Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,501
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,264
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,948
More...
Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 11-12-2016, 06:18 PM
02047haf 02047haf is online now
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2015
Posts: 1,993
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 82
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Kesian kena macam ni..aku buat auto debit..ada sekali tu dua bulan lepas lupa nak bank in ke akaun auto debit..agen terus contact bagitau payment tak lepas dan dia suruh buat payment kat pay bill maybank..bagus ada agen tolong remind, sebab kalau katakan kita kena apa2 time tak bayar tu susah pulak nanti nak claim
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #22  
Old 11-12-2016, 06:24 PM
playar playar is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2012
Posts: 852
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

den pernah tanya ejen insurans, betoi ka penyakit krital jantung kena blok 3 wayar baru dapat klem, ya dia jawab. kalau 1 sumbat tak krital dia kata. penat
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #23  
Old 11-12-2016, 08:37 PM
sangbogol sangbogol is offline
CG Top Poster Club

sangbogol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Bulan-Bintang-Matahari
Posts: 24,379
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

bayar terus je pada syarikat insuran
__________________
"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #24  
Old 11-12-2016, 10:08 PM
a2zextra a2zextra is offline
Legendary Member

a2zextra's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Sep 2013
Posts: 13,942
Thanks (Received): 78
Likes (Received): 69
Dislikes (Received): 7
Active Level
Default

Kalau insurans tidak boleh dipercayai, kita kena simpan sejumlah dana yang besar untuk digunakan semasa kecemasan.
__________________
Doa - Usaha - Istiqamah - Tawakkal
BIMB 080590 2004 8153 MBB 55818 100 2814 :MAAHAD TAHFIZ QIAM
MBB 55829 360 6057 :KOMPLEKS AT-TAALIM
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #25  
Old 11-12-2016, 10:37 PM
Jalapeno Jalapeno is offline
Active Plus

Jalapeno's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2015
Posts: 2,922
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 24
Dislikes (Received): 2
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

1. Ambil rider personal accident x?
2. Agen tu x byr kpd pengendali takaful? Sila ambil tindakan tegas.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #26  
Old 11-12-2016, 10:49 PM
Mick Firdaus Mick Firdaus is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2012
Posts: 389
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by playar View Post
den pernah tanya ejen insurans, betoi ka penyakit krital jantung kena blok 3 wayar baru dapat klem, ya dia jawab. kalau 1 sumbat tak krital dia kata. penat
Terpulang pada plan yang diambil.

Kalau medikal kad, dah boleh claim utk bil rawatan.

Kalau gantian gaji penyakit kritikal, mmg mcm tu syaratnya. Standard utk semua syarikat, seperti yang ditetapkan oleh bank negara. Kecuali lah ambil plan lain seperti early critical illness.
__________________
Takaful & Financial Planning Enthusiastic
Tel / Whatsapp: 017.790.9893

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #27  
Old 11-12-2016, 10:51 PM
sangbogol sangbogol is offline
CG Top Poster Club

sangbogol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Bulan-Bintang-Matahari
Posts: 24,379
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 12
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

patutlah pakai kereta hebat2 rupanya duduk kencing pembeli kesian sapa jadi mangsa.
__________________
"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #28  
Old 11-12-2016, 11:00 PM
Skuter Skuter is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 398
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Kos perubatannya (tidak termasuk isteri) sepatutnya ditanggung syarikat insurans yang dilanggannya namun, disebabkan pembayaran tidak dilakukan hampir dua tahun, syarikat berkenaan menolak tuntutan berkenaan.


Maknanya 2 thn ejen songlap? Company takaful akan ambil tindakan berpatutan.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #29  
Old 11-12-2016, 11:02 PM
Skuter Skuter is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2016
Posts: 398
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

__________________
* Dapatkan satu-satunya medikal kad TANPA HAD TAHUNAN dari RM150 sebulan!

Tel / Whatsapp: 017.790.9893



Tanpa had tahunan?
Wow....haibat. Ini company takaful mana punya plan?

Last edited by Skuter; 11-12-2016 at 11:04 PM.. Reason: Uncomplete
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #30  
Old 11-12-2016, 11:12 PM
cyborg cyborg is offline
Active Plus

cyborg's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2008
Posts: 4,026
Thanks (Received): 12
Likes (Received): 17
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by pokler View Post
itu sebabnya bank negara mahu pembeli insurans beli terus dari syarikat polisi, bukan melalui ejen atau org tengah. disebabkan kes macamni laa
Memang patut beli terus dgn sykt insurans.

Pernah terkena. Aku bayar pada ejen tapi ejen melantak duit aku.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:37 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you