Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 30-10-2017, 04:55 PM
fulzam fulzam is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 776
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default Laptop Lenovo G50-70 susah nak on

Assalamualaikum wbt,

Masalah laptop saya, susah nak on. Kena tekan power button banyak kali sambil tutup buka screen, baru on. Minta tolong sesiapa yang tau, apa sebabnya jadi begitu dan apa penyelesaiannya.
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 30-10-2017, 04:59 PM
matabulat matabulat is offline
Active Member

matabulat's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 2,325
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 576
Active Level
My Mood:
Default

warranty ada lg ke?
klu brani godek bkk, search skit2 kt youtube.
dlu laptop aku panas, aku godek sendri je bkk cuci fan.bersihkn pakai vacumm.
Reply With Quote
  #3  
Old 30-10-2017, 05:23 PM
fulzam fulzam is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 776
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by matabulat View Post
warranty ada lg ke?
klu brani godek bkk, search skit2 kt youtube.
dlu laptop aku panas, aku godek sendri je bkk cuci fan.bersihkn pakai vacumm.
Dah bukak, cuci. Sama jugak, susah on.
Reply With Quote
  #4  
Old 30-10-2017, 05:29 PM
tr4falgar tr4falgar is offline
Super Active

tr4falgar's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Oct 2012
Location: Skudai,Johor
Posts: 5,316
Thanks (Received): 294
Likes (Received): 119
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

kalo tak tutup buka screen, tp hanya tekan on banyak kali.. dia taknak hidup ke?
__________________
.Tujuan Allah pinjamkan ilmu kepada kita adalah untuk dikongsi bukan untuk dibanggakan.

" Apabila seseorang menegur kamu dengan penuh hikmah dan kamu terasa dan marah dengan tegurannya, ketahuilah bahawa sudah ada sebesar-besar takabbur dalam hatimu "- [ Imam Ghazali ]
Reply With Quote
  #5  
Old 30-10-2017, 07:00 PM
Jejaka Perasan Jejaka Perasan is offline
Super Moderator

Jejaka Perasan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2006
Location: http://www.carigold.com
Posts: 1,425
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

Kemungkinan salah satu atau kesemuanya nak rosak.

1. motherboard
2. ram
3. processor

Better TT hantar laptop tu ke service center.
__________________
Quote:
Any Suggestion, ideas or Comment to notify us please use this

Quote:
Sila tekan butang REPORT(Tanda Seru Warna Kuning) pada penjuru kanan post berkaitan yang melanggar Peraturan AM Carigold.com untuk tindakan segera dan pantas dari pihak kami.
Reply With Quote
  #6  
Old 30-10-2017, 10:46 PM
fulzam fulzam is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Sep 2010
Posts: 776
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tr4falgar View Post
kalo tak tutup buka screen, tp hanya tekan on banyak kali.. dia taknak hidup ke?
Tak boleh. Kena tekan on sambil buka tutup screen jugak. Tapi tak tau la kalo try lama2. Setakat ni memang tak boleh.
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump