Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #31  
Old 26-05-2018, 04:36 PM
cropok cropok is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2018
Posts: 284
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 60
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by underscore View Post
makk aihh..ini terbang ke dada ni..mati x jd vampire dh ni..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #32  
Old 26-05-2018, 04:44 PM
smithmagge smithmagge is offline
Super Active

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2010
Posts: 6,037
Thanks (Received): 15
Likes (Received): 79
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by cropok View Post
makk aihh..ini terbang ke dada ni..mati x jd vampire dh ni..
jpj tgh bz mikir nak cabut aes ke tak...tunggu 100hari
Reply With Quote
  #33  
Old 26-05-2018, 08:20 PM
sangbogol sangbogol is offline
CG Top Poster Club

sangbogol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Bulan-Bintang-Matahari
Posts: 24,963
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

Kerajaan malaysia mmg mengarut,benarkan tayar celup digunakan dinegara ini.
__________________
"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"
Reply With Quote
  #34  
Old 27-05-2018, 01:29 AM
qi_telcommunication qi_telcommunication is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 907
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sangbogol View Post
Kerajaan malaysia mmg mengarut,benarkan tayar celup digunakan dinegara ini.
Ya memang betul malaysia membenarkan tayar celup digunakan, tp hanya tayar second yg berkualiti shj boleh dijadikan tayar celup, cumanya tayar celup ni ada had penggunaannya dan cara nak guna bukan loading x ingat dunia tapi guna tayar celup.....
Reply With Quote
  #35  
Old 27-05-2018, 05:50 AM
matten02 matten02 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2009
Posts: 1,070
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 372
Active Level
Default

Tayar celup patut xblh guna atas highway.. travel jauh tayar jd panas sgt n tayar celup mudah tanggal..
Patut tayar celup guna utk distance dekat mcm dlm loading area n low speed saja..
Kt luar practice mnda ni lama dh
__________________
Surah Al-Hujurat Ayat 6
"Hai orang-orang yang beriman, jika datang kepadamu orang fasik membawa suatu berita, maka periksalah dengan teliti, agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya yang menyebabkan kamu menyesal atas perbuatanmu itu".
Blog DIY Servis Motosikal
Reply With Quote
  #36  
Old 27-05-2018, 10:45 AM
akukuli akukuli is offline
Active Member

akukuli's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2013
Posts: 1,888
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 17
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

elok serap je lando ni dlm bahagian penguatkuasaan kementerian, baru ade akai semua nk wat keje
Reply With Quote
  #37  
Old 27-05-2018, 10:47 AM
awiena awiena is offline
Active Plus

awiena's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Aug 2012
Posts: 4,623
Thanks (Received): 32
Likes (Received): 76
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by akukuli View Post
elok serap je lando ni dlm bahagian penguatkuasaan kementerian, baru ade akai semua nk wat keje
sekali dia dilantik senator jaga jkr hahaha
Reply With Quote
  #38  
Old 06-06-2018, 06:54 PM
sangbogol sangbogol is offline
CG Top Poster Club

sangbogol's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2007
Location: Bulan-Bintang-Matahari
Posts: 24,963
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 31
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by qi_telcommunication View Post
Ya memang betul malaysia membenarkan tayar celup digunakan, tp hanya tayar second yg berkualiti shj boleh dijadikan tayar celup, cumanya tayar celup ni ada had penggunaannya dan cara nak guna bukan loading x ingat dunia tapi guna tayar celup.....
perlu diharamkan tayar celup membahayakan nyawa orang lain,banyak negara haramkan penggunaaan tayar celup.
__________________
"Kekuatan tidak datang dari kemampuan fizikal,tetapi ianya datang dari semangat yang tidak pernah mengalah"
Reply With Quote
  #39  
Old 06-06-2018, 07:07 PM
saxxon saxxon is offline
Active Plus

saxxon's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Feb 2008
Posts: 3,934
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 25
Active Level
Default

Kawan aku baru2 xciden waktu mlm di hiway plus langgar tyre debris, ni gara2 tayar celup. Patut diharamkan terus, harap2 new governmant would consider this. Tiada sebab harga tyre mahal di negara pengeluar getah dan ada kilang2 tayar seperti malaysia. Kalo made from synthetic rubber pun kita negara pengeluar minyak.
Reply With Quote
  #40  
Old 06-06-2018, 08:03 PM
qi_telcommunication qi_telcommunication is offline
Regular

 
Trader Rating: (2)
Join Date: Mar 2013
Posts: 907
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 24
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by sangbogol View Post
perlu diharamkan tayar celup membahayakan nyawa orang lain,banyak negara haramkan penggunaaan tayar celup.
Stuju jg, apa kata kerajaan hadkan penggunaan kenderaan berumur 10 tahun ke bawah shj klu ikutkan statement tuan ni, sbb kenderaan berumur jg meningkatkan risiko kemalangan dr segi teknikal sbb kos nak servis kenderaan berumur 10 tahun keatas ni tinggi, setakat tukar minyak hitam sapa pun boleh...
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump