Ganjaran Bonus Forex Yang Terbesar Tidak Pernah Ditawarkan Sebelum ini ... BONUS TANPA SEBARANG DEPOSIT SEBANYAK $1500 DARI INSTAFOREX !!


Go Back   CariGold Forum > GENERAL DISCUSSION > Investor, Business, Entrepreneur > Properties Discussions

Recommended Brokers

Forex Chart
Crypto Chart
CG Sponsors



Reply
 
Thread Tools
  #1  
Old 22-03-2016, 01:39 PM
adeakukisah adeakukisah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 109
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default Bukit Beruntung vs Semenyih & KWSP

CGrians, nak tanya 1 soalan;

2) saya nak beli apartment sebijik, nak buat full payment dengan akaun 2 KWSP (tak nak buat loan)....cuma tertanya katakanlah lepas 2-3 tahun saya nak jual apartment tu, KWSP akan trace balik dan saman atau tak ada masalah?...

Pandangan dan perkongsian saya dahulukan dengan terima kasih
Reply With Quote
Paid Advertisement
  #2  
Old 22-03-2016, 03:07 PM
tomcat_apachee tomcat_apachee is offline
Active Plus

tomcat_apachee's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Jun 2007
Posts: 3,739
Thanks (Received): 18
Likes (Received): 9
Blog Entries: 1
Active Level
My Mood:
Default

Boleh je jual balik...kwsp tak marah pun...
__________________
MJ Harta Realty
Senior Negotiator
WEB: http://nazarul.iagent.my/default.aspx
Reply With Quote
  #3  
Old 23-03-2016, 12:05 PM
adeakukisah adeakukisah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 109
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by tomcat_apachee View Post
Boleh je jual balik...kwsp tak marah pun...
Tq bos
Reply With Quote
  #4  
Old 23-03-2016, 12:18 PM
im755 im755 is offline
Active Plus

im755's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: Apr 2006
Posts: 4,164
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 51
Active Level
My Mood:
Default

nak beli kat mana tt....
semenyih ker bukit beruntung?
Reply With Quote
  #5  
Old 23-03-2016, 12:23 PM
pendekar-laut pendekar-laut is offline
Active Member

pendekar-laut's Avatar
 
Trader Rating: (1)
Join Date: May 2012
Posts: 1,537
Thanks (Received): 2
Likes (Received): 0
Active Level
Default

persoalan sy plak, berbaloi ke beli uma utk investment dekat bkt beruntung ni??
Reply With Quote
  #6  
Old 23-03-2016, 12:26 PM
adeakukisah adeakukisah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 109
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by im755 View Post
nak beli kat mana tt....
semenyih ker bukit beruntung?
90% kat Semenyih
Reply With Quote
  #7  
Old 24-03-2016, 10:59 AM
Print_Screen Print_Screen is offline
Super Active

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2010
Posts: 5,923
Thanks (Received): 227
Likes (Received): 6
Active Level
Default

syarat kwsp cuma rumah pertama kedua ketiga seterusnya sahaja
Reply With Quote
Thanks adeakukisah thanked for this post
  #8  
Old 24-03-2016, 11:13 AM
zulkhairiroslan zulkhairiroslan is offline
Regular

zulkhairiroslan's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Nov 2013
Posts: 580
Thanks (Received): 1
Likes (Received): 1
Active Level
Default

Semenyih lagi ok bang...Bukit beruntung rumah memang murah tapi belum hit market lagi...

Tapi bukit beruntung pun dah kena start pandang2 dah skang...Tak lama meletop gak tu...
Reply With Quote
  #9  
Old 24-03-2016, 12:27 PM
Rizza Rizza is offline
Active Plus

Rizza's Avatar
 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jul 2008
Location: Kuala Lumpur
Posts: 2,552
Thanks (Received): 7
Likes (Received): 0
Active Level
Default

KWSP akan trace balik dan saman atau tak ada masalah?

knp tuan blh berfikiran spt di atas ni? ade dgn mane2 ke
Reply With Quote
  #10  
Old 24-03-2016, 12:57 PM
adeakukisah adeakukisah is offline
Regular

 
Trader Rating: (0)
Join Date: Jan 2013
Posts: 109
Thanks (Received): 0
Likes (Received): 0
Active Level
Default

Quote:
Originally Posted by Rizza View Post
KWSP akan trace balik dan saman atau tak ada masalah?

knp tuan blh berfikiran spt di atas ni? ade dgn mane2 ke
cume tertanya Tuan ..maklum la syarat nk keluar kwsp ni ketat....
Reply With Quote
Sponsored Links
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

AMP
Forum Jump

CariGold