Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 18,311
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 13,853
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 39,579
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 01-03-2017, 02:35 PM
Waldner87 Waldner87 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,428
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 55
Dislikes (Received): 18
Active Level
Default Aktivis mahu Zakir Naik ditangkap dan diusir

Sekumpulan aktivis hari ini memfailkan tuntutan mahkamah menuntut antara lain, satu perintah penangkapan dan pengusiran pendakwah kontroversi Zakir Naik.

"(Kami memohon) satu perintah bagi ketua Polis Negara (IGP) untuk segera menangkap Zakir Naik.

"(Juga), satu perintah untuk membatalkan status Zakir sebagai seorang pemastautin tetap Malaysia, jika ada diberikan (dan) satu perintah untuk mengusirnya dengan segera dari Malaysia," kata Pengerusi Hindraf, P Waythamoorthy di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini selepas memfailkan tuntutan mahkamah itu.

Saman itu difailkan oleh Waythamoorthy dan 18 yang lain, termasuk ADUN Bingkor Jeffrey Kitingan, peguam Siti Kassim dan Pengarah Center for Policy Initiatives Lim Teck Ghee.

Defendan yang dinamakan dalam saman itu adalah Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi, Ketua Pengarah Jabatan Imigresen, Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara, Ketua Polis Negara Tan Sri Khalid Abu Bakar dan kerajaan Malaysia.

Menurut Waythamoorthy, mereka telah mengutus surat kepada Kementerian Dalam Negeri, Ketua Pengarah Jabatan Imigresen dan Jabatan Pendaftaran Negara serta Jabatan Perdana Menteri mengenai status imigresen Zakir dan kedudukannya di negara ini.

Namun usaha mereka tidak mendapat sebarang maklumbalas.

Bagaimanapun, beliau berkata mereka percaya bahawa Zakir masih berada di Malaysia ketika ini.

Plaintif juga memohon deklarasi bahawa Zakir adalah ancaman kepada keselamatan, keharmonian dan perpaduan negara ini.

Dalam dokumen mahkamah itu, mereka mendakwa bahawa ajaran Zakir menggalakkan keganasan dan akan merosakkan perpaduan berbilang kaum dan keamanan di Malaysia.

Waythamoorthy berkata Zakir juga telah diharamkan di beberapa negara, termasuk Kanada dan United Kingdom

https://www.malaysiakini.com/news/37...edium=facebook
__________________
↔↔↔tangan mencencang bahu memikul↔↔↔
orang jantan adalah orang yg berani memikul konsekwensi dari tindakan dan ucapannya,
orang pengecut akan mencari kambing hitam untuk menutupi kelemahan dan kekurangan dirinya.
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-03-2017, 02:39 PM
DreamCatcher DreamCatcher is online now
CG Top Poster Club

DreamCatcher's Avatar
 
Trader Rating: (23)
Join Date: Jan 2008
Location: portalkini.com
Posts: 21,120
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 398
Likes (Received): 62
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 3
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to DreamCatcher
Default

mcm berita lama je ni.. Hindraf punya keje
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 01-03-2017, 02:40 PM
sansorrow sansorrow is online now
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2011
Posts: 5,110
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 27
Dislikes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
mcm berita lama je ni.. Hindraf punya keje
tu la mcam lama nye
__________________
..................................................

https://www.myfxbook.com/members/San...rrowfx/1780210

..................................................
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 01-03-2017, 02:41 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 12,107
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 53
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

kami mohon Waythamoorthy ditangkap sebab terlalu mencampuri urusan org lain....boleh je kalau takat nak mohon gini...

kap lam ni payah la
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 01-03-2017, 02:42 PM
Waldner87 Waldner87 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,428
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 55
Dislikes (Received): 18
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by DreamCatcher View Post
mcm berita lama je ni.. Hindraf punya keje

amek kt malaysiakini br kuar td.

minta maaf la klu ini berita lame.
__________________
↔↔↔tangan mencencang bahu memikul↔↔↔
orang jantan adalah orang yg berani memikul konsekwensi dari tindakan dan ucapannya,
orang pengecut akan mencari kambing hitam untuk menutupi kelemahan dan kekurangan dirinya.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 01-03-2017, 02:48 PM
anoyz anoyz is offline
Active Member

anoyz's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Nov 2011
Location: Bumi Allah
Posts: 2,406
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 14
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kicap Wetamuti ni hantar balik negara dia la.
macam semak la beranak-pinak kat negara ni.
siap tubuh pertubuhan kicap lagi.
bawa sekali alien siti kasim tu.
__________________
I think ... I think too much ...

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 01-03-2017, 02:54 PM
kiddd2 kiddd2 is online now
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 13,411
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 455
Dislikes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

geng bumi piring antara puak yang xsuka dr zakir naik nih..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 01-03-2017, 03:03 PM
azarulez azarulez is online now
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,344
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 248
Dislikes (Received): 7
Active Level
Default

hari2 tengok youtube Dr Zakir Naik..tak pernah pun jumpa yang dia galakkan keganasan. yang selalu tengok, ramai orang non muslim masuk Islam kerana ceramahnya.

hindraf ni takut apa sebenarnya? takut bocor rahsia yang agama hindu mereka anuti sekarang jauh terpesong dari kitab utama mereka.

siti kasim pun menyibuk juga?
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 01-03-2017, 03:05 PM
azarulez azarulez is online now
Super Active

azarulez's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jul 2008
Location: Flower Hill
Posts: 7,344
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 217
Likes (Received): 248
Dislikes (Received): 7
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kiddd2 View Post
geng bumi piring antara puak yang xsuka dr zakir naik nih..
geng bumi piring boleh join mereka dan beri alasan Zakir Naik membawa ajaran sesat. dia tafsir al-quran yang bumi ini bulat..itu salah dan sesat kata mereka..bumi piring yang betul.
__________________
watch your mind,it will become your word,
watch your word, it will become your act,
watch your act, it will become your habit,
watch your habit, it will become your destiny..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 01-03-2017, 03:06 PM
demimasa demimasa is online now
Active Member

demimasa's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,501
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 150
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azarulez View Post
hari2 tengok youtube Dr Zakir Naik..tak pernah pun jumpa yang dia galakkan keganasan. yang selalu tengok, ramai orang non muslim masuk Islam kerana ceramahnya.

hindraf ni takut apa sebenarnya? takut bocor rahsia yang agama hindu mereka anuti sekarang jauh terpesong dari kitab utama mereka.

siti kasim pun menyibuk juga?

hindraf tak puas hati sebab ramai puak dia orang masuk islam. Kat kuil2 hindu sekarang banyak banner digantung bertulis, anda lahir hindu mati pun mesti hindu. Lawaklah pulak bila baca sampai macam dah bunyi desperate je.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:55 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you