Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #241  
Old 16-11-2017, 08:43 PM
Laici Laici is online now
Active Plus

Laici's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2014
Posts: 3,110
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 103
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akusS View Post
Apartment prima kat perak ni aku tgk x laku pon, dr dlu lg iklan smpai dh siap pn tp blom hbis terjual lg, dh harga 250k jual kt perak, melayu mana nk p beli, baik beli tanah lot dlm 80k pahtu buat bnglo kecik pn jdla, xpayah nk byr maintenance bulan2, xperlu tggu lif, jln kaki p parking kete...padan muka jual mahai sgt..
pr1ma memang [email protected]@ng pun.....buat rumah ntah pape, harga mahal2..rumah tinggi2....lepas tu expect rakyat beli sebab konon murah 20% dari projek di sekeliling..kat area yg ptutnya buat rumah landed pun g wat rumah apartment
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #242  
Old 16-11-2017, 09:02 PM
HelangPutih HelangPutih is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2015
Posts: 1,906
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 78
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by moneymaker3000 View Post
Tgk la nanti awal tahun depan developer besar2 akan naikkan harga rumah, kemudian beri diskaun. Bakal pembeli rasa berbaloi dengan harga tu tapi sebenarnya itu harga sama dengan 2017, developer tak rugi pun. Ini yg byk berlaku di cyberjaya.

Satu lagi cara, developer naikkan harga kemudian offer rebate bayar ansuran selepas lulus bank loan. Pembeli akan seronok la sbb 1st 2 tahun tak perlu bayar apa2 tapi sebenarnya harga rumah telah dinaikkan lebih awal.
tuh dia permainan diorang. heh.
__________________
Aku ikut arah aliran.
Reply With Quote
  #243  
Old 18-11-2017, 02:42 AM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 116,382
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 9283
Active Level
My Mood:
Default

Rumah tak terjual: Harga rumah baru tak sepadan permintaan

KUALA LUMPUR: Bank Negara Malaysia (BNM) hari ini mengesahkan wujud ketidakseimbangan permintaan dan penawaran dalam pasaran hartanah negara yang terus meningkat sejak 2015.


Bank pusat itu melaporkan, rumah tidak terjual meningkat ke paras tertinggi dalam tempoh 10 tahun untuk unit bernilai RM250,000 ke atas.

Ini susulan harga rumah baharu yang tinggi berbanding jumlah harga rumah yang mampu dimiliki oleh isi rumah di Malaysia.

Menurut laporan itu lagi, pada tempoh 2016 ke suku pertama 2017 hanya 21 peratus daripada rumah dilancarkan adalah berharga RM250,000 ke bawah.

Didapati negeri dengan jumlah rumah paling tinggi tidak terjual adalah Johor, Selangor dan Kuala Lumpur.

Manakala negeri dengan harga rumah ‘Paling Tidak Mampu Milik' adalah Pulau Pinang dan Sabah.

Laporan turut menyebut lebihan penawaran hartanah pejabat dan komersial meningkat tinggi, dan mampu mencecah tahap semasa Krisis Kewangan Asia.

Dalam Laporan Ketidakseimbangan Dalam Pasaran Hartanah yang dikeluarkan dengan Laporan Perkembangan Ekonomi dan Kewangan Malaysia pada Suku Ketiga 2017.


http://www.astroawani.com/berita-bis...-negara-160581
Reply With Quote
  #244  
Old 18-11-2017, 02:56 PM
zerovirus zerovirus is offline
CG Super Hardcore

zerovirus's Avatar

 
Trader Rating: (26)
Join Date: Jan 2009
Posts: 178,509
Thanks (Received): 58
Likes (Received): 6
Active Level
My Mood:
Default

harga rumah susut pun org tetap tak ada duit
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump