Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > COMPUTER, INTERNET > Computers > PC Users Problem, Q & A

PC Users Problem, Q & A Get assistance of forum members to help you troubleshoot any computer hardware & software problems. Make sure your thread title is clear.

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 11-10-2017, 09:27 PM
lizanz lizanz is online now
Regular

lizanz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 271
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default Bios Password Dell Mini

Salam sejahtera semua, macamana nak reset Password Bios Dell Mini 10, nak tukar boot pun ada password, dah try tukar hardisk pun tak boleh...please help me...
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 11-10-2017, 10:00 PM
chip555 chip555 is online now
Active Member

chip555's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,126
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 50
Active Level
My Mood:
Red face

cabut cmos battery atau jumper reset
Reply With Quote
  #3  
Old 11-10-2017, 10:04 PM
lizanz lizanz is online now
Regular

lizanz's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2008
Posts: 271
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Thanks chip555, tapi yg ni Mini Laptop...bukan Desktop.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-10-2017, 10:23 PM
chip555 chip555 is online now
Active Member

chip555's Avatar
 
Trader Rating: (10)
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,126
Thanks (Received): 16
Likes (Received): 50
Active Level
My Mood:
Red face

Quote:
Originally Posted by lizanz View Post
Thanks chip555, tapi yg ni Mini Laptop...bukan Desktop.
kena buka, rasanya kat belakang board..... part sengsara



nak blajo menjahanam boleh rujuk video ni....


pastikan peralatan mencukupi sebelum proses menjahanam..... kalau tak serahkan pada yang pakar, cuma kena sedia ongkosnya sahaja


jangan cakap abang tak ......

Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-2017, 10:49 PM
syamsoulcc syamsoulcc is online now
Super Active

syamsoulcc's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 6,136
Thanks (Received): 19
Likes (Received): 1078
Active Level
My Mood:
Default

cabut cmos battery...itu je caranya....
__________________
"Segala apa di bumi ini, Allah punya, jadi tak perlu kita kedekut dan tamak"
"Nak cari kerja, mesti kerja yang ada life" ~~=> "pale lutut dia, mana ada kerja yg ada LIFE skarang, semua kerja mcm robot skrg, so cari la kerja yang kamu minat! itu yg penting"
Reply With Quote
  #6  
Old 11-10-2017, 11:30 PM
no trade no trade is offline
Super Active

no trade's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: May 2008
Posts: 7,068
Thanks (Received): 11
Likes (Received): 63
Active Level
My Mood:
Default

kalau windows blh masuk blh reset guna dos. kalau blh boot guna cd blh reset guna hiren boot disk.
__________________
"Kita bangsa dan umat yang punya satu Tuhan, satu Nabi, satu Kitab, satu Qiblat; mengapa kita tidak boleh jadi satu bersatu dan berpadu menjadi Satu Umat."

Sedapnya Pelam Kocak
NyuMmmm
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump