Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Health, Fitness

Health, Fitness Discuss, debate or share all info about health. Share knowledge of fitness and tips.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 27-02-2018, 04:11 PM
Oalev Oalev is offline
Regular

Oalev's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2018
Posts: 332
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 24
Active Level
My Mood:
Default

baru smlm tgk MyDoctors cakap pasal melanoma.. patut pun pernah ternampak doktor ukur tanda lahir seorang budak kecik.
__________________
>> WAH HEBAT NI HANYA DGN EBOOK RM75 JE DAH BOLEH BELAJAR BINA LAMAN WEB MCM PROFESSIONAL >> klik SINI
>> NAK TEMPAH DESIGN LOGO/BRANDING YG KREATIF, SIMPLE & ELEGANT >> klik SINI
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 27-02-2018, 10:34 PM
akudotcom akudotcom is online now
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,269
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 501
Active Level
My Mood:
Default

Ye betul

Ikut teori alam ini adalah drp zarah proton & ion bercaj
..semua bhn kat dunia ni asas nya atom mineral C.arbon, H.idrogen, O.ksigen, N.itrogen, etc
Termasuklah sel bdn kita penuh mineral
Senang cite unsur tanah la

Utk sel hidup berfungsi memerlukan chemical balance - suhu/pH/hormon etc
Eg. Bdn manusia normal mesti lah suhu 37C utk berfungsi
Perut mestilah acidic pH 2-3 utk berfungsi
Blood normal glucose etc

Sebarang perubahan imbalance chemical spt mineral, hormone etc ini akan menyebabkan fungsi sel terganggu
Contoh: hormon imbalance > cancer
Mineral deficiency > cancer

Antara sbb dewasa ini kita prone to cancer ialah bombarded with fake food, mkanan sintetik..apabila kita take much fake food, different chemical structure..ini susah nak digest sbb bdn kita takde enzyme utk toxic food.

Yg slalu digest kan mkanan kita ialah gut bacteria. Ni another makhluk Allah swt yg hidup dlm bdn kita. Dia kenal natural food..dia ada enzyme utk cernakan mknan..pencernaan mknan sgt penting utk menyerap zat mineral keperluan bdn.. Penggunaan antibiotic jangka pjg jg bole mengganggu gut flora

Apabila bdn penuh toxic, create another chemical imbalance..ini menganggu komunikasi antara sesama sel..maka sel kanser membiak

Kanser is actually reversible!



Quote:
Originally Posted by CITROEN_C4 View Post
bagus thread ni..ilmiah.Tapi klu boleh dilanjutkan kpd solution kpd banyak kes2 kanser sekarang adalah lebih baik lagi.Recovery solution yang bagi peluang utk pesakit kanser kembali pulih.

saya pernah bincang hal ni dengan kawan2.Ada yang bagi pendapat sel2 badan kita perlukan cukup mineral untuk pastikan sel itu sentiasa sihat.Dan dia suggest utk minum air dari bancuhan Tanah liat putih (white clay)dan juga garam mineral organic or terawat dari sumber garam gunung,bukit,garam Bario dan garam buluh kerana tinggi dengan 80 jenis trace mineral.

hujah dia makanan untuk sel badan adalah mineral yang boleh didapati dari garam dan Tanah liat putih.Sebab tu cukup ilmiah bila sunnah RasulAllah mencecah sedikit garam sebelum makan makanan.

ini sekadar borak2 kosong saya dan kawan2 tentang cherita kanser.
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
  #13  
Old 11-03-2018, 04:17 PM
akudotcom akudotcom is online now
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,269
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 501
Active Level
My Mood:
Default



How to reverse cancer naturally
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
  #14  
Old 18-03-2018, 08:22 AM
akudotcom akudotcom is online now
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,269
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 501
Active Level
My Mood:
Default

Our cell turnover

__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
  #15  
Old 27-03-2018, 08:40 AM
akudotcom akudotcom is online now
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,269
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 501
Active Level
My Mood:
Default

__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
  #16  
Old 27-03-2018, 09:04 AM
KedaiBajuIllin KedaiBajuIllin is offline
Regular

KedaiBajuIllin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 308
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 39
Active Level
Default

bro nak tanya. aku ada baca pasal orang2 yang puasa dengan masa yg lama untuk starve cancer cell. ada yang tak makan tak minum seminggu. ada yang minum air saja berbulan2. tujuannya untuk bagi cell cancer mati sebab tak ada sumber makanan.

ko rasa relevant ke teori ni?
Reply With Quote
  #17  
Old 27-03-2018, 05:26 PM
akudotcom akudotcom is online now
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,269
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 501
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by KedaiBajuIllin View Post
bro nak tanya. aku ada baca pasal orang2 yang puasa dengan masa yg lama untuk starve cancer cell. ada yang tak makan tak minum seminggu. ada yang minum air saja berbulan2. tujuannya untuk bagi cell cancer mati sebab tak ada sumber makanan.

ko rasa relevant ke teori ni?
Itu betul bro
Manusia bole hidup tanpa mkn selama 2-3 minggu
Hanya minum air - ini namanya water fasting

Percaya atau tidak- our body sebenarnya autohealing
Sama mcm kita sakit..selera makan kita automatic akan berkurang..itís actually body autoregulate kpd fasting state utk focus proses repair/healing

Cancer cell memerlukan mknan iaitu sugar sbg tenaga, tats mean they are highly sugar dependent utk membiak..lg byk kita mkn sugar, lg byk cancer tumbuh dgn cepat..
Sbb tu pesakit kanser, kene pantang/Avoid semua processed food, gula, susu & dairy meat products <-Ini berlawanan pula dgn saranan agensi kesihatan

Apabila berpuasa, body akan beralih drp menggunakan gula sbg tenaga, tetapi shifted menggunakan fat burning sbg sumber tenaga utk bekerja. Dan di sini lah, cancer cell akan lama kelamaan akan mati dgn sendirinya kerana tiada sumber mknan gula.

Fasting ni byk kegunaan, bole kata penyembuh 1001 penyakit..tp understudies sbb tak beri keuntungan pd industry perubatan



Drp apa yg sy dpt collect & baca, kebanyakan yg sembuh selain berpuasa, mereka juga mereka juga menukar diet pemakanan raw real food iaitu vege&fruit 100%
Kerana mengandungi 1001 penawar yg tak dpt di jumpai dlm synthetic multivitamin

Bila kita kata vege, maksudnya kene mkn raw atau asli - iaitu tidak bole di masak..hanya bole di stim kan/campur minyak zaitun/kelapa atau di buat jus
Kerana proses memasak sayur akan membuatkan sesetengah zat khasiat hilang

Dan buah pula - mestilah di makan dgn secara raw iaitu jgn di buat jus
Kerana fiber dlm buah2an mengandungi beribu2 mineral asli

Air kosong - bertapis

Bersenam - utk pelancaran lymphatic

Nanti sy kongsi sumber bacaan lg
__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
  #18  
Old 27-03-2018, 06:31 PM
KedaiBajuIllin KedaiBajuIllin is offline
Regular

KedaiBajuIllin's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2015
Posts: 308
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 39
Active Level
Default

thanks bro. dia beri effect tak pada orang yang ada diabetics?
Reply With Quote
  #19  
Old 27-03-2018, 07:27 PM
3gunHell 3gunHell is offline
Active Member

3gunHell's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jul 2011
Posts: 2,476
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

terima kasih sharing tt
__________________
sedangkan lidah lagi tergigit dengan gigi. apatah lagi dalam perhubungan.
Reply With Quote
  #20  
Old 02-04-2018, 06:45 PM
akudotcom akudotcom is online now
Active Member

akudotcom's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2007
Posts: 2,269
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 501
Active Level
My Mood:
Default

__________________
AKU NAMPAK APA YG ENGKAU NAMPAK

takkan tu pun korang tak nampak..byk tgk tv nie..elok la jd jaga..huhuh
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump