Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > ENTERTAINMENTS, HOBBIES, INTERESTS > Entertainments, Interests, Lifestyle > Networks, Broadbands

Networks, Broadbands All about ISP Providers and all technologies applied to communications.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 16-05-2018, 12:14 PM
kopirait kopirait is online now
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 26,459
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 471
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default Umobile Usage Charges

Salam.

Aku subscriber postplan UMobile P68 yang baru ni. Aku port in dari maxis sebab maxis mahal sangat walaupun coverage lebih bagus.

Sebagai subscriber postplan Umobile aku sepatutnya dapat salah satu features iaitu unlimited calls. Tapi kenapa bila bil sampai aku masih dikenakan Usage Charges? Bil bulan lepas takdelah lama aku call total dalam 20 minit je. Kena RM1.80. Bukan sepatutnya Free of Charge ke?

Itu belum masuk bab coverage serupa lahanat lagi. All in all memang menyesal port in Umobile ni. Cukup 3 bulan nak port out lah.

Kalau ada subsriber Umobile dekat sini, boleh komen sikit apa polisi yang umobile pakai untuk Usage Charges ni?

Terima kasih.

Reply With Quote
Likes eday84 liked this post
Paid Advertisement
  #2  
Old 16-05-2018, 12:24 PM
sonyXperia sonyXperia is offline
Regular

sonyXperia's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Aug 2013
Posts: 842
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

aku pun pakai umobile package p70.. tetiba bila bayar lebih dari 70.. bila confirm balik.. rupanya dia caj on post billing dalam 3 ringgit x silap.. lepas tu ..klu call masuk voice msg.. yg ni katanya akan caj asing.. so klu call ..make sure jgn sampai masuk voice msg.. untuk post billing ..aku cancell..
__________________
<... SUBHANALLAHH...>
Reply With Quote
  #3  
Old 16-05-2018, 12:24 PM
tomie tomie is offline
CG Hardcore

tomie's Avatar
 
Trader Rating: (31)
Join Date: Dec 2006
Location: Sedaka, Yan
Posts: 72,449
Thanks (Received): 7806
Likes (Received): 274
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ada call 1-800-xxxx dak?
Reply With Quote
  #4  
Old 16-05-2018, 01:42 PM
fms fms is offline
Legendary Member

fms's Avatar
 
Trader Rating: (11)
Join Date: Feb 2007
Posts: 18,644
Thanks (Received): 52
Likes (Received): 62
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kopirait View Post
Salam.

Aku subscriber postplan UMobile P68 yang baru ni. Aku port in dari maxis sebab maxis mahal sangat walaupun coverage lebih bagus.

Sebagai subscriber postplan Umobile aku sepatutnya dapat salah satu features iaitu unlimited calls. Tapi kenapa bila bil sampai aku masih dikenakan Usage Charges? Bil bulan lepas takdelah lama aku call total dalam 20 minit je. Kena RM1.80. Bukan sepatutnya Free of Charge ke?

Itu belum masuk bab coverage serupa lahanat lagi. All in all memang menyesal port in Umobile ni. Cukup 3 bulan nak port out lah.

Kalau ada subsriber Umobile dekat sini, boleh komen sikit apa polisi yang umobile pakai untuk Usage Charges ni?

Terima kasih.

klu call no spesel mcm 1300 atau 1800, mmg kene caj..tm fixed line dan no mobile baru x kene caj..
__________________
Kad Sim Tahan 365 Hari Setiap Topup - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=650520
Pelbagai Jenama Kenderaan Untuk Dijual - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=662918
Ejen Broadband Dicari - http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=273183
Reply With Quote
  #5  
Old 16-05-2018, 03:10 PM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 27,672
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 85
Blog Entries: 62
Active Level
My Mood:
Default

Aku dh pki dari january unlimited 78 pny (bkn unlimited 79)
ok la monthly dpt la download 100gb tu
dan calls unlimited

tapi
- ada waktu mmg coverage teruk contoh dari minggu lepas pencawang area sini ni asyik Hspda je dan speed bawah 20kbps, hanya pada waktu 2 pagi hingga subuh je ada.. mungkin upgrade kot. sebab bila pergi kl mmg 4g memanjang je.. speed pun laju
- bill dah beberapa bulan asyik printed, bill jenis ni kena bayar jadi lepas 3 bulan pertama boleh opt out ebilling (email).. 3 bulan pertama wajib post billing.. bila kita komplen diorang akan rebate balik cas billing tu.. dapat la rm 10 haha..
- coverage area ofis teruk, jadi ada report through skmm, diorang laju jugak jawab tapi jawapan dia "kami tiada pelan untuk upgrade network dikawasan encik".. haha mmg pening

untuk panggilan ni aku jarang pakai so xde komen, org kata call quality teruk
__________________
[ DeXandra | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education.

Last edited by eday84; 16-05-2018 at 03:12 PM..
Reply With Quote
  #6  
Old 16-05-2018, 03:50 PM
kopirait kopirait is online now
CG Top Poster Club

kopirait's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Apr 2010
Location: -- .- ...
Posts: 26,459
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 471
Blog Entries: 2
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by eday84 View Post
Aku dh pki dari january unlimited 78 pny (bkn unlimited 79)
ok la monthly dpt la download 100gb tu
dan calls unlimited

tapi
- ada waktu mmg coverage teruk contoh dari minggu lepas pencawang area sini ni asyik Hspda je dan speed bawah 20kbps, hanya pada waktu 2 pagi hingga subuh je ada.. mungkin upgrade kot. sebab bila pergi kl mmg 4g memanjang je.. speed pun laju
- bill dah beberapa bulan asyik printed, bill jenis ni kena bayar jadi lepas 3 bulan pertama boleh opt out ebilling (email).. 3 bulan pertama wajib post billing.. bila kita komplen diorang akan rebate balik cas billing tu.. dapat la rm 10 haha..
- coverage area ofis teruk, jadi ada report through skmm, diorang laju jugak jawab tapi jawapan dia "kami tiada pelan untuk upgrade network dikawasan encik".. haha mmg pening

untuk panggilan ni aku jarang pakai so xde komen, org kata call quality teruk
aku punya bil dia hantar pakai emel je bukan post billing.

coverage memang teruk la. Quota aku tak habis sebab caverage takde. Bukan sebab tak pakai.
Reply With Quote
  #7  
Old 16-05-2018, 03:53 PM
akecema akecema is offline
Legendary Member

akecema's Avatar
 
Trader Rating: (6)
Join Date: Jan 2007
Location: Diamond Bay
Posts: 15,523
Thanks (Received): 205
Likes (Received): 257
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Aku pakai dulu
Internet teruk
Walaupun ko full bar lte, tp internet langsung xde
2 bulan aku sabar last2 port out ke maxis
__________________
Reply With Quote
  #8  
Old 16-05-2018, 04:10 PM
eday84 eday84 is offline
CG Top Poster Club

eday84's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Jan 2009
Location: Rawang
Posts: 27,672
Thanks (Received): 55
Likes (Received): 85
Blog Entries: 62
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by kopirait View Post
aku punya bil dia hantar pakai emel je bukan post billing.

coverage memang teruk la. Quota aku tak habis sebab caverage takde. Bukan sebab tak pakai.
Coverage takde tu yg mslh tu
Kat rumah ada coverage tapi waktu tertentu je mcm tgh malam
Slalu set hp download kemudian tidur
Tapi skrg rumah pun out jugak, tgh berkira2 jgk nak ke digi unlimited ni..
Lg satu kalau 4g dia cepat betul drop ke H+ beberapa saat je.. kena selalu main kat LTE only tu
__________________
[ DeXandra | Ora Matte ]
Ordinary people are obsessed with entertainment. The best are obsessed with education.
Reply With Quote
  #9  
Old 29-05-2018, 06:54 AM
notepad notepad is offline
Super Active

notepad's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Sep 2011
Location: malizia
Posts: 6,207
Thanks (Received): 27
Likes (Received): 108
Blog Entries: 3
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by kopirait View Post
Salam.

Aku subscriber postplan UMobile P68 yang baru ni. Aku port in dari maxis sebab maxis mahal sangat walaupun coverage lebih bagus.

Sebagai subscriber postplan Umobile aku sepatutnya dapat salah satu features iaitu unlimited calls. Tapi kenapa bila bil sampai aku masih dikenakan Usage Charges? Bil bulan lepas takdelah lama aku call total dalam 20 minit je. Kena RM1.80. Bukan sepatutnya Free of Charge ke?
tt call no apa yg kena caj ?
unlimited calls* - tertakluk terma & syarat
1-800, no biasa percuma
1-300, 15454, 015-, 100 kena Charge

valid untuk semua mobile telco bukan umobile saja
kecuali tm talian tetap 1-300 kira local call
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump