Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Santai, Others

Santai, Others Santai, perngkongsian info, minta pertolongan ahli lain dan semua perbincangan yang tidak bersangkutan dengan forum lain. NO OFFTOPIC.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 2,192
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 11,132
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 19,927
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 19-05-2017, 08:42 PM
lobangbesar lobangbesar is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 16
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Talking pengalaman kerja jauh dari rumah

assalam kawan2 yg ada pengalaman kerja jauh dari rumah

berbaloi ke kalau beli motor 2nd hand untuk buat ulang alik kerja yg jauh.. sebab saya kerja di genting dan tinggal di kajang
buat masa sekarang dah 6 bulan saya berulang naik kereta...
kerja pulak dari 830 pagi dan balik tak menentu..kerja di bidang property managment projek team

dalam kepala otak nak beli honda cb650f... tahun 2015 ... harga owner letak 34500...
no 2 bmw fg800 harga 40k
pilihan ke 3 honda rs150... ni tengah pikir lagi.. sebb takut tak boleh naik bukit genting je nanti
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 19-05-2017, 08:45 PM
C_Kenek C_Kenek is online now
Active Plus

C_Kenek's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Feb 2008
Posts: 4,571
Thanks (Received): 8
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

guna la gear sesuai leh je rs150 naik bukit genting
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 19-05-2017, 08:46 PM
opin opin is offline
Active Member

opin's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2012
Location: Nun Jauh Di Sana..
Posts: 2,125
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Dahsyat tt, kajang to genting. Kekal kerja di sana ke? ada sorang kenalan duduk di seremban 2, mengajar di uia. Bawa motor besau juga. Berbaloi kot motor besau,
__________________
bila dekat jalan raya. jalan jem, kita tengok kereta dekat depan dah bagi signal lama nak masuk lorong, kenapa kebanyak kan tak bagi masuk, siap tekan minyak lagi. kenapa ek?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 19-05-2017, 08:48 PM
opin opin is offline
Active Member

opin's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2012
Location: Nun Jauh Di Sana..
Posts: 2,125
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Kalau x kekal di sana. Work by projek rs 150 ok kot. Cuma x selaju touring bike lah.
__________________
bila dekat jalan raya. jalan jem, kita tengok kereta dekat depan dah bagi signal lama nak masuk lorong, kenapa kebanyak kan tak bagi masuk, siap tekan minyak lagi. kenapa ek?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 19-05-2017, 08:52 PM
Jackhalid Jackhalid is offline
Active Plus

Jackhalid's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: May 2008
Location: Shah Alam, Setapak, Georgetown, Melaka dll
Posts: 4,571
Thanks (Received): 331
Likes (Received): 19
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Send a message via Yahoo to Jackhalid
Default

baik sewa bilik kat area situ je. jimat duit, jimat masa,
jimat tenaga. masa tu yang penting.

cuba cari kat airbnb, nego utk rate sebulan terus.

saya dulu rumah parent kat shah alam, kerja kat KL. tak sanggup ulang alik. sewa bilik RM200 lagi bagus. tu baru SA-KL. kalau kajang-genting lagi lah tak sanggup bang...


Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 19-05-2017, 08:53 PM
lobangbesar lobangbesar is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 16
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by C_Kenek View Post
guna la gear sesuai leh je rs150 naik bukit genting
member ada naik motor kapcai jugak.. give up.. tak larat

Quote:
Originally Posted by opin View Post
Kalau x kekal di sana. Work by projek rs 150 ok kot. Cuma x selaju touring bike lah.
base on project.. 2 tahun lagi dekat sini
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 19-05-2017, 08:54 PM
lobangbesar lobangbesar is offline
Newbie

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2017
Posts: 16
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Jackhalid View Post
baik sewa bilik kat area situ je. jimat duit, jimat masa,
jimat tenaga. masa tu yang penting.

cuba cari kat airbnb, nego utk rate sebulan terus.

saya dulu rumah parent kat shah alam, kerja kat KL. tak sanggup ulang alik. sewa bilik RM200 lagi bagus. tu baru SA-KL. kalau kajang-genting lagi lah tak sanggup bang...


office ada sewa ruma.. apartment di genting view.. tapi tuh la...
nak tgk anak,bini tuh yg rela nak balik.. sekarang sendiri pikir hukhuk
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 19-05-2017, 08:57 PM
t3rdtier t3rdtier is offline
Active Member

t3rdtier's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Oct 2010
Posts: 1,977
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 5
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by lobangbesar View Post
office ada sewa ruma.. apartment di genting view.. tapi tuh la...
nak tgk anak,bini tuh yg rela nak balik.. sekarang sendiri pikir hukhuk
sewa sana laa... hujung2 mggu baru balik.. jauh tu nk travel tiap2 hari..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 20-05-2017, 12:56 AM
mollucs mollucs is offline
Regular

 
Trader Rating: (1)
Join Date: Dec 2010
Posts: 867
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Naik moto jauh2 ni umpama mcm g perang.bahaya. elok sewa je blk. Cuti br blk tgk anak bini. Hari2 buat la video call. 2 tahun x lama pn
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
  #10  
Old 20-05-2017, 01:05 AM
opin opin is offline
Active Member

opin's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Apr 2012
Location: Nun Jauh Di Sana..
Posts: 2,125
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 7
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by mollucs View Post
Naik moto jauh2 ni umpama mcm g perang.bahaya. elok sewa je blk. Cuti br blk tgk anak bini. Hari2 buat la video call. 2 tahun x lama pn
Ni aku sokong giler, mcm berperang naik motor ni, cam aku, bangi ke serdang 15km jek, tapi keluar rumah jem bagai nak apa, naik motor hari2 ingat kematian. Anak2 kecik lagi ni. Nasib badan..
__________________
bila dekat jalan raya. jalan jem, kita tengok kereta dekat depan dah bagi signal lama nak masuk lorong, kenapa kebanyak kan tak bagi masuk, siap tekan minyak lagi. kenapa ek?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 07:09 PM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you