Forex Gratis! Modal - hadiah dari broker. Dapatkan bonus $50!


     
All banners are advertisements only. CG does not endorse or vouch for any advertisers. Read Disclaimer HERE


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Internet Business Discussion

CG Sponsors



Recommended Brokers

CG Updates
0 Video embed in post
Last Post: CariGold
Posted On: 15-12-2016
Replies: 0
Views: 10,300
0 Software Upgrade
Last Post: CariGold
Posted On: 09-12-2016
Replies: 1
Views: 8,097
0 New forum feature to help you manage updates of your own thread
Last Post: CariGold
Posted On: 22-02-2016
Replies: 0
Views: 33,223
More...
Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-10-2016, 09:34 AM
Cityads Malaysia Cityads Malaysia is offline
Regular

Cityads Malaysia's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 131
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Lightbulb Mari kongsi & tanya hal mengenail affiliates: Berpengalaman & Baru belajar di alu alu

Hai,

Saya di sini nak berkenanalan mana mana warga carigold yang dah berpengalaman, separuh mahir selok belok & baru berminat untuk berjinak jinak dalam affiliates.

Tak kesah lah blogger ke, group kecil yang berdedikasi serata asia, newbie entry ke, or profesional untuk website sendiri

Di malaysia ni tak ramai user(kami panggil publisher) bertahan sebagai player dalam arena ni, saya mencari faktor faktor tersebut
Memang sangat rendah penyertaan user user dari malaysia untuk bidang affilites ni berbanding singapore.
Jika saya banding kan penglibatan negara seperti Thailand, Indonesia, Philipines, Vietnam tentulah tak adil kerana populasi penduduk serta luas negara tu sendiri

Adakah offers komisen mempromosi kan banner banner produk & servis ini komisen percentage rendah untuk
CPA(Cost Per Action)<< web offers bagi blog, website, facebook, instagram, wordpress, dan sebagainya bagi dekstop pc
CPI(Cost Per Install)<< mobile offers bagi sistem operasi (OS) android & iOS
dari advertisers (contohnya Lazada, Zalora, Foodpanda Delivery, Matahari Mall, dan sebagainya) tu rendah/tak berbaloi atas jenama barang & promo itu sendiri setelah di pasarkan di website kita & mobile apps anda?

Saya bukan lah sangat mahir, cuma kerja dalam bidang ni beberapa tahun sahaja.. saya harap dapat galakkan serta manafaat untuk kita semua dalam mencari peluang menjana duit secara online dengan klebih berhemah untuk tahun 2016, 2017, 2018, 2019 ..sebelum tiba 2020
__________________
www.cityads.com Affliate global company America, China, Brazil, Malaysia, Russia, Poland
Selepas register sebagai publisher di www.cityads.com ,sila PM @ emailkan skype id. saya bagi tunjuk ajar serta manual step 1,2,3 bagaimana start guna tools functionality & set up akaun payout anda(boleh keluarkan 2 kali sebulan)
>Facebook< >Email<

Last edited by Cityads Malaysia; 13-01-2017 at 11:18 AM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-10-2016, 10:25 AM
Hypnosis-Diri Hypnosis-Diri is online now
Active Plus

Hypnosis-Diri's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2014
Location: Syurga dalam hati kita berdua
Posts: 4,997
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 132
Dislikes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Hai tt,

Den nk bg nasihat pd newbies,hati2 dgn penganjur program affiliate.Ada penganjur affiliate yg bg diskaun produk diorang.Kita yg promote produk diorang,bile diorang dpt email trafik yg kita htr,senang2 jer diorang bg kupon utk dpt diskaun.dlm erti kata lain,harga diskaun lepas tolak komisyen.

Lepas tu plak,ada yg x byr komisyen.Den pernah kene tahun lepas.Bulan 2 baru ni,2-3 kali den hantar e-mel x reply.Lepas den text tanya psl komisyen,baru ler dpt jawapan lepas den htr emel sekali lg.Penganjur program bg alasan database rosak.Lepas tu den buat video yg sistem ok jer.X de jawapan sampai skrg.

Ni contoh yg bg diskaun.Lepas terkene sekali,den akan jadi subscriber mane2 penganjur affiliates dulu sblm promote produk diorang.


Ni contoh yg x byr komisen.Lepas den buat video,x de jwpn sampai skrg.




Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #3  
Old 22-10-2016, 10:35 AM
hellspermaster hellspermaster is online now
Active Plus

hellspermaster's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Aug 2013
Posts: 2,535
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 3
Likes (Received): 16
Dislikes (Received): 1
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by Hypnosis-Diri View Post
Hai tt,

Den nk bg nasihat pd newbies,
Apakata kongsi jer kat sini pihak2 yg terkenal dgn "kemasalahan" tak bayar nih...Laju sket newbie nak merangkak belajar.
__________________
NKay E. Dept.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #4  
Old 22-10-2016, 10:41 AM
Hypnosis-Diri Hypnosis-Diri is online now
Active Plus

Hypnosis-Diri's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Sep 2014
Location: Syurga dalam hati kita berdua
Posts: 4,997
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 132
Dislikes (Received): 8
Active Level
My Mood:
Default

Quote:
Originally Posted by hellspermaster View Post
Apakata kongsi jer kat sini pihak2 yg terkenal dgn "kemasalahan" tak bayar nih...Laju sket newbie nak merangkak belajar.
1.Yang x bayar tu dia conduct seminar.pastu upsell seminar yg ribu2 lepas pi seminar dia.den pernah pg seminar dia sbb tu den promote.

2.Ade jugak yg bagus.Bile ade sale n den hantar emel mintak komisyen,dlm masa 24 jam akan dapat komisyen.

3.Ade yg cukup bulan baru dpt komisen (biasa mcm ni) walaupun den emel mintak komisen.

4.Jarang2 berlaku,den dapat komisen 30 hari lepas dpt sale.Baik drp x byr.

5.Ade jugak yg terlewat byr komisen.Bile den htr emel,dia ckp dia bz dgn bisnez offline.Lepas tu siap sound balik,newbies jer yg nk komisen cpt2.terkene den...

Psssttt...ade org buat program affiliate kat cg ni,boleh pm den.den x power pun.tau ler sikit2 nk promote.
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #5  
Old 22-10-2016, 11:51 AM
Cityads Malaysia Cityads Malaysia is offline
Regular

Cityads Malaysia's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 131
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Hypnosis-Diri View Post
Hai tt,

Den nk bg nasihat pd newbies,hati2 dgn penganjur program affiliate.Ada penganjur affiliate yg bg diskaun produk diorang.Kita yg promote produk diorang,bile diorang dpt email trafik yg kita htr,senang2 jer diorang bg kupon utk dpt diskaun.dlm erti kata lain,harga diskaun lepas tolak komisyen.

Lepas tu plak,ada yg x byr komisyen.Den pernah kene tahun lepas.Bulan 2 baru ni,2-3 kali den hantar e-mel x reply.Lepas den text tanya psl komisyen,baru ler dpt jawapan lepas den htr emel sekali lg.Penganjur program bg alasan database rosak.Lepas tu den buat video yg sistem ok jer.X de jawapan sampai skrg.

Ni contoh yg bg diskaun.Lepas terkene sekali,den akan jadi subscriber mane2 penganjur affiliates dulu sblm promote produk diorang.


Ni contoh yg x byr komisen.Lepas den buat video,x de jwpn sampai skrg.




Sebenarnya saya ni bukan nak anjur majlis or program seminar berbayar, atau pancing user untuk sign up

Saya ni nak kumpul data dari user(a.k.a publisher) tentang situasi sebenar..

Saya ni part service provider yang buat analisis tentang market punya trend

Bagus jugak bro sharing kat sini supaya kita semua tahu apa permasalahan nya..

Saya pun hanya terlibat separuh aktif dalam online/offline perbincangan forum untuk singapore, thailand, indonesia buat masa ni untuk SEA

company saya kerja ni dah 8 tahun beroperasi worldwide, unutk malaysia office kita sudah 1 tahun lebih, kira dah nak masuk 2 tahun
__________________
www.cityads.com Affliate global company America, China, Brazil, Malaysia, Russia, Poland
Selepas register sebagai publisher di www.cityads.com ,sila PM @ emailkan skype id. saya bagi tunjuk ajar serta manual step 1,2,3 bagaimana start guna tools functionality & set up akaun payout anda(boleh keluarkan 2 kali sebulan)
>Facebook< >Email<

Last edited by Cityads Malaysia; 22-10-2016 at 11:34 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #6  
Old 22-10-2016, 11:55 AM
Cityads Malaysia Cityads Malaysia is offline
Regular

Cityads Malaysia's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 131
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Sebab saya sendiri pun become publisher untuk belajar ketahui samada ke-efficiant-nan sistem yang saya gunakan tu yang melibatkan payout, term policy trafic yang di nyata kan dan sebagainya supaya tak kena banned untuk terima incoming offers dari advertisers dalam senarai di Malaysia, Singapore, Thailand, Vietnam dan other GEO pun
__________________
www.cityads.com Affliate global company America, China, Brazil, Malaysia, Russia, Poland
Selepas register sebagai publisher di www.cityads.com ,sila PM @ emailkan skype id. saya bagi tunjuk ajar serta manual step 1,2,3 bagaimana start guna tools functionality & set up akaun payout anda(boleh keluarkan 2 kali sebulan)
>Facebook< >Email<

Last edited by Cityads Malaysia; 22-10-2016 at 12:01 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #7  
Old 22-10-2016, 11:58 AM
Cityads Malaysia Cityads Malaysia is offline
Regular

Cityads Malaysia's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 131
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Profile serta kekuatan company affiliate pun perlu di kenali jua
__________________
www.cityads.com Affliate global company America, China, Brazil, Malaysia, Russia, Poland
Selepas register sebagai publisher di www.cityads.com ,sila PM @ emailkan skype id. saya bagi tunjuk ajar serta manual step 1,2,3 bagaimana start guna tools functionality & set up akaun payout anda(boleh keluarkan 2 kali sebulan)
>Facebook< >Email<
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #8  
Old 22-10-2016, 01:28 PM
Cityads Malaysia Cityads Malaysia is offline
Regular

Cityads Malaysia's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 131
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Kalau nak try as publisher dalam affiliates then boleh try sini

__________________
www.cityads.com Affliate global company America, China, Brazil, Malaysia, Russia, Poland
Selepas register sebagai publisher di www.cityads.com ,sila PM @ emailkan skype id. saya bagi tunjuk ajar serta manual step 1,2,3 bagaimana start guna tools functionality & set up akaun payout anda(boleh keluarkan 2 kali sebulan)
>Facebook< >Email<
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #9  
Old 22-10-2016, 05:56 PM
Cityads Malaysia Cityads Malaysia is offline
Regular

Cityads Malaysia's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 131
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Sebarang pertanya akaun mana yang anda nak pilih untuk payout tu tentulah better guna paypal or webmoney adalah pilihan yang di syor kan

Sebabnya dengan serendah 30usd dah boleh untuk withdrawn duit komisen tu..

Kalau guna yang akaun BANK Transfer tu akaun anda kena reach 300usd then baru boleh withdrawn duit ke account bank user/publisher

__________________
www.cityads.com Affliate global company America, China, Brazil, Malaysia, Russia, Poland
Selepas register sebagai publisher di www.cityads.com ,sila PM @ emailkan skype id. saya bagi tunjuk ajar serta manual step 1,2,3 bagaimana start guna tools functionality & set up akaun payout anda(boleh keluarkan 2 kali sebulan)
>Facebook< >Email<

Last edited by Cityads Malaysia; 22-10-2016 at 06:21 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
  #10  
Old 22-10-2016, 06:08 PM
Cityads Malaysia Cityads Malaysia is offline
Regular

Cityads Malaysia's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Oct 2016
Posts: 131
Post Thanks / Like
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Dislikes (Received): 0
Active Level
Default

Jika memilih untuk withdrawn duit kita dari account se-minimum $30USD then register di
1) Webmoney: https://mini.wmtransfer.com/welcome....dashboard.aspx
2) Paypal: https://www.paypal.com/my/webapps/mpp/pay-online

sudah dapat nombor account tu then masukkan ke dalam kotak yang di sedia kan

__________________
www.cityads.com Affliate global company America, China, Brazil, Malaysia, Russia, Poland
Selepas register sebagai publisher di www.cityads.com ,sila PM @ emailkan skype id. saya bagi tunjuk ajar serta manual step 1,2,3 bagaimana start guna tools functionality & set up akaun payout anda(boleh keluarkan 2 kali sebulan)
>Facebook< >Email<

Last edited by Cityads Malaysia; 22-10-2016 at 06:12 PM..
Reply With Quote
Likes 0 Dislikes 0
 
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT +8. The time now is 05:55 PM.


Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
All posts published herein are merely based on individual views, and they do not expressly or by implications represent those of CariGold.com or its owner. It is hereby made clear that CariGold.com does not endorse, support, adopt or vouch any views, programs and/or business opportunities posted herein. CariGold.com also does not give and/or offer any investment advice to any members and/or readers. All members and readers are advised to independently consult their own consultants, lawyers and/or families before making any investment and/or business decisions. This forum is merely a place for general discussions. It is hereby agreed by all members and/or readers that CariGold. com is in no way responsible and/or liable for any damages and/or losses suffered by anyone of you