Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Historical, Myth, Legend

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,550
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,328
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 21,984
More...
  #351  
Old 22-02-2014, 10:58 AM
thelegends thelegends is offline
Active Member

thelegends's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,801
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 11
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by iMMax View Post
aku xtau pape.. tp apa yg pasti, semakin hari aku rase, semakin miskin malaysia nie... miskin di sebabkan beban kewangan negara yg terpaksa di tanggung kerajaan...dan beban itu di hentam pada rakyat dan hasilnya mcm sekarang nie la...beras, gula, minyak suma pon mahal...RM50 dah mcm RM5 jika di banding tahun dgn 90an...kalau harta nie milik sultan or raja2 melayu, xkan mereka xda tanggung jawap terhadap beban rakyat sekrang? emas? huh naik pening aq bace thread nie...macam mimpi ade, mcm betul pon ade,....
rakyat malaysia semakin miskin papa kedana..lebih2 lagi melayu mana emas?sumbangkan 1 trillion untuk membasmi kemiskinan kt malaysia..emas ada zillion..1 zillion bersamaan dgn 1000 trillion.x kan 1 trillion x dapat sedekah kt rakyat malaysia yg semakin miskin papa kedana disebabkan kos sara hidup yg semakin meninggi.. ala..kalau nk jadikan putrajaya sebagai tempat pentakbiran dunia,kena senangkan rakyat dulu..x terfikir ker korang,seluruh dunia melihat kehebatan putrajaya yg kononnya jdi tempat pentakbiran dunia tetapi rakyat terpaksa meminta sedekah tepi jalan kerana kos sara hidup yg melampau2 tinggi..

nie sapa pulak mamat nie?

Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #352  
Old 22-02-2014, 11:06 AM
my-elance my-elance is offline
Active Plus

my-elance's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 3,034
Thanks (Received): 5
Likes (Received): 2
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

ni gambar mamat indon mana lak ni ?
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #353  
Old 22-02-2014, 09:39 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jejaka View Post
kalau US currency collapsed, negara yang paling banyak natural resources (petroleum, diamond etc) akan lebih diutamakan untuk menentukan currency/economy apa yang digunakan itu pasal negara yang banyak natural resources ni kebanyakanya ialah negara Islam.

Allah sudah aturkan itu semua, one day kita akan recover balik economy dan implement sistem ekonomi berdasarkan islam.

Begitu juga currency US naik pada mulanya disebabkan perjanjian trade oil dengan negara Arab untuk menggunakan currency USD, secara tidak langsung menjadikan US berkuasa. Lepas US collapsed, kita hanya perlukan seorang pemimpin yang mampu mentadbir negara yang banyak resources ni untuk implement sistem dinar dan dirham ke dalam eknomi. Apa ada hal, aku ada resources, korang nak beli, guna dinar atau dirham. dari situ, secara tidak langsung fix sistem capitalist yang dibina berdasarkan debt.

saya malas nak cerita lebih lanjut, sebab tak ramai akan faham. terutamanya tuan, sebab tuan hanya berfikiran singkat.
Salam,jangan malas2.Sebab awak dah bukak mulut dan ramai tak faham cer citer cer citer.Saya dah laa tak faham berfikiran singkat lak tu..

Apa maksud Apa ada hal, aku ada resources, korang nak beli, guna dinar atau dirham.

Jadi bagaimana sumber yg awak ada itu boleh selamatkan rakyat Malaysia ini bila mana seperti yg awak bgtahu sedang gumbira menunggu usd collapsed..wau ianya menakjubkan..insan berfikiran singkat seperti saya nak sangat tahu..
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #354  
Old 22-02-2014, 09:42 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by thelegends View Post
rakyat malaysia semakin miskin papa kedana..lebih2 lagi melayu mana emas?sumbangkan 1 trillion untuk membasmi kemiskinan kt malaysia..emas ada zillion..1 zillion bersamaan dgn 1000 trillion.x kan 1 trillion x dapat sedekah kt rakyat malaysia yg semakin miskin papa kedana disebabkan kos sara hidup yg semakin meninggi.. ala..kalau nk jadikan putrajaya sebagai tempat pentakbiran dunia,kena senangkan rakyat dulu..x terfikir ker korang,seluruh dunia melihat kehebatan putrajaya yg kononnya jdi tempat pentakbiran dunia tetapi rakyat terpaksa meminta sedekah tepi jalan kerana kos sara hidup yg melampau2 tinggi..

nie sapa pulak mamat nie?

Wuiyoo white Spiritual Boy..yg ada banyak single acc White Spiritual Boy yg banyak digit kosong kosong serata dunia tu gamaknya ini laa susuk tubuhnya kot..
Lagi versi Imam Mahdi dari Tuan Kelarias :
http://alamjin-tuankelarias.blogspot...ki-perang.html
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421

Last edited by CITROEN_C4; 22-02-2014 at 09:48 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #355  
Old 22-02-2014, 10:09 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

[QUOTE=thelegends;19451272]rakyat malaysia semakin miskin papa kedana..lebih2 lagi melayu mana emas?sumbangkan 1 trillion untuk membasmi kemiskinan kt malaysia..emas ada zillion..1 zillion bersamaan dgn 1000 trillion.x kan 1 trillion x dapat sedekah kt rakyat malaysia yg semakin miskin papa kedana disebabkan kos sara hidup yg semakin meninggi.. ala..kalau nk jadikan putrajaya sebagai tempat pentakbiran dunia,kena senangkan rakyat dulu..x terfikir ker korang,seluruh dunia melihat kehebatan putrajaya yg kononnya jdi tempat pentakbiran dunia tetapi rakyat terpaksa meminta sedekah tepi jalan kerana kos sara hidup yg melampau2 tinggi..

nie sapa pulak mamat nie?

[QUOTE]

Bukan rakyat Malaysia sahaja yg miskin Geng..Ini sebenarnya masaalah satu dunia yg ada pada semua Negara Maju dan membangun.Memangler Individu yg dimaksudkan dengan White Spiritual Boy tu ada banyak kosong kosong.Itu kosong kosong dia punya..bukan Malaysia punya..Malaysia jangan perasan laa..Kalau Malaysia nak guna kosong kosong tu kena ikut laa syarat syarat Individu tersebut..Dan ini bukan untuk Malaysia sahaja..Untuk umat sejagat satu dunia tuuu..SATU DUNIA..Malaysia ini hanya dapat nama sebab susuk tubuh budak tu Orang Malaysia..warga Malaysia..tu jer..

Jadi ttg cerita kemiskinan tu..Itu masaalah semua Negara..dan itulah acuan yg telah dibentuk oleh Yahudi Rotchschild selama ni..yg kaya bertambah kaya..yg miskin papa kedana..dgn tertubuhnya FEDERAL RESERVED dgn konsep pecah perintah maka bertaburanlaa ideology Freemason dan Illuminati itu disetiap Negara dalam dunia menjajah manusia menghambakan diri kepada mereka menjadikan manusia mengejar dunia dan menjauhkan manusia ttg tujuan hidup mereka atas bumi ini..

Jadi ttg kisah sedih yg awak tulis tu sampai ramai benar bangsa melayu merempat dan melukut di tepi gantang di Negara sendiri..kesian kan ?Jadi individu tu memang ditugaskan oleh DIA untuk makmurkan dunia ni.Satu dunia perlu dimakmurkan bukan Malaysia sahaja.Barulah dunia Aman takde perang..Bila semuanya makmur..takdelaa perang kan..

Gmii tak suka perang.. Jadi..pemerintah Negara ni kena ikut arahan buatlaa kebajikan dulu yg tak pernah dibuat sepanjang era Bekas Mantan terlajak lama Malaysia dulu tu..Diperkenalkan BRIM..myHome..banyak lagi..slow slow laa..ikut system..system dunia dan system Malaysia KENA ikutlaa acuan Sang Penguasa alam..DIA laa Super master Server tu yg sedang mengolah dunia dan GMII tu ikut acuan DIA tu jerlaa..

Oklah..ini kisah dongeng lagi Harry Potter dari insan yg berfikiran singkat..Tolong jangan percayalaa..boleh isim nanti..biar aku sensorang jer isim..
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #356  
Old 22-02-2014, 10:21 PM
CITROEN_C4 CITROEN_C4 is offline
Regular

CITROEN_C4's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2009
Posts: 669
Thanks (Received): 82
Likes (Received): 1
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by jejaka View Post
kalau US currency collapsed, negara yang paling banyak natural resources (petroleum, diamond etc) akan lebih diutamakan untuk menentukan currency/economy apa yang digunakan itu pasal negara yang banyak natural resources ni kebanyakanya ialah negara Islam.

Allah sudah aturkan itu semua, one day kita akan recover balik economy dan implement sistem ekonomi berdasarkan islam.

Begitu juga currency US naik pada mulanya disebabkan perjanjian trade oil dengan negara Arab untuk menggunakan currency USD, secara tidak langsung menjadikan US berkuasa. Lepas US collapsed, kita hanya perlukan seorang pemimpin yang mampu mentadbir negara yang banyak resources ni untuk implement sistem dinar dan dirham ke dalam eknomi. Apa ada hal, aku ada resources, korang nak beli, guna dinar atau dirham. dari situ, secara tidak langsung fix sistem capitalist yang dibina berdasarkan debt.

saya malas nak cerita lebih lanjut, sebab tak ramai akan faham. terutamanya tuan, sebab tuan hanya berfikiran singkat.
Bagaimana perkara "one day kita akan recover balik economy dan implement sistem ekonomi berdasarkan islam " akan terjadi ikut acuan Islam ? Negara islam yg kaya minyak tu pun guna USD utk trading oil..Berani mereka nak guna others currency utk trade OIL tanpa lalu pintu masuk USD dulu ?

Ker kita nak kata kita ni dah tiba masa nak implement guna Dinar dan Dirham untuk world Financial Tools ?Kita nak satu dunia semua guna Dinar dan Dirham..Nak ker dorang ?

Setakat nak runcit runcit dalam persatuan..koperasi boleh laa kut..klu nak implement peringkat national..Negara dan Dunia belum cukup kosong kosong lagi tu utk support world wide population..

Ini sekadar omong kosong dari pemikiran singkat aku jer yer..
__________________
NEVER STOP THINKING...
FROM MALACCA WITH LOVE
Jejak Ke Perang Dunia Ketiga
http://carigold.com/portal/forums/sh...d.php?t=485421
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #357  
Old 23-02-2014, 05:59 AM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Active Plus

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,780
Thanks (Received): 695
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 7
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to hafyz1984
Default

Quote:
Originally Posted by CITROEN_C4 View Post
Bagaimana perkara "one day kita akan recover balik economy dan implement sistem ekonomi berdasarkan islam " akan terjadi ikut acuan Islam ? Negara islam yg kaya minyak tu pun guna USD utk trading oil..Berani mereka nak guna others currency utk trade OIL tanpa lalu pintu masuk USD dulu ?

Ker kita nak kata kita ni dah tiba masa nak implement guna Dinar dan Dirham untuk world Financial Tools ?Kita nak satu dunia semua guna Dinar dan Dirham..Nak ker dorang ?

Setakat nak runcit runcit dalam persatuan..koperasi boleh laa kut..klu nak implement peringkat national..Negara dan Dunia belum cukup kosong kosong lagi tu utk support world wide population..

Ini sekadar omong kosong dari pemikiran singkat aku jer yer..
TT, betulkah Imam Mahdi sudah pun wujud?

Di manakah Baginda skarang?

Berapakah umur beliau pada tahun ini?
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #358  
Old 23-02-2014, 06:00 AM
hafyz1984 hafyz1984 is offline
Active Plus

hafyz1984's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: May 2011
Location: Unknown and Undetected
Posts: 4,780
Thanks (Received): 695
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Blog Entries: 7
Active Level
My Mood:
Send a message via Skype™ to hafyz1984
Default

Quote:
Originally Posted by CITROEN_C4 View Post
Wuiyoo white Spiritual Boy..yg ada banyak single acc White Spiritual Boy yg banyak digit kosong kosong serata dunia tu gamaknya ini laa susuk tubuhnya kot..
Lagi versi Imam Mahdi dari Tuan Kelarias :
http://alamjin-tuankelarias.blogspot...ki-perang.html
Aku rasa dia ini benar-benar Pemuda Bani Tamim seperti mana yang beliau dakwa...

Kau rasa macam mana TT?
__________________
Surah Yasin ayat 12, bermaksud:-
"Sesungguhnya Kami menghidupkan orang-orang mati
dan Kami menuliskan apa yang telah mereka kerjakan dan bekas-bekas yang mereka tinggalkan.
Dan segala sesuatu Kami kumpulkan dalam Kitab Induk yang nyata (Loh Mahfuz)".
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #359  
Old 24-02-2014, 02:12 AM
iMMax iMMax is offline
Regular

iMMax's Avatar
 
Trader Rating: (2)
Join Date: Dec 2012
Posts: 570
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by thelegends View Post
rakyat malaysia semakin miskin papa kedana..lebih2 lagi melayu mana emas?sumbangkan 1 trillion untuk membasmi kemiskinan kt malaysia..emas ada zillion..1 zillion bersamaan dgn 1000 trillion.x kan 1 trillion x dapat sedekah kt rakyat malaysia yg semakin miskin papa kedana disebabkan kos sara hidup yg semakin meninggi.. ala..kalau nk jadikan putrajaya sebagai tempat pentakbiran dunia,kena senangkan rakyat dulu..x terfikir ker korang,seluruh dunia melihat kehebatan putrajaya yg kononnya jdi tempat pentakbiran dunia tetapi rakyat terpaksa meminta sedekah tepi jalan kerana kos sara hidup yg melampau2 tinggi..

nie sapa pulak mamat nie?

nie tukang gali emas kowt....
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #360  
Old 24-02-2014, 01:01 PM
thelegends thelegends is offline
Active Member

thelegends's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Feb 2011
Posts: 1,801
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 11
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by iMMax View Post
nie tukang gali emas kowt....
tt pun dh ngaku susuk tubuh mcm mamat ini..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 06:40 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you