Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > General Chat > Official News, Current Issues

Official News, Current Issues Discuss daily updated official news from tv to newspapers, current issues from locals to all around the world.

Recommended Brokers

CG Sponsors



CG Updates
0 Jom print sticker produk atau lain2
Last Post: khairulpg
Posted On: Yesterday
Replies: 0
Views: 88
0 Reverting back old theme
Last Post: CariGold
Posted On: 06-05-2017
Replies: 0
Views: 5,366
0 CariGold new theme version - and more features are coming!
Last Post: niagafx
Posted On: 06-05-2017
Replies: 538
Views: 16,109
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 12-01-2017, 02:56 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,336
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5178
Active Level
My Mood:
Default Air milo ada lipas di McDonalds Jusco Seremban 2


Komen pelanggan berhubung minuman coklat bercampur lipas yang tular di Facebook. FOTO FB

Seremban: Sebuah restoran makanan segera di pasar raya di Seremban 2, di sini, diarah tutup selepas seorang pelanggan menemui lipas di dalam minuman coklat dipesannya.

Restoran berkenaan diarah tutup oleh Jabatan Kesihatan Negeri Sembilan (JKNS), mulai hari ini, selepas tular di Facebook mengenai kejadian itu.

Pengarah Jabatan Kesihatan negeri, Dr Abdul Rahim Abdullah berkata, pemeriksaan pasukan penguatkuasa mendapati kebersihan restoran berkenaan tidak memuaskan dengan tahap penilaian kebersihan 57.5 peratus.

"Kami mengarahkan premis itu ditutup selama dua minggu mengikut Seksyen 11 Akta Makanan 1983, untuk siasatan lanjut.

"Pemilik premis boleh merayu selepas semua tindakan penambahbaikan diambil terhadap ketidakpatuhan. Kami akan membuat pemeriksaan semula sebelum membuat keputusan," katanya ketika dihubungi, hari ini.

Sementara itu, beliau berkata, pihaknya juga menyiasat satu lagi kejadian seorang pelanggan menemui ulat di dalam sos sambal di sebuah restoran di Bandar Baru Nilai, Ahad lalu.

Katanya, pemeriksaan pada Isnin mendapati tempat penyimpanan makanan yang belum dimasak berada dalam keadaan tidak memuaskan dan pihaknya mengeluarkan notis mengikut Seksyen 32B Peraturan-Peraturan Kebersihan Makanan 2009.

Quote:
Kartini Bakar added 7 new photos.

Berhati-hati bila order dan minum air hot milo di McDonald's, sila buka penutup sebelum minum kerana benda ni terjadi pada saya serta rakan sy Nurul Faiqah waktu lunch di McDonald jusco seremban 2, tengahari tadi,terdapat lipas seperti dalam gambar ni, dimanakah letak nya keutamaan kebersihan di restoran ini?Berapa lama kah mesin itu tidak dibersihkan, sudah berapa ramai yg minum tanpa menyedari nya.Ternyata sungguh kotor restoran ini.
#McDonaldjuscoseremban2
#Serembanmacammacamada
#KementerianKesihatanMalaysia
#KPDNKK
#hatihati




http://www.hmetro.com.my/node/196621
Reply With Quote
Likes 1 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 12-01-2017, 02:58 PM
TXT TXT is offline
CG Super Hardcore

TXT's Avatar

 
Trader Rating: (7)
Join Date: Mar 2010
Location: miLan - KT - OT - KL
Posts: 230,368
Thanks (Received): 4884
Likes (Received): 693
Blog Entries: 44
Active Level
My Mood:
Default

McD lagi naik nama
Ada lipas pulak dalam air
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 12-01-2017, 02:58 PM
kiddd2 kiddd2 is offline
Legendary Member

kiddd2's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Jun 2011
Posts: 14,356
Thanks (Received): 37
Likes (Received): 831
Dislikes (Received): 19
Active Level
My Mood:
Default

bukan ke milo tu datang dalam paket..

bukan kena bancuh pon..

ke lipas tu ada dalam cawan..

ke milo panas mmg dia bancuh..
__________________
NAK TAHU HARGA HANDPHONE TERKINI??? MASUK SINI

: KEDAI HANDPHONE ONLINE :
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 12-01-2017, 02:58 PM
azam74 azam74 is offline
Super Active

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 9,652
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 38
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

akak tu ke pengadu ye? melihatkan 'kesihatan' tubuh badan, elok2 la tak pi makan kt restoran makanan segera...
__________________
TTR 901
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 12-01-2017, 02:59 PM
dauskupang dauskupang is offline
Active Plus

dauskupang's Avatar
 
Trader Rating: (12)
Join Date: Sep 2012
Location: ..................................................
Posts: 4,123
Thanks (Received): 95
Likes (Received): 27
Dislikes (Received): 1
Active Level
My Mood:
Default

uwekkkk

geli geleman plak...
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 12-01-2017, 02:59 PM
cek mek molek cek mek molek is offline
CG Top Poster Club

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jun 2013
Posts: 20,792
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 463
Dislikes (Received): 4
Active Level
My Mood:
Default

teruk sungguh ni.

kalau dah lipas ada kat makanan atau minuman maksudnya tahap penyimpanan makanan dan kebersihan kat dapur tu mmg meragukan...

mcm banyak je lipas dalam ni, bersepah sepah kaki dia..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 12-01-2017, 03:00 PM
akundaktau akundaktau is offline
Super Active

akundaktau's Avatar
 
Trader Rating: (4)
Join Date: Mar 2013
Posts: 8,863
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 23
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
Default

saman.....jgn x saman..biar jadi pengajaran
__________________
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 12-01-2017, 03:01 PM
magnesium magnesium is offline
Super Active

magnesium's Avatar
 
Trader Rating: (5)
Join Date: Apr 2010
Posts: 9,731
Thanks (Received): 158
Likes (Received): 53
Dislikes (Received): 1
Active Level
Default

patut kkm dah wajibkan pemeriksaan restaurant setiap 6 bulan

bukan random check sahaja

Last edited by magnesium; 12-01-2017 at 03:18 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 12-01-2017, 03:02 PM
azam74 azam74 is offline
Super Active

azam74's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Nov 2011
Posts: 9,652
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 38
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by magnesium View Post
patut jkm dah wajibkan pemeriksaan restaurant setiap 6 bulan

bukan random check sahaja
bkn jkm la, kkm

payah depa nak buat mcm tu, tpt nak periksa byk, staff sikit
__________________
TTR 901
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 12-01-2017, 03:04 PM
TT TT is online now
CG Super Hardcore

TT's Avatar
 
Trader Rating: (7)
Join Date: Jan 2009
Location: cybertorium, level 3
Posts: 109,336
Thanks (Received): 194
Likes (Received): 5178
Active Level
My Mood:
Default

minah yg posting ni lemau.

cite milo amik jela gmbr cup milo. xde satu pun gmbr proper amik gmbr cup milo tu. sibuk dgn gmbr burger, fries, cup mber die. entah pape

https://www.facebook.com/kartini.bak...19927618100825
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 04:32 AM.


Copyright ©2000 - 2017, CariGold.com.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you