Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #221  
Old 24-05-2018, 08:22 AM
ohsem ohsem is offline
Active Member

ohsem's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,739
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mrvx View Post
Kelisa auto byk problem ke ?
kalau dah lama mmg mula lah ada problem nye sbb wear and tear je.. biasala sume kete camtu..
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #222  
Old 24-05-2018, 08:24 AM
ohsem ohsem is offline
Active Member

ohsem's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Nov 2011
Posts: 1,739
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 11
Active Level
My Mood:
Default

cumanya kelisa ni head dia boleh leaking sbb paip getah tu selalu sumbat.. jd kene tgk selalu lah..
Reply With Quote
  #223  
Old 24-05-2018, 08:38 AM
dausbiz dausbiz is offline
CG Top Poster Club

dausbiz's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2015
Location: www.rahsiafirdaus.com
Posts: 42,232
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 991
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Apapun kete kelisa save minyak

Kalau dok dekat dekat best

Tapi jalan jauh memang makan minyak

Setakat cam duk penang

Memang jimat gila minyak
__________________


PERCUMA RAHSIA Kenikmatan SEKS SUAMI ISTERI
di www.rahsiafirdaus.com

Call/whatsapp/telegram 016-4650338
Reply With Quote
  #224  
Old 25-05-2018, 08:52 AM
Kamm Matt Kamm Matt is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2013
Posts: 325
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 12
Active Level
My Mood:
Default

kelisa kenari enjin dia mmg ade problem sikit kat head sebab sistem dia lain mcm sikit.. kalau nk less mentenan baik amik viva.. enjin baru jauh elok..

mentenen perodua kelisa kenari ni bkn murah murah.. mmg boleh di isythihar muflis kecil kalau byk benda nk tuka..

belum repair gbox lagi kalau auto.. auto mmg selalu problem kalau model kelisa kenari kembara..


contoh simple:

mounting je 1set ori 700 paling mahal.. upah pasang +- 180 paling mahal..


kalau model auto perodua mmg mounting cepat kong.. dalam 3 taun dh bole rasa gegar dia kat stereng dgn dashboard.. kalau proton tu 5-6 taun baru ade.. tu pun halus je lagi.. lelagi model 3 pisten je.. pastu driveshaft mmg penyakit kete2 produa.. lagi satu kelisa kenari meter dia mmg akan rosak tuka la berapa pun.. meter minyak meter temp meter rpm.. mmg akan biol.. pastu central lock pn mmg tak tahan 5-6 taun je lingkup.. dan pelbagai lg masalah.. hehe.. kelisa kenari pun kena jenis kedarah minyak.. mcm honda k20 minyak dia telan hehe.. yg paling ngeri kenari kelisa sistem ekon dia.. mmg selalu jahanam.. so far aku nye kenari dh abis dekat 3-4k sepanjang guna.. maybe lebih lg.. selang 2 taun.. compressor buat hal.. pastu condenser plak buat hal.. pastu kipas pulak.. haha.. bersedia jela..

aku kat umah ni ade kancil ade viva elite ade kembara ade kenari.. semua oto.. kelisa je takde.. tapi member ramai pakai viva/kelisa oto..

Last edited by Kamm Matt; 25-05-2018 at 08:56 AM..
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump