Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Local Investments > Fixed Deposit

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 22-01-2013, 11:40 PM
ronaldindin ronaldindin is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 129
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by razdi View Post
ada sapa2 dh pernah join fix dep x?jika bum 30k berapa sebulan dapat?
kira percentage bro. tak sampai 10% kut. Cube check bank rakyat, paling tinggi dari segi keuntungan
__________________
Menangi RM500 Setiap Hari! Sila Click
http://go.12bet.com/92034787/sportsbook/en/index.html
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 23-01-2013, 02:30 PM
rayban rayban is offline
Super Active

rayban's Avatar
 
Trader Rating: (21)
Join Date: Jan 2011
Posts: 6,773
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

FD/OD untung kalo kita jutawan.. Blh sumbat 1/2juta terus sbb akaun dia xda limit mcm asb (200k) every month blh withdraw dividen.. Nak lagi detail terus g tnya bank, aku sarankan g cimb
Reply With Quote
  #13  
Old 01-05-2013, 01:07 AM
legend killer88 legend killer88 is offline
Newbie

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2013
Posts: 18
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Shahzam8 View Post
kena diversified investment coz rate dlm FD terlalu sedikit dan belum di tolak dgn inflation rate so adakah untung atau rugi?
tuan nk tau investment bank dpt pulangan bulanan..kol sy 0129699203..
Reply With Quote
  #14  
Old 02-05-2013, 01:18 PM
mrvx mrvx is offline
Super Active

mrvx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2009
Posts: 7,920
Active Level
My Mood:
Default

keuntungan FD tiap2 bulan ke masuk?
Reply With Quote
  #15  
Old 06-06-2013, 05:05 PM
nurul2109 nurul2109 is offline
Regular

nurul2109's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2012
Location: Puchong & KL
Posts: 919
Thanks (Received): 145
Likes (Received): 0
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

bump.

nak tnya .. setahu saya , interest or dividen boleh dikeluar kan hanya bila sampai maturity date rite?

apa maksud ayat ni "profit is paid monthly" ?

1) is it...bila dah dapat interest tu end of month than... kita boleh keluar kan duit itu dan guna? OR

2) kita hanya boleh nampak dalam account the interest end of month ...but hanya boleh kuar kan bila habis tempoh (3/6/9/12month)?

tolong advice please.

tq
__________________
nurul2109
Reply With Quote
  #16  
Old 19-06-2013, 05:09 PM
dhiaperfumes dhiaperfumes is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Posts: 41,572
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 0
Active Level
Default

simpanan tetap la 2
__________________
[SIZE="3"][b][CENTER]
[URL="http://goo.gl/lyU5tA"]Kupon bonus instaforex USD100 + signal forex percuma[/URL]
[URL="http://goo.gl/5tcbte"][COLOR="Red"]Rahsia Buat duit USD100 hanya 15 Minit Sehari semudah 1..2..3 dengan Binary Option<<Klik Sini[/COLOR][/URL][/SIZE][/CENTER][/B]
Reply With Quote
  #17  
Old 14-07-2013, 02:50 AM
mzak mzak is offline
Legendary Member

mzak's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2009
Location: Alamat Tidak Lengkap
Posts: 15,880
Thanks (Received): 152
Likes (Received): 0
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Tiap2 bulan kenamasuk simpan kan...
Reply With Quote
  #18  
Old 14-07-2013, 02:53 AM
Jeb Jeb is offline
CG Top Poster Club

Jeb's Avatar
 
Trader Rating: (17)
Join Date: Jan 2007
Location: Rumah
Posts: 39,529
Thanks (Received): 111
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

fd ni rate dia rendah.dalam 3-4% setahun.slalu jadi collateral takpun jaminan je..orang tak letak suka2 sebb nak untung kat fd ni..banyak lagi instrument lain yg lagi untung.. lainla kalau semua instrument dah penuh, barula pikir kat fd ni.ahahaaha
__________________
siggy untuk disewa
Reply With Quote
  #19  
Old 14-07-2013, 03:06 AM
HantuLetto HantuLetto is offline
Active Member

HantuLetto's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Dec 2012
Posts: 1,492
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

boleh pilih kalau xsilap maturity date dia, 3bulan, 6 bulan
percentage dapat xla banyak, klau 100k pon boleh dpt dlm rm700 for each 3month,kalau nk buat FD cari islamic punya.
Reply With Quote
  #20  
Old 15-07-2013, 01:28 PM
fendy29 fendy29 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (4)
Join Date: May 2013
Posts: 2,452
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Talking

For those yang berhajat untuk melabur dalam FD, saya cadangkan baik masuk Unit Trust sebab potential return jauh lebih tinggi! saya agen under public mutual. kalau berminat, boleh PM or contact saya terus.

fendy
016-2037629
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump