Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex Development Technique

Forex Development Technique This section discuss current development based on ideas of traders.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 06-07-2011, 09:15 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default Perkongsian pengalaman waktu pergerakkan market (trend,ranging,flat,spike)

Salam,
Aku buka thread ni bukan untuk teknik,tetapi untuk kita sama-sama kongsi pengalaman trading dari segi mengetahui

WAKTU
yang
MUNGKIN
dan
BIASANYA
berlaku
MARKET TRENDING, MARKET RANGING, MARKET FLAT dan MARKET SPIKE.













..

Last edited by darkkiller; 06-07-2011 at 09:20 PM..
Reply With Quote
Thanks lanevi448 thanked for this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 06-07-2011, 09:19 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Berdasarkan pasaran EU
MARKET TRENDING,
1)Bila berlaku fail breakout yg terlalu banyak

MARKET RANGING,
2)Bila pagi-pagi meletus,selepas tu sampai ke petang dia akan ranging

MARKET FLAT
1)Berlaku selepas market trending gila-gila
2)Waktu rehat selepas 1 pagi waktu malaysia

MARKET SPIKE
1)Biasa berlaku masa ada news merah seperti di kalender Forex Factory


korang pula macam mana?
Reply With Quote
Thanks lanevi448 thanked for this post
  #3  
Old 06-07-2011, 10:40 PM
azam575 azam575 is offline
CG Hardcore

azam575's Avatar
 
Trader Rating: (62)
Join Date: Jul 2007
Location: Tanjung Puteri BAhru
Posts: 96,694
Thanks (Received): 696
Likes (Received): 104
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Berdasarkan pasaran EU
MARKET TRENDING,
1)Bila berlaku fail breakout yg terlalu banyak

MARKET RANGING,
2)Bila pagi-pagi meletus,selepas tu sampai ke petang dia akan ranging

MARKET FLAT
1)Berlaku selepas market trending gila-gila
2)Waktu rehat selepas 1 pagi waktu malaysia

MARKET SPIKE
1)Biasa berlaku masa ada news merah seperti di kalender Forex Factory


korang pula macam mana?
wah ... sharing terbaik nie
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
....
__________________
OFFICIAL INSTAFOREX SUPPORTER-*DOA*USAHA*ILMU*TAWAKAL*
- UTK DEPOSIT USD KE AKAUN INSTAFOREX SILA CALL/SMS 0199112018(sedanfx)
AUTOMATIK PIPS REBET + BONUS TANPA DEPOSIT 1500USD BILA REGISTER AKAUN INSTAFX DENGAN SAYA!!!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2011, 10:56 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
wah ... sharing terbaik nie
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
....
share bro,kalau ko ada pengalaman,tak kisah betul ke tak
Reply With Quote
  #5  
Old 06-07-2011, 10:57 PM
zulqarnain zulqarnain is offline
Active Plus

zulqarnain's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2010
Location: kat Laptop
Posts: 3,677
Thanks (Received): 289
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pulak biasa tengok market flat sebelum news besar release.
__________________
I'm A Trader
With The Highest Probability, We Jump Into The Market With Our Both Feet
Reply With Quote
  #6  
Old 06-07-2011, 10:58 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
aku pulak biasa tengok market flat sebelum news besar release.
News merah dari Forexfactory ke? macam NFP nak berlaku market selalu flatkan
Reply With Quote
  #7  
Old 07-07-2011, 11:01 AM
zerotech zerotech is offline
Super Active

zerotech's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2009
Location: ....BeLuM Tau LaGGii....
Posts: 9,284
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

maaf nubis bertanya..

apa beza flat dengan rangging?

ermm... flat dia slow.. kalau ranging pergerakkan tak lebih tak kurang 20-30 pip atas bawah?betul ke pahaman aku ni?
__________________
XM.COM
BROKER TERBAIK TANPA REQOUTE DAN REJECTION

Reply With Quote
  #8  
Old 07-07-2011, 12:17 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
maaf nubis bertanya..

apa beza flat dengan rangging?

ermm... flat dia slow.. kalau ranging pergerakkan tak lebih tak kurang 20-30 pip atas bawah?betul ke pahaman aku ni?

To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.


ni pemahaman akulah..
market flat saiz candlenya hampir sama dan mendatar

market ranging,saiz candle berubah-rubah dan naik turun yg agak ketara tetapi bukan trending
Reply With Quote
  #9  
Old 07-07-2011, 12:33 PM
zerotech zerotech is offline
Super Active

zerotech's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Mar 2009
Location: ....BeLuM Tau LaGGii....
Posts: 9,284
Thanks (Received): 106
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

thanks masta dark..
siap bagi gambar yang best.. sebelum ni kalau jadi dua2 keadaan macam tu.. dua-dua aku panggil ranging
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
__________________
XM.COM
BROKER TERBAIK TANPA REQOUTE DAN REJECTION

Reply With Quote
  #10  
Old 07-07-2011, 12:44 PM
darkkiller darkkiller is offline
Super Active

 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2007
Posts: 8,312
Thanks (Received): 573
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
thanks masta dark..
siap bagi gambar yang best.. sebelum ni kalau jadi dua2 keadaan macam tu.. dua-dua aku panggil ranging
To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
takyahlah masta2,den ni tak sampai tahap tu lagi..

dulu aku pun camtu gak..dua2 aku panggil ranging,tapi ada beza biasanya flat kalau meletus lagi kuat daripada ranging.

ni gambaran untuk keempat2 jenis market ni...kalau ada ilmu mengesan awal memang best sebab boleh tukar strategi,sebab setiap masa tak boleh guna strategy yg sama je sebab berlainan sifat


To view links or images in this forum your post count must be 1 or greater. You currently have 0 posts.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump