Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 23-05-2018, 12:22 AM
dme30 dme30 is offline
Super Active

dme30's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2008
Location: DmE™® ~ Beseri ~ Kota Bharu ~
Posts: 6,083
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 47
Active Level
My Mood:
Default

Bt malu je x bg..sembang berdegar2 .
Najib sembang jgk tp dia ckp dia buat.
Reply With Quote
Likes Kelulut madu, epozer, awiena, d_conan, abdan liked this post
Paid Advertisement
  #12  
Old 23-05-2018, 12:30 AM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Plus

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 2,713
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 61
Active Level
My Mood:
Default

yg sokong.. pekerja gomen..
yg xsokong.. bkn gomen..
yg kt kije gomen tp buat2 xsokong.. mesti musang berbulu ayam..
apa2 pun tunggu la kptsn esok...
Reply With Quote
Likes Ran, eh?, m0mo~ liked this post
  #13  
Old 23-05-2018, 12:36 AM
Ran Ran is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (8)
Join Date: Oct 2007
Posts: 4,870
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 33
Active Level
My Mood:
Default

Esok yer kptsn nye..sama2 tgu lah..klu xde apa2..mmg najib juga la best..haha..hutang mmbukit pun berani kasi naik gaji..cakna dia pd pnjawat awam tu lebih..sayammm najibbb..haha..
Reply With Quote
  #14  
Old 23-05-2018, 12:43 AM
Zahar Julietbravo Zahar Julietbravo is offline
Active Plus

Zahar Julietbravo's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2012
Location: Johor-Perlis
Posts: 2,616
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 135
Active Level
My Mood:
Default

Kalau tak naik pun takpa. Janji hutang negara dapat diselesaikan kaki kleptokrat, perasuah dan penerima dedak di heret ke muka pengadilan.

Bina semula negara, aku masih rindu bebelanja pada tahun 80an dan 90an. Mungkin pd waktu itu masih kecil tapi rasa seronok bila pg pasar malam bawa rm2 pun sudah cukup dapat mengembirakan hati.

Apa la sangat KGT tu berbanding kos sara hidup kita ni. Nak suap banyak mulut lg dalam family kita. Ada sesetengah golongan ni bila KGT je mula la gatai nak gali lobang loan dan kambus hat yang lama.

Macam hilang arah misi overlap ni. Kalau keperluan takpa ni banyak kehendak.

Berbelanja la cara berhemah insyallah walaupun gaji kecil tapi tanpa personal loan anda akan gembira. Hampa tak rasa gembira ka kt slip gaji takda tulis ANGKASA? Malah tulis potongan Tabung Haji RM1K Setiap bulan?
Reply With Quote
Likes eh?, akiyamasan liked this post
  #15  
Old 23-05-2018, 01:01 AM
mrd mrd is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2011
Posts: 2,838
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 101
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Ran View Post
Esok yer kptsn nye..sama2 tgu lah..klu xde apa2..mmg najib juga la best..haha..hutang mmbukit pun berani kasi naik gaji..cakna dia pd pnjawat awam tu lebih..sayammm najibbb..haha..
gaji kasi naik...
harga barang pun sama naik....
jadi apa guna naik gaji?...
yg bgs adalah harga barang kekal atau lagi rendah apabila gaji pun naik...
baru la hidup makin selesa...
Reply With Quote
  #16  
Old 23-05-2018, 01:09 AM
dme30 dme30 is offline
Super Active

dme30's Avatar
 
Trader Rating: (18)
Join Date: Sep 2008
Location: DmE™® ~ Beseri ~ Kota Bharu ~
Posts: 6,083
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 47
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Zahar Julietbravo View Post
Kalau tak naik pun takpa. Janji hutang negara dapat diselesaikan kaki kleptokrat, perasuah dan penerima dedak di heret ke muka pengadilan.

Bina semula negara, aku masih rindu bebelanja pada tahun 80an dan 90an. Mungkin pd waktu itu masih kecil tapi rasa seronok bila pg pasar malam bawa rm2 pun sudah cukup dapat mengembirakan hati.

Apa la sangat KGT tu berbanding kos sara hidup kita ni. Nak suap banyak mulut lg dalam family kita. Ada sesetengah golongan ni bila KGT je mula la gatai nak gali lobang loan dan kambus hat yang lama.

Macam hilang arah misi overlap ni. Kalau keperluan takpa ni banyak kehendak.

Berbelanja la cara berhemah insyallah walaupun gaji kecil tapi tanpa personal loan anda akan gembira. Hampa tak rasa gembira ka kt slip gaji takda tulis ANGKASA? Malah tulis potongan Tabung Haji RM1K Setiap bulan?
Berpijak di bumi yg nyata lah tuan..
Semua tu kenangan..
Bak kata ph nk turun harga barang kene turunkan harga mbyak dulu.
Masalahnya skrg harga minyak dikekalkan.
Komoditi ni skrg harga tgh mencanak..
Bkn mcm harga dl2 dh..

Sy bagi contoh lah..seorang peladang dia usahakan ternakan ayam sejak tahun 90 an.
Masa tu mgkin harga seekor ayam sekilo rm2.50/kg. Agak2 kalau harga masih kekal mcm tu apa dia rasa dan kalau harga skrg rm6/kg apa dia rasa?

Saya pn mahu harga turun tp kena berpijak pd kenyataan skrg. Kalau org tanya saya u mau ka gaji statik rm300 sebulan confirm wa takmau la..
Reply With Quote
Likes Zahar Julietbravo, zahidin80 liked this post
  #17  
Old 23-05-2018, 04:46 AM
Epal10 Epal10 is offline
Regular

Epal10's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 975
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 8
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by t3rdtier View Post
yg sokong.. pekerja gomen..
yg xsokong.. bkn gomen..
yg kt kije gomen tp buat2 xsokong.. mesti musang berbulu ayam..
apa2 pun tunggu la kptsn esok...
Aku ok jer xdpt, yg berharap nie mungkin slip potongan banyaknjer
Reply With Quote
  #18  
Old 23-05-2018, 04:56 AM
marvelous marvelous is online now
Super Active

marvelous's Avatar
 
Trader Rating: (25)
Join Date: Aug 2006
Location: Dalam Bumi Berpijak Dalam Dunia Nyata
Posts: 9,140
Thanks (Received): 31
Likes (Received): 544
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by dme30 View Post
Berpijak di bumi yg nyata lah tuan..
Semua tu kenangan..
Bak kata ph nk turun harga barang kene turunkan harga mbyak dulu.
Masalahnya skrg harga minyak dikekalkan.
Komoditi ni skrg harga tgh mencanak..
Bkn mcm harga dl2 dh..

Sy bagi contoh lah..seorang peladang dia usahakan ternakan ayam sejak tahun 90 an.
Masa tu mgkin harga seekor ayam sekilo rm2.50/kg. Agak2 kalau harga masih kekal mcm tu apa dia rasa dan kalau harga skrg rm6/kg apa dia rasa?

Saya pn mahu harga turun tp kena berpijak pd kenyataan skrg. Kalau org tanya saya u mau ka gaji statik rm300 sebulan confirm wa takmau la..
harga barang tak akan sama dah 10 tahun ke belakang..itu realiti...

skrng kita perlu imbangi kenaikan harga barang dan jumlah pendapatan..supaya kemampuan rakyat utk berbelanja...

isu kenaikan KGT yang di janjikan oleh kerajaan dulu...seharusnya d kaji semula...

beri ruang kepada goverment baru utk settle kan apa yang patut...

nnti bila dah settle...ada reward yang akan menanti utk goverment servant...

sedikit analogi lah...

jika syarikat mengalami keewangan yang teruk...hutang melebihi pendapatan atau hutang = jumlah pendapatan...tiba-tiba pekerja mintak naik gaji..

agak2 apa jawapan bos di tempat kerja tersebut....
__________________
Hotlink High Komisen
Reply With Quote
Likes Archangel17, Zahar Julietbravo liked this post
  #19  
Old 23-05-2018, 05:17 AM
Archangel17 Archangel17 is offline
Active Member

Archangel17's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 1,642
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 196
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by dme30 View Post
Bt malu je x bg..sembang berdegar2 .
Najib sembang jgk tp dia ckp dia buat.
Salah tgk manifesto ni bang, tu yang biru tua pnya.. dalam biru muda nya xde dlm list.. naik gaji pon xguna, peniaga pakat penaik harga..

better rancakkan ekonomi jadi competitor bnyak, dan company sampai efficiency.. so harga jatuh, else KPDNKK pon boleh mainkan peranan
Reply With Quote
  #20  
Old 23-05-2018, 05:43 AM
ohsem ohsem is offline
Active Member

ohsem's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,739
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

dengan situasi sekarang.. 1 KGT x cukup.. tp sekurang kurang nya 2 KGT kenaikan.. bukan senang rakyat nak tukar kerajaan.. Kene fikir laaa rakyat bersusah payah balik kg beratur panjang untuk ini laaa..
Reply With Quote
Likes ShiNoni70, eh? liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump