Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Webmaster, Blogger Discussion > Programming, Web Development

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 1,908
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 10,768
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 19,735
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 22-05-2017, 06:41 AM
han tuah han tuah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 222
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dauskupang View Post
bleh tahan jugak harga korang ni...hmmm
Freelance punya harga memang murah, separuh harga dari software house,itu biasa. Ada beberapa company yang lepas guna service freelancer ni langsung tak pandang software house, sebabnya pertama harga double, kedua lambat deliver dan ketiga berkira sangat especially bila client mintak perubahan (kadang2 perubahan tu tak sampai sehari boleh siap)
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 22-05-2017, 06:42 AM
han tuah han tuah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 222
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by gandaduit View Post
thanks,,at least we are under same roof...moga moga kita saling bertukar pendapat dari masa ke semasa
bukan pendapat sahaja, project pun boleh.. yelah bukan semua kita teknologi kita tau buat dan kadang2 masa tidak mengizinkan.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 22-05-2017, 08:25 AM
dauskupang dauskupang is offline
Active Plus

dauskupang's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2012
Location: ..................................................
Posts: 3,730
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 8
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by han tuah View Post
Freelance punya harga memang murah, separuh harga dari software house,itu biasa. Ada beberapa company yang lepas guna service freelancer ni langsung tak pandang software house, sebabnya pertama harga double, kedua lambat deliver dan ketiga berkira sangat especially bila client mintak perubahan (kadang2 perubahan tu tak sampai sehari boleh siap)
betul tuan...

saya selalu amik kat freelancer dot com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 24-05-2017, 09:12 PM
han tuah han tuah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 222
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by jaws_am View Post
boleh tahan harga develop system nih..

database dah ada ke TT ?
online transaction ke TT ?

penyewa login dan bayar ?
success boleh print resit ?

admin login utk lihat status penyewa yg x membuat bayaran..
admin semak rekod bayaran terdahulu ?
Harga develop system memang mahal especially kalau company. Senang kira macam ni lah,
Gaji project manager - 7k (tapi manage 5 project = 1400 sebulan)
Programmer Senior - 4K (buat 2 project serentak = 2k sebulan)
Junior Programmer -2k (buat 2 project serentak = 1k sebulan)
System analyst - 4k (buat 2 project serentak = 2k sebulan)
Tester - 2k (buat 2 project serentak = 1k sebulan)

Katalah project ambil masa 2 bulan untuk deliver ..total kos gaji sahaja dah jadi 14,800.00. tak masuk untung lagi dan juga kos implementation yang biasanya mengambil masa lagi 2 bulan.

Jadi takkan lah user boleh expect buat sistem from scratch dengan harga 10k.

Kalau sistem yang murah tu biasanya dah ready made mcm Windows 10 jual kat luar lebih kurang RM 100. Software rm 100 tu memang tak untung kalau jual kat sorang individu je, kena jual satu dunia baru untung.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:14 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you