Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion

Forex General Discussion General discussion of forex trading. Any common discussion related of forex could be find here except of Forex systems.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #151  
Old 10-11-2017, 06:52 PM
zafftbst zafftbst is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 433
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by my360cam View Post
guna lot kecil kurang risiko
ibarat trader bilis di lautan
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #152  
Old 14-11-2017, 09:37 AM
aqibFXmart aqibFXmart is offline
Active Plus

aqibFXmart's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2016
Posts: 2,704
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by zafftbst View Post
ibarat trader bilis di lautan
bilis pun asal banyak boleh juga oo.. kecik tapi untung banyak lama lama
__________________
SPESIAL BONUS DEPOSIT 30% & 50%
>>|Rebate 0.9pip dari 2 Pip fix spread|<<

2PIP<=|EURUSD|GBPUSD|USDJPY|USDCHF|AUDUSD|EURCHF|EURGB P|USDCAD|=>2PIP
Reply With Quote
  #153  
Old 15-11-2017, 07:01 PM
Zafril Zafril is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 460
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by greenpip25 View Post
Salam kawan2 trader,

Disebabkan masih baru dalam dunia FOREX ni tuan hamba nak tanya apa maksud LOT? penting ke untuk study pasal lot sebelum trade?
Ini maksud lot ke. terima kasih tuan perkongsian yang bagus sekali
Reply With Quote
  #154  
Old 20-11-2017, 04:55 PM
akbal akbal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 461
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by MusAzriFX View Post
trade secara berhemah. money management tu penting.
setuju money management penting. teknik kalau power tapi money management takde susah jugak
Reply With Quote
  #155  
Old 23-11-2017, 03:57 PM
zedraffi zedraffi is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 438
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 2
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by carigentong View Post
Lot ini semacam seberapa besar open posisi yang kita lakukan. Untuk kebangyakan broker 1 lot bermakna $ 10, tapi ada beberapa lot yang menggunakan perhitungan 1 lot ssenilai dengan $ 1. Perlu ditanyakan langsung ke support online nya sebeum kita masuk dan memilih sebuah broker.
Bergantung kepada jenis akaun yang kita beli ke tuan harga 1 lot tu. Kalau mikro akaun mungkin lebih murah.
Reply With Quote
  #156  
Old 28-11-2017, 04:10 PM
syazrizal syazrizal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 496
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Instafx KL View Post
Penting untuk buat kiraan lot untuk posisi dagangan tuan
Boleh buat kiraan lot disini gunakan kalkulator forex:
https://www.instaforex.com/forex_calculator
yang masih tak tahu kiraan lot boleh pakai ni
Reply With Quote
  #157  
Old 05-12-2017, 01:41 PM
triple_hhh triple_hhh is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2008
Posts: 33
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default Try this

Try this

http://MoneyMyLife.com/?refcode=38582
Reply With Quote
  #158  
Old 06-12-2017, 02:19 PM
Add801 Add801 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2016
Posts: 544
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akbal View Post
setuju money management penting. teknik kalau power tapi money management takde susah jugak
Betul jugak tu..trpulangler pada masing2
Reply With Quote
  #159  
Old 11-12-2017, 06:08 PM
zafftbst zafftbst is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2015
Posts: 433
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

kecil lot kecilah risikonya
Reply With Quote
  #160  
Old 19-12-2017, 03:53 PM
akbal akbal is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2016
Posts: 461
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Instafx KL View Post
kene kira dulu sebelum mula dagangan..penting untuk kasi faham betul2.. boleh datang office kami di Megan Avenue untuk kelas. kami ada ajar
kalau tak faham boleh pergi ke office lagi mudah belajar face to face ni
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump