Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 23-04-2017, 10:51 AM
amir_amalina amir_amalina is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default sewakan tanah untuk pemancar dan telco

saya mulakan dulu ye... saya ada tanah bukit di kg sekali ada company under digi dtg cari saya...company mahu saya sewa tanah bukit ni utk diorng buat pencawang digi..
1) bape ye harga sewa tanah bukit untuk pencawang digi masa kini?
2) sapa2 pernah disewa tanah oleh company digi untuk pemncar diorang ble
tlg share pengalaman..?
3) harga sewa tanah bergantung pada jenis pencawang ke atau keluasaan sewaan bagi tapak pemancar?
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 23-04-2017, 10:52 AM
lpsoldier007 lpsoldier007 is offline
CG Top Poster Club

lpsoldier007's Avatar
 
Trader Rating: (9)
Join Date: Dec 2010
Posts: 22,824
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 418
Active Level
My Mood:
Default

Bab rate, ikut tempat. Kalau area bandar, boleh la sampai RM5k sebulan.

Kalau area ceruk hulu, kampung2, RM 2k sebulan dah kira nasib baik. Kalau kita mintak up, dia cari tempat lain. Huhu.
Reply With Quote
Likes amir_amalina liked this post
  #3  
Old 23-04-2017, 10:55 AM
amir_amalina amir_amalina is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Post sewakan tanah untuk pemancar dan teleko

saya mulakan dulu ye... saya ada tanah bukit di kg sekali ada company under digi dtg cari saya...company mahu saya sewa tanah bukit ni utk diorng buat pencawang digi..
1) bape ye harga sewa tanah bukit untuk pencawang digi masa kini?
2) sapa2 pernah disewa tanah oleh company digi untuk pemncar diorang ble
tlg share pengalaman..?
3) harga sewa tanah bergantung pada jenis pencawang ke atau keluasaan sewaan bagi tapak pemancar?
Reply With Quote
  #4  
Old 23-04-2017, 11:06 AM
amir_amalina amir_amalina is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

yeke...memang diorng akan bayar bwah RM 2k sebulan..X Kira lah bape keluasaan tapak pemancar n jenis pemancar diorng nk pasang...?

Last edited by amir_amalina; 23-04-2017 at 11:09 AM..
Reply With Quote
  #5  
Old 23-04-2017, 11:11 AM
CL's CL's is offline
Legendary Member

CL's's Avatar
 
Trader Rating: (28)
Join Date: Apr 2009
Location: Bawah Langit Allah
Posts: 14,087
Thanks (Received): 240
Likes (Received): 8
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

ayah mertua aku ada sewakan tapak dia utk pemancar....
dorang bayar RM1500 sebulan...
kemudian revise balik lepas 5 tahun naik RM1700...
latest tak tau berapa....
kawan aku sewakan tanah dia tepi highway....
company bayarkan dia RM2500 sebulan...
skrg rasanya dah cecah RM3k kot...
Reply With Quote
Likes amir_amalina liked this post
  #6  
Old 23-04-2017, 11:12 AM
tokmudin tokmudin is offline
Legendary Member

tokmudin's Avatar
 
Trader Rating: (95)
Join Date: Aug 2010
Posts: 11,737
Thanks (Received): 325
Likes (Received): 42
Active Level
My Mood:
Default

tanah nenek kat kg skang disewakan utk pemancar celcom..dah lama, masuk tahun ke 10 gitu lah ..masa tu harga RM4k sebulan..keluasan anggaran hamba dlm 40'X50' gitu lah..sewaan tu celcom yg offer..skang tak tau la sbb maybe dah review agreement baru..
tanah surau perumahan kat kg sebelah disewakan ke Digi ..sebulan RM2k lau tak silap ..keluasan mcm kecik sikit.
Reply With Quote
Likes amir_amalina liked this post
  #7  
Old 23-04-2017, 11:36 AM
amir_amalina amir_amalina is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

kalu company digi sewa tanah utk pasang pemancar...bape tahun ye kontrek diorng? kalu bukit tu dkt dgn jln lama kg..berbeza ke harga sewaan tapak pemancar.. ?
Reply With Quote
  #8  
Old 23-04-2017, 11:46 AM
H-S H-S is offline
Active Plus

H-S's Avatar
 
Trader Rating: (8)
Join Date: May 2010
Posts: 3,970
Thanks (Received): 28
Likes (Received): 22
Active Level
My Mood:
Default

ada lubang ke biar diorang pasang kt tanah kita.. hahaha
__________________
Quote:
pernah seseorang tegur mengenai seller online yang tumbuh bak cendawan lepas hujan, perniagaan memang sunnah nabi tapi cara nabi berniaga.. hormat, mesra pelanggan, jujur, xkejar untung dan bertanggungjawab.
Reply With Quote
Likes amir_amalina liked this post
  #9  
Old 23-04-2017, 07:54 PM
amir_amalina amir_amalina is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 32
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Ada sapa2 yg ble jelasakn.. Pa maksud perjanjian rea?
Reply With Quote
  #10  
Old 23-04-2017, 08:03 PM
iwan007 iwan007 is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2014
Posts: 182
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Active Level
Default

besntyerr... aku pun harap sangat telco datang cari aku untuk sewa tanah aku.. bulan2 dapat duit boleh start buat bisness kecik2 dulu


pening kepala dengan masalah opis. opis politik la. mcm2 hish.
Reply With Quote
Likes amir_amalina liked this post
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump