Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #11  
Old 06-05-2018, 09:47 PM
mrbukan2 mrbukan2 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2012
Posts: 520
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 13
Active Level
Default

gearbox cvt ni tak sama macam gearbox auto biasa.

maintenance pun lain. Tak boleh tukar terus minyak gear macam gear auto biasa.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #12  
Old 07-05-2018, 10:23 AM
mikeaelectricals mikeaelectricals is offline
Regular

mikeaelectricals's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 308
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 19
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by mrbukan2 View Post
gearbox cvt ni tak sama macam gearbox auto biasa.

maintenance pun lain. Tak boleh tukar terus minyak gear macam gear auto biasa.
Kn pastikan mekanik tahu maintenance gear cvt.
Reply With Quote
  #13  
Old 08-05-2018, 10:01 AM
sitinorain sitinorain is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2014
Posts: 854
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
Jgn pakai cvt.. tak kira kereta apa pun...
sye pakai ok je...honda crv and toyota vellfire....
Reply With Quote
  #14  
Old 08-05-2018, 10:51 AM
malrockstar malrockstar is offline
Super Active

malrockstar's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: Apr 2011
Location: Klang
Posts: 8,186
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 18
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by keepitreal View Post
Ptg tadi selepas servis ok jer sy bawak balik...lebih kurang 10km...mlm nie baru dia buat hal...apa2 pun sy akan ke sc utk check
dah settle ke tuan?

sy pun pakai saga flx..gear cvt.. pernah tukar sekali kat workshop biasa.
bukan SC.. alhamdulillah ok sampai sekarang.

tapi bunyi2 pelik memang kadang2 ada.tak tau dari mana & apa punca..
__________________
YA ALLAH, MUDAHKANLAH URUSAN KU, MURAHKANLAH REZEKI KU. AMIN.
AUTOCAD FREELANCE
Iv Mist - Penawar Resdung DLL

Reply With Quote
  #15  
Old 08-05-2018, 08:21 PM
namkin namkin is offline
Active Plus

namkin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2008
Location: seremban
Posts: 3,160
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by malrockstar View Post
dah settle ke tuan?

sy pun pakai saga flx..gear cvt.. pernah tukar sekali kat workshop biasa.
bukan SC.. alhamdulillah ok sampai sekarang.

tapi bunyi2 pelik memang kadang2 ada.tak tau dari mana & apa punca..
bunyi mcm berdengung kam..?

mmg sifat cvt rse nye klo dengung dlm saga cvt..annoying jgk kdang tu..bukak je radio kuat2..hihihi
__________________
Program Tuisyen 2018:-
Seremban 2 & Sikamat <= click~!!
Taipan,Senawang <= click~!!
Reply With Quote
  #16  
Old 08-05-2018, 08:24 PM
namkin namkin is offline
Active Plus

namkin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2008
Location: seremban
Posts: 3,160
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by anbusan View Post
takut slip je, try check paras minyak, tak boleh terlebih dan terkurang. Lagi satu CVT or minyak gearbox kene pakai yg disarankan pengeluar. Tak boleh sembarangan tukar pakai lain.
aku pernah tgok kat bengkel...

selambe je bengkel tu tukar mnyk cvt kereta nissan livina , masuk dgn mnyk cvt proton... aku dah pelik jgk mse tu..

sbb bg aku cvt ni mcm pelik sket sifat die..walopon mnyk cvt..tp spec x same antara sesetengah mnyk cvt...klo x silap aku laaa...
__________________
Program Tuisyen 2018:-
Seremban 2 & Sikamat <= click~!!
Taipan,Senawang <= click~!!
Reply With Quote
  #17  
Old 08-05-2018, 09:27 PM
mikeaelectricals mikeaelectricals is offline
Regular

mikeaelectricals's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 308
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 19
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by namkin View Post
aku pernah tgok kat bengkel...

selambe je bengkel tu tukar mnyk cvt kereta nissan livina , masuk dgn mnyk cvt proton... aku dah pelik jgk mse tu..

sbb bg aku cvt ni mcm pelik sket sifat die..walopon mnyk cvt..tp spec x same antara sesetengah mnyk cvt...klo x silap aku laaa...
Rasanya betul yg awak ckp tu.
Jgn guna sebarangan minyak cvt
Reply With Quote
  #18  
Old 08-05-2018, 09:39 PM
RidzwanT RidzwanT is offline
Active Member

RidzwanT's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: May 2011
Posts: 1,151
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 6
Active Level
Default

aritu tukar cvt saga sv.. 200+ jugak harganya.. mmg mahal ori proton.. xleh pkai minyak sembarangan.
__________________
"Hasbunallah Wanikmal Waakil, Nikmal Maula Wanikmannasir"
Cukup lah Allah bagi ku, Dialah sebaik baik pengurus setiap sesuatu

“Dan selama-lamanya tidak akan redha terhadapmu orang Yahudi dan Nasara sehingga kamu mengikut jejak agama mereka.” (Surah al-Baqarah, ayat 122)
Reply With Quote
  #19  
Old 08-05-2018, 09:53 PM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,503
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 36
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by namkin View Post
aku pernah tgok kat bengkel...

selambe je bengkel tu tukar mnyk cvt kereta nissan livina , masuk dgn mnyk cvt proton... aku dah pelik jgk mse tu..

sbb bg aku cvt ni mcm pelik sket sifat die..walopon mnyk cvt..tp spec x same antara sesetengah mnyk cvt...klo x silap aku laaa...
sbb cvt tu biase keluaran jenama tu, so dorang je yg bleh hasilkan minyak yg terbaik hehe, dulu sebelum aku ambil inspira member aku last die service die pakai castrol mmg bunyi kasar giler. Then tanye pomen mivec die ckp nak selamat kene pakai mitsu punye. So bile pikir2 klu rosak nak kene obehol pun dekat 14k atau tukar seketul 24k baik aku keluarkan rm500 tukar balik ke mitsu punye cvt oil. Lepas tukar smooth giler time tukar gear semua.

Nak jaga gearbox, jgn ikut saranan pengeluar yg kate 80k or 100k sekali tukar. Better buat paling max 40k tukar je terus sekali tapis2 die insyaAllah panjang la hayat GB tak kire le kereta ape pun.
__________________
Corrupt, You corrupt, And being corruption to all that you touch | Hold, You'll behold, And beholden for all that you've done | Spell, Cast a spell, Cast a spell on the country you run | And risk, you will risk, You will risk all our lives and our souls.

Last edited by anbusan; 08-05-2018 at 09:55 PM..
Reply With Quote
  #20  
Old 09-05-2018, 10:23 AM
namkin namkin is offline
Active Plus

namkin's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2008
Location: seremban
Posts: 3,160
Thanks (Received): 29
Likes (Received): 10
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mikeaelectricals View Post
Rasanya betul yg awak ckp tu.
Jgn guna sebarangan minyak cvt

sebaik nye utk gear cvt...pakai ori pengeluar je...
Cvt ni pd pndpat aku la..xbrani nak berkompromi selain ori kilang..

Mnyak itam xpe la ,leh gune ape2 brand...
__________________
Program Tuisyen 2018:-
Seremban 2 & Sikamat <= click~!!
Taipan,Senawang <= click~!!
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump