Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #21  
Old 01-02-2016, 05:11 PM
cay3869 cay3869 is offline
Active Plus

cay3869's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Mar 2007
Posts: 3,084
Thanks (Received): 26
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

nak follow thread ni.. byk info bguna utk masa akan dtg.. tq tt..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #22  
Old 21-02-2016, 12:13 AM
k3ryck k3ryck is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2009
Posts: 3,092
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 52
Active Level
My Mood:
Default

macam mana nak pastikan kereta tu da abis bayar?

dlm salinan geran ada mention "hak milik dituntut oleh : XXXX bank bhd ...."

adakah kena call bank untuk pengesahan? sbb dlm proses nak gi tukar nama di jpj.
Reply With Quote
  #23  
Old 13-07-2017, 03:31 PM
ResellerMaxis ResellerMaxis is offline
Active Plus

ResellerMaxis's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2013
Posts: 2,986
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 175
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by sepek View Post
pegang geran tidak menyelesaikan masalah kebolehpercayaan ini, memandangkan kenderaan masih lagi milik bank, jika mengikut ceritanyalah.
betul tu..ada member aku beli kereta macam ni juga..

tapi segala pembayaran di lakukan di pejabat lawyer..owner tanggung kos lawyer..tapi berapa kos lawyer semua aku xtahu..
Reply With Quote
  #24  
Old 13-07-2017, 03:35 PM
ameant ameant is offline
Super Active

ameant's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Mar 2007
Posts: 6,191
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 91
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by k3ryck View Post
macam mana nak pastikan kereta tu da abis bayar?

dlm salinan geran ada mention "hak milik dituntut oleh : XXXX bank bhd ...."

adakah kena call bank untuk pengesahan? sbb dlm proses nak gi tukar nama di jpj.
bila abis bayar..
akan ada cop pembatalan dari jpj mengatakan dah tukar hak milik kat geran tu.
__________________
ynwa.......
Reply With Quote
  #25  
Old 30-07-2017, 07:49 AM
uitmku84 uitmku84 is offline
Junior

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 72
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Active Level
Default

tumpang tanya warga cgrian,
1. Bolehkah thumbprint tukar nama dilakukan oleh penjual dan pembeli di JPJ yang berlainan dan masa yang berlainan?

2. Apakah dokumen yang perlu di bawa oleh pembeli ketika ingin melakukan thumprint tukar nama seperti di situasi 1 di atas?

3. Jika penjual telah melakukan thumprint tukar nama, penjual tidak membayar harga kereta seperti yang dijanjikan, bolehkan tukar milik ini dibatalkan oleh pembeli?
Reply With Quote
  #26  
Old 31-07-2017, 08:43 AM
Kamm Matt Kamm Matt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 324
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

dulu boleh rasanya jpj bg.. memula seller gi cop thumb.. lps tu buyer gi cop thumb di hari lain dan tempat lain.. sebab aku pernah jual moto.. buyer di muar.. aku settlekan bahagian aku kt s.a... lps 3 bulan dia gi settle bahagian dia kat muar.. tapi dulu 4-5 taun dulu.. skang jpj dah tak bagi rasa..
Reply With Quote
  #27  
Old 31-07-2017, 09:11 AM
naimw naimw is offline
Active Plus

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2017
Posts: 2,771
Thanks (Received): 4
Likes (Received): 185
Active Level
Default

Sama juga ngan saya.

Quote:
Originally Posted by anuarkarim View Post
saya follow thread nih..
tengah2 survey 2nd jgk ni..
Reply With Quote
  #28  
Old 02-05-2018, 11:25 PM
kalam79 kalam79 is offline
Active Member

kalam79's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Posts: 1,537
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by miehensem View Post
Aku la ni dlm proses beli keta direct owner. Semua aku buat sendiri.. kecuali puspakom je owner buat.

Loan semua dah approve.. selasa ni nak p tukar nama dkt jpj..

Ada best tak best beli direct owner..

Best..
Harga murah 9-10k drpd used car
Interest rate lg rendah .. aku buat loan 7thn dpt rate 3.56% .. jika loan 8-9thn 3.6% .. kalau used car selalu 3.8-3.9%

Contra
Kena letak deposit dkt bank 10% drpd harga keta.. dkt used car.. tak perlu ada deposit.


Itu je
nak tye 1 soalan..blh ke kite sendiri pegi apply loan tanpa melalui used car?
__________________
Main Game Pon Boleh dpt Duit klik SINI

MEMANG BAIK MENJADI ORANG PENTING,LEBIH PENTING MENJADI ORANG BAIK
Reply With Quote
  #29  
Old 03-05-2018, 08:51 AM
mikeaelectricals mikeaelectricals is offline
Regular

mikeaelectricals's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 308
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 19
Active Level
Default

ada tak web/portal untuk cari owner yang nak jual kereta ni?
Reply With Quote
  #30  
Old 03-05-2018, 04:42 PM
ocean gurl80 ocean gurl80 is offline
Super Active

ocean gurl80's Avatar
 
Trader Rating: (43)
Join Date: Jan 2010
Posts: 7,638
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

macam saya aritu baru beli kete direct owner kt putrajaya. apa yg berlaku mcm kt bawah:-

1. tgk iklan kt mudah ari jumaat

2. call owner n tgk kete tu ..tgk kete ari isnin berikutnya

3. setuju dgn kete tu

4.tanya dgn owner kete perlukan apa apa booking tk,,dia kata rm1000.

5. so malam tu saya transfer rm1k kt akaun dia

6. esoknya dia buat puspakom

7. ari lepas esoknya pulak dia g polish kete n cuci kete

8. ari jumaat jumpa kt jpj putrajaya. saya n owner tukar nama dulu kt JPJ.

9. pas settle urusan jpj, saya bayar balance duit kete tu,,

10. lepas bayar duit, kete bertukar tangan


Settle urusan..

hihi
__________________
WTS: GPS 5INCH BEST IN TOWN!! OODO M528 ORIGINAL, GERMANY BRAND, 800MHZ, 8 GIG INTERNAL MEMORY, HD VERSION, NIPIS, CEPAT DPT SIGNAL, PAPAGO X8.5 & GARMIN (5 IN 1 SOFTWARE) HIGH QUALITY. CONFIRM TERBAIK & CONFIRM PUAS HATI!!

http://www.carigold.com/portal/forum...d.php?t=212468
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump