Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > MAKE MONEY DISCUSSION > Forex > Forex General Discussion > CG Indonesian Traders Room

CG Indonesian Traders Room A specific forum for CG Indonesian members & using Indonesian language the most.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,248
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 15,973
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,798
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 27-06-2012, 03:31 PM
bebeggoreng bebeggoreng is offline
Active Member

bebeggoreng's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,284
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default Adakah Luck dalam Forex Perniagaan boleh membuat anda berjaya?

time kapan trade and time kapan jangan sampai trade
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 01-07-2012, 07:05 PM
bebeggoreng bebeggoreng is offline
Active Member

bebeggoreng's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,284
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

tamak bagus asal sikit2 jer, tapi jangan terlalu tamak jadi susah tu jer kerana rawan MC.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 19-07-2012, 01:32 AM
bebeggoreng bebeggoreng is offline
Active Member

bebeggoreng's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,284
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

ingin senang harus merasakan susahnya dulu ya jer, memang sulit untuk diterima bila masih susah kerana loss terus
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 29-07-2012, 06:40 PM
bebeggoreng bebeggoreng is offline
Active Member

bebeggoreng's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2011
Posts: 1,284
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

susah bila loss / mc dan senang bila profit, jadi susah juga senang layaknye hitam putih hidup
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 27-01-2014, 03:19 PM
ForexPrivate ForexPrivate is offline
Active Member

ForexPrivate's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 1,045
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

senang aja Tuan .. yang penting ada bonus dan WD dengan cepat
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 04-02-2014, 02:25 PM
uncle gober uncle gober is offline
Permanently Banned

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Apr 2013
Posts: 660
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Trading with the trend sangat dianjurkan untuk trading. apabila sudah sering melihat chart biasanya trader sudah bisa mengetahui arah pergerakan harga
__________________
[B][URL='http://www.tickmill.com/introducing-broker/'] Menjadi IB TICKMILL - ( $10 per lot on a Classic and $2 per lot on ECN Pro and VIP accounts )[/URL][/B]

[U][URL="http://www.tickmill.com/id/akun-syariah-bebas-swap/"] Tersedia Pula Jenis akun syariah - minimal deposit hanya 25$ untuk akun ECN[/URL][/U]
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 22-02-2016, 09:54 PM
blindtrader blindtrader is offline
Regular

blindtrader's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Dec 2011
Posts: 111
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by agen14 View Post
Kalau senang dah lama aku kaya..
sama pula dengan saya kakak

tapi itulah forex, susah pun kita tetap senang,, kita suka penasaran, meskipun sudah loss, tapi kita masih terus berjuang nak sampai kaya dari forex,, pasalnya forex ini jika dipikir sederhana sangatlah mudah, cuman ada 2 pilihan, Buy atau Sell, tapi kenapa nak susah pula untuk sukses,,

apalagi sekarang banyak teknik teknik baru yang bikin kita makin pusing, karena terlalu banyak teknik, jadi tak satupun yang bisa kita paham,, kalau dibroker awak, newforex, diberilah itu semacam analisa harian, kita juga diberi informasi berita fundamental, sehinga bisa bantu lah sikit sikit kita analisa untuk trading,,
__________________
No-Deposit Bonus $50 http://www.newforex.com
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 02-03-2016, 07:57 PM
nullahfx nullahfx is offline
Regular

nullahfx's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 909
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by blindtrader View Post
sama pula dengan saya kakak

tapi itulah forex, susah pun kita tetap senang,, kita suka penasaran, meskipun sudah loss, tapi kita masih terus berjuang nak sampai kaya dari forex,, pasalnya forex ini jika dipikir sederhana sangatlah mudah, cuman ada 2 pilihan, Buy atau Sell, tapi kenapa nak susah pula untuk sukses,,

apalagi sekarang banyak teknik teknik baru yang bikin kita makin pusing, karena terlalu banyak teknik, jadi tak satupun yang bisa kita paham,, kalau dibroker awak, newforex, diberilah itu semacam analisa harian, kita juga diberi informasi berita fundamental, sehinga bisa bantu lah sikit sikit kita analisa untuk trading,,
memang simpel sebenernya , hanya saja kita harus benar benar berusaha untuk memahami pergerakan pasar forex itu sendiri sehingga kita pun juga akan bisa mengetahui apakah kita harus melakukan op sell atau op
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 20-04-2016, 01:22 PM
ahmadvipro ahmadvipro is offline
Regular

ahmadvipro's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2016
Posts: 564
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by SanaFx View Post
Pada tahun 2016 kita harus berhati-hati dan membuat jenis seperti perdagangan yang dapat memberikan kita aliran pendapatan yang baik.
Perdagangan di tahun 2016 ini sangat berfluktuasi karena sepertinya terjadi perang mata uang antar negara agar perekonomian negara tetap stabil
__________________
MAU TAK BROKER TEREGISTRASI FCA

Regulasi Vipro Market ( CySEC , ICF, FCA, BaFin, ACPR , CONSOB, CNMV and MiFID )
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 10-05-2016, 04:31 PM
Luis ForexMart Luis ForexMart is offline
ForexMart Official
Representative

Luis ForexMart's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Mar 2016
Posts: 390
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default Adakah Luck dalam Forex Perniagaan boleh membuat anda berjaya?

Bagi saya yang tidak. Kerana jika anda adalah seorang peniaga yang baik, dengan pengetahuan memperoleh, pengalaman dan pengetahuan anda boleh mampu untuk berjaya dalam perniagaan ini. Oleh kerana nasib, tidak dapat memahami trend pasaran, nasib tidak boleh menganalisis pasaran dan nasib tidak boleh dapat memutuskan bila masa yang sesuai untuk anda untuk berdagang. Kerana hanya pedagang baik boleh berbuat demikian, mereka tidak perlu apa-apa nasib tetapi kemahiran dan pengetahuan mencukupi. Apa yang anda fikir? Adakah Luck dalam Forex Perniagaan boleh membuat anda berjaya?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 10:41 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you