Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 23-05-2018, 02:23 PM
balang balang is offline
Super Active

balang's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2009
Location: Jay Bee
Posts: 7,177
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 11
Active Level
Default

betul dah tu..semua agensi yang ni nampak kurang berfungsi ..lagi2 SPAD tu..redundant job scope..
__________________
GEMPAR! TEKNIK JANA PENDAPATAN TERHEBAT ABAD INI!
http://www.pendapatanmudah.com
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 23-05-2018, 02:25 PM
Abdul wahob Abdul wahob is offline
Super Active

Abdul wahob's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2011
Location: -Menumpang dibumi Allah-
Posts: 7,806
Thanks (Received): 6
Likes (Received): 13
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by boyxx View Post
xleh nk mintak cop ketua kampung la cmni
yg bubar jkkp je....jkk @ ketua kg masih ada
Reply With Quote
  #23  
Old 23-05-2018, 02:25 PM
k3ryck k3ryck is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2009
Posts: 3,092
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

yg kontrak, kena tamat. yg tetap, kena transfer jabatan lain la kot.
Reply With Quote
  #24  
Old 23-05-2018, 02:26 PM
jaih jaih is offline
Super Active

jaih's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jan 2006
Location: KB-Kuantan
Posts: 8,925
Thanks (Received): 25
Likes (Received): 74
Active Level
My Mood:
Default

JASA...mmg patut sangat dibubarkan
banyak mana daaa geng2 depa ni sedut duit gomen
__________________
~~~~~Tanah Serendah Sekebun Bunga~~~~~
N7100
ROM Standard Pekak

Trading History
Reply With Quote
  #25  
Old 23-05-2018, 02:26 PM
smithmagge smithmagge is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 6,045
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 80
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by none View Post
terbaik lah bagi langkah penjimatan.
Rasanya warga cg pasti menyokong langkah ini.
JPAM, Bomba kasi cantum.
lagi apa ek agensi2 yg fungsi dia bertindih.
KEMAS apa cerita, ada ura2 nk bubar ke?
jpj n penguatkuasat majlis tk blh ke kurangkan sikit skop kerja ..bagi polis trafik dhla bab2 saman lalulintas..
Reply With Quote
  #26  
Old 23-05-2018, 02:38 PM
dan50 dan50 is offline
Super Active

dan50's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Aug 2010
Posts: 5,973
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 41
Active Level
My Mood:
Default

banyak kena pool la pasni, yg kontrak dalam entiti ni siap sedia resume cari job lain
__________________
" L e t . L i f e s . H a p p y "
Reply With Quote
  #27  
Old 23-05-2018, 02:40 PM
mazri_2008 mazri_2008 is offline
Legendary Member

mazri_2008's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Nov 2008
Location: REBAT FOREX USD/RM
Posts: 16,145
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 1495
Active Level
Default

Keputusan mesyuarat pertama Kabinet


PERDANA Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mempengerusikan mesyuarat kabinet pertama di Perdana Putra. - Foto BERNAMA

KUALA LUMPUR: Berikut adalah antara keputusan yang dicapai pada mesyuarat pertama Kabinet yang dipengerusikan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad, di Putrajaya hari ini.

- Mengenal pasti langkah bagi menangani hutang negara yang sudah mencecah RM1 trilion

- Memotong gaji jemaah Menteri sebanyak 10 peratus, berkuat kuasa serta-merta

- Mengkaji semula Kenaikan Gaji Tahunan (KGT) penjawat awam yang dijanjikan kerajaan terdahulu

- Mengkaji semula beberapa projek mega

- Membubarkan Majlis Profesor Negara (MPN) dan Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA)

- Menamatkan kontrak pegawai lantikan politik

- Membubarkan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dan tanggungjawab dikembalikan kepada Kementerian Pengangkutan

- Mengekalkan harga bahan api untuk masa ini

- Menyatakan tiada hasrat untuk membeli balik PROTON

https://www.bharian.com.my/berita/na...ertama-kabinet

Last edited by mazri_2008; 23-05-2018 at 02:42 PM..
Reply With Quote
Likes lantran liked this post
  #28  
Old 23-05-2018, 02:44 PM
Penbiru Penbiru is offline
Legendary Member

Penbiru's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Jan 2008
Posts: 14,151
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 334
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azham View Post
Rela jgn bubar sebab mereka support kementerian dalam hal keselamatan desa seperti bencana.
JPAM tak semestinya bubar sebab ramai amggota ialah part time.
JPAM dan Rela ni nampak effective sebab bantuan mereka kadang2 lebih awal dari jabatan berkuasa.
kadang kadang ada kes kita tak perlu call bomba...kita call JPAM..so ok juga cadangan bro tu
Reply With Quote
Likes ujikaji1 liked this post
  #29  
Old 23-05-2018, 02:50 PM
zari83 zari83 is offline
Regular

zari83's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 855
Thanks (Received): 79
Likes (Received): 29
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by k3ryck View Post
yg kontrak, kena tamat. yg tetap, kena transfer jabatan lain la kot.
Jgn risau, rasanya rata2 yg terlibat nnti adalah pengundi ph jugak, mereka dah bersedia lebih awal dan redha demi 'menyelamatkan negara', tak ternilai pengorbanan diorg ni, kita doakn yg baik2 je lah...
Reply With Quote
  #30  
Old 23-05-2018, 02:50 PM
nokia3210 nokia3210 is offline
Active Member

nokia3210's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2012
Posts: 1,051
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 51
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by azham View Post
Rela jgn bubar sebab mereka support kementerian dalam hal keselamatan desa seperti bencana.
JPAM tak semestinya bubar sebab ramai amggota ialah part time.
JPAM dan Rela ni nampak effective sebab bantuan mereka kadang2 lebih awal dari jabatan berkuasa.
ya ..JPAM jauh lebih pantas bertindak dari mana2 agensi bantuan yang ada..
__________________
More people would learn from their mistakes if they weren't so busy denying them.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump