Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Automotive

Automotive The place for petrolheads and ride pimpers to discuss what's chav, what's hot and what's ICE.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 20-05-2018, 05:40 PM
Amonro Amonro is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2018
Posts: 1
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Perodua valve cover / cover head

Assalamualaikum semua.. Saya pakai perodua viva 850. Baru ni saya ada tukar valve seal dan gasket kat kedai A.. Kedai berpengalaman. Selepas 2 hari saya dapati, ada bocor dekat tempat skru.. Pegi check balik rupanya gam kat skru tak kuat.. Lepas pegi kedai A masalah pun selesai alhamdulillah. Lepas tu pulak muncul lagi masalah, lampu check enjin timbul, aircond pun tak rasa bila berhenti. Tapi kalau kereta jalan baru sejuk. Pomen kedai suruh check komputer kat kedai dia rekomen.

Seterusnya saya pegi check kedai check komputer kat kedai B (kedai bukan pomen rekemen). Kedai B ni cakap, problem ekzos sensor, kos pulak rm160 katanya.. Check pulak halai balai so saya tak percaya. So saya tangguh dulu pasal lampu check enjin. Then Saya saja tanya pasal aircond, dia cakap conpressor lemah.. Haritu penah baca dalam thread carigold ni. Ramai gak cakap compressor lemah.

Lepastu saya pegi kedai aircond, check punya check pomen cakap aircond system elok je.. Pastu try adjust timing, rupanya timing problem (andaian pomen). Pastu dia suruh pegi balik bengkel A untuk pastikan. Pastu baru terpikir nak pegi kedai check komputer yang pomen kedai A rekemen tu.

Lepastu baru saya pegi check komputer. Dia cakap wire semua elok. Jadi andaian kedai check komputer ni, ada problem samaada dekat timing cam atau timing cable. Pomen kedai suruh pegi kedai A pegi check.

Then tadi aku pegi, pomen kedai A cakap, timing semua ok.. Check2 rupanya cover head / valve cover tak ade plate.... Pomen lame dulu cabut, entah buat ape...

So cerite panjang dipendekkan.. Aku kene tuka cover alah tu laaa.. Sape tau harganya??

Saje buat cite panjang.. 😂
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 20-05-2018, 06:33 PM
anbusan anbusan is offline
Super Active

anbusan's Avatar
 
Trader Rating: (27)
Join Date: Jan 2006
Location: muar johor
Posts: 7,496
Thanks (Received): 61
Likes (Received): 34
Active Level
My Mood:
Default

below 200 bleh dpt rase. kene rajin carik mane tau dpt lg murah
__________________
Corrupt, You corrupt, And being corruption to all that you touch | Hold, You'll behold, And beholden for all that you've done | Spell, Cast a spell, Cast a spell on the country you run | And risk, you will risk, You will risk all our lives and our souls.
Reply With Quote
  #3  
Old 21-05-2018, 02:13 PM
puyol puyol is offline
Legendary Member

puyol's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jun 2011
Posts: 17,114
Thanks (Received): 725
Likes (Received): 457
Active Level
Default

head gasket ke?
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump