Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > HIGH RISK SECTION - READ FORUM DISCLAIMER CAREFULLY BEFORE JOIN ! > JV / Partnership / Investor

JV / Partnership / Investor WARNING : In this forum section, MOST of investment opportunities are offered by one-man-show plus does not running under company name/institution. YOU SHOULD CONSULT WITH YOUR LAWYER BEFORE PROCEEDING INTO ANY INVESTMENT AS ALL KIND OF OFFERS HERE ARE EXTREMELY RISKY & POSSIBLE SCAM!

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 05-12-2017, 01:12 PM
Tharwah Tharwah is offline
Junior

Tharwah's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2014
Posts: 70
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Memerlukan bantuan kewangan untuk mengambil alih restoran

Assalamu'alaikum w.b.t,

Nama saya Saifullah bin Isa. Saya mempunyai sebuah restoran di area Gombak, menjual Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah yang sudah beroperasi melebihi 2 tahun. Sekarang partner saya nak tarik diri, jadi saya memerlukan bantuan kewangan untuk mengambil alih restoran tersebut. Saya memerlukan RM60,000 tapi saya tahu tak ramai yang sanggup mengeluarkan duit sebanyak itu. Jadi saya memerlukan 30 orang sahaja yang boleh memberi pinjaman sebanyak rm2,000 seorang.

Saya berpengalaman meniaga nasi kukus sejak tahun 2004 lagi, sebagai antara anak kelantan terawal yang menjual nasi kukus ayam goreng berempah di area kuala lumpur. Saya memang tahu selok belok perniagaan ini 300%.

=========

Detail lanjut di bahagian bawah :-

# Setiap peminjam akan tandatangani surat perjanjian & akan diberi post dated cheque sebanyak rm200 selama 10 bulan.

# Pada bulan ke 10, satu meeting perbentangan keuntungan restoran saya selama 10 bulan, di mana saya akan peruntukkan 40% daripada keuntungan restoran saya sebagai saguhati kepada peminjam-peminjam saya. (40% daripada keuntungan restoran 10 bulan / 30 orang)

# Sekarang sales nasi lebih kurang 350 - 500 bungkus sehari (tidak termasuk minuman)

=========

Tuan/puan boleh datang berjumpa saya sendiri di restoran saya. Tuan/puan boleh menilai sendiri. Setiap perbincangan adalah secara bersemuka face-to-face dengan saya sendiri. Tiada orang tengah.

Sekarang saya sudah mendapat pinjaman daripada 16 orang, dimana saya masih lagi memerlukan seramai 14 orang.

Kepada yang berminat untuk membantu saya, boleh hubungi saya di 013-3444115 (Kalau boleh bagitahu dpt info dari sini)

Terima kasih kerasana sudi baca sampai habis
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 05-12-2017, 01:22 PM
Ridzuan Baseri Ridzuan Baseri is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2017
Posts: 9
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Insyaallah..mga dipermudahkan urusan tuan...
Reply With Quote
  #3  
Old 05-12-2017, 01:34 PM
abah5851 abah5851 is offline
Active Member

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2014
Posts: 1,876
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 38
Active Level
Default

SEmoga ade rakan kongsi yg sudi melabur di restoran tuan....saya pun mcm berminat utk melabur...
Reply With Quote
  #4  
Old 05-12-2017, 03:31 PM
danielsinclair danielsinclair is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2017
Posts: 12
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Tharwah View Post
Assalamu'alaikum w.b.t,

Nama saya Saifullah bin Isa. Saya mempunyai sebuah restoran di area Gombak, menjual Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah yang sudah beroperasi melebihi 2 tahun. Sekarang partner saya nak tarik diri, jadi saya memerlukan bantuan kewangan untuk mengambil alih restoran tersebut. Saya memerlukan RM60,000 tapi saya tahu tak ramai yang sanggup mengeluarkan duit sebanyak itu. Jadi saya memerlukan 30 orang sahaja yang boleh memberi pinjaman sebanyak rm2,000 seorang.

Saya berpengalaman meniaga nasi kukus sejak tahun 2004 lagi, sebagai antara anak kelantan terawal yang menjual nasi kukus ayam goreng berempah di area kuala lumpur. Saya memang tahu selok belok perniagaan ini 300%.

=========

Detail lanjut di bahagian bawah :-

# Setiap peminjam akan tandatangani surat perjanjian & akan diberi post dated cheque sebanyak rm200 selama 10 bulan.

# Pada bulan ke 10, satu meeting perbentangan keuntungan restoran saya selama 10 bulan, di mana saya akan peruntukkan 40% daripada keuntungan restoran saya sebagai saguhati kepada peminjam-peminjam saya. (40% daripada keuntungan restoran 10 bulan / 30 orang)

# Sekarang sales nasi lebih kurang 350 - 500 bungkus sehari (tidak termasuk minuman)

=========

Tuan/puan boleh datang berjumpa saya sendiri di restoran saya. Tuan/puan boleh menilai sendiri. Setiap perbincangan adalah secara bersemuka face-to-face dengan saya sendiri. Tiada orang tengah.

Sekarang saya sudah mendapat pinjaman daripada 16 orang, dimana saya masih lagi memerlukan seramai 14 orang.

Kepada yang berminat untuk membantu saya, boleh hubungi saya di 013-3444115 (Kalau boleh bagitahu dpt info dari sini)

Terima kasih kerasana sudi baca sampai habis
Assalamualaikum tuan. berapa anggaran pulangan 40% berkenaan? 40/30 seorang dpt purata 1.33%
Reply With Quote
  #5  
Old 10-12-2017, 07:44 PM
Dragonforex Dragonforex is online now
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2017
Posts: 448
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 47
Active Level
Default

Boleh bank in dulu tak?? Nnti kita jumpa kemudian...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2017, 08:30 PM
pemain pemain is offline
Regular

pemain's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Posts: 939
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 15
Active Level
My Mood:
Default

Apa jaminan cek tersebut tidak jadi cek tendang?
Kenapa partner tarik diri?
__________________
[Qoute]Makan Kek / Cupcake / Pavlova Sedap[/COLOR][/B]
Hosting/Domain Matter
[/QUOTE]
Reply With Quote
  #7  
Old 10-12-2017, 08:35 PM
Firdauss Firdauss is offline
Regular

Firdauss's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Oct 2007
Posts: 196
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Insyaallah..mga dipermudahkan urusan tuan...
Reply With Quote
  #8  
Old 10-12-2017, 09:53 PM
fareast262 fareast262 is offline
Active Plus

fareast262's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Feb 2007
Posts: 3,980
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 2
Active Level
My Mood:
Default

partner tarik diri sbb ape?
__________________
Consultant
Pelaburan Mara Berhad (PMB) Investment.

KLIK utk info :
http://InvestpelaburanMARA.wasap.my
Reply With Quote
  #9  
Old 10-12-2017, 10:05 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,173
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 273
Active Level
My Mood:
Default

kawan2 terdekat yg dipercayai takde ke?
Reply With Quote
  #10  
Old 10-12-2017, 10:14 PM
Ahmad07 Ahmad07 is offline
Legendary Member

Ahmad07's Avatar
 
Trader Rating: (3)
Join Date: Aug 2007
Posts: 10,173
Thanks (Received): 404
Likes (Received): 273
Active Level
My Mood:
Default

hebat jugak kau punya restoran ye... sampai 6k sbulan kau boleh bayar peminjam... maknanya untung bersih lebih banyak dari tu... rugi partner kau nak kluar kalo restoran dah konsisten buat untung... semoga dipermudahkan
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump