dia kat saya dan akan bayar hutang dan tebus segala silap dia dgn saya..
bila balik... dgn terisak2 menangis mcm drama swasta kata dh dpt hidayah dah.. xkan buat lagi... menyesal. kalah rosyam nor berlakon..

5bln kat malaysia... janji tinggal janji.. balik menipu, pembelit, membohong sampai boleh x mengaku yg dia pnh berhutang.
sampai blh pusing pukul canang bgtau saya naya dia... sy khianat dia dan dia innocent.dgn title dan muka haji/umrah lg sng org percaya dia dr org mcm saya..
aikk? ini ke dpt hidayah atau dpt hidayah setan arab?

x abis kat situ.. bini pn sama. sblm pg ..blh kata oklah. tp time balik. makin bongkak makin kuat menghasut makin kuat berwayang.


skrg sy lebih berhati2 dgn org yg ada title haji atau pnh pegi umrah..
yg pasti bila dah pg title tu yg buat dia jadi bongkak. dan segala perlakuan drg x menunjukkan yg drg lebih beruntung dr org yg blm pnh diberikan kesempatan mengerjakan haji atau umrah..



pg cuci dosa kata sesetengah org ... balik lenjan balik buat dosa..dh clean kononnya. takziah.
nie antara satu kisah dari berjuta kisah

ada yang pi umrah sampai buang keluarga buang kakak kandung sendiri
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Likes oldtbone liked this post
  #104  
Old 03-04-2018, 02:24 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 38,355
Thanks (Received): 148
Likes (Received): 946
Active Level
My Mood:
Default

Baru˛ ni kuliah Ustaz Shamsuri Ahmad.

Dia kata "Haji dan Hajjah masuk kelab malam, disko etc."

"b4bi masuk masjid"

Nak kiamat dah...

Reply With Quote
  #105  
Old 03-04-2018, 02:26 PM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 39,837
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 798
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Jedi View Post
Baru˛ ni kuliah Ustaz Shamsuri Ahmad.

Dia kata "Haji dan Hajjah masuk kelab malam, disko etc."

"**** masuk masjid"

Nak kiamat dah...

kadang heran yang tak pernah pijak kaki umrah ka haji lagi baik dari yang pi Umrah ngan haji

manusia manusia
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
Likes Jedi liked this post
  #106  
Old 03-04-2018, 02:29 PM
Jedi Jedi is offline
CG Top Poster Club

Jedi's Avatar
 
Trader Rating: (19)
Join Date: Feb 2009
Posts: 38,355
Thanks (Received): 148
Likes (Received): 946
Active Level
My Mood:
Default

Tu lah.

Ada yang macam rasa dah ahli syurga bila ada title Haji/Hajjah.

Cara bercakap tu "Sekurang˛nya aku dah gi Haji"



Yang Haji jenis solat kat rumah jer.

Cuma mula ke masjid lepas balik Haji...umur dah masuk 50an.

Baguslah cumanya jangan la ada sifat bongkak dalam hati.

Pandang orang lain cam ahli neraka jer semua.




Dah ada title Haji/Hajjah tapi masih melewat˛kan solat.

Layan drama Melayu dulu waktu Maghrib.

Dah dekat nak Isyak baru nak solat Maghrib.

Macam lah ada malaikat bisik tiap˛ hari yang dia dah confirm masuk syurga sejak balik Haji.

Ibadah semua tip top.




Dengan jiran lak tak bertegur sapa.

Ada masalah la title Haji/Hajjah tue.

Anak˛ mereka pula ada yang masih lagi bermusuhan sesama.

Tak jaga solat.






Wal iya zubillah hi min zalik.



Quote:
Originally Posted by oldtbone View Post
balik umrah dengan haji mmg byk yg lebih kuat membelit, menipu, bongkak, menghasut dll...
mungkin cuma kn kat saya dan saya kurang bernasib baik. mungkin satu kebetulan..

pnh ada sorg manusia ... sebelum pg berjanji akan berubah.. tgh pergi... berlatarbelakang kan kaabah hantar wassap...call saya
berjanji bersumpah menyesal segala perbuatan khianat dia kat saya dan akan bayar hutang dan tebus segala silap dia dgn saya..
bila balik... dgn terisak2 menangis mcm drama swasta kata dh dpt hidayah dah.. xkan buat lagi... menyesal. kalah rosyam nor berlakon..

5bln kat malaysia... janji tinggal janji.. balik menipu, pembelit, membohong sampai boleh x mengaku yg dia pnh berhutang.
sampai blh pusing pukul canang bgtau saya naya dia... sy khianat dia dan dia innocent.dgn title dan muka haji/umrah lg sng org percaya dia dr org mcm saya..
aikk? ini ke dpt hidayah atau dpt hidayah setan arab?

x abis kat situ.. bini pn sama. sblm pg ..blh kata oklah. tp time balik. makin bongkak makin kuat menghasut makin kuat berwayang.


skrg sy lebih berhati2 dgn org yg ada title haji atau pnh pegi umrah..
yg pasti bila dah pg title tu yg buat dia jadi bongkak. dan segala perlakuan drg x menunjukkan yg drg lebih beruntung dr org yg blm pnh diberikan kesempatan mengerjakan haji atau umrah..



pg cuci dosa kata sesetengah org ... balik lenjan balik buat dosa..dh clean kononnya. takziah.

Last edited by Jedi; 03-04-2018 at 02:32 PM..
Reply With Quote
Likes oldtbone liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump